OPINIA Shoei Neotec 2

OPINIA Airoh Movement

NOWOŚĆ LS2 OF573 Twister

NOWOŚĆ Tarcze hamulcowe SBS Standard 5XXX

NOWOŚĆ NOX Airdynamic

OPINIA Yamaha XV 750 Virago

OPINIA Suzuki VZ800 Marauder

OPINIA Romet ZXT 125

NOWOŚĆ Triumph Tiger 900 GT

NOWOŚĆ Richa Touareg II

NOWOŚĆ SWM RS 300 R
Mamy już 17182 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


LS2 Valliant FF399



Ilustracja przedmiotu

1  

LS2 Valliant FF399

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.00 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 77%
Neutralne: 0%
Negatywne: 23%


Gość


8
Gość
10.26.2017 20:06:08

Kask kupiłem bez zapoznania się z opiniami o nim bo nic nie mogłem znaleźć w sieci.
Wrażenia wizualne bardzo dobre.Wysoka jakość materiałów i spasowanie elementów.
Odwracana szczęka super jeden ruch i masz kask otwarty idealny do miasta i przeloty do 60-70km/h.Obsługa jedną ręką w rękawicy bez problemu da się zrobić. Górny wlot powietrza ok po otwarciu czuć ruch na górze głowy,przedni zamykany też ok
Kask w komplecie z pinlockiem zero problemów z parowaniem podczas jazdy przy 12 stopniach.
Głośność kasku do 80km/h ok powyżej spory szum.Przy 120 nie słychać silnika . Dalsze wypady tylko w zatyczkach.
Podsumowując gdyby nie hałas przy większej prędkości to kask rewelacja.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
LS2 Valiant
07.06.2018 7:09:27

Kask naprawdę bardzo dobry. Tak jak kolega wspomniał obsługa bezproblemowa jedną ręką i w rękawiczce.
Muszę również potwierdzić, że przy wyższych prędkościach przydadzą się zatyczki bo jest dość głośny.
Trochę irytuje mnie fakt że czasami prze wloty powietrza wpadają mi do kasku jakieś małe żyjątka, ale ponoć to domena wielu kasków.
Ogólnie bardzo poleca: super się zdejmuje, nie musisz go zdejmować na stacji jak chcesz pogadać, w mieście chłodniej z podniesioną szczęką.
Minus: dość głośny choć ie to za bardzo nie przeszkadza bo śmigam w zatyczkach.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
09.18.2018 12:20:12

Wykonanie kasku, materiały i jakość super, ale... Kask jest tak głośny, że żałuje że go kupiłem:
- do 60km/h można jeździć w otwartym kasku jak na skuterze
- do 100km/h wszystko słychać (prace silnika)
- powyżej 100km/h dramat... uszy puchną... tylko zaliczki

pozdrawiam

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
1
Kask LS2 Vaillant FF399
09.18.2018 12:25:41

Niestety tak jak poprzednicy. Kask niby ok, ale szum dyskalifikuje go na dłuższe wypady... Jest bardzo głośno, ale to chyba już budowa kasku szczękowego... Może inne są cichsze, ten na pewno nie.

Gość
Potwierdzam słowa powyżej że nie ma kasku szczękowego który byłby cichy.

Gość
Dramat to będzie, jak wydasz 5x tyle na kask i okaże się, że bez zatyczek ani rusz :D Ludzie, kiedy się nauczycie że nie ma kasków cichych i nawet te najcichsze powodują uszkodzenie słuchu przy długotrwałej jeździe! ZATYCZKI się kłaniają - polecam Alpine.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
01.04.2019 20:05:24

kask jest ok, warto przymierzyc , ja sie dowiedzialem ze mam okragla glowe i dosc wysoko uszy wiec jedna z jego wad bylo sciskanie mi samej gory malzowin usznych - tzn uszy nie miescily mi sie tam gdie powinny - podcialem nieco styropian jakies 5mm, ogolnie malo kaskow mi lezy powiedzmy 1 na 20 bez wzgledu na rozmiar, glosnosc- nie mam porownania do innych szczekowych, jestem wysoki i jezdze na owiewkach turystycznych wysokich tak ze problem nie istnieje, odchylana szczeka , uzywam w korkach w miescie, kask wart swojej ceny, wykonanie bdb, cena bdb


Gość
szlifierką wysokoobrotową z giętką przedłużką , małym frezem i robisz co chcesz ze steropianem ,plastikiem itp.

Burg Man
Prawdopodobnie mam taki sam kształt głowy i ten sam problem. Czym najlepiej podciąć styropian na skorupie?

Gość
a nie prościej byłoby podciąć uszy? pasowałyby do kolejnych kasków

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
LS2 FF399 VALIANT wrazenia po 1 dniu
02.28.2019 14:43:06

Posiadam otwarty AGV i pelna skorupe Shoei i postanowilem sobie kupic szcekowca jako trzeci kas do nakeda.

Kask wyglada fajnie jest nawed wygodny w srodku w porownaniu do AGV modelu otwartego gdzie wyslciolka jest jak z drewna...

No ale to tyle superlatyw, gdy zakniesz szczeke policzki sa miazdzone, skorupa trzeszcy i wygina sie pod lekkim naciskiem, ciekawe jak zachowa sie przy kontakcie z kraweznikiem...

Moje wrazenia co do sztywnosci skorupy w porownaniu z AGV i Shoei sa mizerne, napewno nie daja one poczucia bezpieczenstwa, chcialem zobaczyc test kasku ae nigdzie go nie znajdziecie...

Rozumiem kask nie jest klasy topowych producentow ale ugina sie i skrzypi jak chinczyk z allegro choc brat ma Sharka szcekowca i ma ten sam problem... zapewne to domena tanich kaskow...

W mojej opini glowe ma sie jedna wiec nie bede oszcedzal na kasku napewno wiecej nie kupie.

Wyprzedzajac pytanie dlaczego kupilem nie sorawdzilem? Kupilem ze sklepu wysylkowego...

Gość
LOL. Jak ktoś wierzy w testy w gazetach motocyklowych, gdzie importerzy sypią kase żeby dany model w ogóle się w nim znalazł to gratuluje :) Wolę przeczytać recenzje użytkownika, a nie opłaconą.

Gość
W sprawie testu, to słabo szukałeś kolego,: https://www.motocykl-online.pl/testy/Test-kaskow-z-podnoszona-szczeka,12394,1 Miedzy 11-toma innymi, jest też LS2 FF399 Valliant nawet nieźle wypadł

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
06.15.2019 11:56:30

Kask w deszczu przecieka.
Wersja pinlock trze o skorupe.
Na skuter do 70 km/h
Jak nakleicie naklejkę to reklamacja odrzucona z powodu ingerencji w powłokę lakiernicza.

Gość
Gratuluję moze jakiś odrzut kupiłeś używam 2 sezon i nic nie przecieka fakt powyżej 140szumi ale pin lok nigdzie nie ociera super leży

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
LS2 VALLIANT FF399
06.29.2019 18:27:49

Kupiłem kask zaraz po premierze, śmigam w nim już pełny drugi sezon, używam głownie podczas dojazdów do pracy jak i podczas małych i średnich wycieczek.
Odnosząc się do wcześniejszych opinii:
- tak jest ciaśniejszy po zamknięciu i ciśnie w policzki - ale tylko dopóki nie wyrobi się nieco gąbka. Narzekałem przez pierwsze 2- 3 tys km, potem jest idealnie. (rozmiar M)
- tak jest głośny - do miasta i na krótkie trasy nie przeszkadza. Jednak szybka jazda przez godzinę lub dłużej jest męcząca i konieczne są zatyczki. Wtedy problem znika a jazda staje się przyjemna.
To by było na tyle jeżeli chodzi o wady.
Teraz zalety:
- bardzo dobre, szerokie pole widzenia
- blenda super, idealnie przyciemnia i rozmiar w sam raz.
- pinlock w komplecie, nie ma problemu z parowaniem. Sprawdzono w temperaturach od 0 do 10 stopni C.
- głowa się nie poci, wentylacja jest dobra,
- nie przecieka.
- bardzo dobra areodynamika, aż zadziwiająco bardzo dobra - w porównaniu do hjc is 17.
- jakość wykonania i trwałość także ok. Po dwóch sezonach z zewnątrz jak nowy. Wewnątrz lekkie zmechacenia na polikach od mojego zarostu.
- odchylana szczęka to po prostu ideał na miasto i upały, nie wiem jak można kisić się w integralu.
Podsumowując to - "prawie" idealny kask uniwersalny. Wystarczy jeden - do wszystkiego i na każdą porę roku.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
LS2 FF399 VALIANT MAT
07.17.2019 12:15:52

Szukałem kasku, który będzie w przyzwoitej cenie, z blendą oraz otwieraną "szczęką". Wybór padł na LS2 FF399 VALIANT wersja MAT.

Przejechałem się jak na razie tylko jakieś 90 km, ale już jestem mile zaskoczony.

1. hałas - po zapoznaniu się z opiniami, troszkę się tego obawiałem, ale... nic złego nie mogę powiedzieć o użytkowaniu. Testowałem kask przy większej prędkości (ok. 150 km/h), moje tłumiki nie pozwalały mi nic innego usłyszeć, niż pracujące wydechy. Jeśli ktoś lubi ciszę, proponuję skuter elektryczny.

2. blenda - "niska", sięga prawie pod szczękę, nic nie zawiewa, przyciemnia przyzwoicie (miłe zaskoczenie).

3. pinlock - daje radę (testowałem w temp. ok. 18 stopni + kominiarka), nałożony na białą szybkę ciekawie "rozjaśnia" drogę (kolejny plus).

4. otwierana szczęka - banalnie proste w czasie jazdy, po otwarciu wrażenie poszerzenia się dolnej części kasku, pewniej jednak czuję się w wersji zamkniętej. Nieco blado przy konkurencji wyglądają jednak same zaczepy szczeny, wole nie testować tego przy spotkaniu z asfaltem.

5. brak doświadczenia w deszczu

6. wentylacja - (po zdjęciu kominiarki), jakoś nie zauważyłem różnicy w otwartych/zamkniętych wiewach.

Czy kupił bym ponownie?
Raczej tak.

Gość
głośny jak cholera nie kupujcie bo będziecie załować tak jak ja

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
01.29.2020 11:55:53

W zasadzie podzielam opinię poprzedników. Od siebie tylko dodam że kaski szczękowe że względu na konstrukcję zawsze są głośniejsze od integrali, ponadto potwierdzam wszystkie zalety jakie wcześniej koledzy już przytoczyli. Jeden duży minus jaki muszę dołożyć to koszmarny sposób zdejmowania szyby ( przynajmniej w moim egzemplarzu...bez młotka nie ma szans żeby to zdemontować 😆....no ale to może tylko mój tak ma.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
valiant
02.01.2020 20:26:32

Używam prawie dwa sezony:
- hałas : jest głośny ale LS2 to kask indyjski a oni uważają że musi być słychać co się z boku dzieje ...
- szczelność (ktoś narzekał) lało i nie ciekło
- pinlock nie ociera i jest mega wielki
- szczęka się zamyka i otwiera super
Z kasku jestem zadowolony mimo że dla mnie ma jedną poważną wadę - mimo zamkniętej szczęki wieje od dołu (podbródek jest mikro - nowy valiant ma dużo większy)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
W tej cenie idealny
04.16.2020 19:09:35

Z kaskiem zrobiłem jakieś 10k km. Kupując go miałem świadomość że może być głośny. I tak też jest. Jadąc swoim nakedem szum jest tak duży że głowa pęka :) Jednak nabyłem go ze względu na jazdę drugim moto. Typowym turystykiem z wysoką szyba. Przy prędkościach 100-120km/h bardzo często jeżdżę z podniesioną szczęką. Szyba motocykla robi robotę. Gdybym szukał kasku na sporta lub golasa, to nie kupił bym tego kasku. Ale nabyłem go bo wiem czym jeżdżę i czego potrzebuje od kasku. Na drugie moto mam integralna. Inny sprzęt, inna jazda, inny kask. Tyle. Jest głośny. To fakt. Ale ilość dB zależy w dużej mierze od motocykla którym się poruszamy. Może i trzeszczą troszkę plastiki. Jak to w szczękowcu. Ale ergonomia użytkowania codziennego kasy jest naprawdę ok. Blenda pod ręką. Otwarcie szybki proste. Szczęki również. Wszystko na miejscu. Cena też. Osobiście polecam kask dla raczej świadomych kierowców. Którzy wiedzą czego oczekują od danego kasku. Ja się nie zawiodłem. Byłem po prostu świadomy co i za ile kupuje i do czego będę go używał. Pozdrawiam i szerokości.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Głośny- nie warto
04.27.2020 0:14:22

Kask niesamowicie głośny powyżej 80-90 km/h. Z wyższymi prędkościami nie da się jeździć- dostaje wibracji zapewne od tych wystających dupereli po bokach . Do tego trzeszczy , jest ciężki, zgrzyta. Nie wart żadnej złotówki. Jedyny jego plus to ładnie i nowocześnie wygląda- ale nie dajcie sie zwieść to tani badziew. miałem różne kaski szczekowe i ten jest najgorszy. Chcesz go kupić- zapomnij zeroo przyjemnosci z jazdy .NIE POLECAM !!!Kask idealny dla wolnego czołgisty .

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shoei Neotec 2

Kask spełnia wszystkie moje oczekiwania. W porównaniu do HJC RPHA90 to jak przesiadka na o wiele wyższy model.
Wygoda jest nieporównywalna,...

Airoh Movement

Kask w ogólnym rozrachunku słaby,
Minusy
* wentylacja jest, ale bardziej wieje przez ZAMKNIĘTĄ szybę niż przez te otwory.
...

Yamaha XV 750 Virago

ma swój klimat i jest zajebiscie ładny i zgrabny, piekny dziwek, dobre hamulce, wał, dobra jakość dobra zwrotnosc i prowadzenie jak na tego typu ...

Suzuki VZ800 Marauder

motocykl slabo/przecietnie wykonany. tzn trzyma się po latach ale to takie coś pomiedzy chinskimi motorowerami a japonskimi maszynami. niby bez awar...

Romet ZXT 125

Jest to mój pierwszy własny motocykl. Swojego ZXT 125 nabyłem w 2017 roku Co do usterek, silnik to kopia hondy CG (157fmi z wałkiem wyr.) więc je...

Schuberth S2

Udało mi się go kupić nowego za 1200zl Black Gloss rozmiar S. Powiem tak, jak za te pieniądze może być ale więcej za niego bym nie zapłacił.<...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania