6
OPINIA MT Atom SV

NOWOŚĆ Junak RSL 125

NOWOŚĆ HJC F71

NOWOŚĆ Horn H929
9
OPINIA TCX Hero WP
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Shima Spark


8.15 / 10

(Na podstawie 20 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Shima Spark


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 75%
Neutralne: 10%
Negatywne: 15%



Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Adam78
10.05.2012 22:34:39

Rękawiczki idealne do jazdy w cieplejsze dni. Wygodne, dobrze wykonane, wentylacja działa znakomicie. Polecam.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
11.02.2012 22:31:07

Polecam - dobre rękawiczki na lato, spoko wentylacja i wygoda. Troche farbują w deszczu, ale to szczegół. Ogólnie polecam.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Kamyk
11.14.2012 11:56:49

Najwygodniejsze rękawice jakie posiadałem. Super wentylacja. Szkoda, że nie mają jakieś lepsze ochrony nadgarstka, ale czego wymagać od krótkich rękawic.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
06.04.2013 20:32:49

Naprawde świetne rękawice na lato. Idealne do latania po mieście. Skóra bardzo miękka co za tym idzie idealne czucie. Bardzo polecam.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Nie do zdarcia
11.10.2013 10:22:59

3 lata temu zakupiłem ten model z myślą, aby wytrzymały jeden sezon kosztowały wtedy 139zł i ku mojemu zdziwieniu wytrzymały do dnia dzisiejszego. Super się ułożyły, mają bardzo dobrą wentylacje- perforowana skóra i wstawki z materiału. Na szczęście nie było mi dane przetestować ich wytrzymałości na ścieranie ;) Podsumowując- nie ma się do czego przyczepić.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bez zarzutu
01.05.2014 22:01:24

Z czystym sumieniem mogę polecić. Wytrzymały 2 sezonu i nadal dzielnie służą. Jedynie mogę mieć małe "ale" do rzepów bo po 2 sezonach już słabiutko trzymają.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam- cena/jakość=rewelacja
01.27.2014 16:55:27

Krótko i na temat- rękawice przeżyły dwa sezony, jedną małą glebe i kilka jazdy w deszczu. Nie farbują, są wygodne, przewiewne i dobrze wykonane. Minusem jest materiał między palcami, który ma tendencje do mechacenia się. Materiał się nigdy nie przetarł, ale nie wygląda już tak ładnie jak na początku. 9/10.




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Super !
05.13.2014 13:04:01

Czytałem opinie i dzięki "WAM" je kupiłem.

Teraz również się podpisuje pod oceną 9 !

Wygodniejszych rękawic nie znalazłem, dobrze dopasowane, świetnie uszyte, nic nie lata, nie obciera, może ręka trochę śmierdzi skórą ale to pewnie od nowości.

Szczerze polecam!


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
07.30.2015 13:37:30

Są to moje ulubione rękawice.

Kupiłem je specjalnie na lato, a jak widać pogoda nie dopisuje.
Używam ich na co dzień ( nawet w deszczu) i ku mojemu zaskoczeniu nie farbują. Co do spostrzeżeń... są dwie rzeczy które denerwują mnie na chwilę obecną:
- Trochę za słaby rzep( trzeba mocno go docisnąć)
- Lekko przekręcają się na palcach

Jednak pomimo tych małych wad i tak je uwielbiam, dlatego następne rękawice będą marki Shima


Gość


Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Wystrzegać się nowego modelu.
10.11.2015 9:50:31

Nowszy model, którego listek "do wciągania" rękawic został zastąpiony materiałowym rozerwał się w obu rękawicach po 2 miesiącach użytkowania. Dodatkowo na jednej pękła skóra powyżej mocowania.

moje oddałem po 2 miesiącach i chyba więcej nie spróbuje.

Drzewo
Podaj ocenę, to zmienie :)

Ozzy
Oczywiście nie miało być 9....


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
średnie
06.07.2016 15:51:57

Mam/miałem je jeden sezon. Na plus: dość wygodne i przewiewne - bardzo dobre na lato. Na minus: rozpruły się na palcu i dodatkowo puścił szef na wewnętrznej stronie dłoni.
Podsumowując: w tym sezonie na lato wybrałem inną markę...


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
SHIMA SPARK
06.29.2016 17:56:40

...rękawice kupiłem zupełnie przypadkowo, w sensie takim iż nie czytałem żadnych opinii, nic nie słyszałem o modelu, nigdy nie miałem niczego tej marki. Nadeszło lato trzeba więc było niemal na gwałt w coś się zaopatrzyć, po głowie chodził mi HELD którego bardzo sobie cenię(z autopsji)jednak akurat na stoiskach bazaru nie było modelu który szukałem. Zupełnie przypadkowo natknąłem się na stoisko SHIMA, rzut oka, krótka przymiarka, nie wysoka cena przekonały mnie do zakupu. Po przejechaniu kilkuset kilometrów z czystym sumieniem podpisuję się pod pozytywnymi komami, wizualnie fajnie wykonane, bardzo wygodne i miękkie, dobrze wentylują, wstawki w miejscach gdzie być powinny przekonują mnie również do 9-ciu punktów (z wiadomych powodów nie wspominam o trwałości),- dlaczego tylko 9 ? Pierwszy powód to wspominany "mały przebieg" , drugi natomiast bardziej istotny to niekonsekwencja i wręcz głupota niemal wszystkich producentów letnich rękawic, mianowicie kolor. Dla czego czarne ? Przecież nie od dziś wiadomo że czarny kolor najbardziej absorbuje słońce powodując niepotrzebne nagrzewanie się, dlaczego nie coś jaśniejszego, choćby białe, przynajmniej wierzch,- może i brudzące ale o ile poprawiły by komfort i termikę ... .


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
mieszane uczucia
09.07.2016 21:42:02

Dość długo się układały ale teraz leżą idealnie - jeżdżę w nich drugi sezon. Świetny pomysł z ochraniaczem w kieszonce przez co nic nie ugniata. Na lato idealne - super przewiewne.
Ale...
Duży minus - szybko zużył się rzep, musiałem wymienić na nowy. Minus to też blakniecie - już dawno zgubiły czarny kolor, zrobiły się bure.


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
03.06.2017 8:58:34

Używam 2 sezon i jak za tą cenę to mogę śmiało polecić.
Nie farbują, bardzo wygodne (mierzyłem kilkanaście modeli, łącznie z droższymi) i te są spasowane nadzwyczaj dobrze. Doskonałe na ciepłe dni, bezpieczeństwo na dobrym poziomie jak na tego typu rękawice.
Oczywiście nie są to rękawice uniwersalne. Tylko letnie.
Z tym rzepem to trochę prawda. U mnie nadal spełnia swoją funkcje, ale wygląda na kiepski.

Ocena 7, bo droższe rękawice (np. Held'a) są na pewno lepsze.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Shima
03.25.2017 22:09:20

Za te kasę ideał. Me hacenie można zlikwidować zywym ogniem - delikatnie. Jedan Palec tez się rozpadl ale zszyty. Idealne rękawice dla ludzi o szerokich dłoniach lecz krótkich palcach. Polecam!


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
nie polecam
08.24.2017 17:04:24

Rękawice rozpadły się po kilku godzinach (wyszły palce) pomimo że były dobrane jak należy. Rozeszły się łączenia skóry z materiałem. Wymieniono mi na nowe (wysyłka) i tu następuję jeszcze gorsze wkur...ie. Dostaje rękawice które wyglądają jak by ktoś dopiero uczył się szyć - źle spasowane, za dużo materiału na wysokości kostek itp. Ze szczelin wentylacyjnych wystaje siatka. Po prostu jak po złości.
Nie polecam, strata czasu i pieniędzy.


Gość


Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Ciekawostka
12.01.2017 11:07:12

Witam. Gdy nie miałem ciepłych rękawic zakładałem pod nie zwykłe rękawice zimowe grube, gdy założyłem je ponownie na samą dłoń dostrzegłem, że strasznie się rozciągnęły i dłoń w nich dosłownie latała. Pierwsza myśl: "Ch.j, po rękawicach, 5 numerów za duże"
Następnego dnia, postanowiłem je ponownie przymierzyć i co?? Ponownie ścisło wchodziły, jak nówki sztuki, materiał powrócił do wcześniejszego rozmiaru.
Ponadto są super na lato,wygodne, przewiewne. POLECAM!


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
03.18.2018 14:16:38

Jeżeli ktoś ma szeroką dłoń o krótkich palcach polecam tę wiczki z czystym sumieniem. Rękawice są mega wygodne. Wytrzymały ponad 15 tys km w tym jakieś 20 pran w pralce na najwyższych obrotach. Jedyne mankamenty to słaby rzep oraz obowiązkowa naprawa palca wskazującego tuż po zakupie. Facet też umie szyć ;) Na mechacenie materiału na palcach polecam opalanie zapalniczka ;)


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
na lato, na skuter, na sezon
09.13.2018 18:26:23

zaplacilem 169 PLN-ów, wydawaly mi sie ladne i wygodne, spoko na lato i krótką przejażdzkę ... ochrona ... popatrzcie na zdjecia i wyciagnijcie wnioski sami. Po 3 jazdach popękały szwy i mój wniosek to ... lipa ta Shima!Czytam te śmieszne o komentarze o 15 tys km i nie wierzę. jak mi w ramach gwarancji zechcą naprawić i szyć tą delikatną skórę z koziej d*py, to będę codziennie pisał negatywne komentarze :D


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
09.21.2021 7:38:42

Rękawice super na ciepłe dni . Minus za rzepy ,jeden sezon i przestają trzymać ,reszta na plus . W wersji xl szerokość odpowiednia do dłoni ,lecz zbyt długie palce .(Może to moja wada :-) .Jak ktoś ma krótkie palce ,może rozmiar mniejszy będzie bardziej odpowiedni ,na szerokość pewnie się rozbiją .


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA