NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Shima Giro


6.00 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Shima Giro


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 33%
Neutralne: 33%
Negatywne: 33%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Wygoda wygoda, wygoda
07.23.2019 10:11:06

Dlugo czekalem (3 miesiące... to akurat troche slabe) na spodnie, ktore widziałem na targach moto w wawie. Ale sie doczekalem i jestem mega zadowolony. To sa chyba nawet wygodniejsze spodnie niz takie codziennie jeansy. Użytkuje dopiero miesiąc i na razie wszystko ok.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Fajne spodnie z małymi mankamentami
12.08.2019 1:53:45

Nie mam porównania z innymi spodniami motocyklowymi, więc moja opinia nie będę odnosić się tutaj do innych spodni :)
Przede wszystkim spodnie są bardzo okej do jazdy po mieście + małe trasy do 150km. Na duży plus ilość i pojemność kieszeni (kieszeni nigdy za dużo). Ale niestety muszę się przyczepić do kilku rzeczy. Po pierwsze suwak przy kieszeni na ochraniacze kolan po wewnętrznej stronie kolana to nieporozumienie - jeździ się suwakiem po zbiorniku. Druga rzecz to brak paska i możliwości go zamontowania u dołu nogawki, żeby spodnie nie wysuwały się z butów - niestety potrafią to zrobić. No i ostatnia rzecz to rozmiarówka. Najmniejszy rozmiar nadal jest dosyć spory, więc dla szczupłych osób nie polecam.


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Spodnia bardzo fajne ale. No właśnie
06.28.2020 18:16:41

Spodnie super wygodne. Dużo kieszeni. Miałem problem z doborem spodni na miasto. Na minus to że są długości tylko 32 i 34. Ja akurat potrzebował bym 30. No ale 32 jakoś tam pasuje. Ogromny minus jednak za suwak od ochraniacza kolana po wewnętrznej stronie nogi. Może porysować bak ale to pikuś. Gorsze jest to że drapie w nogę uwiera. Kiedy na sporcie chcesz przyjąć dobrą pozycję to sciskasz bak nogami.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
porażka
09.04.2020 14:15:02

W wiekszosci ogloszeń tabela rozmiarow zawiera rozmiar 36 L czyli przedlużane o 6 cm nogawki. W praktyce takie spodnie nie sa produkowane. Po ch .. wiec te tabele, skoro nie robia takich rozmiarów, a 36 szyją z nogawkami 82cm chyba dla prezesa :):):)




Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
słabo..
04.13.2021 15:36:44

Plus tych spodni to ilość kieszeni.
W ciepłe dni jeździ się dosyć dobrze.
Shima z rozmiarówkami ma jakiś problem - w każdym modelu ten sam rozmiar jest całkiem inny - od braku możliwości zapięcia spodni rozmiaru 32 (shima cobalt) po mega luzy (giro).
jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia: luźne wiszące nitki, uszkodzenia/skazy materiału, rozchodzące się lub nietrafione szwy, nieproporcjonalne dopasowanie materiału..
nie polecam.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Spodnie dla prezesa !!!
04.13.2021 19:22:16

Spodnie produkowane tylko w jednej długości nogawki: L32, bez względy na szerokość W32–W38 - ciekawe dla kogo?

Gość
Są również modele przedłużane

Gość
Np dla mnie, pasują idealnie. Nie tylko chuderlawi smarkacze jeżdżą na motocyklach.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gdyby nie ten zamek..
05.17.2021 16:02:30

Nawet byłoby fajnie, gdyby tylko ten zamek oraz metalowy suwak umiejscowiony był po innej stronie, niż miejsce styku kolana z bakiem.
To jak po używaniu tych spodni wygląda lakier na baku to jest jakaś tragedia..
Ze względu na nieprzemyślane rozwiązania - na stałe skreślam markę Shima.


Profil użytkownika


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
05.28.2021 14:54:10

Spodnie są wygodne przez zastosowanie harmonijek i łatwo je dopasować. Nogawki mieszczą się do butów motocyklowych zapinanych na zamek. Powyżej 30 stopni zaczyna robić się gorąco podczas jazdy miejskiej, natomiast poniżej 10 stopni jest już za zimno. Suwaki ochraniaczy kolan można zabezpieczyć np. rurkami termokurczliwymi, lub innym miękkim materiałem i wtedy baku nie porysujemy. Ponadto warto wszyć zamek do kurtki.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
08.18.2021 11:39:59

Witam w spodniach shima zrobiłem okolo 2 tys km,po 1500km widoczne sa ślady najbardziej widoczne w kroku zaczeły sie bardzo mechacic oraz lewa kieszeń boczn kieszeń zaczyna się odpruwać,spodnie wygodne bardzo fajnie się użytkuje w cieple dni,przyjemne w dotyku.fajna wentylacja plus duży też za ilość kieszeni,ale myślę ze długo jednak nie wytrzymają,fajne są też harmonijki na kolanach ułatwia przyjęcie pozycji na motocyklu,mogli by sie lepiej przyłożyć do wykonania,acha i 500 km zaczęły pękać te wstawki odblaskowe na kieszeniach z tyłu.spodnie w miarę ale chyba następnym razem wybiorę inna Firmę.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie