NOWOŚĆ SHIMA VRX-3
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Shoei GT-Air 2


7.92 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Shoei GT-Air 2


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 58%
Neutralne: 25%
Negatywne: 17%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
GT Air 2 po miesiącu
07.02.2019 18:17:07

Miałem Shoei GT Air pierwszej generacji. Po czterech latach zamieniłem na model GT Air 2 - jest jeszcze lepszy niż poprzednik. Zdecydowanie poprawiona wentylacja i aerodynamika, niestety nie będzie zaskoczenia - odbyło się kosztem wyciszenia. W GT Air 1 jeździłem w zatyczkach, tutaj też trzeba ich używać - przyzwyczaiłem się. Ogólnie dla mnie bomba - wart każdej ceny.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
09.11.2019 15:06:00

Witam posiadam ten kask od kilku miesiecy i jak kolega wczesniej napisal swietna aerodynamika i wentylacja Niestety poziom wyciszenia to tragedia z koszmarem jazda bez zatyczek grozi utrata sluchu A za takie pieniadze jako klient oczekuje ze WSZYSTKO bedzie na najwyzszym poziomie Dla porownania Shark Spartan kosztuje jedna trzecia mniej a jest o niebo lepiej wyciszony Ogolnie kask moge polecic ale tylko z zatyczkami w kaplecie pozdrawiam


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
02.19.2020 17:53:03

Nie jest jakiś turbo cichy ale to za sprawą wentylacji która przewyższa wymagania, tj. w chłodniejsze dni trzeba ją zamykać :o

Mega szerokie kąty widzenia, świetna blenda o kolorze takim czekoladowym, nie typowa czerń.

Delikatny upadek i już masz uszczerbek na lakierze, za to 1 gwiazdka mniej z jakości wykonania, poza tym kozak.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Bomba
08.22.2020 23:54:46

Shoei to shoei
Jakość wykonania jest istnie mistrzowska. Wyglad, wygoda i cechy użytkowe sa wspaniałe. Kask warty polecenia.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Shoei GT- Air 2
09.04.2020 21:41:44

Rewelacyjny kask..... Jeżdżę HD sport glide, który ma dość symboliczną osłonę głowy przed wiatrem, zresztą w 20 sekund demontowalną. W tym kasku prędkość 120 km/h nie ogłusza, a gdy owiewka "wycina" ze strugi wiatru klatkę piersiową, to w tym kasku można dalej przyspieszać bez turbulencji i nadmiernego hałasu... do maksymalnej... dla tego modelu...Jeżdżę w nim zbyt krótko, by wypowiadać się o trwałości, ale aerodynamika i tłumienie hałasu jest na bardzo dobrym poziomie... To jest kask, w którym bez zatyczek i narażania uszu na nadmierny hałas przelatuję 300 km autostradą...czego chcieć więcej

Gość
Ten kask jest nieasmowicie głośny, dużo głośniejszy od hjc rpha 70. Jazda powyżej 80km/h na nakedzie to tragedia.




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
generalnie polecam
09.04.2020 22:08:14

Użytkuję ten kask drugi sezon, to mój pierwszy kask. Jakość wykonania bardzo dobra, nie zauważyłem na razie śladów zużycia. Pinlock działa bardzo dobrze, blenda przy wolnej jeździe lubi zaparować, ale na krótko. Wentylacja więcej niż bardzo dobra. Minusem jest dla mnie wyciszenie, używam zatyczek, bez nich jazda z prędkościami ponad "miejskimi" jest uciążliwa. Ogólnie polecam GT Air 2 ze względu na świetną jakośc wykonania i komfort w trakcie jazdy- nic nie uciska punktowo, dobrze leży na głowie.


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
:)
10.02.2020 14:24:35

Przelatane na nim ponad 20 tys.
Praktycznie same zalety - jedyna wada w mojej sztuce to to że cieżko chodzi szyba.
Reszta na plus.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Nie jest tak kolorowo
03.09.2021 20:43:37

Za kask w cenie powyżej 2 tys. Można oczekiwać bezkompromisowej jakości a tutaj tak niestety nie jest.

Zalety.
Wentylacja
Aerodynamika

Wady.
Uchwyt do zamykania szyby umieszczony niesymetrycznie
przez co ciężko się ją zamyka, trzeba zamykać zdecydowanym ruchem.
W niższych temperaturach paruje blenda, szczególnie na początku jazdy. To nie jest przejęzyczenie, paruje blenda.
Dedykowany intercom (sena) także nie grzeszy jakością. Zestawiając go z N-Com od nolana zdecydowanie wygrywa nolan.
W kasku przejechałem ok 30 tys km

Gość
Na co byś się zdecydował?

Myras
Po kolejnych 20 tysiącach mogę dodać, ze szyba wciąż chodzi opornie. Nic się nie poprawiło. Dodam, iż regularnie smaruje prowadnice olejem, który był w zestawie. Jak pisałem wcześniej lubi zaparować blenda a jak jest trochę chłodniej to i pinlock tez paruje (pomimo prawidłowego wyregulowania). Osobiście bym drugi raz tego kasku nie kupił.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
11.01.2021 22:51:31

Słaba jakość wykonania dotycząca malowania. Mam szary matowy kask. Farba schodzi dosłownie po lekkim niezamierzonym dotknięciu czegokolwiek.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
super kask - nie widzę wad
04.02.2022 13:28:10

Najlepszy sportowy-turystyczny kask , jaki kiedykolwiek miałem

- Opuszczana osłona przeciwsłoneczna to zaleta, gdy jeździsz cały dzień, łatwo ją znaleźć i obsługiwać w rękawiczkach motocyklowych.
- Dość cichy poniżej 160 km/h
- Posiada fabryczne otwory do mocowania głośników interkomu
- Jeździłem w nim komfortowo przez ponad 8 godzin
- Wkładka Pinlock zapobiega zaparowywaniu wizjera
- Stosunkowo lekki, a przy prędkości 200km/h naprawdę nie czuć prędkości
- Dobrze wentyluje głowę - czubek i sczęka
- Nadaje się do pozycji pochylonej i pół pochylonej i całkowicie wyprostowanej bez żadnych problemów (CBR1000, XJ6, Pan America)
- Jedynym minusem jest to, że czasem trudno jest otworzyć wizjer, ale wolę to, niż żeby woda przeciekała do kasku.
- Szkoda że nie ma go jeszcze w rankingu SHARP - poprzednik dostał tam 3 gwiazki, ten nie wiadomo. Mam nadzieję że jest trochę lepiej, ale i tak kupiłbym go ponownie.

Gość
Jeden kumaty co napisał na jakim moto jeździ :) To już można mieć jakiś pogląd, a nie tak z dupy - głośny kask - a może jeździ na po 300/h na Hayabusie ,albo cichy kask - a jeździ na GS500 :P Ludzie, trochę rozumu.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
To Shoei, ale oczekiwalam czegos lepszego
05.21.2023 22:18:22

W kasku, szczegolnie na starcie jazdy, paruje blenda (nie wizjer!). Kask wcale nie jest supercichy, a do tego spod brody wpada do srodka wiatr, mimo oslonkii. Jest co prawda lekki i wygodny, natomiast po 5 latach z Neotec'iem, z ktorego bylam mega zadowolona, spodziewalam sie tu fajerwerkow.
Wizjer chodzi ciezko, trzeba go zamykac zdecydowanym ruchem. Pinlock akurat dziala dobrze. Nie wyobrazam sobie jazdy w tym kasku bez zatyczek w uszach.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
GT Air 2 - nie polecam.
12.03.2023 2:51:08

Przejechałem w tym kasku ponad 10 tysięcy kilometrów, wcześniej jeździłem w HJC FG-ST przez 17 tysięcy kilometrów.

Plusy:
- wentylacja
- aerodynamika
- jakoś wykonania na dobrym poziomie
- bardzo dobra blenda (chodzi o odpowiednie przyciemnienie)

Wady:
- parująca blenda
- najgorsze zamykanie wizjera z jakim miałem do czynienia
- jest bardzo głośny, wydaje mi się, że hjc był lepiej wyciszony, nie jestem w stanie jechać w nim bez zatyczek
- ogromna wada to wyrabiająca się wyściółka na policzkach - po 7 tysiącach musiałem je wymienić bo kask zaczął być wyczuwalnie luźniejszy
- słaba jakość lakieru
- brak zamknięcia podwójne DD

Z powodu tych wad uważam, że ten kask w cenie 2300 zł nie jest wart swojej ceny.
Osobiście nie polecam.

Dzik
Oba te kaski były używane podczas jazdy na motocyklach: Honda CBF600, MT07, MT09.


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA