NOWOŚĆ REVIT Pulse H2O

NOWOŚĆ SHIMA Solid 2.0

NOWOŚĆ Sena Outrush R
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Nexx SX.100


7.38 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Nexx SX.100


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 75%
Neutralne: 0%
Negatywne: 25%



Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Nie wymiarowy kask
03.09.2018 20:16:45

Sklepy obecnie pozbywają się tego kasku oferując go za pół ceny (z 800 na 400zł). Spodziewałem się, że jest to związane z pożarem fabryki nexxa jednak po przymierzeniu dowiedziałem się, że prawda jest inna. Kask wygląda ładnie i jest dobrze wykonany. Ma fajne malowania, kołnierz od dołu i duży wizjer. Postanowiłem go przymierzyć w sklepie. M - znacznie za duży, po wciśnięciu się w S moja twarz była tak blisko szczęki, że mój nos był miażdżony. Żeby nie było - nie mam dużego nosa ani wysuniętej brody. Następnie przymierzyła go moja dziewczyna - to samo. Zdziwiłem się, przecież jest tylko jeden rozmiar skorupy. Gdy wyjąłem wyściółkę odkryłem powód tej nie wymiarowości - z tyłu w wersji S jest znacznie więcej EPSu co powoduje, że twarz jest przesunięta do przodu. Nawet sprzedawca nie mógł się w żadnego zmieścić - po prostu źle skrojony kask. Przymierzałem mnóstwo kasków i zawsze mogłem znaleźć swój rozmiar. Na korzyść nie przemawiają także testy sharp -3/5 gwiazdek. Tyle z mojej strony.

Gość
To że masz nie wymiarową głowe to nie wina producenta. Kask bdb leży .


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
NEXX SX100
03.30.2018 5:43:23

Idealna jakość doceny.Kask z dobrą wentylacją,blenda spełnia swoją funkcję.Do 130km w miare cichy.Dobry do turystyki.


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
NEXX SX100
08.23.2018 18:44:36

Nie jest to ideał ale zacenę 350zł (wyprzedaż) naprawdę wart ceny i lepszego kasku za tą cenę nie kupi się.A cena wyjściowa tych kadków ok 700zł wydaje mi się zawyżona,tym bardzuej że kaski te dopiero walczą o swoją opinie.




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
01.11.2019 16:10:54

Kask kupiłem ze względu na cenę i dobre opinie. Kask ładny,dobra widoczność ze względu na duży wizjer,blenda spełnia swoje zadanie nawet przy dużym słońcu. Dużym plusem jest pinlock w zestawie. Jeśli chodzi o głośność jest ok choć kask ma zaślepkę przy lewym uchu na interkom dedykowany właśnie do tego kasku i w lewym uchu niestety troszkę bardziej szumi. Kask wygodny dobrze siedzi na głowie po całym sezonie wyściółka nie wygniotla się by latał. Wentylacja mogła by być lepsza. Pozdrawiam malogłowego co mu kask do czerepu nie spasował nie przejechał nawet 100 metrów w nim a daje tak krzywdzącą ocenę.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bardzo dobry kask dla niewymagających
04.01.2019 9:21:27

Kask w porządku, blenda robi fajna robotę.
Przy jeździe powyżej 120km/h trzeba mieć zatyczki (nie próbowałem lepszych kasków więc nie mam porównania).
Jakość bardzo dobra, łatwo wyciągnąć środek to prania.
Z boku miejsce na interkom, też działa bez zarzutu.

Śmiało można brać :)


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Do miasta i na krótkie wyprawy
01.12.2021 11:04:35

Plusy:
- Wygląd, szczególnie w fajnych malowaniach
- Ogólnie kask dobrze wykonany i solidny(nie licząc wyściółki)
- Dobra blenda.

Minusy:
- Słaba albo w ogóle nie istniejąca wentylacja
- Powyżej 100km/h tylko w zatyczkach
- Po 2h jazdy bolą uszy, ponieważ kask jest źle dopasowany (nie jest to moja odosobniona opinia, na zagranicznych forach był ten sam problem wiec to nie tak, że nie pasuje do mojego typu głowy)
- Wychodzi z niego gąbka i w środku wygląda jakby miał 5 lat conajmniej (jeżdzony 2 sezony, jakieś 25k km)
- Tylko 3 gwiazdki SHARP

Gdyby kosztował 400zł to można brać do miasta, na skuter i krótkie wypady wkoło komina. Natomiast za cenę 600zł+ można znależć coś solidniejszego i wygodniejszego.

Do turystki stanowczo odradzam.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Do 700zł to bardzo dobry kask .
11.07.2021 15:08:42

Dobry , ładny kask . Blenda , pinlock . Hałas jw tym przedziale akceptowalny. . Szybka nie paruje , blenda spełnia swoje działanie . W tej cenie ciężko szukać podbnie wyposażonego kasku konkurencji. 3 gwiazdki test sharpa wiec całkiem przyzwoicie.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Solidny , do turystyki jak najnardziej
11.14.2021 18:24:29

Dobra widoczność , duży wizjer , nie paruje na turystuke idealny. Blenda ciemna nisko schodzi. Wygląda na solidnie wykonany.
Do 170km/h nie jest głośny. Później jest troszke gorzej ale porównując do Lazera czy LS2 f f800którego używam to klasa wyżej a cenowo podobnie. Jestem zadowolony.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA