NOWOŚĆ Shima Spark 2.0

NOWOŚĆ Shima Thomson Lady

NOWOŚĆ Klocki hamulcowe Nistal Blue Line
6
OPINIA FLM 3.0 Rider
8
OPINIA Kawasaki Versys-X 300
8
OPINIA Kawasaki Versys-X 300

NOWOŚĆ SYM GTS 125i

NOWOŚĆ Uchwyt motocyklowy SP Connect™ Moto Bundle

NOWOŚĆ Kombinezon przeciwdeszczowy REVIT Pacific 3 H2O
Mamy już 21022 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


FreedConn T-Max S



Zdjęcia przedmiotu

1  

FreedConn T-Max S

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.67 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 42%
Neutralne: 33%
Negatywne: 25%


Profil użytkownika


7
Dobry intecom
09.18.2018 9:06:28

Zastanawiałem się dość długo nad wyborem intercomu na dwa kaski w dobrej cenie. Po przeczytaniu masy opinii na różnych serwisach wybór padł na Freed Conn T-Max S. Intercom z polskiej dystrybucji z gwarancją i wszystkimi niezbędnymi rzeczami do montażu.
Używaliśmy go non stop przez ponad dwa tygodnie i muszę przyznać że dał radę. Bateria podczas słuchania muzyki z telefonu wytrzymuje ok 6-7h pracy w zależności od głośności z jaką puszczona jest muzyka. W przypadku nie słuchania muzyki do rozmowy i słuchania komunikatów z nawigacji wystarcza spokojnie na ok. 20h.
Spokojnie rozmawiać można do ok. 100 km/h w zależności od kasku i motocykla na jakim się jedzie (chodzi o szumy w kasku).
Nie testowaliśmy go podczas jazdy na dwóch motocyklach więc o zasięgu nic nie jestem w stanie powiedzieć.
Czasami podczas rozmowy wkradają się jakieś drobne zakłócenia, ale nie jakieś bardzo uciążliwe.
Za te pieniądze to dobre rozwiązanie do komunikacji kierowca pasażer i jako zestaw głośnomówiący.

Nomad_FH
Na pewno łączy się z Ejeas E-6 i jego kopiami. Choć na początku było trochę kłopotów by je sparować. Również łączy się z interkomem "smarftonowym", ale wówczas zasięg jest katastrofalnie mały (poniżej 50 m)

Gość
Jak wygląda parowanie z iinterkomami innych firm?

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


7
może być
04.10.2019 21:23:34

Jakość dźwięku na dobrym poziomie, w lepszym kasku nawet do 130km/h dobrze słychać.Zasięg sprawdzany do ok 900m w linii prostej bez zakłóceń. Z irytujących rzeczy po podłączeniu telefonu i dodatkowej nawigacji, przez chwilę obsługuje dwa urządzenia a potem bez przyczyny jedno odrzuca, oraz nie zawsze działa podawanie komunikatów z telefonu przy podłączonym interkomie.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


7
FreedConn T-Max S V3 + pilot
07.21.2019 22:57:35

Interkom z polskiej dystrybucji z portalu aukcyjnjego wersja v3 używam pierwszy sezon.
Nie można w nim ustawić aby słyszeć komunikaty z nawigacji i rozmawiać jednocześnie przynajmniej mi się to nie udało. Albo rozmowa albo komunikaty z nawigacji czy telefonu.
Ogólnie spełnia swoje zadanie dobrze z interkomami całkowicie inna jazda ułatwia poruszanie się i umila podróż. Testowane na dwóch takich samych sztukach na dwa motocykle.

Zalety:
-zasięg do około 800m na otwartej przestrzeni testowane na dwa motocykle w zupełności wystarcza jak by przerwało to wznawia połączenie,
-bateria dosyć długo trzyma,
-osobny port ładowania,
-obsługa w rękawicy bez problemu duże pokrętło,
-Jakość rozmów naprawdę na plus.W otwartym szczękowcu rozmówca dobrze słyszalny zero szumów.Podczas rozmowy wszystko wyraźnie słyszał nie mógł uwierzyć że prowadzę motocykl i rozmawiam przez telefon z nim :) Interkom interkom tak samo czystko i zrozumiale testowane na dwóch takich samych intercomach.
-Jakość głośników OK nawet lekki bas jest nie tylko sam sopran,
-wbudowane radio FM (choć zasięg gubi i często trzeba przerzucać stacje),
-pilot na kierownicę który poprawia obsługę przełączanie choć i tak wszystkie przyciski na nim nie do końca są wykorzystane a szkoda.

Przejdźmy do minusów gdyby nie to był by idealny:
-Włączanie dużym pokrętłem bardzo łatwo załączyć intercom przez przypadek podczas odkładania kasku, noszenia. Zdemontowanie bazy z kasku i schowanie do bagażu/saszetki też łatwo nacisnąć duże pokrętło przez przypadek.Powinien być osobny przycisk do włączania,
-mało intuicyjne menu,
-przyciszanie/poogłaszanie o ile w trybie podłączenia 2 interkomów i prowadzenia rozmowy przyciszanie działa intuicyjnie czyli góra/dół to w przypadku słuchania muzyki/komunikatów z navi czy radia działa to tak że dajemy głośność do samego końca na maksa, mało komfortowe bo można ogłuchnąć :( dopiero przeskakuje na najciszej i znowu dodajemy głośność od zera do góry żeby pogłośnić.


Gość
Ja jeszcze dodam - że pokrętło również łatwo przypadkowo nacisnąć podczas jazdy (np. dziękując lewą za ustąpienie miejsca w korku - ramię potrafi nacisnąć przypadkowo przycisk)

Gość
a jak sprawa wygląda co do rozmów - czy intercom przesyła cały czas dźwięki tak jak przy zwykłej rozmowie telefonicznej czy uruchamia sie i przekazuje komunikat tylko wtedy kiedy wywoła się go głosem?

Gość
Mam takie samo zdanie odnośnie przycisku włączenia. Totalna porażka, kilka razy zdarzyło mi się, że interkom został sam przypadkowo włączony, co skutkowało rozładowaniem urządzenia, zdarzyło mi się też po przez długie trzymanie pokrętła, że sparowane urządzania zostały rozparowane. Regulacja głośności podczas słuchania muzyki jest nieporozumieniem, bo jak można zrobić ściszenie dźwięku po przez jego zmaksymalizowanie. Ogólnie interkom spełnia swoje zadanie, i za te pieniądze konkurencji nie ma, ale chyba lepiej dopłacić trochę więcej i mieć coś lepszego.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Nie jest zły
01.22.2020 0:14:15

Używam go głównie do komunikacji z telefonem i nawigacja w telefonie. Powyżej 130km/h jakość połączenia słabnie, przerywane komunikaty.
Nie wiem jak parowanie z innymi (innych marek) intercomami.
Nie wiem czy obsługuje równocześnie np nawigacje i Intercom.
Czy się automatycznie przełącza z jednego na grupie czy trzeba robić to ręcznie? Pojęcia nie mam.
Bateria długo trzyma. Ładowałem dopiero na koniec 3 dnia jazdy z nawigacją.
Tak, włączanie kółkiem powoduje, że czasami kładąc kask Intercom sam się włączy.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
bajki
05.15.2020 13:43:43

Interkom okej, fajne wykonanie i całkiem dobrze działa. Jednak to że można rozmawiać z 6 osobami jednocześnie można wsadzić miedzy bajki. Rozmawaić da się tylko z jedną a do innych osób trzeba się przełączać. Nie posiada trybu konferencji.


Gość
U mnie normalnie paruje się z dwoma innymi interkomami i każdego słychać

Gość
Mam pytanie jak oddzwania się na ostatni numer bo tej jednej funkcji nie umiem obsługiwać.

Gość
Mam pytanie jak oddzwania się na ostatni numer bo tej jednej funkcji nie umiem obsługiwać.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Bardzo dobra jakość do ceny
06.18.2020 23:51:45

Użytkuję go już drugi sezon i jestem bardzo zadowolony. Największym plusem jest bateria. Mam pytanie jak oddzwania się na ostatni numer bo tej jednej funkcji nie umiem obsługiwać.

Gość
Cholera cie wie... Jak sie dowiesz to daj znac ;)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Lipa
06.25.2020 9:38:18

Uzyskuje interkom 2 sezon. Póki co działa dobrze, do około 110km/h rozmówcą jest słyszany, mam go zainstalowano w hjc RPG 70. Jakość wykonania, dźwięk oraz cenę oceniam na plus. Natomiast to co mnie w nim bardzo irytuje, tak że nie raz mam go ochotę ściągnąć z kasku i wyje... to przycisk - pokrętło do obsługi wszytkich funkcji interkom. Jak można było zrobić włączanie i parkowanie interkom jednym wielkim przyciskiem. Bardzo często zdarza mi się, że interkom straci parę bo przez przypadek wciskalem to wielkie gówno, albo w ogóle się bateria rozładowała bo interkom został przypadkowo włączony. Do tego brak możliwości sciszenia i podglosnienia rozmowy, muzyki. Działa to tylko w jedna stronę, czyli aby ściszyć trzeba maksymalnie podgłośnić. Przez ten przycisk nie kupił bym go drugi raz i też bym go nie polecił. Zła ergonomia, nieprzemyślana konstrukcja dyskwalifikuje to urządzenie.


Gość
Fakt jest taki, że mi się co chwila zdarza rozłączyć rozmowę przez przypadkowe naciśnięcie pokrętła ramieniem. Jest to jedyny minus tego interkomu. Cała reszta ok. Paruje się szybko bluetooth też działa dobrze.

kolega
Używam freedconn t-max s v3 Rozmowe i muzyke można podgłaśniac jak i ściszać, działa w obie strony.

Gość
Nie ma opcji oddzwaniania na ostatni numer. On ma asystent głosowego i to przez niego obsługujesz komunikaty.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Zero reakcji
07.19.2020 7:49:44

Niestety ja trafiłem raczej naa uszkodzone urządzenie, nie chce się włączyć
Wie ktoś jak można zresetować?

Gość
mam podobnie. 2 dni działa bez zarzutu a potem jakby bateria padła i nawet po calonocnym ladowaniu wyatarczy odlaczyc na 5 minut i nie ma szans zeby sie wlaczyl. jedynie co jakis czas miga czerwona dioda

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Opinia po roku ożytkowania
03.09.2021 9:22:00

U mnie po roku użytkowania nie widzę problemów. Jeździmy w czwórkę i każde słyszy siebie w trybie konferencji. Zasięg realnie 600-800m, ale to wystarcza.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Problem z parowaniem z telefonem
06.16.2021 16:24:07

Sprawdza się super podczas jazdy, ale niestety nie mogę go sparować z telefonem. Próbowałam na kilku różnych modelach i niestety interkom nie jest widoczny. Czy mieliście podobny problem ktoś wie co można z tym zrobić?

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Mehhh...
04.04.2022 8:52:06

T-MAX'a zakupiliśmy z zamiarem używania trybu konferencji, by można było rozmawiać w więcej niż 2 osoby. Niestety... coś jest nie do końca jak być powinno. Zawsze jeden z uczestników jest dużo głośniej niż pozostali, co sprawia że ta jedna osoba się po prostu nie odzywa.

Kolejną rzeczą jest losowe rozłączanie się intercomów dosłownie na parę sekund. Niezależnie od odległości pomiędzy rozmówcami.

Rozmowy przez intercom są zdecydowanie za ciche. Nie wstępuje to przy rozmowie przez telefon. Przesiadłem się z TCOM, który jest fenomenalny. W motocyklu klasy ADV nie miałem najmniejszego problemu rozmawiać nawet przy prędkości 150 km/h. W TMax, już przy 110 km/h jest z tym problem.

Głośniki wyjadają z siebie lepsze brzemiennie jeśli chodzi o słuchanie muzyki niż w TCOM, ale są przy tym grubsze. W niektórych kaskach brakuje na nie miejsca. Musieliśmy wycinać wypełnienie w kasku, żeby móc komfortowo jeździć.

Zauważyłem również, że czasami słychać szumy radiowe. Nie wiem czy to jest tylko mój przypadek. Mam teorię, że to przez to że mój motocykl jest wyposażony w system keyless.

Plusy:
+ niezależne gniazdo USB do ładowania
+ czas działania na baterii
+ jakość głośników w porównaniu do TCOM

Minusy:
- niski poziom głośności rozmów w trybie intercomu
- losowe rozłączanie się interocomów
- grubość głośników

Podsumowując, nie polecam. Niestety jest gorzej niż w TCOM, a tryb konferencyjny, który jest jedyną przewagą nad uboższą wersją nie działa jak powinien. Nie widzę sensu dokładania tych paru złotówek.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dobre i w dobrej Cenie
05.23.2022 23:32:05

Zastanawiałem się nad zakupem dedykowanego do mojego shoia gt Air 2 interkomu Sena , byłem blisko - czytając opinie raczej negatywne napotkałem opinie o tym interkomie:) Oczywiście później brałem pod uwagę inne markowe intercomy w budżecie do 1200 zł i ilość negatywnych opinii na ich temat przekonała mnie do zakupu czegoś mniej markowego ale z dobrymi opiniami :) używam kilka tygodni i powiem tak:
Plastik i pierwsze wrażenie hymmm …No plastikowe ale wykonane dość pożądanie.
Montaż mimo że shoi utrudnił to maksymalnie (by brać dedykowany zestaw ) okazał się dość szybki . No to teraz działanie : wszystko działa jakość dźwięku jest zaskakująco dobra, jadąc 100-120 km/h normalnie rozmawiamy , rozmowy bez szumów o trzasków głośnik to nie AirPods :) ale da sie słuchac na nich muzyki (nie szumi , nie trzesZczy )obsługa jednym przyciskiem i kółkiem wymaga przyzwyczajenia się , ale po kilku wypadach okazuje się dość łatwa. Jeśli chodzi o funkcje inerkomu to miałem okazje jeździć tylko z jednym kolegą i wszystko działa dobrze , pomimo tego ze on miał interkom innego producenta . Cały dzien bez ładowania rozmowy + słuchanie muzy :) bardzo fajny intercom - na pewno przegrywa z markowymi produktami ale w ich wyższych modelach :) podstawowe modele kosztujące dwa razy tyle już nie maja przewagi na Chińczykiem.. Mam nadzieje ze będzie również trwały :)

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


FLM 3.0 Rider

Mam je od jakichś trzech lat. Letnie,
przewiewne buty do jeansów.

Zalety:
-mega wygodne- są to własciwie zwykłe "...

Kawasaki Versys-X 300

Witam. Jestem początkującym motocyklistą, więc moja opinia będzie skierowana raczej do osób będących w podobnej sytuacji do mojej, a jak pomog...

Kawasaki Versys-X 300

Witam. Jestem początkującym motocyklistą, więc moja opinia będzie skierowana raczej do osób będących w podobnej sytuacji do mojej, a jak pomog...

Yamaha XVS 1300 A Midnight Star

Witam, kupiłem motocykl niedawno więc opisze pierwsze wrażenia (to mój pierwszy cruiser mam jeszcze bmw k100rs). Jak można wyczytać w opiniach, ...

Yamaha XVS 1100 Dragstar Classic

Po roku eksploatacji bez uwag.
Natomiast mankementy są dwa:
-brak wskaźnika poziomu paliwa
-twarde zawieszenie z tyłu...

Mondial SMX 125 Enduro

Mondial to ten sam silnik co Aprilia i Malaguti. 125km v/max i na koło idzie. Wtrysk fajny dźwięk. Lepiej w 125 nie ma. No chyba że 2t....


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA