1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Dunlop Sportmax Sportsmart


7.88 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Dunlop Sportmax Sportsmart


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 71%
Neutralne: 0%
Negatywne: 29%



Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Tomek CBR 1000 SC57
09.10.2012 10:58:42

Najlepsza guma drogowa na jakiej latałem. Na winklach lepi się zdecydowanie lepiej od Powerki 2CT, którą ujeżdżałem wcześniej. Przewidywalna nawet na mokrej drodze, bardzo dobrze wybiera dziury i nierówności. Gorąco polecam te opony.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Rafał SV1000
09.20.2012 14:10:20

W tym roku założyłem komplet sportsmartów do SVki 1000 i z czystym sumieniem polecam. Na suchym trzymają bardzo pewnie, bardzo szybko się grzeją. Na mokrym są przewidywalne chociaż spotkałem się już z lepszymi(np. Pirelli Angel). Zużycie raczej szybkie - tył do wymiany po 4,5 tys, ale to jest Vka więc lubi szybko zjadać opony. Z przodem jest dużo lepiej - spokojnie przeżyje jeszcze jeden tył albo i więcej. Moim zdaniem jedna z najlepszych opon na rynku. Polecam.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
11.14.2012 18:05:41

Polecam Dunlopy Sportsmart - są rewelacyjne. W B-kingu bardzo szybko się zużywają, ale trzymają jak diabli.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Poręczność

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
genialne
06.23.2013 0:13:05

Genialne gumy - mam je w gsxr 750 k8 i jak do tej pory nie jeździłem na lepszych oponach. Super przyczepność na suchym i mokrym, praktycznie nie traci przyczepności przy przyspieszaniu - jak już to prędzej koło leci do góry :) Po poprzednich pilot powerach 2ct muszę powiedzieć że conajmniej o klase lepsza.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dunlop Sportsmart
07.06.2013 12:00:16

Yamahą R6 na komplecie jestem w stanie zrobić do max 9kkm (tył zjechany na maxa przód może dałby rade jeszcze z 1,5kkm). Bardzo fajna opona do śmigania po winklach i na okazyjne wyjazdy na tor, w codziennym użytkowaniu też ok. Jedynym minusem moim zdaniem jest to, że potrzebuje chwili na dogrzanie i wtedy staje się bardzo pewna, na torze po kilku kółkach w mocnym tępie dochodzi do przegrzania i wtedy opona odrobinę pływa, uślizgi przewidywalne, opona nie traci gwałtownie przyczepności tutaj mega+. W mojej ocenie opona bardzo udana, pozdrawiam


Gość


Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Dunlop Sportmax Sportsmart
12.05.2013 12:06:12

Mogę jedynie zgodzić się z poprzednikami co do wysokiej klasy tych opon.
- szybko nagrzewają
- dobrze trzymają także na mokrym

co do trwałości, to na Suzuki GSR wytrzymała 1,5 sezonu, czyli ok. 15tys. km i na wiosnę będzie nowa.

PS. Pamiętajcie o sprawdzaniu ciśnienia w oponach!




Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
9/10
12.06.2013 11:44:21

Daje 9/10 - świetne na droge, doskonałe na mokrym, szybko się grzeją, jednak na torze ustępują diablo rosso 2 pod względem poręczności i łatwości przerzucania w zakrętach. Poza tym bardzo słabo tłumią dziury - czuć nawet najazd na pasy, a na frezach moto pływa lewo-prawo non stop :| Dunlop wypuścił już sportsmart 2, trzeba będzie wypróbować :)


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 38   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
06.02.2014 11:47:17

Rewelacyjna opona do jazdy typowo sportowej jak i w miare normalnego uzytkowania. Trzeba pamiętać o doprowadzeniu opony do temp uzytkowej i mozna bezstresowo latać po winklach. Zaskoczyła mnie jej trwałość, 10tys km na tyle( do ogranicznika opony) przy normalnym uzytkowaniu ( bez upalania, zrywania przyczepnosci, itp.) W garażu juz czekają sportsmarty 2, zobaczymy czy dorównują poprzednikom.


Gość


Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Dobra tylko na droge
10.03.2015 9:50:22

Opona z nazwy niby sportowa, ale nawet delikatnego hamowania w złożeniu na wytrzymuje, do supercorsy sp jej daleko.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
01.06.2016 14:15:35

W cbr 600 wytzymały 9 tys.
bdb się spraawdziły kupie nowy kpl.
rowno sie zużyły - trwałość jest wiec ok.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
super oponka
03.11.2016 17:39:34

swietna opona do bardzo ostrej jazdy po drogach, klei bardzo dobrze, nie zuzuwa sie mega szybko, czuc kontrole i porecznosc w zakretach, na wyjsciu z winkli mozna solidnie odwijac po zlapaniu temp. Dla mnie po sportsmartach 2 najlepsze opony na droge do zapier... uzytkowana w gsxr 1000 k8. pozdo


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
typowo drogowa opona
12.27.2016 21:08:08

Opona w warunkach drogowych może być, wytrzymuję bardzo długo, niestety dosyć długo się nagrzewa. Jeżeli chodzi o amatorskie wypady na tor to bardzo nie polecam, oponę bardzo ciężko rozgrzać dodatkowo ja nie mogłem wyczuć tej opony co skończyło się ślizgiem.. Wcześniej jeździłem na pilot power 2ct i jeździło mi się na niej o niebo lepiej!


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
zx636
12.29.2016 9:28:38

Ja osobiście miałem duży problem żeby je rozgrzać, nawet w gorące dni. Być może to wina starszego DOT-u (2012). Uślizgów większych nie miałem ale nie mogłem jej wyczuć i tym samym zaufać. Po przejechaniu z kolegą kilku winkli u niego Qualifiery gorące i się kleją do ręki a u mnie lekko ciepłe. Po przejechaniu 2k zmieniłem na BT016PRO i problemy się skończyły. Już ich nie produkują także nie polecam ze starszym DOTem


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
fzr 600
01.08.2017 13:42:24

Kupiłem komplet tych gum do fzr600r.
Opony na suchym rewelacja, dużo(bardzo) lepszą od pilot powera
nie ma mowy o uślizgu nawet przy dużym złożeniu, na mokrym jest już gorzej porównując do głównego rywala michelin.
Tył wytrzymał 7k natomiast przód nabiłem w sezonie 10k i jeszcze z 1k wytrzyma


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
R1 RN12
04.02.2017 19:19:13

Wszyscy chwalą ale nie bardzo wiem co. Może i trwała ale to chyba jedyna zaleta. Niestety kupiłem już z tymi oponami ale zmieniam jak najszybciej. W złożeniu troche gazu i tył ucieka. Dać na koło ciężko. Tam gdzie rosso corsa już stawiała motocykl w pion ta się jeszcze ślizga.

Marcel
Trwałość nigdy nie idzie z dobrym klejeniem, śmiać mi się chce gdy kto je zakłada do sporta i jeszcze chwali się że wymienił opony ;)


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
06.01.2018 22:12:47

Kupiłem już swoją SV z tymi oponami. Tył zjechany i założona Metzeler M5 a przód jeszcze dojeżdżam. Niestety dziś na winklach czułem kilka razy już uslizgi więc jednak będzie zmiana bo nie czuje się na niej bezpiecznie. Natomiast M5 to rewelacja! 30st C i dojeżdżam już do 5 strefy na oponie😀


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
BDB
08.14.2021 15:05:58

Polecam.
Przyczepność super, jeszcze nie wiem jak z wytrzymałością.
Napewno lepsze od Pilot 2CT, Angel GT.
Na mokrym - uważać na pasach, ale to w sumie jak w każdych laczkach :)

Dunczyk
GSX 1250FA przy mocnym odwijaniu na prostej na 2 biegu potrafi się jeszcze zakręcić i slizgać myślę, że dojadę ja do końca sezonu nie wytrzyma



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA