4
OPINIA Shima Inverno
10
OPINIA Gopro Hero 11 Black
7
OPINIA Shima STR-2
10
OPINIA LS2 FF313 Vortex Carbon
10
OPINIA Yamaha XJ600 S Diversion
1
OPINIA Akumulatory Tuborg AGM
9
OPINIA Honda VTR 1000 SP1
9
OPINIA MaxTo M2

NOWOŚĆ Pokrowiec na motocykl SECA Outdoor S / M / L / XL
9
OPINIA Kawasaki ZX-14R / ZZR 1400 2012-
9
OPINIA Honda CBR 900RR Fireblade SC33 1996-1999
Mamy już 21362 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Rhino Highway



Zdjęcia przedmiotu

1  

Rhino Highway

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.78 / 10

(Na podstawie 23 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 91%
Neutralne: 9%
Negatywne: 0%


Gość


9
polecam
06.05.2017 16:15:28

kask naprawdę rewelacyjny stosunek cena jakość 10/10 sprzedawca w sklepie mowił ze to Polska marka w dodatku kask w zestawie z pinlockiem mozna kupić za 469 zł a identyczny kask GIVI Voyager z pinlockiem to koszt rzędu 799 zł wiec jak dla mnie rewelacja

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Highway z pinlockiem
06.14.2017 14:06:54

Dołączam się do opinii kolegi wyżej kask rewelacyjny za tą kasę, bardzo dobrze wyposarzony dodatkowo posiada pinlock a cena niewygórowana 450 zł dałem za niego. Jeżdżę w nim od roku nie ma się naprawdę do czego przyczepić na cieplejsze dni zakupiłem otwarty również RHINO model touring mogę go polecić chyba każdemu naprawde polecam

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rhino highway
06.16.2017 10:06:01

Bardzo dobry kask byłem w niem niedawno w Chorwacji spisał się na medal wydajna wentylacja nieparująca szyba i przyjemne wnętrze za tą kasę WYPAS.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rhino Highway
07.12.2017 11:20:27

Bardzo dobry kask za tą cenę, świetnie wyposażony, wykończony też bardzo dobrze jestem bardzo zadowolony.Godna polecenia jest szczególnie dodatkowa blokada szczęki można bez obaw jeźdźić z otwartą. Polecam każdemu kto nie chce wydać dużo i być w pełni usatysfakcjonowanym.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
RHINO HIGHWAY
07.20.2017 10:29:50

Przychylam się do opinii kolegów wyżej. Kask zasługuje na uznanie szczególenie że nie kosztuje dużo. Dobrze lerzy na głowie, nieparująca szyba wkładka PINLOCK to super rozwiązanie.
Swietna relacja cena jakość jestem bardzo zadowolony.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
rhino highway
07.31.2017 12:34:32

Kask po ponad roku użytkowania i około 13000 tys kilometrów dalej wygląda bardzo dobrze, jestem bardzo zadowolny z zakupu bogate wyposażenie tj.blenda przeciwsłoneczna, przyjemne w dotyku wnętrze, dodatkowa blokada szczęki i nizła jakość za rozsądne pieniądze. Jak na kask szczękowy nawt cichy w tym przedziale cenowym do 400 złotych ciężko o coś lepszego. Polecam!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Dla usystematyzowania
08.04.2017 7:04:34

Tak dla usystematyzowania.
W wielu sklepach piszą, że to kask zaprojektowany w Polsce. Co za bzdura. Że jest zrobiony z jakiegoś technopolimeru- kolejna ściema. To po prostu ABS, z tego samego masz zrobioną obudowę robota kuchennego.
Ktoś powyżej pisze, że to jest GIVI X.16 Voyager, to ja powiem, może Lazer (LZR) MH2? No niestety, to Chiński produkt z innymi nalepkami YOHE YH-950: http://www.yhhelmet.com/en/product.php?sort1=0&sort2=24&sort3=116. Givi, LZR i kilka innych firm kupują kaski, dają swoje naklejki i już mają "markowy" produkt.
Wykonanie akceptowalne, trochę licho wygląda mechanizm zapięcia szczęki. Atrapy wlotów wentylacyjnych lubią odchodzić od skorupy.
Generalnie, jakość akceptowalna. Kask wygodny, względnie cichy (poza zawirowaniami przy dźwigni zamykania blendy)

Myślałem jeszcze nad LS2 Strobe. Jeśli ktoś Wam powie, że to Hiszpańska marka i projekt... Owszem, marka zarejestrowana w Hiszpanii, ale należy ona do http://www.mhrhelmet.com/about.asp, kaski tam są projektowane i produkowane.


belor
Szczerze mówiąc jest mi kompletnie obojętne z czego wykonana jest skorupa, bo jak widać po niezależnych testach Sharp -= nie ma to żadnego znaczenia dla bezpieczeństwa i często tańsze garnki z ABS wypadają lepiej niż drogie z włókien szklanych etc. Co do proweniencji kasku, to obecnie na palcach policzyć można producentów posiadających fabryki gdzieś indziej niż w Chinach - Arai, Shoei, Schubert jeszcze ktoś? Na pewno wpływa to w jakimś stopniu na jakość ale powoduje też że cena jest kilkukrotnie wyższa, czy te kaski się nie psują? ;) Nawet amerykański iPhone jest składany w Chinach (choć koncept jest amerykański). Nie ma nic złego w samych Chinach, bo tylko od zamawiającego zależy jaka będzie kontrola jakości i efekt końcowy.

Gość
Akrylonitryl to z ABSem by się zgadzał. ABS, kopolimer akrylonitrylo-butadieno-styrenowyn. Policarbon, czyli poliwęglan to może szyba. Ja nie mówię, że kask jest zły. Sam go kupiłem, ale niech nie robią z ludzi debili. Poza tym widać, że sam Riccardo sobie opinie pochlebne pisze. :)

Gość
To jest ABS. Nie wierzyć w marketingowe brednie. A "polska marka", owszem. Nazwa należy do hurtownika z Zawiercia. Produkt chiński, naklejka polska.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rhino Highway
08.30.2017 14:33:23

Nawet niezły ten hełmofon po roku dalej chodzi w nim wsztstko tak jak powinno, przyjemna wyściółka w miarę cichy jak na szczękę, jestem zadowolony.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
RHINO HIGHWAY
10.11.2017 15:49:08

Kask bardzo dobry jestem z niego zadowolony w chłodne dni pinlock spisuje sie na medal szyba wogóle nie paruje. Wygodny i w miare cichy jakość też niczego sobie po ponad roku wszystko chodzi i wygląda jak należy.

Bardzo dobry kask!!!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
wysoka jakość
10.18.2017 17:03:52

Kask jest bardzo wygodny. Materiały z jakich jest wykonany wyglądają na bardzo dobre. Jak będzie się zachowywał w używaniu, zobaczymy. Sprzedawany jest w 2 wersjach. Droższa za 469 zł jest z pinlockiem.

http://www.yhhelmet.com/en/product.php?sort1=9&sort2=24&sort3=116

Kris
Niestety kask idzie jednak do zwrotu. Po zamknięciu "przyłbicy" dociska mi tak punktowo szczękę do plastikowej skorupy, że jest to aż bolesne. Wydaje mi się, że problemem jest zbyt cienka warstwa wyściółki w tym miejscu ....

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rhino Highway
10.25.2017 11:09:33

Jak dla mnie kask bardzo dobry nie ma sie do czego przyczepić miałem problem z doborem rozmiaru ale po przymierzeniu kilku w końcu się udało. Myślę że będzie mi służył długo niezła jakość za rozsądną cenę.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Rhino Highway
10.25.2017 21:18:14

Witam
Drugi sezon w moim posiadaniu
Kopia LZR ale o połowę tańsza ...
Głośny przy większych prędkościach i wentylacja trochę nie daje rady w upalne dni
Dla mnie bardzo dobry kask
Ma ktoś może ciemną szybę założoną do niego ?

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rhino bialy
11.27.2017 8:09:29

Polecam szczerze.
Kask bardzo dobrze wykonany, laczenia zatrzaski szybka wszystko dobrze spasowane.
Srodek kasku w ciemnyk kolorze, blenda, pinlock.
Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rhino Highway
01.16.2018 15:36:22

Całkiem niezły garnek w przystępnej cenie. Nie ma się do czego przyczepić wszystkie elementy dobrze spasowane. Szyba dobrze dolega do uszczelki. Przyjemne wnętrze. Jestem zadowolony

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Meh
04.11.2018 14:37:59

Kask głośny, wieje wszędzie, szumi już przy 60km/h. Śruby od szyby odkręcają się same, szyba rysuje się w miejscach w których nie powinna i robi to sama z siebie. Mechanizm szczęki opada sam po kilku użyciach jakby był wyrobiony.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
highway
09.01.2018 1:01:14

Dość przyjemny jak na 400 zł w miarę dobrze wykonany kolega u góry może dostał jakiś wadliwy, mój po przejechaniu około 5000 km dalej sprawuje się nieźle przy większych prędkościach trochę świszczy ale to powyżej 180. Kupiłbym go drugi raz bez wahania.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
RHINO HIGHWAY
10.12.2018 8:24:53

Moim zdaniem jedna z lepszych propozycji w cenie do 400 zł
po roku dość intensywnego użytkowania w kasku wszystkie elementy nadal działają się bardzo dobrze tj. mechanizm szyby, szczęki wnętrze kasku delikatnie się zużyło ale po wypraniu dalej czuję się w nim dobrze. Teraz muszę dokupić do niego pinlocka bo szyba trochę paruje szczególnie rano ale mam nadzieje ze to rozwiąże problem.
Podsumowująć śmiało kupiłbym go ponownie. Zachęcam Polecam itd :).

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Rhino Highway
03.21.2019 9:51:39

Zgadzam się z przedmówcą mam również droższy kask o 300 zł a różnicy w jakości wykonania nie widzę. W tym kasku dalej wszystko działa dobrze a jeżdżę w nim już drugi sezon. Myślę że mógłby spokojnie kosztowac więcej.

Polecam.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
04.26.2019 18:37:39

Za tą kasę dobra rzecz.
Najbardziej denerwuje mnie szumiacy suwak blendy, dość mocno, sama błędna czasami lekko opada. Wykonanie, spasowanie duży +.
Nie mam pin locka i szyba lubi zaparkować, w chłodne czy wilgotne dni, ale wystarczy ruszyć z miejsca i para znika .

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Cena/jakość
06.25.2019 10:43:55

W tej cenie, dobra rzecz, zwłaszcza na lato . Niestety nie mam pin locka, w chłodne, wilgotne dni na postoju szyba paruje, ale wystarczy ruszyć z miejsca i momentalnie para znika. Dłuższa jazda bez stoperów na drodze ekspresowej, może być uciążliwa .

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Highway
09.01.2020 14:07:32

Kask posiadam jakiś pół roku. Ogólnie jestem zadowolony. Przy przebiegu 8000 km wszystko działa w nim jak na początku. Trochę głośny przy dużych prędkościach powyżej 150 km ale przy prędkościach przelotowych tj międzi 80 a 120 jest ok. Dodatkowa blokada szęki robi robotę nie ma obaw że szczęka opadnie na nierównościach. Przy tej cenie a oglądałem kilka innych np Lazer, LS2, RHINO wydawał się podobnie wykonany wykonany a cena dużo niższa.
II raz kupiłbym go na pewno , polecam wszystkim którzy szukają niedrogiego wygodnego kasku.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Highway
06.23.2021 13:30:53

Przyjemnie wykonany w porównaniu do innych kasków za tą kasę. Po prawie roku jazdy wszystkie mechanizmy pracują dalej bardzo dobrze. powyżej 160 km/h trochę głośny ale do tej prędkości w miarę cicho. Ogólnie jestem zadowolony.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Rhino Highway
11.05.2022 2:08:35

Niestety nie będę łaskawy dla tego kasku. Wcześniej jeżdżąc maxiskiterem używałam kasku otwartego Rhino Tuning. Spisywał się świetnie więc przesiadając się na motocykl postanowiłem kupić kolejny Rhino tym razem model Highway. Kask ma kilka plusów. Po pierwsze jest tani, po drugie świetnie dopasowany, jakość materiałów jest dość dobra. Pierwsza wada to hałas. Kask nie jest najcichszy. Druga sprawa która prawdopodobnie jest też przyczyną pierwszej - w kasku trudno jeździć z prędkością powyżej 80km jeśli temperatura na zewnątrz jest niższa niż 15st. Szyba jest tak nieszczelna, że łzy utrudniają jazdę. To wyszło przy okazji zmiany aury na jesienną. Dodam, że w otwartym kasku nie było tego problemu bo długa szyba zasłaniała szczelnie całą twarz. Na koniec najgorsze. Po ok 1800km przejechanych w tym kasku przestał sprawnie działać zatrzask szczęki. Nie ma szans zamknąć go jedną ręką bo nie zaskoczy na zatrzaski, później trzeba było go zamykać oburącz w ten sposób że otwierałem szybę i dociągałem szczękę do zatrzasków. Po czasie wyszło że on jednak nie był zabezpieczony ( przy okazji jazdy autostradą wykonując manewr wyprzedzania odwróciłem głowę za siebie a szczękę wyrwało do góry). Aktualnie aby skutecznie domknąć szczękę należy ścisnąć policzki kasku i dopiero domknąć szczękę. Kask wysyłam na reklamację.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Harley-Davidson Softail Fat Bob 114 2018

Opinia po jezdzie testowej Fat Bobem 114" Softail z 2020 r.

Zalety:
-hamulce chyba najlepsze sposrod cruiserow HD
-silnik...

Harley-Davidson Road King Classic (2014-)

Opinia na podstawie jazd testowych modelem Classic z 2017 z silnikiem M8, 107"

Zalety:
-swietna klasyczna prezencja bez konieczn...

Kawasaki ZXR 400

W polowie lat 90-tych mialem przez 2,5 sezonu model L z '91.

Zalety:
-precyzyjne prowadzenie, szczegolnie na torze i rownych asf...

Honda VFR 1200X Crosstourer

witam jaką najlepiej Honde Crosstourer 1200 wybrać z brzebiegiem czy 80 tys to sporo czy nie zwracać uwagi zbytnio na przebieg w tych motorach?..Je...

Suzuki GSX 1250 FA

jedynie fajny klasyczny wygląd to mi się podoba w starszych bandziorach, szkoda ze nie prowadzą sie juz tak fajnie jak wyglądają, niestety tu nal...

Michelin Pilot Power

Kupiłem je tylko dlatego, że trafiły się świeże i tanio. Pomyślałem- zrobię krok wstecz i w ten sposób sprawdzę , czy rzeczywiście nowocze...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania