4
OPINIA Shima Inverno
10
OPINIA Gopro Hero 11 Black
7
OPINIA Shima STR-2
10
OPINIA LS2 FF313 Vortex Carbon
10
OPINIA Yamaha XJ600 S Diversion
1
OPINIA Akumulatory Tuborg AGM
9
OPINIA Honda VTR 1000 SP1
9
OPINIA MaxTo M2

NOWOŚĆ Pokrowiec na motocykl SECA Outdoor S / M / L / XL
9
OPINIA Kawasaki ZX-14R / ZZR 1400 2012-
9
OPINIA Honda CBR 900RR Fireblade SC33 1996-1999
Mamy już 21362 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Navitel G550 MOTO



Zdjęcia przedmiotu

1  

Navitel G550 MOTO

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
5.27 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 36%
Neutralne: 9%
Negatywne: 55%


Gość


7
super
10.18.2016 10:20:19

W tej cenie chyba nie znajdzie się nic lepszego. Swoją kupiłem w Mediiamarkt za niecałe 800 PLN. Dostajemy za to mapy Europy z bezpłatną dożywotnią aktualizacją - dokładność map jest wystarczająca - czasem pojawiają się jakieś ronda których nie ma w nawi, ale ogólnie na plus. Nawigacja jest wodoodprona i ma niezłą widoczność w słońcu. Polecam - używam na V-Stromie 650.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Navitel
11.24.2016 17:51:52

Ja swoją zakupiłem w sierpniu 2016r Do chwili obecnej sprawuje się znakomicie sprawdziłem ja w kraju jak również na wypadnie na moto za granicą. Brak zastrzeżeń dobra widoczność jak również polecenia głosowe ok.Polecam

Gość1
Kolego jak ją odblokowałeś?

Gość
Polecam. Warto dodać że ma dużo RAMu - 1 GB oraz można ją łatwo odblokować oraz wgrać inne programy do nawigacji - np. Igo lub Automape. Standardowy program też daje rade i w przeciwieństwie do innych nawigacji ma też Rosje i większość krajów ściany wschodniej. Aktualizacje map są dożywotnie i darmowe. W tej cenie bezkonkurencyjna. Widoczność w słońcu dobra, ale na telefonie galaxy s7 jest lepsza.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Średnio .
02.04.2017 14:00:25

Zacznę od tego co fajne . Wygląda porządnie i solidnie , posiada mocowanie samochodowe i na motocykl (używałem w obu pojazdach), wszystkie potrzebne do podłączenia przewody i wtyczki , ma działający bluetooth i odtwarzacz MP3 , który na słuchawkach daje radę . Wyświetlacz jeśli chodzi o widoczność nie powala , ale cena za jaką urządzenie można kupić jakoś rekompensuje tę wadę . Jest jeden mankament , którego jednak nie mogę pominąć mianowicie tak zwany multi toch . Operowanie paluchem na ekranie staje się irytujące . Przesunięcie grafiki na ekranie ,czy przewinięcie ekranu menu czasami wygląda jak gra zręcznościowa . Samo menu i możliwości samego programu nawigacyjnego bardzo spartańskie i proste czasami mam wrażenie że aż zbyt proste . Mamy dożywotnie aktualizacje poprzez wygodne oprogramowanie , które informuje o dostępnych aktualizacjach i pozwala je zainstalować . Teraz to co najgorsze czyli mapy i wytyczanie trasy .
Tu jest masakra . Po zaktualizowaniu urządzenia brakuje niestety brakuje mu dróg i to ważnych odcinków . Prowadzenie -jak warszawski taksówkarz , który wiezie prowincjusza z Dworca Centralnego pod pałac Kultury i wychodzi mu osiem kilometrów . Kombinowałem z ustawieniami i nic - uparcie po swojemu . Wszędzie dojedziecie , ale jaka drogą i w jakim czasie tylko wie ta mała skrzynka bo zaplanowanie trasy z punktami przelotowymi to logistyczne wyzwanie i jeżeli planujecie ich więcej niż jeden to zaplanujcie sobie wolne popołudnie i wieczór . Moja opinia : jeżeli cena do 550 kupić , wgrać inne mapy i jeżdzić . Jeżeli macie fantazję i chcecie wybrać się na wschód to mapy i program Navitela będzie super .


Gość
Piszesz bzdury - mapy.cz to najlepsza mapa na świecie

Gość
A jak jest z sygnałem GPS. Mocny ma odbiornik. Nie gubi sygnału przy gorszej pogodzie,?

Rob
podzielam waszą opinie.oprogramowanie to porażka, kupiłem i wziąłem na pierwszy daleki wyjazd po Polsce i do Danii, rozczarowanie totalne, pokazuje błędne odległości od skrzyżowań,podaje błędne komunikaty, wiesza się w trakcie jazdy, ogólnie jeden wielki niewypał, postaram się ją odblokować i wgrać auto mapę jeśli sie da i będzie współpracowała z zestawem słuchawkowym. mam nadzieję że lada moment Navitel to poprawi bo obecnie nie da się z tym jeździć

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam
03.27.2017 8:41:37

Znakomita nawigacja motocyklowa z dożywotnimi aktualizacjami map! W zestawie wszystko do podłączenia wraz z uchwytem na kierownice - działa szybko i sprawnie, można wgrać inne programy, ale moim zdaniem nie jest to potrzebne - ten co jest sprawuje się wystarczająco. Jak każda nawi czasem głupieje. Sygnał dokładny i nie gubi się nawet w deszczu. Ogólnie zawsze byłem na nie w stosunku do nawigacji - wolałem telefon, ale wyciąganie telefonu za każdym razem jak chce zrobić zdjęcie było denerwujące. Mam więc navitela - cena/jakość po prostu rewelacyjna. Dodam że widoczność w słońcu jest bardzo przyzwoita.

Gość
dobra nawigacja za tą cene.uzywana jest na motocyklu.jedna rzecz która jest w nawigacji to bluetooth który niełączy się z intercomem w kasku i słuchawkami[ jedynie przez kabel]aktalizuje się łatwo

Gość
W moim uchwycie na kierownice śruba mocująca obraca się po dwoch dniach a gumowa podkładka pękła! Jak!?, zaslepki gumowe nawigacji wyłażą z gniazd przez co ciężko ją wyjąć ze stacji dokującej. Nawigacja potrafi sie zamyślić w jednym miejscu na pare minut, interfejs toporny. Plus za obsługę w rękawiczkach i rysik w zestawie. Pęseta mnie rozbawiła - tyle niedoróbek a oni myśleli o pęsecie w tym czasie? Która zresztą zaraz sie zgubi lub połamie. Po co ona? Zeby otwierac gniazda ktore sie same otwierają!? Do jazdy z punktu a do be jest spoko, ale wez zaplanuj na tym trase z puntami ce i de! Najlepiej to zrobic w domu na spokojnie przed wycieczką, nawi przynajmniej pamieta trase po wylaczeniu i ponownym włączeniu urzadzenia. Za te 6 stów niestety nic lepszego nie ma.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nie warto kupować
09.15.2017 16:17:50

Navitel odradzam , mam nie miłe doświadczenia z tą firmą jak i ze sprzętem. Nawigacja jest do kitu i szkoda kasy , lepiej kup MIO . Mam ten sprzęcik i śmiga świetnie. Firma Navitel oszukuje klientów twierdząc że jest firmą z Czech a tymczasem prawda jest zupelnie inna. Firma jest typowo rosyjska tylko zarejestrowana na potrzeby UE w Czechach.


Jędrek
Zjeździłem z nią kawałek Europy i działała świetnie. Raz czy dwa się zawiesiła, ale na 6 tys. km to chyba nie problem. Solidna , wodoodporna. Nie wiem na co ludzie narzekają, ale może to ja mam zbyt małe wymagania.

azja-83
z jakim interkomem macie ją sparowaną

Gość
Ale jakieś wady konkretne? Bo pisać bzdury każdy może. Mnie argument skąd jest firma nie obchodzi, tylko jak sprawuje się nawigacja, a z tego co wiem jest to fajne urządzenie i mapy ma iGo - jedne z lepszych.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
SZROT !!!!
05.06.2019 10:05:28

Jeśli ktokolwiek ma zamiar kupić to badziewie, to odradzam stanowczo - po prostu wyrzucisz pieniądze w błoto. Na tej nawigacji do celu nie dojedziesz, ponieważ najpewniej się zawiesi i tyle. Nie pomaga twardy reset, uderzenie młotkiem, itp. Jeśli masz do wyboru navitela i mapę papierową - bierz papierową. Skusiła mnie niska cena i kupiłem i teraz klnę jak szewc, parę stówek więcej i Tomtom był do wzięcia z którym takich problemów nie ma. Poza tym wsparcie techniczne navitela to też jakiś żart. A w ogóle szkoda gadać...

Gość
Potwierdzam powyższe słowa. Badziew totalny. 2x wymieniał mi ją Navitel na nową. Obecnie po gwarancji mają klienta w d.... Podstawowa wada: wiesza się i nie pomaga wyłączenie, czy reset. Niby prowadzi z punktu A do punktu B, ale spróbuj zjechać np. na stację benzynową... :) Nawigacja już nie ruszy... Taki drobny szczegół.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Navitel G550 moto
08.15.2019 13:09:15

Navitel G550 moto, kupiona dwa tygodnie temu. Oprogramowanie to porażka,wziąłem na pierwszy daleki wyjazd po Polsce i do Danii, rozczarowanie totalne, pokazuje błędne odległości od skrzyżowań,podaje błędne komunikaty, wiesza się w trakcie jazdy, ogólnie jeden wielki niewypał, postaram się ją odblokować i wgrać auto mapę jeśli się da i będzie współpracowała z zestawem słuchawkowym. Mam nadzieję że lada moment Navitel to poprawi bo obecnie nie da się z tym jeździć. Na plus to przystępna cena jak na navi motocyklowe, wodo i pyłoszczelność, niezła widoczność w słońcu, stacja dokująca na moto.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Navitel G550
10.17.2019 11:53:22

Witam! Navitel G550. Urządzenie samo w sobie jest dość solidnie wykonane, jedynie szybka wyświetlacza sprawia wrażenie średniej jakości. Natomiast samo działanie nawigacji, jej oprogramowanie to totalna porażka. Urządzenie często się zawiesza w czasie jazdy, a wtedy jest bez użyteczne bo nawigacji nie da się odblokować, odblokowuje się sama po jakimś czasie. Druga sprawa jest taka, ze same wytyczanie trasy jest kiepskie. W porównaniu z nawigacją w telefonie google nie ma szans. Jeśli pojedziemy inaczej niż nawigacja wytycza to nie przelicza innej drogi tylko uparcie każe zawrócić. Ekran dotykowy działa beznadziejnie. Jedyny dla niej ratunek to wgranie auto mapy, ale pytanie czy procesor pociągnie automapę???

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Navitel G550 Moto
05.15.2020 11:48:05

Nawigacja użytkowana przeze mnie cały poprzedni sezon podczas jazdy po Polsce i Europie . Jak za tą cenę jest OK. Nawigacja w moim przypadku działa i nie zawiesza się... (może to dziwne?) - dużo opinii jest że nie potrafi po wznowieniu z uśpienia chwycić sygnału... u mnie tego problemu nie ma. Sygnał chwyta, drogi wszystkie wychwyciło i dobrze informuje o zmianie kierunku. Obsługa w rekawicach bez problemu. Z minusów to guma zabezpieczajaca porty- sredni pomysl , malo trwały. Z samego uchwytu wypadła mi śrubka zabezpieczajaca przez co zdarzył się brak ładowania jej. Niekiedy wystepuje problem z przeliczeniem ile czasu zajmie cała trasa- dziwne wartości. Nie jest to nie wiadomo jaka nawigacja ale naprawde za ta cene moge polecic. Ja przejechałem z nia troszke km i ocena jaka bym przyznał to dobry.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nawigacja Nvitel G550
05.11.2021 17:37:29

Nie ma większego gów...... Mam od dwóch miesięcy a sprzęt już w trakcie aktualizacji się zawiesza. Na moto bardzo słaba widocznosć i źle wybierane trasy. Jako nawi się nie nadaje. Odradzam. Ja chciałem zaoszczędzić.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.12.2021 12:54:06

ja również się bardzo zawiodłem błędne wskazania odległości słaba widoczność w słońcu wiesza się i pokazuje drogi z dupy,,,,,nie kupować

Gość
Negatywna opinia A dajesz 9 gwiazdek !!!!!??

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Harley-Davidson Softail Fat Bob 114 2018

Opinia po jezdzie testowej Fat Bobem 114" Softail z 2020 r.

Zalety:
-hamulce chyba najlepsze sposrod cruiserow HD
-silnik...

Harley-Davidson Road King Classic (2014-)

Opinia na podstawie jazd testowych modelem Classic z 2017 z silnikiem M8, 107"

Zalety:
-swietna klasyczna prezencja bez konieczn...

Kawasaki ZXR 400

W polowie lat 90-tych mialem przez 2,5 sezonu model L z '91.

Zalety:
-precyzyjne prowadzenie, szczegolnie na torze i rownych asf...

Honda VFR 1200X Crosstourer

witam jaką najlepiej Honde Crosstourer 1200 wybrać z brzebiegiem czy 80 tys to sporo czy nie zwracać uwagi zbytnio na przebieg w tych motorach?..Je...

Suzuki GSX 1250 FA

jedynie fajny klasyczny wygląd to mi się podoba w starszych bandziorach, szkoda ze nie prowadzą sie juz tak fajnie jak wyglądają, niestety tu nal...

Michelin Pilot Power

Kupiłem je tylko dlatego, że trafiły się świeże i tanio. Pomyślałem- zrobię krok wstecz i w ten sposób sprawdzę , czy rzeczywiście nowocze...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA