NOWOŚĆ Held Aerosec GTX

NOWOŚĆ Nawigacja Fodsport

NOWOŚĆ Pokrowiec motocyklowy Kegel-Błażusiak Basic Garage

NOWOŚĆ Bosch C7

NOWOŚĆ Lazer CROSS TT
9
OPINIA Crash pady Azarel PRO
1
OPINIA Oxford Aquatex
10
OPINIA Yamaha XJ700X Maxim X

NOWOŚĆ Kask Harley-Davidson PILOT II

NOWOŚĆ ICON Hypersport 2
10
OPINIA Valvoline SynPower 10W40 4T
Mamy już 18488 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


FreedConn T-Max S



Zdjęcia przedmiotu

1  

FreedConn T-Max S

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.12 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 25%
Neutralne: 50%
Negatywne: 25%


Profil użytkownika


7
Dobry intecom
09.18.2018 9:06:28

Zastanawiałem się dość długo nad wyborem intercomu na dwa kaski w dobrej cenie. Po przeczytaniu masy opinii na różnych serwisach wybór padł na Freed Conn T-Max S. Intercom z polskiej dystrybucji z gwarancją i wszystkimi niezbędnymi rzeczami do montażu.
Używaliśmy go non stop przez ponad dwa tygodnie i muszę przyznać że dał radę. Bateria podczas słuchania muzyki z telefonu wytrzymuje ok 6-7h pracy w zależności od głośności z jaką puszczona jest muzyka. W przypadku nie słuchania muzyki do rozmowy i słuchania komunikatów z nawigacji wystarcza spokojnie na ok. 20h.
Spokojnie rozmawiać można do ok. 100 km/h w zależności od kasku i motocykla na jakim się jedzie (chodzi o szumy w kasku).
Nie testowaliśmy go podczas jazdy na dwóch motocyklach więc o zasięgu nic nie jestem w stanie powiedzieć.
Czasami podczas rozmowy wkradają się jakieś drobne zakłócenia, ale nie jakieś bardzo uciążliwe.
Za te pieniądze to dobre rozwiązanie do komunikacji kierowca pasażer i jako zestaw głośnomówiący.

Nomad_FH
Na pewno łączy się z Ejeas E-6 i jego kopiami. Choć na początku było trochę kłopotów by je sparować. Również łączy się z interkomem "smarftonowym", ale wówczas zasięg jest katastrofalnie mały (poniżej 50 m)

Gość
Jak wygląda parowanie z iinterkomami innych firm?

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


7
może być
04.10.2019 21:23:34

Jakość dźwięku na dobrym poziomie, w lepszym kasku nawet do 130km/h dobrze słychać.Zasięg sprawdzany do ok 900m w linii prostej bez zakłóceń. Z irytujących rzeczy po podłączeniu telefonu i dodatkowej nawigacji, przez chwilę obsługuje dwa urządzenia a potem bez przyczyny jedno odrzuca, oraz nie zawsze działa podawanie komunikatów z telefonu przy podłączonym interkomie.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


7
FreedConn T-Max S V3 + pilot
07.21.2019 22:57:35

Interkom z polskiej dystrybucji z portalu aukcyjnjego wersja v3 używam pierwszy sezon.
Nie można w nim ustawić aby słyszeć komunikaty z nawigacji i rozmawiać jednocześnie przynajmniej mi się to nie udało. Albo rozmowa albo komunikaty z nawigacji czy telefonu.
Ogólnie spełnia swoje zadanie dobrze z interkomami całkowicie inna jazda ułatwia poruszanie się i umila podróż. Testowane na dwóch takich samych sztukach na dwa motocykle.

Zalety:
-zasięg do około 800m na otwartej przestrzeni testowane na dwa motocykle w zupełności wystarcza jak by przerwało to wznawia połączenie,
-bateria dosyć długo trzyma,
-osobny port ładowania,
-obsługa w rękawicy bez problemu duże pokrętło,
-Jakość rozmów naprawdę na plus.W otwartym szczękowcu rozmówca dobrze słyszalny zero szumów.Podczas rozmowy wszystko wyraźnie słyszał nie mógł uwierzyć że prowadzę motocykl i rozmawiam przez telefon z nim :) Interkom interkom tak samo czystko i zrozumiale testowane na dwóch takich samych intercomach.
-Jakość głośników OK nawet lekki bas jest nie tylko sam sopran,
-wbudowane radio FM (choć zasięg gubi i często trzeba przerzucać stacje),
-pilot na kierownicę który poprawia obsługę przełączanie choć i tak wszystkie przyciski na nim nie do końca są wykorzystane a szkoda.

Przejdźmy do minusów gdyby nie to był by idealny:
-Włączanie dużym pokrętłem bardzo łatwo załączyć intercom przez przypadek podczas odkładania kasku, noszenia. Zdemontowanie bazy z kasku i schowanie do bagażu/saszetki też łatwo nacisnąć duże pokrętło przez przypadek.Powinien być osobny przycisk do włączania,
-mało intuicyjne menu,
-przyciszanie/poogłaszanie o ile w trybie podłączenia 2 interkomów i prowadzenia rozmowy przyciszanie działa intuicyjnie czyli góra/dół to w przypadku słuchania muzyki/komunikatów z navi czy radia działa to tak że dajemy głośność do samego końca na maksa, mało komfortowe bo można ogłuchnąć :( dopiero przeskakuje na najciszej i znowu dodajemy głośność od zera do góry żeby pogłośnić.


Gość
Ja jeszcze dodam - że pokrętło również łatwo przypadkowo nacisnąć podczas jazdy (np. dziękując lewą za ustąpienie miejsca w korku - ramię potrafi nacisnąć przypadkowo przycisk)

Gość
a jak sprawa wygląda co do rozmów - czy intercom przesyła cały czas dźwięki tak jak przy zwykłej rozmowie telefonicznej czy uruchamia sie i przekazuje komunikat tylko wtedy kiedy wywoła się go głosem?

Gość
Mam takie samo zdanie odnośnie przycisku włączenia. Totalna porażka, kilka razy zdarzyło mi się, że interkom został sam przypadkowo włączony, co skutkowało rozładowaniem urządzenia, zdarzyło mi się też po przez długie trzymanie pokrętła, że sparowane urządzania zostały rozparowane. Regulacja głośności podczas słuchania muzyki jest nieporozumieniem, bo jak można zrobić ściszenie dźwięku po przez jego zmaksymalizowanie. Ogólnie interkom spełnia swoje zadanie, i za te pieniądze konkurencji nie ma, ale chyba lepiej dopłacić trochę więcej i mieć coś lepszego.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Nie jest zły
01.22.2020 0:14:15

Używam go głównie do komunikacji z telefonem i nawigacja w telefonie. Powyżej 130km/h jakość połączenia słabnie, przerywane komunikaty.
Nie wiem jak parowanie z innymi (innych marek) intercomami.
Nie wiem czy obsługuje równocześnie np nawigacje i Intercom.
Czy się automatycznie przełącza z jednego na grupie czy trzeba robić to ręcznie? Pojęcia nie mam.
Bateria długo trzyma. Ładowałem dopiero na koniec 3 dnia jazdy z nawigacją.
Tak, włączanie kółkiem powoduje, że czasami kładąc kask Intercom sam się włączy.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
bajki
05.15.2020 13:43:43

Interkom okej, fajne wykonanie i całkiem dobrze działa. Jednak to że można rozmawiać z 6 osobami jednocześnie można wsadzić miedzy bajki. Rozmawaić da się tylko z jedną a do innych osób trzeba się przełączać. Nie posiada trybu konferencji.


Gość
U mnie normalnie paruje się z dwoma innymi interkomami i każdego słychać

Gość
Mam pytanie jak oddzwania się na ostatni numer bo tej jednej funkcji nie umiem obsługiwać.

Gość
Mam pytanie jak oddzwania się na ostatni numer bo tej jednej funkcji nie umiem obsługiwać.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Bardzo dobra jakość do ceny
06.18.2020 23:51:45

Użytkuję go już drugi sezon i jestem bardzo zadowolony. Największym plusem jest bateria. Mam pytanie jak oddzwania się na ostatni numer bo tej jednej funkcji nie umiem obsługiwać.

Gość
Cholera cie wie... Jak sie dowiesz to daj znac ;)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Lipa
06.25.2020 9:38:18

Uzyskuje interkom 2 sezon. Póki co działa dobrze, do około 110km/h rozmówcą jest słyszany, mam go zainstalowano w hjc RPG 70. Jakość wykonania, dźwięk oraz cenę oceniam na plus. Natomiast to co mnie w nim bardzo irytuje, tak że nie raz mam go ochotę ściągnąć z kasku i wyje... to przycisk - pokrętło do obsługi wszytkich funkcji interkom. Jak można było zrobić włączanie i parkowanie interkom jednym wielkim przyciskiem. Bardzo często zdarza mi się, że interkom straci parę bo przez przypadek wciskalem to wielkie gówno, albo w ogóle się bateria rozładowała bo interkom został przypadkowo włączony. Do tego brak możliwości sciszenia i podglosnienia rozmowy, muzyki. Działa to tylko w jedna stronę, czyli aby ściszyć trzeba maksymalnie podgłośnić. Przez ten przycisk nie kupił bym go drugi raz i też bym go nie polecił. Zła ergonomia, nieprzemyślana konstrukcja dyskwalifikuje to urządzenie.


Gość
Fakt jest taki, że mi się co chwila zdarza rozłączyć rozmowę przez przypadkowe naciśnięcie pokrętła ramieniem. Jest to jedyny minus tego interkomu. Cała reszta ok. Paruje się szybko bluetooth też działa dobrze.

kolega
Używam freedconn t-max s v3 Rozmowe i muzyke można podgłaśniac jak i ściszać, działa w obie strony.

Gość
Nie ma opcji oddzwaniania na ostatni numer. On ma asystent głosowego i to przez niego obsługujesz komunikaty.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Zero reakcji
07.19.2020 7:49:44

Niestety ja trafiłem raczej naa uszkodzone urządzenie, nie chce się włączyć
Wie ktoś jak można zresetować?

Gość
mam podobnie. 2 dni działa bez zarzutu a potem jakby bateria padła i nawet po calonocnym ladowaniu wyatarczy odlaczyc na 5 minut i nie ma szans zeby sie wlaczyl. jedynie co jakis czas miga czerwona dioda

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

Bardzo przyjemny motocykl wsrod choperow do 1000 CCM. Bardzo fajnie jezdzacy fajnie przyspieszający i niezawodny. Polecam mam go 3 sezon przelatane o...

Crash pady Azarel PRO

Bardzo polecam, w szczególności na tor, crashy robione z pasją. Każdy element jest wymienny, jeśli się dogadasz i skontaktujesz na e-mail dostan...

Oxford Aquatex

jest to mój drugi pokrowiec pierwszy ponad rok, drugi niecały rok i wygląda jak na zdjęciu :( kiepski materiał, przemaka, plandeka jednorazowa :...

Yamaha XJ700X Maxim X

Genialny motocykl świetnie przyspiesza bardzo wygodny
Motocykl dla doświadczonych motocyklistów świetna inwestycja z roku na rok wartość...

Valvoline SynPower 10W40 4T

Śmigałem na tym oleju 2 sezony. Lałem go do Hondy VFR 800Fi 1999.
Powiem krótko. Olej, jak to olej. Silnik się nie zatarł, nie spalał o...

Klocki hamulcowe Bonyfish

Założyłem je do gixa K8 z racji że budżet miałem mocno nadwyrężony.
- głosne jak cholera
-tarcze żrą niemiłosiernie
...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA