NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Shima Air Men


4.44 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Shima Air Men


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 11%
Neutralne: 0%
Negatywne: 89%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Przewiewne ale słabe
08.31.2015 19:05:53

Wygodne i elastyczne wiec dobrze dopasowują się do dłoni. Niestety po miesiącu zaczęły się rozpadać. Nie jestem pewien czy to wina kiepskiej sztuki więc dałem 5 gwiazdek. Jak dostanę nowe po reklamacji to może zmienię ocenę.

Gość
Fajne rękawiczki lecz kiepsko wykonane. Mi też zaczęły się rozklejać.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Słabe
06.14.2016 19:55:46

Wytrzymały niecały sezon i rozeszły się w szwach.
Nie były używane w sposób ekstremalny lecz do zwykłej, miejskiej jazdy.
Naprawdę, nie są warte swojej ceny.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Bez tytułu bo i po co...
07.25.2016 21:14:18

Jeżdżę na 125 - mój pierwszy motocykl i pierwsze rękawice.
Powiem tak na plus będzie "dizajn", cena i wentylacja.
Minusów niestety dużo więcej ciasne a właściwie musiałem wziąć większe bo mam szeroką łapę i przez to paluszki były ciut za długie, niestety po 750km rękawice zaczeły się pruć, te magiczne gumowe udziwnienia odklejać i skórka od spodu bardzo dziwnie wycierać.
Zaliczyłem w nich jedną glebę, rękawicom nic nie było ale mały palec rozwalony przy paznokciu. Powiem tak jeżeli szukasz w miarę fajnych rękawic w których łapka się nie spoci to polecam ale jedynie dla plecaczka!! Nie polecam kierowcom! Oceny potraktujcie całkiem serio bo jakość wykonania jest ok gorzej z trwałością przedmiotu.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
11.06.2016 23:55:05

Po ponad 9000 km w tych rękawicach podczas tego sezonu mogę powiedzieć, że są bardzo wygodne i świetne na ciepłe i gorące dni. Nic się nie popruło, nic nie uszkodziło. Poprzednie były Seca Thor i pruły się jak stare gacie. Brakuje w nich tylko trochę elementów ochronnych, szczególnie wewnątrz dłoni (jakieś protektory piankowe itp.) więc dlatego nie daję maksymalnej oceny.




Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Jednosezonowe rekawice letnie.
03.14.2017 22:37:07

Uzywalem przez niecaly sezon (jak bylo cieplo / goraco) w tym wyjazd na Balkany. Wygodne, przewiewne, lekkie. Niestety nie dotrwaly do konca sezonu. Zaczely sie rwac / przecierac (material na bokach palcow).


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Gość
01.06.2018 22:09:29

SŁABIZNA!!!! Wytrzymały 2 sezony przy czym samego jeżdżenia nie było aż tak wiele. Po pierwszym sezonie zaczęły się pruć w okolicach nadgarstka. Poodklejały się też te gumki na palcach. Do tego farbowały dłonie. W drugim sezonie popękała sķora wewnętrznej części. Jedyny plus to przewiewność. Nie polecam.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Nie polecam- Bardzo niska trwałość
05.23.2019 10:25:55

Tak wyglądają rękawice po 2000 km. Nie polecam, bardzo nietrwałe, szkoda kupować 2 razy. Lepiej omijać szerokim łukiem a ja ze swojej strony omijać będę wszystkie produkty tego producenta

kaamos
Wina materiału, który nie nadaje się do rękawic. Właściwie, to nie wiem, do czego on się nadaje, bo rozpada się praktycznie pod własnym ciężarem! Miałem niedużą wstawkę z niego w rękawicach Vanucci RVX-2 (opisane na tej stronie, razem ze zdjęciami) i efekt był taki sam. Tylko w tamtych rękawicach, na szczęście, był on jedynie z boku jednego palca. Tutaj widzę na zdjęciach, że jest na wszystkich, więc można się spokojnie spodziewać rozpołowienia rękawicy z czasem, lub przy glebie.


Dołączone zdjęcia
Shima Air Men
Shima Air Men
Shima Air Men

Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gość
10.27.2019 9:57:36

Rękawice pod względem wygody i przewiewu na prawdę się spisały. Moja słaba opinia wynika z tego, że rozwaliły się po 3tys. Biorąc pod uwagę to, że jeżdżę maxiskuterem naprawdę wynik bardzo słaby. Teraz wyglądają jakbym kupiła rekawice bez palców.


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Cena odpowiada jakości
01.06.2021 11:13:40

Mam te rękawicę więc podzielę się swoją opinią. Rękawice po zakupie są bardzo wygodne i sprawiają wrażenie solidnych. Po pierwszej jeździe faktycznie tak jest, rękawice są bardzo wygodne, leciutkie, wentylacja bardzo dobra, czucie w palcach spoko. Rękawice mają dwa problemy a w zasadzie to chyba raczej jeden ale duży. Poziom ochrony jest słaby ale w sumie nie będę na to narzekać bo nie są to rękawice produkowane z myślą o dużym poziomie bezpieczeństwa, mają być przecież tanie i wygodne. Drugim problemem jest jakość wykonania, szybko puszczają szwy, zdecydowanie za szybko nawet jak za tą cenę. Ogólnie to nie wiem, polecił bym je na miasto ale co komu z porwanych rękawic.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA