NOWOŚĆ Course Raider 2.0
10
OPINIA Shima Caliber

NOWOŚĆ Buse B56
9
OPINIA Kymco X-Town 125i

NOWOŚĆ Kombinezon przeciwdeszczowy Biketec Raintec

NOWOŚĆ Spidi Track Wind Replica

NOWOŚĆ AXO Talon

NOWOŚĆ Dainese Aero Evo D1

NOWOŚĆ Ixon RS Circuit HP

NOWOŚĆ Spidi Carbo 1

NOWOŚĆ Dainese Full Metal RS
Mamy już 18467 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima D-Tour



Zdjęcia przedmiotu

1  

Shima D-Tour

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.13 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 60%
Neutralne: 13%
Negatywne: 27%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
polecam
02.06.2014 12:58:22

Wygodne rękawiczki za niewygórowane pieniądze. Mam jedynie zastrzeżenia co do rzepów - trzymają bardzo kiepsko.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Jakość wykonania
10
fazer600
07.14.2014 11:17:21

Mam nadzieje że w przyszłości będę mógł jeszcze skorzystać z oferty SHIMA, rękawiczki są mega wygodnę i jokościowo wypas, nic nie po prute nic a nic, mankiet trochę za długi moim zdaniem ale jak kto lubi :) przymierzam się do zakupu butów w tej że firmie widziałem fajne rs3 i rsx6 podajże, ludzie chwalą jak czytałem na forach motocyklowych jak myślicie opłaca się ?? jak wykonanie tych że butów ? pozdr

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Wygoda
03.05.2015 21:22:31

Rękawiczki super wygodne, skóra rewelacyjnie miękka. Typowo do turystycznej jazdy z racji braku wzmocnień, protektorów. Jak najbardziej polecam. Atrakcyjna cena.

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Warto
04.08.2015 19:56:09

polceam. moje pierwsze konkretne rękawice.Skóra miękka, szwy nie puszczają,po 3 sezonach wyglądają jak nowe.Nie daje wyższej oceny bo poprzednie rękawice firmy proanti- był to dramat.A innych nie testowałem.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
budżetowo i niestety marnie
07.09.2015 9:18:09

Rękawice użytkowałem trzy sezony. Są to lekkie, przewiewne rękawiczki na ciepłe dni. Nie posiadają dużej ilości protektorów, skóra ma subtelny charakter i jest dość cienka. Rękawice bardzo dobrze leżą na dłoniach, nic nie uciska, są świetnie dopasowane - wygoda i komfort na wysokim poziomie. Dłoń nie poci się nawet w dużych upałach (perforacja) - wszystko inne mokre, dłonie suche - wentylacja świetna. Wada jest jedna ale dość dokuczliwa - rzepy, a w zasadzie to, co je udaje. Całkowita porażka! Nie dość, że nie trzymają to nie chcą się nawet zapiąć! Jazda z rękawicami pod kurtką, to jeszcze pół biedy ale naciągnięcie ich na kurtkę lub też koszulkę - masakra, trzeba cały czas je poprawiać. Nie chce nawet myśleć gdzie by się znalazły w trakcie szlifa. Było tak w zasadzie od początku, więc sądzę, że to po prostu feler produkcyjny. Wymiana na nowe nie ma sensu, rzepy są w tym modelu słabe i tyle. Na własną rękę wymieniłem rzepy na inne (znajoma krawcowa) i po jakimś czasie także zaczęły puszczać, więc to chyba kwestia zbyt cienkiego paska rzepu, który po prostu nie wyrabia.
Po trzech sezonach rękawiczki skapitulowały i rozpruły się wzdłuż przegubu kończąc swój żywot. Ponownie bym ich nie kupił i nie polecę. Shima to mniej niż budżetowa marka.

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
8
Gość
07.10.2015 10:17:18

Trzeci sezon tych rękawic. W odróżnieniu od wcześniejszych opinii nie stwierdzam problemów z rzepami. Rękawice solidnie siedzą na dłoniach. Mankiety długie, mogłyby być odrobię krótsze. Szwy trzymają, nic się nie przetarło podczas kontaktu z asfaltem (2 gleby). Nie są przeciwdeszczowe, nie raz je przemoczyłem. Gdy były mokre początkowo barwiły dłonie, teraz już nie. W chłodne dni w łapki zimno. Miejscami, na wierzchu dłoni wyraźnie odbarwiły się od słońca - nie są już czarne, ale brązowo-fioletowe. Także miejscami wytarły się odblaski. I to chyba tyle. Mimo to bardzo je lubię, są BARDZO WYGODNE w porównaniu z Adrenaline Cruzer, które też posiadam. Chciałbym by moje kolejne rękawice były równie wygodne, ale posiadały już twarde protektory.

Marcin
Minęły dwa kolejne sezony a ja dalej w tych samych rękawicach. Jeszcze bardziej wyblakły od słońca (na grzbiecie dłoni są teraz szare), ale nic się nie popruło. Na lewej rękawicy na spodniej stronie, na tym "zamszowym" kawałku wytarła się mała dziurka. Odblaski wytarły się już niemal całkowicie. Rzepy trzymają dobrze, choć wyraźnie gorzej niż przed laty. Chyba w tym sezonie zmienię rękawice i te pozostaną rezerwowe. Swoje wysłużyły, to był dobrry zakup.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
ogólnie spoko
10.14.2015 12:36:38

Co do rzep zgadza się jeżdżę 3 miesiąc i szlak je trafił, podszewka na mankietach się rozpruła ale ogólnie wygodna i dobrze wentylowana rękawica.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
słabo
05.25.2016 10:27:52

Kupiłem, przejeździłem kilka godzina i stwierdziłem, że dupy nie urywa. Po pierwsze popruły się już po 1 dniu dokładnie w kciuku. Po drugie szwy od wewnętrznej strony słabo wykończone. Prawa rękawica ok, a lewa miała taki, że się wpijał niemiłosiernie, co do rzepów jestem stanie uwierzyć poprzednim opiniom. Moje trzymały ale były nowe, lecz powierzchnia jaką przylegają do siebie jest niewielka więc na pewno z czasem słabo będę trzymać. Właśnie zaraz jadę do sklepu je zwrócić.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
dobre +
07.27.2017 13:56:11

Dla mnie rewelacja , na rzep nie narzekam, bardzo wygodne, z minusów : przy 28-30 stopniach gorąco w nich i drugi minus to ze nie są wodoodporne,reszta same plusy, na pewno bym je kupił drugi raz.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
08.17.2017 12:57:09

Kupiłem rękawice z nowym mankietem i polecam - rzep trzyma znacznie lepiej. Przy ok. 15C zaczynają grabieć dłonie.

MRG
Skóra zaczęła się rozchodzić na palcach wskazujących.

MRG
8 tys. kilometrów i trzymają się dobrze, ale po 5-6 tys. pojawiły się przebarwienia od słońca. Jadąc przy 30C dłoń się nie gotuje.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
Rękawice turystyczne?
07.10.2018 21:57:34

To bardzo wygodne rękawice, zapewniające doskonały komfort jazdy. Niestety do czasu. Brak wzmocnienia na palcach wskazujących powoduje, że w tych rękawicach byłem w stanie przejechać tylko 1800 km, rozdarł się lewy palec wskazujący. Co w klasie turystycznej jest marnym wynikiem bo to tak naprawdę jeden wyjazd. Kontaktowałem się w tej sprawie z SHIMA i czekam na odpowiedź. Po za w/w uszkodzeniem/wadą materiału nie zauważyłem żadnych innych wad produktu. Miękka skóra (być może to jest jednocześnie wadą i zaletą, chodzi o cechy wytrzymałościowe produktu) , bardzo dobre dopasowanie rękawicy, silne rzepy (nie mogę się zgodzić z opinią kolegi że rzepy nie trzymają, są naprawdę mocne, i jak zaciśniesz nadgarstki to nic SHIMY nie dyby było tam wzmocnienie z innego materiału (kompozytu) nadal korzystał bym z tego produktu i byłbym w pełni zadowolony.


Dołączone zdjęcia
Shima D-Tour
Shima D-Tour
Shima D-Tour
Shima D-Tour
Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Warte swojej ceny.
08.26.2018 21:56:39

Jeżdżę w nich drugi sezon, około 12kkm i nic się nie popruło, przetarło. Są miękkie, wygodne, szybko się je zakłada, u mnie rzepy trzymają dobrze. Jedyną wadą jest odbarwienie od słońca. Przez te odbarwiena w przyszłym sezonie kupię inne, ale zakupu nie żałuję bo w/g mnie 2 sezony to i tak długo, lubię zmiany :)


Dołączone zdjęcia
Shima D-Tour
Shima D-Tour
Shima D-Tour
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
okej
12.19.2018 16:50:41

W rękawicach przejeździłem 5 tyś km i przyznam, że to dobry produkt, za niezłą cenę. Żaden ze szwów nie puścił, rzepy trzymają, wszystko tak, jak być powinno. Rękawica idealna na chłodniejsze dni, czy nocne jazdy, w upał jest za ciepło w niej, dlatego też kupię letnie rękawice i pewnie też z Shimy.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
okej
12.20.2018 16:30:30

W rękawicach przejeździłem 5 tyś km i przyznam, że to dobry produkt, za niezłą cenę. Żaden ze szwów nie puścił, rzepy trzymają, wszystko tak, jak być powinno. Rękawica idealna na chłodniejsze dni, czy nocne jazdy, w upał jest za ciepło w niej, dlatego też kupię letnie rękawice i pewnie też z Shimy.

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
2
Rękawice SHIMA D-TOUR
06.22.2020 19:26:11

Dwa lata temu kupiłem rękawice jak wyżej. Jeżdżę w ich trzeci sezon.
W tym roku parę razy w nich wyjechałem i odpuściłem, wróciłem do starych BF.
Są tak niewygodnie, że trudno opisać. W pomieszczeniu zakłada je się dość wygodnie. Na zewnątrz jak świeci słońce, wewnętrzna wykładzina bardzo utrudnia wkładanie ręki, bardzo ją hamuje. Jak już się włoży rękę to lepiej tych rękawic nie ściągać, bo potem naprawdę już bardzo ciężko włożyć rękę.
Na pewno nie są wodoodporne. Po półgodzinnej jeździe w deszczyku przemakają, wodę można z nich wyciskać.
Po za tym są zimne. Po przejechaniu około 150km w temperaturze 14 – 16 stopni do 18, temperatura zachodzi w stawy palców.
Są dość sztywne. Nigdy tego typu rękawic nie miałem i może ma tak być.
Jedyna zaleta to cena.
Rękawice shima d-tour kupiłem, bo miały być wodoodporne, miałem jechać w dłuższą trasę z Mazur w Bieszczady i spodziewałem się deszczu i się nie pomyliłem.
Najgorsze rękawice, jakie mi się trafił. Nikomu nie polecam.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Derbi Mulhacen Cafe 125

Jestem właścicielem tego od lipca 2019 i może komuś pomogę:
- będzie dobry dla niskich kierowców lub dla kobiet,
- mało waży,...

Shima Caliber

Rękawice godne polecenia. Jeżdżę już cztery sezony i myślę, że spokojnie wytrzymają parę kolejnych. Nie miałem żadnych problemów z rzepam...

Kymco X-Town 125i

Bardzo fajny skuter, wygodny i niezawodny. Mam go dwa sezony , pełne zadowolenie. Trochę mało kuców przy wyprzedaniu, ale 100 leci sie spoko....

Keeway RKF 125i

Mam ten motor od lipca i nie mogę się doczekać końca zimy. Super motor, Super wygląd, jak na 125 dźwięk także nie jest tragiczny. Wielokrot...

Nexx SX.100

Plusy:
- Wygląd, szczególnie w fajnych malowaniach
- Ogólnie kask dobrze wykonany i solidny(nie licząc wyściółki)
- Dobra ...

Kawasaki Z900

Witam Właśnie kupiłem Z900 z salonu, dopiero się przekonam z frajdy której mam nadzieję mi dostarczy Narazie wprowadzam trochę zmian w wyglądz...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania