1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Yamaha XV 750 Virago


8.75 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Virago XV 750`
07.22.2013 20:04:26

Mam Virago `96r. Bardzo porządny, poręczny, zwinny motor. Wygodna pozycja za kierownicą. Zawieszenie w porządku, choć osoby o wadze >80 kg narzekają na dobijanie zawieszenia na nierównościach. Ja nie zauważyłem (70 kg)
Silnik żwawy, typowa V-ka. Hamulce przednie wyróżniają się skutecznością na tle innych czoperów tamtej epoki.
Jestem z tej Yamahy bardzo zadowolony. No i wypolerowana oraz z kuframi wygląda kozacko.

Gość


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 47   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
super maszynka
06.18.2014 14:14:13

Niestety jest jakaś wada w elektryce tego motorka że często zabija on świece. Pisze na tym nawet na forum virago. Ja w tamtym sezonie wymieniłem je 2 razy! Od tego sezonu jednak jeżdże na irydówkach i jest ok, przejechałem już 5 tys i nie padają, więc jest poprawa bo poprzednie padły mi po 3 tys. Ogólnie motorek polecam bo jest wygodny, dobrze przyspiesza, nie psuje się i dobrze hamuje. Poza miękkim widelcem nie ma on większych wad.

Gość
jeden z wygodniejszych o i ile nie najwygodniejszych choperów jak i cruiserów w tych pojenościach (mowa o ostatnich latach produkcji)

radek
witam wlasnie zamierzam kupic YAMAHA ViRAGO XV 750 i niewiem czy to dobry motocykl może ktos mi podpowie jakie one sa dokladnie


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Super moto
04.16.2017 23:56:18

Moim zdaniem rewelacyjna maszyna. Prowadzenie super, osiągi też zadowalające. Spalanie rewelacja, w trasie wychodzi mi w granicach 4,5 litra. Hamulce jak na choppera bardzo dobre. O wyglądzie nawet nie wspominam, bo jest to najładniejszy chopper tej klasy.




Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Virago to jest to
07.04.2017 15:26:08

zaczynałem od 535 , potem 750 .. no i cudowne lata na tym moto spędziłem... Wiele rzeczy można samemu naprawić - bez specjalistów . ale jak ktoś dba , to nie ma co się psuć.
Bardzo wygodna kanapa, łatwe prowadzenie ,
przydałby się trochę większy zbiornik..na dłuższe podróże trzeba pamiętać na zjazd do cpn :)

Gość
Odnośnie 535 mogę powiedzieć, zero awarii. Dobry akumulator, świece, filtry, olej, paliwo, regulacja zaworów i w drogę.

Gość
I jak wypada 750 na tle Virago 535 pod kątem awaryjności pojazdu?

klie
wszystko zależy co pukało. sprzęgło, skrzynia ? silnik ? wiem ze one miały jakąś wade.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Witam, wszystkich mam pytania szukam właściciela motoru
02.03.2019 11:16:11

Witam, wszystkich mam pytania szukam właściciela motoru, jaki stoję już 6 lat widać yuko stary № VIN Czy jest mozoliło a naleźć właściciela, dlatego ze stoję już dalno, chce go zapytać może on go chce sprzedać to ja bym kopił, ale nie mam do niego kontaktów? Mam tylko stary VIN №: PW4-001756 Yamaha Virago 750.

Gość
Albo z nianka hahaha

GośćSam
Chłopcze pisz wyraźniej i drukowanymi literami lub przyjdz z mamą bo cię nie rozumiem.


Dołączone zdjęcia
Yamaha XV 750 Virago
Yamaha XV 750 Virago
Yamaha XV 750 Virago

Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
virago 750
10.24.2019 20:10:51

Motorek bardzo fajny przyjemny w prowadzeniu osiagi bardzo przyzwoite( myślę ze ustępuje jedynie magnie 750),spalanie do 5,5 l ,mega wygodny jak na czoperka miejsce kierowcy oczywiście:-) zawieszenie przód za miękkie tył za twarde ,hamulce ok oczywiście przód bo z tyłu bęben piszczy i trochę zwalnia,co do historii o rozrusznikach trzymać dobre baterie i wszystko działa jak należy jeżdżę modelem z 1990r prawie dziesięć lat i dopiero zaczynam myśleć o zmianie na turystyka bo tzw plecak narzeka przy większych odległościach a jeździmy coraz dalej ;-) polecam każdemu kto kocha v-2 przy naprawdę minimalnych kosztach nie bać się rocznika czy stanu itd itd a zaskoczycie na drodze nie jednego kolegę na większym moto bo virówka 1,8 pójdzie ;-) pozdrawiam


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
swietny krążownik
06.01.2020 1:25:01

ma swój klimat i jest zajebiscie ładny i zgrabny, piekny dziwek, dobre hamulce, wał, dobra jakość dobra zwrotnosc i prowadzenie jak na tego typu krazownik ladne zegary

z minusów to rozrusznik chyba i troche kondonowate zawieszenie ale w sumie to nie zacheca do szybkiej jazdy wiec taki tapczan jest w tym wypadku ok.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
fantastyczna
08.29.2021 15:12:19

Maszyna idealna dla moich potrzeb, wygoda, moc, szybkości, wszystko super. Kolor -srebrna ciemna zieleń , wspaniały, chętnie kupię prawie nową .


Dołączone zdjęcia
Yamaha XV 750 Virago


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA