6
OPINIA MT Atom SV

NOWOŚĆ Junak RSL 125

NOWOŚĆ HJC F71

NOWOŚĆ Horn H929
9
OPINIA TCX Hero WP
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Honda CBF 1000 (Model 2010)


8.67 / 10

(Na podstawie 6 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Honda CBF 1000 (Model 2010)


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE
Dodaj zdjęcie
Opinie motocyklistów
Pozytywne: 83%
Neutralne: 0%
Negatywne: 17%



Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Uniwersalny i wbrew pozorom nie nudny motocykl
07.14.2016 10:47:32

Na plus:
- pozycja
- oddawanie mocy i elastyczność
- kultura pracy
- przyzwoite hamulce
- niskie zużycie (jazda turystyczna ok. 5 l/100 km)
- przyśpieszenie do 100 km/h
- poręczność pomimo niemałej masy

Na minus:
- osłona przed wiatrem, sprawę powinna rozwiązać akcesoryjna szyba bądź deflektor

Podsumowując bardzo fajny motocykl, który jest przewidywalny w prowadzeniu, a jednocześnie żwawy i ekonomiczny.


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
CBF 1000 FA
10.08.2016 18:14:00

Generalnie bardzo dobry motocykl!
Idealny do miasta i średniej długości wycieczki np. weekend.
Silnik jest bardzo oszczędny, kulturalny, pracuje aksamitnie.
Równy ciąg od samego dołu do końca. Ani się obejrzysz a już na liczniku dochodzisz do 200 km/h.
Spalanie od 4,8(trasa)-5,8 (miasto dynamicznie z pasażerem) l/100km.
Jeśli dużo podróżujesz sam, to nie potrzeba więcej.
Ja natomiast zawsze jeździłem z żoną, więc pod obciązeniem zawieszenie czasem dobijało do końca ( jadąc załadowanym). Przy przelotach powyżej 700-800km/dzień przeszkadzała mi wąska kierownica ( bół barków).
Motocykl docenią zrównoważeni ludzie, którzy doceniają poprawnie zestrojonie i kulturę pracy - bez odpału po przekroczeniu pewych obrotów. Silnik pracuje jak jednostka elektryczna - po przezwyczajeniu się do tego motocykla R 1200 GS jest dla mnie totalną porażką jeśli chodzi o silnik. Pracuje jak motopompa strażacka lub ciągnik rolniczy.
Niech was też nie zwiedzie, że silnik jest słaby. Od samego dołu piec bierze się do roboty i ciągnie jak tur. Bez problemu goniłem supersporty nawet z bagażami i pasażerem.
Po wyjściu z zakrętu miał taki zapas momentu że chwilami myślałem że sporta objadę - który odrabiał tylko na długich prostych. To jest naprawdę szybki i mocny motocykl.
W zwiąku z faktem, że 90% wypadów motocyklowych to dłuższe wycieczki, zdecydowałem się na zmianę motocykla na VFR 1200 XD. Choć z dużym żalem i łzą w oku rozstałem się z CBF`ką - bo to cholernie dobry motocykl - na szczęście pozostał w rodzinie :)

majka
Kupiłem cbf1000 FA z 2012r - silnik faktycznie pracuje jedwabicie i bez wibracji dzieki wałkowi balansujacemu drgania - można połozyć monete na silniku i przy odpalaniu nie przewraca sie. zero drgan na manetkach

Red Spider
VFR 1200 X to mega maszyna. Tam dopiero jest ciąg jak lokomotywka. Myślę, że jeśli będę wymieniał swoją CBF to właśnie na VFR a nie na GS lub coś podobnego.


Dołączone zdjęcia
Honda CBF 1000 (Model 2010)

Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
CBF 1000 2011
10.13.2017 17:10:06

Motocykl bardzo przewidywalny. Idealny dla niewysokiego jeźdzca ze względu na niską, regulowaną kanapę 785-815cm. Super ekonomiczny! Załadowany sakwami i kufrem, z pasażerem spala średnio 5.1l/100km! Pełna regulacja zawiasów pozwala dostosować motocykl do swoich preferencji.




Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
06.12.2022 13:09:54

Dobry motocykl, Silnik ma dobry dół - nie trzeba go krecic powyzej 5000obr - wogóle nie chce sie go krecic po obrotach , charakterystyka wałka rozrządu jest taka że nie ma sie ochoty go krecic wysoko - tak do 9000-10000 obr. miałem wczesniej 600 i ona zachecała.
Spalanie jest bardzo fajne - na autostradzie przy stałej 120 km/h na nowym filtrze powietrza spalanie było 4,4l , jak sie filtr lekko zapcha spalanie rosnie do 4.8l
Motor ma wygodne zawieszenie i dobrą ochrone przed wiatrem, po 800km nic nie boli.
Pozycja jest ok ale nie jest idealna - za nisko są rece i kierownica jest lekko za daleko od siedzenia- powinna byc blizej jechało by sie jeszcze lepiej.

Ogólnie bdb bezawaryjny oszczedny , nudny motor. daje 9.5/10

dom
Jeździłem i nie chcę tego ogiera bo to ordynus . Raczej skonczę na afryce lub czyms podobnym .Pozdro

Sv 1000
Jak Ci nudno to kup TL 1000 i nuda się skończy 😄


Gość


Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
01.06.2023 18:18:31

ten silnik z prawej strony powinien byc zasłonięty owiewką, dekiel wygląda strasznie , masakra,silnik tak lezy wysoko jakby zaraz miał wywalic zbiornik paliwa w powietrze

Kris
Ale masz facet problemy widać że nie miałeś tego Moto a się wypowiadasz odpowiedź do gościa wojtas


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
07.16.2023 8:14:50

Witam potwierdzę to co pisali przedmówcy rewelacyjny silnik elastyczny bez wibracji ciągnie spokojnie od dwóch tysięcy wcześniej jeździłem na dwóch 600 CBF i tutaj silnik bardzo mnie zaskoczył pozytywnie podoba mi się wykończenie nadwozia wyraźnie poprawione w stosunku do 600,


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA