NOWOŚĆ Arai XD-5

NOWOŚĆ RUROC EOX

NOWOŚĆ Revit Restless
9
OPINIA HONDA NC750X

NOWOŚĆ WOLF GALE TW37
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Sidi Canyon Gore-Tex


9.56 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Sidi Canyon Gore-Tex


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Roberto
09.27.2012 18:16:32

Rewelacyjne butki. Niesamowicie wygodne podczas jazdy i chodzenia. Całkowicie nieprzemakalne - nawet jazda w deszczu przez 300 km im nie straszna! W środku zostały suchutkie.


Gość



Komfort jazdy

Jakość wykonania

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
argo
02.05.2013 11:09:35

Potwierdzam. Butki pierwsza klasa - niesamowicie wygodne i można w nich jeździć przez cały sezon - od upałów po mrozy. Dzięki membranie nawet w lato noga mi się nie pociła. Polecam!


Gość



Komfort jazdy

Jakość wykonania

Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
+
10.24.2014 11:34:27

Jestem po dwóch sezonach w tych butach i dołączam kolejną pozytywną opinie na ich temat - najwygodniejsze z moich dotychczasowych, można jeździć i chodzić pieszo po górach :) Całkowita nieprzemakalność w deszczu! Jedyne oznaki zużycia to obcierki od normalnego użytkowania. Z czystym sumieniem daje 10.


Gość


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
canyon sidi
07.18.2015 10:38:45

Buty bardzo wygodne, estetyczne (moim zdaniem) ogólnie polecam.







Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
buty turystyczne SIDI CANYON gore tex
10.26.2016 21:22:32

Używam od dwóch sezonów, przejechane ok.30 tys. km.
W różnych warunkach pogodowych.
Chodzone po lesie, błocie, górach...
Buty wygodne, zakres temperatur ,dzięki gore tex bardzo szeroki, od 3 stopnie C do 35 stopni C. Dają radę.
Zużycie - tylko obcierki od motocykla i zużycie podeszwy, myślę że w normie.
Wszystkie szwy trzymają dobrze, zapięcia też.
Musiałem odjąć jedną gwiazdkę z powodu tzw nieprzemakalności.
Niestety nie ma butów motocyklowych, które w końcu nie puszczą wody do środka.
Rzeczywiście jak były nówki, to 100 procent nieprzemakalne, nawet po długotrwałej jeździe w deszczu.
Ale czas i zużycie robą swoje, po jeździe w dużym deszczu trochę puszczają, na szczęcie nie dużo, ale paluchy mokre od wody.
Polecam, bardzo dobre buty do turystyki motocyklowej.
LwG

Gość
goretex ci je naprawi jak je zglosisz

Gość
reklamuj bo goretex ma dozywotnia gwarancje nieprzemakalnosci





Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
buty turystyczne SIDI CANYON gore tex
10.26.2016 21:22:56

Używam od dwóch sezonów, przejechane ok.30 tys. km.
W różnych warunkach pogodowych.
Chodzone po lesie, błocie, górach...
Buty wygodne, zakres temperatur ,dzięki gore tex bardzo szeroki, od 3 stopnie C do 35 stopni C. Dają radę.
Zużycie - tylko obcierki od motocykla i zużycie podeszwy, myślę że w normie.
Wszystkie szwy trzymają dobrze, zapięcia też.
Musiałem odjąć jedną gwiazdkę z powodu tzw nieprzemakalności.
Niestety nie ma butów motocyklowych, które w końcu nie puszczą wody do środka.
Rzeczywiście jak były nówki, to 100 procent nieprzemakalne, nawet po długotrwałej jeździe w deszczu.
Ale czas i zużycie robą swoje, po jeździe w dużym deszczu trochę puszczają, na szczęcie nie dużo, ale paluchy mokre od wody.
Polecam, bardzo dobre buty do turystyki motocyklowej.
LwG


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
04.12.2018 20:37:00

10 trzeba zostawić bo, a nóż kiedyś będę miał lepsze buty. Poza tym wszystko już tu chyba zostało napisane. Nie żałuję, ani jednej złotówki wydanej na te buty.


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Wygodne chociaż...
08.04.2020 21:58:34

... mam pewne uwagi.
Trzeba zacząć jednak od poczatku. Kawał buta! Solidne jak się patrzy! Po 2 sezonach praktycznie bez większych śladów zużycia. Wygoda! Można zsiąść z motocykla i wybrać się na pieszą wycieczkę bez większego dyskomfortu. Ogromną zaletą są podeszwy "na traktorze", które sprawdzają się niemal w każdych warunkach. Nie ma mowy o uslizgu stopy na trawie, piachu czy śliskim asfalcie. Więc gdzie jest haczyk? Otóż gdy temperatura przekroczy 30 C stają się zbyt ciepłe. Nie ma tragedii ale brak wentylacji daje znać o sobie i nie pomaga tu już goretex. Dziwne, ale mam wrażenie że w takich warunkach lepiej radzą sobie Webb'y Alpinestarsa. Ale te z kolei nie dorównują Canyon'om w terenie. Aaa... I jeszcze jedno -nie przemakają.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Dobry but!
07.26.2021 20:17:44

Mam te buty 6 sezon, poza niewielkimi otarciami nie wykazują oznak zużycia. To moje jedyne buty motocyklowe, sprawdzają się chłodną wiosną i jesienią, a także latem w największe upały. Membrana Gore-Tex robi świetną robotę. Zapięcie i rzep pozwalają dopasować but do nogi. Wcześniej miałem buty bez membrany, które na szczęście rozpadły się po roku i w ramach gwarancji/wymiany i małej dopłaty wszedłem w posiadanie obecnych. Jeżeli buty mają być wielosezonowe to tylko z membraną Gore-Tex. Dzisiejsza cena ok. 1000zł nie jest może niska ale naprawdę warto w nie zainwestować. Polecam!


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA