1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Akumulatory Exide


4.40 / 10

(Na podstawie 25 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Akumulatory Exide


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 36%
Neutralne: 4%
Negatywne: 60%



Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
07.17.2012 11:59:10

Akumulator służył mi 4 lata bez problemów w VFR 800. Polecam.

Batmobil
Exide to fantastyczne akumulatory, ale średnia na tym portalu to porażka. Mam dwa motocykle i jeden sprzedałem - w każdym przez pare lat świetnie działał EXIDE. Problem jest chyba taki że nikt kto jest zadowolony nie pisze opinii - dopiero jak się coś źle dzieje albo ktoś zapuścił akumulator zostawiając go bez nadzoru i rozładowanego w garażu to wtedy wielce wchodzi i wylewa swoje żale. EXIDE to REWELACYJNE AKUMULATORY. POLECAM. Nie słuchajcie JANUSZY :)


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Marek CBR 600RR
07.22.2012 13:35:27

Też polecam. Ta firma to dawna Centra, czyli polska produkcja, a nie jakieś chińskie g***o. Latam już trzeci sezon i nie mam żadnych zastrzeżeń. Na zime zabieram akumulator do domu - na wiosne zawsze bez problemów udawało się odpalać moto.

Gość
Centra i Exite to amerykańska firma a nie polska. Polska była za PRL-u




Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Coś dziwnego w nim siedzi...
10.22.2014 16:59:07

Swój pierwszy motor kupiłem właśnie z aku Exide'a. Po pierwszej zimie było jasne, że przed kolejną aku musi iść do wymiany. Tak też się stało i aku przestało w warsztacie całą zimę bez ładowania. Jakież było moje zdziwienie, gdy po zimie motor nie chciał odpalić na nowym, naładowanym akumulatorze, a na Exidzie odpalił za pierwszym razem...


Gość


Głosy: 63   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
YT12B-BS
10.22.2014 17:29:47

Zdecydowanie na plus. Mam akumulator YT12B-BS w FZ6 już od 3 sezonów - nigdy nie było sytuacji żeby moto po zimie nie odpaliło. Akumulator kompletnie bezobsługowy - przez ten czas ładowałem go raz w zime przez 3 minuty, bo za chwile na prostowniku pojawiła się zielona dioda że jest pełny. Cana/jakość - 10/10. POLECAM.

Gość
a ty jesteś Grażyna


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
exide
05.11.2015 13:32:27

Akumulator zakupiony w październiku wytrzymał do maja(nic nie kręci nawet po ładowaniu). Zimą ładowany co miesiąc ,półtora , przechowywany w około 12 stopniach w garażu .... Może ja źle trafiłem , zobaczymy czy producent uzna reklamacje . Pozdrawiam

cbr
Producent nie uznał reklamacji ,ale sklep dał mi dobry rabat na inny też exide i obecny służy dobrze zero problemów .Jak widać zależy jak się trafi . Motor na 100% sprawny .

cbr 1000
sprawdź stan instalacji swojego motocykla i prostownik... jak wszystko jest ok to reklamuj, masz gwarancję. Mi się wydaje, że wina może leżeć po stronie motocykla, ale trzymam kciuki żeby jednak był to akumulator i żeby wymienili go na nowy sprawny...


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Exide - nigdy więcej
07.30.2016 9:47:30

Akumulator Exide, uszkodził mi się mechanicznie po 15 miesiącach od daty zakupu. Nagle, po postoju, nie odpala a napięcie na nim od 10,5V do 7 V - w zależności w którą stronę się go przechyli.
Do tego czasu byłem bardzo zadowolony, żadnych problemów, nawet przy częstym zapalaniu silnika.
Jednak awaria na Słowacji, co skończyło się powrotem na lawecie, przekreśla tę markę u mnie na zawsze. Co śmieszniejsze (i mało prawdopodobne) na tej samej wycieczce, stanął jeszcze jeden motocykl. Było podejrzenie braku ładowania, ale okazało się, że winny był akumulator - też EXIDE (ten na szczęscie na gwarancji jeszcze). Wracaliśmy razem na lawecie :D

Gość
To dobry z Ciebie muminek ze z powodu awarii akumulatora moto na lawete zamist kupic akumulator w najbliższym punkcie :D

irek

Gość
ja mialem kymco i jezdzilem 7 lat i jeszcze chodzil jak burza orginal i jeszcze go sprzedalem i do tejpory kolega go uzywa


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
jedne z najlepszych
09.19.2016 14:18:29

Pracuje w dużym sklepie motocyklowym i właśnie najczęściej polecam klientom Exide. Akumulatory dobre jakościowo i cenowo. Oczywiście zdarzają się trefne sztuki jak wszędzie, ale stosunkowo mało ich wraca na gwarancje. Nie jest prawdą że robi je Centra - po prostu Exide kupił kiedyś Centre, a sama firma to jeden z największych producentów akumulatorów na świecie. Montowane fabrycznie w wielu modelach BMW, więc o czymś to świadczy. Polecam brać z pewnego źródła - widziałem już na własne oczy podróbki Made in China.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Porażka
03.04.2017 15:18:49

Kupilem aku tej firmy do hondy cbr 1000rr, przejechalem na nim 3 razy i wymontowalem, stal cala zime w cieplym pokoju, dzis zalozylem do moto i trup, tragedia w poniedzialek oddam go na gwarancje, podejrzewam ze nie uznaja, jak to zwykle bywa, moto 100℅ sprawne zadnych wad ladowania, tym bardziej ze aku byl wymontowany, juz nie kupie z tej firmy.


Profil użytkownika


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
U mnie jest ok
05.24.2017 16:33:48

Zakupiłem akumulator w 2014 roku i jak na razie sprawuje się bez zarzutu. Na zimę mieszka w ciepłym pomieszczeniu i doładowuję go raz lub 2. Póki co złego słowa nie mogę powiedzieć :)




Profil użytkownika


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
To jakieś jaja.
04.01.2018 8:28:41

Miałem ten akumulator jako fabryczny w KTM. Już od dnia, kiedy przyprowadzono mi maszynę z salonu bardzo często gościł na wyświetlaczu napis "low battery", gdy pozostawiłem motocykl w gotowości do zapalenia silnika na czas dłuższy niż 2 minuty. Co prawda motocykl udawało się zapalać, jednakże były chwile, kiedy to trzeba było używać prostownika. Akumulator został wyciągnięty na zimę z moto i naładowany. Jakie było moje zdziwienie i wściekłość kiedy okazało się po ponownym zamontowaniu, że akumulator nie żyje. Nic, nawet najmniejszych oznak pozostałości prądu!!! Próby ładowania nie powiodły się. Musiałem kupić drugi. Być może zdecydowałbym się ponownie na Exide, ale jak zobaczyłem cenę, to mnie zamurowało - prawie ćwierć tysiąca za akumulator do motocykla o pojemności 400cm?! To już wolę kupić tańszy nawet jakbym miał wymieniać co roku. Generalnie nie polecam.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
negatywna
04.27.2018 18:58:32

Prosze Was uważajcie na akumulatory Exide sprzedawane przez Intercars (leżaki magazynowe) - właśnie jestem w trakcie walki o zwrot pieniędzy za akumulator wyprodukowany w 25 grudnia 2014 roku, który sporzedali mi 10 kwietnia 2018 roku!!! Po zakupie, jeszcze przed zamontowaniem do moto, okazło się, że aku nie ma pojemności - powrót do sklepu, reklamacja i... w odpowiedzi Intercars, że nie uznali bo aku niewłasciwie użytkowany!!!


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
U mnie OK
06.04.2018 13:26:22

Kupiłem aku tego producenta do mojej Afry XRV 750. Wszystko było OK. Po miesiącu przez regulator napięcia który robił jakieś zwarcie, akumulator rozładował się do ok. 3V. Udało mi się go wskrzesić i do tej pory (ok. rok) pracuje bez najmniejszych zastrzeżeń. Trzymał prąd przez zimę tak, że podładowując go raz w miesiącu po kilku sekundach zapalała się lampka o pełnym naładowaniu.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
jestem bardzo zadowolony
03.18.2019 13:30:38

Akumulator kupiłem w tamtym roku na wiosnę - był to AGM YTZ10S, ale w specjalnej od razu aktywowanej fabrycznie wersji - nie musiałem zalewać go kwasem. Akum niestety został doprowadzony w połowie sezonu do pełnego rozładowania na kilka dni przez pozostawione gniazdo zapalniczki - bardzo niedobra sprawda dla akumulatora. Mimo to po naładowaniu nadal działą, a w tym sezonie po zimie odpaliłem moto bez najmniejszego problemu jakby nigdy nic. Dla mnie pierwsza liga i nie kosztują tyle co Yuasa.


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
exide to lipa
08.14.2019 17:59:59

Jak w tytule firma exide to porażka , wszystkie negatywne opinie są bardzo podobne do siebie , mnie oczywiscie tez to spotkało , nowy akumulator po kilku miesiącach nie trzyma napięcia . Zmieniłem na tuborga podobna cena i spokojnie wszystko działa .


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
exide to dno
09.17.2019 18:30:23

Exide ogłosił swoj koniec po 2 miesiacach użytkowania Dno i wodorosty ulega samorozładowaniu stanowczo odradzam


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gość
11.26.2019 19:04:00

Na pewno nie nadaje sie do R1 i Fz1.
Małymi cyferkami jest na nim 145A :) a te motocykle potrzebują min 190A
W dodatku katalog Intercars błędnie dopuszcza 145A do tych motocykli aby wypchać ten złom.
Tak wiec jeśli słabo wam moto zapala to juz wszystko wiecie.




Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Akumulator exide
02.05.2020 9:09:54

Niestety mój po pół roku padł. Wymieniłem na gwarancji drugi wytrzymał rok i już nie da się naładować. Już więcej napewno nie kupię akumulatora tej firmy.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Szkoda kasy
03.03.2020 14:54:25

Brak słów, kupilem rok temu na poczatek sezonu, i sie zaczelo reklamacje w tym dwie naprawy i dwa nowe Aku . Zdemontowany pod koniec sezonu przechowywany w ciepłym miejscu, nowy sezon-test przed montażem 5.4V. To nie dno to już metr mułu


Gość


Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Gość
05.03.2020 20:24:12

Szrot padł po 4 miesiącach, uległ samodestrukcji. Albo podrabiane lub downsizing komuś za mocno wlazł...


Gość


Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
06.04.2020 18:07:38

Mi już dwie sztuki exide wytrzymały każda po sezonie około.a teraz trzeci egzemplarz wytrzymał pół roku i samo rozładowanie 1 dniu..a i 4 sztuka pierwsza 5 lat temu odrazu na starcie zepsuta jedna cela...polecam serdecznie


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
uwaga na EXIDE, uwaga na InterCars (I'M)
07.17.2020 20:20:31

Kupiłem w zeszłym roku EXIDE YTX14-BS EXIDE READY. Po zimie zero napięcia, zero możliwości ładowania. Złożyłem reklamację w I'M - odpowiedź negatywna.
Znajomy kupił w zeszłym rozku identyczny akumulator, również w I'M. Całą zimę doładowywał go prostownikiem. Zgadnijcie, co się stało, gdy próbował odpalić na wiosnę.


Dołączone zdjęcia
Akumulatory Exide

Gość


Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Szmelc nie akumulator
10.17.2020 13:02:29

Kupiłem akumulator firmy Exide do Suzuki Bandit 650. Pierwszy padł już na koniec sezonu, po 3 miesiącach sklep po prostu dał mi drugi nowy. Szczęście, że zgłosiłem się z nim na koniec listopada a nie w trakcie sezonu mimo że rozładowywał się od września. Ten drugi co dostałem. Ww lutym to właśnie teraz zaczyna padać, sam się rozładowuje po tygodniu... Więcej już nie kupię tego szmelcu. Nie polecam


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Tylko 9 miesięcy pracy Aku producent odrzuca reklamację
07.15.2022 15:31:32

Jakość skandaliczna. Plastik obudowy cienki na mm. Wybrzuszenia absurdalne Wycieki elektrolitu górą. Karta gwarancyjna wydana na markę centra a nie Exide.A producent odrzuca reklamację nie widząc wad fabrycznych. Może okulary zamówić.!!!

Gość
Jak wyżej, krzywy plastik, brak uznania reklamacji w 2kolejnych egzemplarzach, nie polecam...zdecydowanie...

Gośćcebra 9


Dołączone zdjęcia
Akumulatory Exide
Akumulatory Exide
Akumulatory Exide
Akumulatory Exide
Akumulatory Exide

Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
07.25.2022 18:45:55

Mój wytrzymał 5 lat,teraz zaczyna już gubić prąd i ciekawe po którym doładowaniu już moto nie odpali


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Nie polecam
07.10.2024 12:34:21

Kupiłem akumulator AGM wytrzymał 6 miesięcy w samochodzie są 2-akumulatory z drugim nic się nie dzieje Exside padł Samochód był sprawdzony na serwisie ma prawidłowe lądowanie,używany jest systematycznie,reklamacja oczywiście odrzucona bo jak stwierdził rzeczoznawca akumulator powinienem ciągle doładowywać .Pytanie po co kupować nowego szmelca skoro można doładować starego i będzie ten sam efekt .NIE POLECAM



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA