4
OPINIA Shima Inverno
10
OPINIA Gopro Hero 11 Black
7
OPINIA Shima STR-2
10
OPINIA LS2 FF313 Vortex Carbon
10
OPINIA Yamaha XJ600 S Diversion
1
OPINIA Akumulatory Tuborg AGM
9
OPINIA Honda VTR 1000 SP1
9
OPINIA MaxTo M2

NOWOŚĆ Pokrowiec na motocykl SECA Outdoor S / M / L / XL
9
OPINIA Kawasaki ZX-14R / ZZR 1400 2012-
9
OPINIA Honda CBR 900RR Fireblade SC33 1996-1999
Mamy już 21368 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Castrol Chain Spray O-R



Zdjęcia przedmiotu

1  

Castrol Chain Spray O-R

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
4.45 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 18%
Neutralne: 9%
Negatywne: 73%


Gość


3
Rafał
09.26.2012 16:52:34

Nie polecam. Po jeździe owiewki, felga i opona do czyszczenia. Niestety na owiewce trzyma się dużo lepiej niż na łańcuchu, a to oznacza dużo roboty z czyszczeniem.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
09.27.2012 17:56:26

Ja polecam, chociaż przyznam że jeżdże bardzo turystycznie i rzadko kiedy przekraczam 150km/h. Do tych prędkości nie chlapie i długo zostaje na łańcuchu.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Acha
10.03.2012 18:03:59

Nie polecam - bardzo chlapie na felge. Nada się conajwyżej do słabszych motocykli typu 125cm czy jakichś chopperów.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
10.17.2012 20:06:58

NIE POLECAM! Smar trzyma się wszystkiego, tylko nie łańcucha. Ciężko go zmyć z felgi i z wahacza. Chyba najgorszy z jakim miałem do czynienia. Poleciłbym go chyba tylko właścicielom skuterów.

Gość z Rio
A co właściciel skutera ma tym smarem nasmarować ? Ja używam ten smar i nie mam z nim problemów. Po nasmarowaniu zostawiam motor na 5-10 min i dopiero wtedy jadę. następna sprawa to umiejętność smarowania łańcucha, bo jeżeli sikasz w okolicy koła i zębatki to zawsze będziesz miał osrane felgi.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
EX
10.28.2012 18:15:52

Smar faktycznie chlapie, ale jest przeznaczony do motocykli o mniejszych pojemnościach. Castrol ma w swojej ofercie jeszcze jeden smar z napisem racing i tamten trzyma się znacznie lepiej. Kolega go miał i bardzo sobie chwalił. Ja kupiłem tego(myślałem że to są te same butelki) i brudzi mi felge po smarowaniu. Tragedii nie ma, bo wystarczy raz przelecieć szmatką felge i spokój na 400 km. Według mnie do słabszych motocykli i do enduro jak znalazł. Ja daje 7.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
jj
02.01.2013 8:27:34

Po prostu lipa a nie smar

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
12.25.2013 19:39:55

Od paru lat używam olejów Castrola i bardzo je chwale, ale smary z tej firmy to nieporozumienie. Raz kupiłem i dałem sobie spokój - po każdym smarowaniu owiewki do czyszczenia z kropek po smarze. Nie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
nie polecam
06.29.2014 9:02:55

Kupiłem go po raz pierwszy i ostatni. Po zaaplikowaniu i odczekaniu 5 minut po jeździe wszędzie kropki smaru - na feldze, wahaczu i nawet na owiewce się znalazły ;/

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


5
kamix261
04.24.2015 2:47:51

Szczerze mówiąc, jeżeli ktoś nie lubi często czyścić felgi i pozostałych rzeczy, które są narażone na pobrudzenie przez łańcuch to nie polecam.
Łańcuch zawsze smarowany przed wstawieniem motocykla do garażu na noc, a i tak podczas jazdy wszystko jest brudne.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
smar do łańcucha
02.01.2017 13:58:36

Tradycją jest że wszystko co sygnowane logo Castrola to jest "be". Nie wiem ile trzeba go nawalić aby się uwalić, bo ja takiego zjawiska nie zauważywszy...
No niestety moja opinia tego nie potwierdzi, w zeszłym sezonie zakupiłem mocno lansowany i polecany TOP 1 - "S100 Weisses Ketten Spray", po jednym smarowaniu chciałem to wywalić. Zatem porównam go z Castrolem.
Castrol w ogóle nie brudzi mi motocykla, nie urywają się drobiny smaru z łańcucha i nie brudzi motora.
Główną zaletą Castrola jest to że bardzo dobrze się klei łańcucha nie wyrzuca go i się nie wypłukuje. Niewielkie ilości trzymają się bardzo długo.
Tak że opinie negatywne są wynikiem chyba smarowania masłem a nie smarem do łańcucha Castrola.
Potocznie mówimy "olej do łańcucha" ale to nie olej a substancja (biała) po odparowaniu nośnika, konsystencją podobna do lepkiej pasty.
natomiast to konkurencyjne "S100 Weisses Ketten Spray" jest jak śmietana na łańcuchu, uwalone jest wszystko łącznie z gaciami. Do takiej śmietany czepia się wszystko robi się czarna mazia i nie wiem czym to usunąć.

Robert Freddie
no nie gadaj ja kupiłem s100 ale jeszcze motonga nie mam, mam nadzieje ze tak zle nie bedzie

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
DNO
05.29.2019 20:39:19

Najgorszy smar jaki miałem. Po około 3k km, osłona zębatki cała zapchana smarem (czyszczone przed zaczęciem używania Castrola). Felga do czyszczenia co jazdę.
W tym momencie mam Nigrin i jest o niebo lepszy.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Harley-Davidson Softail Fat Bob 114 2018

Opinia po jezdzie testowej Fat Bobem 114" Softail z 2020 r.

Zalety:
-hamulce chyba najlepsze sposrod cruiserow HD
-silnik...

Harley-Davidson Road King Classic (2014-)

Opinia na podstawie jazd testowych modelem Classic z 2017 z silnikiem M8, 107"

Zalety:
-swietna klasyczna prezencja bez konieczn...

Kawasaki ZXR 400

W polowie lat 90-tych mialem przez 2,5 sezonu model L z '91.

Zalety:
-precyzyjne prowadzenie, szczegolnie na torze i rownych asf...

Honda VFR 1200X Crosstourer

witam jaką najlepiej Honde Crosstourer 1200 wybrać z brzebiegiem czy 80 tys to sporo czy nie zwracać uwagi zbytnio na przebieg w tych motorach?..Je...

Suzuki GSX 1250 FA

jedynie fajny klasyczny wygląd to mi się podoba w starszych bandziorach, szkoda ze nie prowadzą sie juz tak fajnie jak wyglądają, niestety tu nal...

Michelin Pilot Power

Kupiłem je tylko dlatego, że trafiły się świeże i tanio. Pomyślałem- zrobię krok wstecz i w ten sposób sprawdzę , czy rzeczywiście nowocze...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA