NOWOŚĆ OXFORD Warrior 2.0

NOWOŚĆ INNOVV K5 - wideorejestrator motocyklowy z 2 kamerami przód + tył

NOWOŚĆ Nolan N-COM B902 X

NOWOŚĆ Zontes Z2 125

NOWOŚĆ NOLAN N-COM B902L R

NOWOŚĆ Torba na siedzenie motocykla Qbag ST07

NOWOŚĆ Forma Swift DRY

NOWOŚĆ Gogle LEATT VELOCITY 6.5

NOWOŚĆ Cross X-MOTOS XB-38 140 cc
6
OPINIA Uchwyt AA99931 typu Ram-Mount
9
OPINIA Dunlop RoadSmart 3
Mamy już 20978 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


BMW System 7



Zdjęcia przedmiotu

1  

BMW System 7

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.00 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 63%
Neutralne: 0%
Negatywne: 38%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Nie wiem co o tym sądzić... ?
04.30.2018 23:42:16

No cóż... kask założony pięć razy i rozsypał się mechanizm blendy, nie wiem teraz czy to tylko zwykły pech, czy ogólnie mechanizm blendy w tych kaskach jest do bani. Kask jest w serwisie i nie wiem jak długo będę czekał na naprawę. Zobaczymy.


wrob-el
Kask po dwóch sezonach się rozpada, a jeżdżę kilka razy w roku! woda leje sie przez szybkę , mechanizm szczeki sie rozleciał, a jak kask spadła z siedzenia motocykla to pękła obudowa przy zestawie audio, Nie polecam

Gość
Kaski są już poprawione, jak ja kupowałem to już po upgradzie technologicznym, obecnie nie mają opisywanych wad, sprawdzone, polecam. To była wtedy taka krótka seria jak system 7 wchodził na rynek!

Gość
najprawdopodobniej sa to te same mechanizmy ktore stosuje w swoich kaskach Shuberth , ponoc była jakas wadliwa partia i mi w Shubercie tez sie rozsypal.Naprawili na gwarancji i jest ok , ale uprzedzam ze trwało to troche dłuższy okres czasu.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
bmw evo 7 carbon
08.26.2019 9:08:16

Ten kask w takim przedziale cenowym nie zasługuje na więcej niż trzy gwiazdki. Przed tym kaskiem jeździłem w schuberth c3 i c3 pro. Na pierwszy rzut oka kask sprawia dobre wrażenie ,aerodynamika i komfort na dobrym poziomie, ale po jakimś czasie przekonacie się że to chiński badziew z logiem BMW. Za taką cenę 2650zł oczekiwałem wysokiej jakości. W trakcie deszczu woda leci do środka mimo domkniętej szyby. Kask dość głośny , porównując go do leciwego c3. Plastikowy kołnierz odpadł mi po kilku miesiącach. Skomplikowany mechanizm wyjmowania szczęki podatny na uszkodzenia w trakcie montażu lub demontażu. Ja i kolega kupiliśmy te same kaski w tym samym czasie. Po kilku miesiącach nasze kaski miały te same problemy, oddaliśmy na gwarancję zaproponowali nam wymianę na nowe. W kolejnych były dokładnie te same problemy.Niema mowy tu o pojedynczych wadliwych sztukach (4 kaski te same problemy) Jedynym plusem to jak się zachował inchape BMW prymasa tysiąc lecia w Warszawie i zwrócili nam kasę. NIE POLECAM


Gość
Kaski produkowane są przez Włochów i nie jest to "Chiński badziew" jak ktoś to tutaj ocenił. Była seria wadliwej uszczelki, która została wyeliminowana w 2019 roku. Dzisiaj mamy system 7evo. Kask jest lekki i świetnie wykonany na metce nowego kasku pisze Made in Italy anie Chiny jak w niektórych modelach AGV. Pozdrawiam

Gość
Można zapoznać się ze specyfikacją na stronie: www.mavet.it Są liderami na rynku, stąd wysoka jakość. Kaski produkowane są we Włoszech. Nowa seria 7 pozbawiona jest wszelkich wad.

Gość
potwierdzam że to badziewie. U mnie tak samo, woda przecieka w czasie deszczu przez uszczelkę. Wizjer sam się zamyka przy małej prędkości. Odleciała mi płetwa plastikowa chociaż kask nigdy nie spadł ani w nic nie uderzył.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Kask system 7 carbon
03.09.2020 18:53:56

Nie jestem zadowolony. Dużo głośniejszy niż system 6 a wcześniej też miałem szczękowy, motocykl ten sam. Bardziej ciśnie w kości policzkowe, przez wizjer z pinlockiem mniej widać. W zasadzie czekam kiedy mechanizm szczęki się rozsypie, wykonanie mechanizmu takie jak w Cabergu za 700 PLN. Szczerze, nie polecam.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
BMW system 7
09.06.2020 18:41:57

Kask BMW Carbon system 7 użytkuje od 2 lat. Przejechał ze mną ok 13000 km.
Kupiłem go bo zachęcamy mnie dość dobre opinie. No cóż, kask mnie rozczarował.
O ile waga kasku i nie parujący wizjer są plusami o tyle jego głośność powyżej 140km/h jest bardzo uciążliwa. Nie jest to kask cichy! Najbardziej przeszkadza mi ciagle opadająca z hukiem szyba po przekroczenie 120 km/Hz szczególnie nie jest to fajne przy wyprzedzaniu. Myślałem, że mam problem z mocowaniem szyby ale nie, we wszystkich kaskach nowych BMW system 7 jakie sobie Obejrzałem, szyba chodzi dość lekko a tym samym dość lekko się zamyka. Nie ma żadnego „ząbka” ryglującego szybę. Po ok kilkudziesięciu założeniach kasku odpadła płetwa, mocowana jest na małe Koleczki jakie się poprostu wyrwały. Fakt kaskiem nie odchodziłem się jak z jajkiem ale tez i nie rzucałem go o glebę. Krótko mówiąc jest dość delikatny. Kask pewnie i wytrzyma jeszcze z kilka lat ale opadająca szyba dyskwalifikuje go całkowicie. Kask idzie na śmietnik!

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dziękuje
09.10.2020 17:29:43

Obecnie kaski mają super cenę w BMW koszt 1860,00 zł ,jutro miałem jechać zakupić dwa dla siebie i zony,ale po Waszych opiniach odpuszczam sobie ten ''korzystny'' zakup.
budawskirobert@gmail.com

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
1
serwis kasku
04.21.2021 13:55:31

Co do powyższych(negatywnych) opinii o kasku podzielam je w 100%. Poza tym kask jest produkowany we Włoszech a nie w Chinach z tego co wiem. Płetwa odpadła mi przy trzecim założeniu na głowę i poprawieniu jego pozycji na głowie płetwa została mi w ręku. Beznadziejne mocowanie tej płetwy na mikroskopijne i puste w środku kołeczki jest po prostu nieporozumieniem w kasku z takiego przedziału cenowego.Kask trafił do salony BMW i...odmowa uznania gwarancyjnego. Pan który odmówił przyjęcia kasku na naprawę gwarancyjną oświadczył ze element został wyrwany, a to nie podlega gwarancji. Paranoja,kask za takie pieniądze,z 5 letnią gwarancją tak reklamowaną i co ,ano nic,kupiłeś kliencie to się teraz martw sam jak to naprawić. BMW z Trójmiasta nie popisało się niestety w tej kwestii. Zamówiłem nową płetwę i sam sobie ją zamontuję przyklejając ją dodatkowo do kasku. Kask głośny,z beznadziejną szybą(opadającą przy ok 90 km/h) nieszczelny podczas deszczu itd. Zdecydowanie nie polecam, Lepiej kupić Shoei Neotec 2 lub Schuberth C3,lub C4.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Nie polecam
05.02.2021 7:09:42

Kask zdecydowanie nie jest wart tych pieniędzy.
Jest przede wszystkim głośny. Uciążliwie głośny już od prędkości 100 km/h
Podczas jazdy w deszczu wizjer jest nieszczelny. Najzwyklej w świecie wpada do kasku woda.
Podczas jazdy z otwartym wizjerem wiatr potrafi przy małej prędkości zamknąć wizjer.
Kask z tylu ma dość duże podcięcie - nie wiem co miał na myśli projektant ale podczas jazdy nieprzyjemnie owiewa tył głowy i kark.
Mam kask z malowaniem szaro - niebieskim. Farba jest bardzo nietrwała - jakiekolwiek dotknięcie powoduje odprysk/zdarcie farby. Pierwszy raz zdażyło mi się coś takiego w kaskach.
Plusem jest możliwość zrobienia z niego kasku typu Jet - naciska się dwa guziki przy mocowaniu wizjera i szczęka wychodzi. W środku kask jest bardzo przyjemnie wykonany - jednakże powyższe wady dyskwalifikują go dla mnie. Wyrzucone w błoto pieniądze.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacjny kask BMW System 7 Carbon
10.29.2021 22:30:04

Witam, jest to najlepszy kask jaki do tej pory posiadałem. Według mnie, wszystkie złe opinie wynikają z tego, że kaski BMW System 7 w początkowej fazie produkcji faktycznie miały swoje problemy technologoliczne. Seria system 7 została udoskonalona i te z 2020 / 2021 roku dostały nową uszczelkę, dodatkowy ząbek zabezpieczjący otwieraniu się wizjera oraz mocniejsze zawiasy części szczękowej. Obecnie nie przeciekają ani nie opadają, są też delikatnie lepiej wygłuszone! Mój przynajmniej jest rewelacyjny. Przejechałem z nim w tym sezonie prawie 10 000 km i bez wahania mogę polecić. Podsumowując, należy uważać na stare wersje dostępne na niektórych wyprzedażach, nowe są bez wad wieku dziecięcego. W połączeniu z interkomem BMW - bajka. Polecam wersję BMW System 7 Spectrum w kolorze Fluo. Według mnie warty każdej wydanej złotówki!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super kask BMW Carbon System 7
10.29.2021 22:40:48

Kask rewelacja. Najlepszy w swojej klasie. W promce można kupić za około 2000 pln. Kaski produkuje włoska firma Mavet dla BMW. Można zapoznać się ze specyfikacją na stronie: www.mavet.it Są liderami na rynku, stąd wysoka jakość. Dla mnie bez wad. Dobra stylistyka i świetne właściwości jezdne! Polecam.


Dołączone zdjęcia
BMW System 7
Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super
10.31.2021 21:36:03

Rewelacja, spełnia moje wymagania, najlepszy w swojej klasie! Polecam, bardzo cichy i świetne wykonanie.

Gość
potwierdzam, rewelacyjny kask

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Nel
11.03.2021 6:11:59

Wygląd świetny, zauważalny przez innych, rewelacyjne malowania. Kobiecy, wygodny - jak ladana markowa torebka :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Super kasa, super design
11.04.2021 21:47:14

Ogólnie kask super fajny i nie zamieniłbym go na żaden inny. Należy tylko pamiętać, że BMW zawyża numeracje o jeden numer. Jeżeli według pomiaru głowy i tabeli BMW wyjdzie ci np. L-ka, koniecznie kup XL. Temat sprawdzony wśród wielu moich kolegów. Pani w BMW mówiła, że się rozciągnie ten mniejszy, jednak po co się cisnąć i męczyć.. Moj XL jest idealny. Leży świetnie i ściska tyle co trzeba. Wcześniej miałem L-kę z firmy Athom. Polecam ten kask. Jeden z lepszych jak nie najlepszych pod względem bezpieczeństwa. Dodatkowo super wygodny i ładny.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jest dobrze, nawet bardzo dobrze, BMW System 7 Carbon
11.05.2021 7:24:57

Polecam, fajny i wygodny. W zimie i wiosna to dobry czas aby go kupić w mega dobrych cenach. Mam kolor sztandarowy, żółty odblaskowy. Bardzo dobra widoczność na drodze, chociaż za to malowanie zapłaciłem ponad 2000 pln, co i tak jest dobrą ceną. Wyjściowa to prawie 3500 pln :) bez promocji.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Kask Bmw System 7 Carbon
11.05.2021 7:32:08

Super, polecam. Jako pasażerka mamy z mężem takie same. Połączeni również zestawem Interkom BMW. Sam kask genialny. Wyciszenie oceniam w skali na 10 na 9,5 :), pozwala swobodnie rozmawiać z kierowcą, nie ma zakłuceń a sam kask tłumi szumy z zewnątrz. Tak więc polecam szczerze bo fajny i warty wydananych pieniędzy. Chodź tani nie był. Ale pytanie czy kupujesz na lata czy na sezon. Ja wolę raz a porzadnje, aby nie wracać do tematu. Kask mam już na kilka jak nie kilkanaście lat. W końcu to BMW a nie chińszczyzna.

Gość
Produkowany we Włoszech nie w Chinach, fakt. Szkoda ze nie w Niemczech. Chociaż wygląda bardzo porządnie. Testowałem i oglądałem na dniach otwartych BMW. Też się przymierzam do zakupu. Dzięki za opinie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Fajny zakup, System 7 jest super
11.21.2021 15:56:21

System 7 jest super, idealny do mojego BMW G310 GS :). Wygoda, komfort i dobra posezonowa cena zadecydowały o tym wyborze. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Kask BMW 7
06.02.2022 23:03:15

Ja tez się wyleczyłem z tego kasku po miesiącu no może komuś na skuterka do miasta bym polecił a nie na prawdziwy motocykl BMW i kask z ich logo masakra jakaś niczym się nie różni od chińskiego badziewia z 500zl pozdrawiam i nie polecam

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


SHIMA X-Breeze

Po 3 miesiącach tj. 3000km rękawice nie nadają się do użytku. Bardzo mocno się rozbiły na zewnątrz i w środku, zrobiły się luzne. Pod konie...

Kawasaki Versys-X 300

Jazda do pracy plus weekendowe jednodniówki.

Bardzo polecam. Moto na asfalcie jest rewelacyjne. Silnik ten sam co w Ninja 300, lecz z...

Yamaha Fazer 8 GT

Motocykl rewelacyjny pod każdym względem. Dodatkowe owiewki dodają mu sportowego charakteru. Spalanie na poziomie 5,5 litra przy normalnej jeździe...

Givi X16 Voyager

Kask użytkuje dłuższy czas i jestem daleki od zadowolenia. Został przeze mnie kupiony na szybko ze względu na rozmiar (mam duży łeb i potrzebuj...

MICHELIN Road 5

Opony bajka. Najlepsza inwestycja w moto. Klei się .zakręty to przyjemność , Moto sam wchodzi i wychodzi, bardzo stabilne ...

Metzeler Roadtec 01

Miałem je zamontowane fabrycznie. 3 sezon, 9700km, tył zaczął się ślizgać. Czeka mnie wymiana w ciągu najbliższych kilku tygodni. Jesienią...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania