1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



AGV K3


6.85 / 10

(Na podstawie 53 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum AGV K3


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 49%
Neutralne: 28%
Negatywne: 23%



Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Wolf88
02.14.2012 11:33:43

Świetny kask na początek.

Zalety:
- Bezpieczny - 4 gwiazdki w teście Sharp
- Wygodny i komfortowy - super się w nim jeździ
- Rewelacyjna wentylacja w upalne dni
- Najładniejszy wygląd w swojej klasie
- Dobra cena

Wady:
- Mocno paruje szybka
- Niby podwyższona odporność na zarysowania ale nie zauważyłem tego :/
- Głośny


Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
MichałGSF
02.15.2012 12:13:32

Potwierdzam - super garnek w dobrej cenie. Jedyny większy minus to hałas powyżej 100 km/h, ale można wytrzymać. W tej cenie można śmiało polecić, zwłaszcza że w podobnych pieniądzach chodzą badziewiaste Naxy.


Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
02.24.2012 13:14:33

Strasznie głośny i to już przy 130km/h. Wiatr wieje z każdej strony, szybka paruje jak głupia, trzeba uchylać ją na światłach. Rysuje się bez powodu. Jedynie cena go ratuje, ale lepiej dołożyć i kupić coś ze średniej półki.


Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Ree
03.04.2012 23:07:49

Dobry kask na początek, wygodny zgrabny i lekki do tego świetna cena i wynik w teście sharpa jak już ktoś zauważył. Z Minusów niestety bardzo paruje, powyżej 120 km/h bardzo głośny, szybko "ugniatające" się wnętrze.
Kask w stosunku cena/jakość nie ma chyba równych i na pewno jest dobrą zabawką na początek.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Bartek
03.27.2012 14:42:30

Kask dobry do małego nakeda typu cebula 500. Przy większych prędkościach jest za głośny, szybka paruje dość mocno. Według mnie lepiej dołożyć parę stówek do czegoś, co posłuży parę lat.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
jony
04.18.2012 21:03:44

dobry kask, nie ma tragedii z głośnością, wystarczy ubrać cienką kominiarkę. Szybka wcale tak mocno nie paruje, mimo że starłem niechcący antifoga:) w tych pieniądzach polecam.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
04.21.2012 15:56:59

Kask nie jest zły. Niektórzy chyba zapomnieli ile kosztuje. Nie ma co oczekiwać od niego tego co w 5x droższych kaskach. W tej cenie to dobry wybór. Problem parowania można zawsze rozwiązać odpowiednią chemią.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
05.05.2012 23:28:34

Jony, dzięki za pomysł z tą kominiarką. Też mam K3 i dobija mnie hałas. Poza tym mankamentem myśle że kask jest całkiem w porządku. Paruje troche, ale tylko w chłodne dni. Przy normalnych temperaturach nie jest źle. Wentylacja też ok - głowa się nie poci. Polecam.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dasiek
05.17.2012 9:43:02

Jeżdże na NSRce w tym kasku. Pewnie są lepsze ale za tą cene to dobry kask. Jedyna wada która bardzo denerwuje to szybko rysujący się wizjer. ;/


Gość


Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
06.02.2012 21:56:35

Polecam K-3 - fajna wentylacja, nienajgorsze wykonanie i super cena. Szyba sama z siebie się nie rysuje. Wszystko zależy jak ktoś o nią dba. Mam kask od 1,5 roku. Mój kumpel też kupił K-3 mniej więcej więcej w tym samym czasie. Na moim minimalne ryski, a na kasku kumpla rysa na rysie. Potwierdza się przysłowie - jak dbasz tak masz.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
07.22.2012 18:54:00

Miałem K3 i jako pierwszy kask jest bardzo dobry. Wygodny, bezpieczny - spokojnie wytrzyma te dwa sezony zanim nie kupimy czegoś lepszego :)


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Olinek
07.30.2012 10:55:28

Polecam - dobry kask za rozsądną kase. Jeżdże już w nim dwa lata i nie narzekam. Tylko szybka mogłaby być bardziej odporna na rysy.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
08.11.2012 18:59:49

Dobry kask na początek. Wygodny, bezpieczny i dobrze wykończony. Latałem w nim dwa sezony i oprócz szybki wyglądał jak nowy. Ciężko znaleźć lepszy kask w tej cenie. Polecam.


Gość


Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Gość
08.16.2012 11:07:49

Gdyby nie te pie***ne szyby to kask byłby wart polecenia, a tak daje 3* i odradzam kupno. Kupiłem na ten sezon nową szybe i już są na niej rysy.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
09.12.2012 14:56:40

Faktycznie szyby zrobione z jakiegoś g***a! Gdyby nie to pewnie nadal bym w nim jeździł bo nie był taki zły.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
AGV K3
10.09.2012 12:56:12

Polecam. Świetny kask za niewielką kase.

Plusy:
- Wygodny i lekki
- Rewelacyjne malowania(mam w malowaniu BAT)
- Świetna wentylacja
- Przyzwoita aerodynamika
- Błyskawiczny demontaż szyby
- Można wygodnie jeździć w okularach

Minusy:
- Głośny
- Delikatna szybka
- Paruje w deszczu i przy niskich temperaturach. Przy 20 stopniach problem parowania znika.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Anonimowy alkoholik :)
11.01.2012 13:15:07

Miałem i nie polecam. Szkoda ładować pieniądze w kask, który będziemy musieli zmienić po sezonie albo góra dwóch. Lepiej dołożyć te pare stówek i kupić porządny garnek na lata. Jeżdże teraz w AGV K4 Evo i nie ma porównania - jest pod każdym względem lepszy, a szybka nie rysuje się sama z siebie. Jakość wykonania na całkiem innym poziomie.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Leoś
11.01.2012 16:29:15

Porażka !!!!
Kask bardzo przeciętny, głośno jak cholera, a wizjer to zwykła atrapa jak w Tornado (co jest typowe w AGV) .
Kask powinien kosztować 299zł, wszyscy którzy oceniają ten kask powyżej 5 punktów widocznie nie jeździli nigdy w niczym lepszym niż Tiger lub Tornado.
Ludzie trochę obiektywizmu !!!
Nie każdego stać na Shoei-a, ale na tą skorupę na pewno nie wydać kasy




Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Ryś
11.04.2012 12:14:21

Chłopie, pleciesz takie bzdury że nie chce się czytać. Nie każdy może sobie pozwolić na kask, który kosztuje przeciętną pensje w Polsce. Akurat tak się składa że jeździłem w Tigerze(za czasów skutera) i nie widze nic wspólnego między tymi kaskami. Szybka się rysuje, ale cała reszta jest na bardzo przyzwoitym poziomie. Kask jest głośny, ale w tej cenie nie znajdzie się nic cichego. Takie są realia. Oceniając ten kask trzeba go porównywać do konkurencji w podobnej cenie, a tutaj AGV wypada bardzo dobrze. Zresztą na ulicach widze że mnóstwo osób w nim jeździ i to nawet na sportowych maszynach, więc chyba nie jest taki zły. Ja daje 6 i myśle że to sprawiedliwa ocena.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Gość
11.07.2012 16:23:22

Dla mnie ten kask to kibel. Nawet 300 PLN to kasa i można poszukać w tej cenie coś lepszego. Kumpel kupił ostatnio CS-12N i wyglądał w miare solidnie.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Gość
11.10.2012 18:35:27

Nie polecam. Kask wpada w turbulencje przy szybszej jeździe, huczy w nim strasznie, o szybce już chyba wszystko zostało powiedziane- jest cienka, paruje i rysuje się od byle czego. Według mnie porównanie z tigerem bardzo trafne. NIe polecam w ogóle kasków za 300 PLN - za pare groszy więcej można wyhaczyć już Nolana N62/N63.


Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
beza
11.14.2012 17:50:38

Widze, że kask ma swoich zwolenników i przeciwników ;) Ja nie narzekam - jest to mój pierwszy kask. Nie latam w nim ponad 2 paki i póki co nie potrzebuje lepszego. Mimo pewnych wad najważniejsza rzecz czyli bezpieczeństwo jest ok - kask ma 4 gwiazdki sharp i to zdecydowało o jego wyborze. Poza tym to markowy garnek, a nie chińszczyzna. Nie wierze że taka firma jak AGV odważyłaby się wypuścić kask o jakości tigera czy tornado.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
12.04.2012 8:30:17

zgadzam sie tez go mam.wygodny i ladny jest.szybka ma minus!do tego sa drogie i nie koniecznie latwo dostepne


Gość







Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
AGV K3
12.14.2012 13:46:38

Plusy:
- Dobrze wygląda
- Dobrze wentylowany
- Bezpieczny
- Wygodny
- Nie cieknie w deszczu
- Cena w podstawowej wersji

Minusy:
- Delikatny wizjer
- Paruje
- Jest głośny
- Bardzo drogie malowania

Podsumowanie: Powiem tak - za 300 PLN się opłaca, ale przy cenach 700 albo 800 PLN(tyle sobie życzą za niektóre malkowania) to bardzo kiepski pomysł, bo wchodzimy już w przedział znacznie lepszych kasków. AGV ma bardzo delikatną szybe, która dodatkowo kosztuje tyle co połowa kasku.


Gość








Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
k3
01.03.2013 12:30:13

Latałem rok w tym garnku i nie mogę polecić. Po pierwsze miękka skorupa nie sprawiająca dobrego wrażenia, po drugie szyba paruje i rysuje się nawet od przecierania rękawiczką! Po trzeciee marna areodynamika. Po czwarte głośny jak diabli. Tyle wad wystarczy, żeby trzymać się z daleka od tego kasku. Jak chcecie dobrego AGV to trzeba dorzucić troche kasy do S4 SV - o niebo lepszy od tego.


Gość








Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Crash Test
01.05.2013 16:49:48

Witam,
Bardzo polecam zakup tego kasku (czy to dla początkujących, czy trochę bardziej doświadczonych.
Można powiedzieć, że jestem największym pechowcem ale do rzeczy.
Skąd taka wysoka opinia na temat tego kasku, otóż:
według mojego zupełnie niezamierzonego crasch testu wiem, że ten kask jest całkiem wytrzymały. Niestety bardzo miłe małżeństwo zajechało mi drogę i miałem okazję przetestować jego wytrzymałość na asfalcie. Oprócz zarysowanej szybki nie zauważyłem żadnych innych uszkodzeń no i co najważniejsze nic mi się nie stało. Szkoda, że nie mogę powiedzieć tego samego o moim motocyklu...
Oprócz dobrego kasku polecam żółwia i koniecznie ochraniacze na kolana.
Życzę dużo szczęścia i szerokiej drogi.


Gość








Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Piotr
01.18.2013 19:56:41

Ocena dobra posiadam k3 już 3 lata. Głownie przemawia cena. Przy dłuższej jeździe odgniata mi czoło ale to może być wina mojej czaszki:). W chłodne dni lub wieczory potrafi zaparować szybka. Duży minus za to ze kask ugniótł się po roku użytkowania (wcale nie intensywnego), teraz powyżej 250(oczywiście na Niemieckim autobanie) mam efekt podduszania za zapięcie kasku (opór powierza próbuje mi go ściągnąć z głowy). Możliwość tuningu kasku typu: przyciemniana szyba, spojlery itd.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
02.06.2013 14:30:43

Plusy:
- Wygodny i lekki
- Bezpieczny(potwierdzono w sharp)
- Super malowania
- Dobra wentylacja

Minusy:
- Słaba szybka
- Głośny

K3 nie jest zły - daje 7.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
agv k3
02.07.2013 12:27:09

Latam 3 lata w agv k3. W tym czasie zmieniłem tylko szybe, poza tym wszystko gra - lekki, bezpieczny, fajnie leży na głowie. To prawda że jest głośny, ale ciche kaski można policzyć na palcach jednej ręki i kosztują tyle że mam w ich cenie 5 agv k3 :) Według mnie super kask na początek. Polecam.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
jakub
02.23.2013 11:01:03

Nie jest taki zły jak niektórzy go tutaj malują. Mam go od dwóch sezonów - wymieniłem tylko szybe i to wszystko. Na pewno jest głośny, ale nie ma co się oszukiwać - w tej cenie nie ma cichego kasku. K3 ma dużo innych zalet - jest wygodny, otrzymał 4* w sharp, ma dobrą wentylacje i rewelacyjne malowania. Moim zdaniem dobry kask za rozsądną kase.


Gość








Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
ogólnie polecam
04.09.2013 14:43:32

Kask fajny - dobrze wentylowany, wygodny i świetnie wygląda. Troche głośny(jak wszystkie sportowe kaski), ale faktycznie prawdziwa porażka to ta szyba. Ja swoją wymieniłem 2x w ciągu jednego sezonu! Myśle że firma AGV nie powinna psuć sobie renomy takimi delikatnymi szybami.


Gość








Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
06.17.2013 15:30:42

Kask fajny, ale dla początkujących. Po 2 latach użytkowania mocno zużyty. Bez kominiarki na głowie powyżej 180km/h zaczyna już ostro latac. Jest głośny, wmiarę wygodny. Szybka szybko paruje. Jego zaletą na pewno są cena oraz wygląd.


Gość


Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Nie polecam!!
06.18.2013 19:58:20

Mam ten kask od kilku miesięcy... i nie polecił bym go nawet wrogowi. HAŁAS to mało powiedziane, gwizd, pizd jest tak nieprzyjemny że w starej Naxie jest lepiej. Nie spodziewałem się cudów za trzy stówy, ale to co otrzymałem nie jest warte nawet 50 zł! nie polecam !!! głowa pęka po 30 min odrobinę mocniejszej jazdy ( 100 - 150 kmh) w okolicach 200 kmh to już w ogóle rozrywa głowę od środka, więcej nie odważyłem się jechać, a bez kominiarki to chyb nawet na skuter się nie nadaje. NIE KUPUJCIE TEJ PADAKI


Gość








Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
agv k3
08.01.2013 8:05:13

Kask wygodny, dobrze wentylowany, fajne malowania. Szybka faktycznie mało odporna na rysy, dlatego trzeba uważać i czyścić tylko mikrofibrą wcześniej namaczając wizjer i czekając zanim zaczniemy czyścić. Największym minusem jest hałas i słaba areodynamika powyżej 230km/h - zaczyna rzucać kaskiem w lewo i w prawo, przy niższych prędkościach nie ma takich efektów i jest w miare ok. Ogólnie nie jest to zły kask.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Nie polecam
08.18.2013 17:32:04

Jedyną jego zaletą jest napis AGV na kasku.

Wady:
-szyba, do tego co napisali poprzednicy można dopisać, że po pewnym czasie się wypacza i nie przylega dobrze.
-głośny, bez zatyczek do uszu ani rusz
-wieje, bark osłony podbródka powoduje niesamowite przeciągi
-słaba aerodynamika, przy większych prędkościach trzepie głową na boki
-komfort, środek szybko się wygniata do tego w okolicy uszu słabo zaprojektowany.

Ogólnie szkoda kasy.


Gość


Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
polecam ten kask
11.15.2013 20:54:53

Kask dobry na początek, daje 8/10.

Zalety:
* Solidna marka
* Sportowy design
* Niezła wentylacja(Ci którzy narzekają że słaba prawdopodobnie nie rozróżniają wersji basic od pełnej)
* Wygodna wyjmowalna wyściółka
* Lekki

Wady:
* Brak noska
* Słaby antyfog
* Głośny jak diabli


Gość








Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Agv K-3
02.14.2014 11:52:11

Kask nie jest zły jak za ta cenę.Faktycznie trochę paruje i jest nieco głośny ale oprócz tego ma solidne wykonanie,dobre zapięcie i wygodna wyściółkę.Ogólnie polecam ale jeśli ktoś ma więcej pieniędzy to radziłbym kupic coś lepszego ;)


Gość


Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
02.28.2014 0:52:09

rewelacyjny kask jak za Tą cenę swietne malowania replik, dużo lepszy niż KBC, NITRO czy też SHARK, zresztą HJC jest dobre powyżej tysiąca


Gość








Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Całkiem dobry kask
03.02.2014 13:36:01

niewiem co wy gadacie o parującej szybie?
Być może mówicie o tej wersji bez tego ''spoilerka'' i faktycznie może ona jest słaba. Ja mam tą wersję ze spoilerkiem ( malowanie 5 continents) w której względem poprzedniego k3 podobno zmieniono kilka rzeczy jak m.in wentylację. Kask nadal pozostał głośny już podczas tych 100km/h jednak nie ma w nim mocy o zaparowaniu szyby! jeździłem ostatnio w temperaturze 0 stopni i zauważyłem tylko delikatną mgiełkę w jednym miejscu. ale kto normalny jeździ na moto w takiej temperaturze? pozatym jest wygodny, bezpieczny, i bardzo ładny.


Gość


Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
not to bed
03.04.2014 9:56:51

Ja mam z antifogiem, który nawet wykazuje swoje działanie.
O szybkę jak się dba, to nawet bardzo się nie rysuje.
Kask głośny powyżej 130km/h huczy, ale można się przyzwyczaić. Wentylacja działa ale tylko wlot na szczęce :)górny obieg powietrza w kasku może działć po otwarciu szybki. Świetne malowania i cena to główna zaleta.


Gość








Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Kask godny polecenia w100%
04.22.2014 1:01:11

Kask godny polecenia, według mnie jak na ten przedział cenowy najlepsza opcja. Bardzo dobrze układa się na głowie, gąbki bardzo przyjemne w dotyku. Wentylacja na bardzo wysokim poziomie jak za te pieniądze, nawet w upalne dni daje radę. Według mojej opinii kask bardzo cichy, może dlatego że mi bardzo dobre dopasował się do głowy. Ja polecam ten kask w 100% jestem z niego bardzo pozytywnie zadowolony.


Gość


Głosy: 54   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
09.05.2014 23:08:43

Kask nie warty ceny. Antifog niedziała, a co najgorsze otwieranie się szybki przy 180 km/h!!


Gość








Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
k-3
09.24.2014 20:31:15

dobry kask dobra jakość. po 3 latach odkleiła mi sie uszczelka na szczęce podkleiłem superglue i jest ok. Szyba: paruje rysuje sie nic nie widac. Czy ciepło czy zimno zawsze zaparowana tylko jest ok jak sie jedzie po wyzej 30km/h. Jest w miare lekki ale robi duży opór areodynamiczny. Dobrze trzyma sie głowy, wyjmowana "szmatka" ze środka która mozna prać, mozna wyjąć szybe i wyczyścić. Szyba oryginalna jakbysmy chcieli kupic antifog kosztuje około 250zł (ja za kask dalem 350) wiec nie opłaca sie wymieniać szyby lepiej spryskać jakimś środkiem by nie parowała. Ogólnie jest głośno jak jade honda cb 250 powyzej 70km/h. Jak jade szybciej to bez stoperów sie nie obejdzie...


Gość








Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
pół na pół
05.22.2016 13:02:49

Cześć.
W/g mnie:
Kask poprawny, d** nie urywa. wykonanie nawet solidne, ale reszta pozostawia ciut do życzenia, wentylacja jakaś dziwna, raz działa raz nie, zależnie od pozycji na moto, kask na naketa lub turystyka, wyściółka na początku miękka i ładnie ciasno dopasowana z poaczątku ale po 2 sezonach sie wygniotła i sa luzy, głośny, aerodynamika pozwala latac stabilnie do 140-160 powyżej głowe chce urwać.
i ta szyba nieszczęsna, po kilku miesiącach szukałem po allegro nowej bo sie porysowała jak lodowisko po meczu hokejowym.
kask na max 2 sezony, i na pewno za drogi jak na taka jakość.

Gość
aha zapomniałem dopisać, wg mnie szczęka za długa, haczy o ramiona przy spoglądaniu za siebie.


Gość








Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
06.30.2016 19:38:17

Ogólnie mówiąc miałem kask przez 5 lat i jestem zadowolony jedyny minus to hałas przy większej prędkości ale brat ma kask ls2 w podobnej cenie go kupił niestety nie wiem jaki model ale gdy musiałem w nim jechać to myślałem że oszaleje. polecam agv.


Gość








Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Gość
02.19.2017 9:05:19

Niestety, ale nie ma co sie spodziewac ze za okolice 300 zl kupimy swietny kask.
Zalety:
-cena
-logo wloskiej marki agv
Wady:
-glosny
-slaba wentylacja
-brak mozliwosci zalozenia pinlocka
-parujaca szyba, co za tym idzie czesto otwieramy zamykamy wizjer, a mechanizm nie jest wieczny
-niedomykajaca sie szyba, (otwiera zamyka sie sama podczas jazdy)
-jakosc materialu wewnatrz kiepska, po 2 sezonach sie wygniotlo a material od spodu kasku skruszal i odpada malymi kawaleczkami.
-slaba areodynamika przy wiekszych predkosciach.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Szału nie robi
03.04.2017 22:36:16

Napiszę tak... od 230 nie do wstrzymania urywa głowę, do tego paruje szyba i powiem szczerze, że niektóre tańsze kaski go masakruja pod każdym względem. Na plus wykonanie. Przereklamowany szit. Fajny może jest w porównaniu z kaskami z mediaexpert.


Gość


Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Dobry na początek
05.18.2018 20:18:08

Używam od dwóch lat. Do zalet napewno stosunek jakosc/cena. Trochę głośny ale przy mojej "dziadkowej" jeździe jest ok. Szyba okrutnie paruje. Z pomocą przychodzi dołączony pinlock ( określenie " jak ręką odjął " najbardziej na miejscu). Dodatkowo otwieranie wentylacji trochę upierdliwe podczas jazdy.

Biorąc pod uwagę za/przeciw ja POLECAM.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
K3 gow. No
06.29.2018 18:26:07

Dałem za ten kask 280 euro. Dobrze dopasowany dość ciasno wchodził miód malina po miesiącu wieje w uszy szumimasakra bez kominiarki nie da się jeździć z kominiarka po 100km glowa boli że nie da się jechać dalej.


Gość








Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Świetny stosunek Centy do jakości
03.08.2019 11:28:41

Kask ma świetny stosunek ceny do jakości. Wygłuszenie w kominiarce do 120 jest na niezłym poziomie. Nie jest to turystyk - ale na mieście uszy od niego nie bolą.
Jest przede wszytskim bardzo wygodny!
Wentylacja super - czuć, że powietrze leci, pozatym otwory są drożne na wylot
Szyby są dostępne w razie czego - ja dokupiłem sobie dodatkową w innym kolorze.
Polecam


Gość








Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
03.08.2019 11:31:25

Jedyny kask który byłam wstanie dopasować na moją niewymiarową głowę (S)
Jest super - zrobiłam nim 4000km w tym podróż Warszawa Paryż


Gość








Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.08.2019 11:40:27

Naczytałem się tych opinii i o mało nie kupiłem dobrego kasku
Kupiłem go ponieważ podsunął mi go sprzedawca - i nie żałuję
Kask ma fajnie wykonaną wyściółkę, jest przyjemny w jeździe
Nie jest ciężki i leżał najlepiej ze wszystkich zaproponowanych (jakiś nolan, hjc, schoei)


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Wygodny
04.10.2023 22:19:18

Plusy:
- wygodny
- dużo malowań do wyboru
- nie uciska tak jak mój poprzedni Nexx
- blenda


Wady:
-dosyc mocno paruje nawet z pinlockiem



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA