NOWOŚĆ AGV K6

OPINIA Airoh REV 19

OPINIA HJC IS-17

NOWOŚĆ Seca R-TRO

NOWOŚĆ RST Aero

OPINIA Caberg Duke
Mamy już 16583 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Aprilia RS 125 (2006-2013)



Ilustracja przedmiotu

1  

Aprilia RS 125 (2006-2013)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.77 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 73%
Neutralne: 18%
Negatywne: 9%


Gość


8
GrzesiuCB500
02.24.2012 16:42:16

Mój pierwszy motocykl. Bardzo fajny do wprowadzenia młodego człowieka w świat motocykli. Czasem się psuła, ale to chyba przypadłość włochów. Części są dość tanie, więc nie ma problemu z ich zdobyciem. Bardzo fajny motocykl na początek. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
06.12.2012 11:58:43

Jedna z najlepszych 125tek. Ma niezłego kopa i dużą prędkość maksymalną. Tylko mito może mu dorównać pod tym względem. Lekki i świetnie się prowadzi. Niestety silnik 2T oprócz dużej mocy ma też swoje minusy - znacznie częściej zdarzają się awarie w porównaniu do silników 4T. Remont po ok. 30 tys. km. Dźwięk jak w kosiarce do trawy. :/ Bardzo duże spalanie - nawet 8L jak się go przyciśnie. Daje 8/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Aprilia RS 125
06.25.2012 0:06:18

RS 125 ma bardzo niezawodny silnik, świetnie się prowadzi, jest bardzo szybka(moja jest odblokowana i wyciąga 180km/h!). Czasem latam z kumplami na 500tkach i moto daje rade. Dźwięk raczej słaby, ale taki już urok silnika 2T. Aprilka ma dobre nowoczesne zawieszenie - nie jest zbyt sztywne, super na nasze dziurawe drogi. Wygląda praktycznie jak 600tka :) Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
09.11.2012 11:31:28

Fajne moto tylko troche wolne. Moja Cagiva Mito zjada ją na śniadanie :D

Gość
tylko ze caviga wyglada jak gówno

Głosy: -9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.02.2012 10:30:29

Witam posiadam Aprille z 2008 roku. Jeżdże już drugi rok i jestem z niej mega zadowolony. Zaczyna powoli brakować mocy, ale mimo to uważam że to rewelacyjna maszyna na początek - można się na niej wiele nauczyć przed przesiadką na większego sprzęta.

Zalety:
+ Pięknie wygląda
+ Szybki jak na 125cm
+ Dobre światła
+ Łatwo się prowadzi
+ Wygodny
+ Nie psuje się często

Wady:
- Dosyć mało miejsca dla pasażera
- Dosyć duże spalanie jak na taką pojemność

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Aprili rs 125 2007r
09.20.2014 17:28:16

Witam posiadam to cudo jeden sezon.
Jak na pierwszy motocykl i tą pojemnośc daje jej 100/100
Trzeba o nią dbac jak o każdy inny motor. Pamiętajcie że jazda jest pasją i jak każde hobby kosztuje. Jeżeli nie będziesz dokładał do niej pieniedzy i czasu to pojeździsz dwa sezony i postawisz ja w krzaki. Ale do rzeczy:
Bardzo dobrze się prowadzi.
Jak ją wkręcisz powyżej 6000 obrotów to poczujesz szybką i sportową jazdę
Nie jest awaryjna jeżeli się o nią dba.
Jeżdżę z kolegami którzy mają po 600cc i nie odstaję z tyłu no chyba że ktoś robi z naszych dróg tor wyścigowy.
Dla młodych napaleńców:
Oponę z tyłu śmiało można spalic na koniec sezonu ;-)
Jeżeli chcesz wozic dziewczynę to mnie po około 80 km bolą ręce

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
aprilia
12.26.2014 21:19:41

Moja aprilia mimo 29k przebiegu jeszcze żadnej awarii, super wygląd i osiągi, ale niestety spalanie do 10 litrów.

Gość
no nieżle katujesz

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
rska
04.22.2016 15:36:27

Posiadam model z 2006 już 2 sezon .
Jak każdy motor należy odpowiednio utrzymywać. Rs ma silnik Rotax z zaworem wydechowym o który należało by odpowiednio dbać. Zmieniać płyny itp. oraz czyszczenie zaworu. Wtedy remont odsunięty na około 30 tyś km. Niestety na cylindrze nicasil więc remont drogi :)tu rada dla nowo kupujących . Trzeba się dowiedzieć czy robiony nicasil , nowy cylek czy tulejowanie. Te ostatnie odradzam ..Nie przy takich przeciążeniach. Polecam świece Denso irydową jeśli nie chcemy zmieniać dość często świecy .

Mam 190cm wzrostu więc to mit że motor dla niskich. Oczywiście pozycja sportowa robi swoje po kilkudziesięciu kilometrach. Pasażer biedny(ale rs robione były raczej na tor a nie by wozić płeć piękną , a nawet jak już tyłek boli to zawsze można zaproponować masaż:))

Osiągi tu zależy . Trzeba pamiętać że ubezpieczyciel oraz polskie prawo zabrania odblokowania tego motocykla gdy np. chcemy jeździć na kategorie B. Zablokowane moto jeździ plus minus jak odblokowane 4 suwy jak Rs4 czy Cbr ale pali troszkę więcej +olej . Odblokowane tu inna para kaloszy dorównuje niektórym 500-600cm a na pewno bije większość 250cm.

Zawieszenie upside-down daje im 10/10
hamulce jak na te prędkości 10/10 . Chyba starsze modele miały mniejsze tarcze więc mówię o roczniku 2006-2013.

Dla mnie model wizualnie po prostu piękny .. Ale to kwestia gustu .

Spalanie.. Nie wiem co to za mit z tymi 10 litrami. Może na większych gaźnikach i źle wyregulowane ..Albo piłowane na 12000 obrotach . Jeżdżąc powoli do 7000 obrotów spalanie koło 4 litrów . Jazda bardziej dynamiczna z v max do 120km/h spalanie między 4,5-5,5 litra. Piłowanie na torze mi spalił max 7 litrów z v-max 172 km/h. Ale to może mój tak ma.. Trzeba pamiętać że cbr 125 w 4 suwie pali koło 2,5 litra:) Ale rs nie jest dla dusigroszy.

Porównując inne 125 to chyba części do rs najdroższe. Porównując do Aprili RSV to tu już bym powiedział ze tanie jak barszcz:) Ale to Aprilia tania nigdy nie była.


Motor bardzo polecam . Fajny zgrabny i lekki (korki)

Gość
piaggio mp3 250 przyznam się że nie jeździłem . Ale specyfikacja mówi ze ponad 200kg w mocy 22 koni i to 4 suwie (jak się mylę to sprostuje ale tak znalazłem ) .. rs 160 kg z 33 konikami..moja dziewczyna przy wadze 49kg rską robi 100 w jakieś 6-7 sekund. natomiast uogólniłem i za to przepraszam .Na pewno jest parę silnych 250.i tu jest kwestia jaka waga pasażera , stan moto itp.a 600 bierze te dość obciążone i tu nie tyle na przyspieszeniu ale na zwinności . jak dużo zakrętów itp.

black rider
Miałem suzuki rg 125 odblokowanego jakies 8 lat temu. Piszesz że(Odblokowane tu inna para kaloszy dorównuje niektórym 500-600cm a na pewno bije większość 250cm) powiem tak,mylisz się mam obecnie piaggio mp3 250 i suzuki gsr 600,piagioo jest zdecydowanie mocniejsze od wszystkich 125,a suzuki ma ponad 3 sekundy do setki-niesamowita moc jak na 600,a suzuki rg 125 które miałem miało jakieś ponad 9 sekund-czyli dorównywał 100 konnym autom-także nic specjalnego.Ale jak chcesz to możemy się pościgac:)))


Dołączone zdjęcia
Aprilia RS 125 (2006-2013)
Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Świetny motocykl
11.01.2016 17:26:31

Świetny motocykl pod warunkiem że się o niego dba, nie oszukujmy się żeby kupić rske w zaje...stanie to trzeba dać te +-10k i to w zależności od rocznika, tu mowa o roczniki 06-12.
Przy zakupie polecam sprawdzić kompresję i nie wierzyć w teksty typu "panie tydzień temu zrobiony remont..."
Rska to wyzylowany sprzęt i wymaga dbania o nią.
Moja odpala jeszcze przy 7,4bara kompresji ale tylko na ssaniu. xD
Ale idzie sezon i remont musi być.
Ale tak jak ktoś wyżej powiedział "idealny motocykl do wprowadzenia młodego człowieka w świat motocykli sportowych" i w dodatku wybacza błędy, można się na nim nauczyć odpowiednich nawyków motocyklowych czego 600ccm nie wybacza niedoswiadczonym motocyklistom, naprawdę polecam.
Moja pali przy ostrym palowaniu nawet i 10l...

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Aprilla RS125
05.07.2018 16:52:59

Chciałbym lupić ten motocykl i nie wiem czy kupić Aprille czy Yamahe R125 lub jeszcze Yamahe MT 125. Proszę o poradę i porównanie :-)

BlackRider
Cześć,miałem 10 lat temu suzuki rg 125 który miał 6 biegów -to jest bardzo podobny motorek które wymieniłeś. I powiem tak poj 125 zawsze będzie mało elastyczna na każdym biegu,na 2-bieg musisz zmieniać przy ok 20-30km/h i tak dalej,ja po powrocie z miasta do domu bolała mnie ręka od sprzęgła-bo musisz zmieniać je co chwile a i zawsze nie wiesz na którym biegu jedziesz-więc musisz cały czas je liczyć,a każda 125 zawsze będzie pierdzieć,to widać słychać i czuć;) No i płęta... kup sobie jakiś markowy skuter np.peugeot,yamaha,suzuki itp -jakie plusy? Po pierwsze najważniejsze automat-nie zawracasz sobie głowy biegami,2 chowasz kask pod siedzenie lub zakupy(piwerko/0.7l)!!!;)3 lepsze osiągi masz na automacie jeżeli chodzi o 125,decyzja należy do ciebie. moja historia motocykili od 2004 roku; -peugeot sv 50 -suzuki rg 125 -piaggio mp3 250 -suzuki gsr 600 -teraz gilera gp 800 -skuter który jest motocyklem

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
2
Oczekiwałem Więcej :/
05.15.2019 23:07:39

Rs'ke kupiłem ze względu na świetne opinie internautów. Jednak się zawiodłem. Po pierwsze spalanie miała większe niż yamaha virago 535. Bez zaworu wydechowego dochodziło czasem do 12l/100km. Moc? Nie powala. Czy warto lać ponad 2 razy więcej paliwa niz do 4t i miec vmax 15 czy 20km/h większy? Według mnie nie. W internecie pełno opinii 14 letnich "fachowców", którzy to mówią jakich to rs'ka nie ma osiągów. Szczerze? GOWNO PRAWDA. Kawasaki ninja 250, a nawet cbr 250 zjada rs'ke na śniadanie. Zapytacie, ale jak to rs'ka na przeciez 28km (06-) i wazy duzo mniej?!?!?! Osiągi to ona ma, ale na papierze i nigdzie indziej. Aktualnie posiadam 2 wspomiane wczesniej motocykle (cbr i ninje). Są dużo mniej awaryjne palą 2 razy mniej oraz dają duzo więcej frajdy z jazdy. Nie trzeba ich kręcić do odciny, aby jakoś sensownie jechały. Moc jest dostępna w niskich obrotach (w cbr ma lepszy dół ze względu na więcej Nm dostepnych nizej niz w ninjii). Ogolnie przyspieszenie i vmax 250 4t maja lepsze od wyzylowanego 125 2t. Majac Rs'ke irytowało mnie to ze nie miała siły u dołu jadac po wsi trzerba jechać 2gim biegiem i to wysoko na obrotach, zeby miała siłę się rozpędzić i nie rzucała.
Awarie w 2t? Na porządku dziennym, bywało tak, że jednego dnia jeździła, na drugi dzień nie szło jej odpalić.

Podsumowując dla osób, które chcą bawić się w mechanika, przy czym wydając kupę kasy na włoskie moto i remontować 3 dni a jezdzic 15 minut to prosze wasz wybór.
Dla osob które chcą pewne moto i mieć frajdę i adrenalinę - 250tka 4t.

Osiągi: 250 4t (na 500m rska-130km/h; kawasaki ponad 150, honda 145)
Przyjeność z jazdy: 250 4t (elastyczność oraz komfort)
Dźwięk: 250 4t kawasaki (2 cyl)
Bezawaryjność: 250 4t (awaryjność Z E R O W A )
Trwałość: 250 4t (CZOŁG)
Pisać dalej? Myślę, że nie ma sensu ;)

ZAZNACZAM, ze moja opinia jest poparta doświadczeniami życiowymi, a nie durna opinia 13 latka, który dostał 2t od rodziców.
Pozdrawiam

tomasz
Jeśli nie masz prawka na 250tke to wybierz 125 4t. Mailem cbr125 i równie bezawaryjna co 250tka, pali tyle co skuterek :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Bell Race Star

Witam BELL M1 używam rok czasu za nim go kupiłem nie byłem do końca przekonany ale 5 gwiazdek w testach sharp i certyfikat SNELL skusiłem nie ża...

HEROBIKER Hero 2

Szybko nawiązuje połączenie z telefonem, doskonale sprawdza się podczas rozmów przez telefon, można słuchać muzyki z radia. Moim zdaniem spok...

Pokrowiec Biketec Aquatec

Jak najbardziej polecam,spełnia swoje oczekiwania.polecam.. idealnie dopasowany,dobrze trzymający się na wietrze plus za spinkę na dole...

Airoh REV 19

Jego mechanizmy są super praktyczne. Szczęka przesuwana do tyłu, blenda oraz szyba, która może być nadal zamknięta mimo otwartej szczęki. Wszy...

Honda VF 750C Magna (1994-2004)

Witam,mam madzie 13 lat rocznik 94,madzia chodzi wysmienicie nic przyniej nie robilem w tym roku bede synchronizowal gazniki pozdrawiam....

HJC IS-17

Jeździłem jeden sezon z nim wszystko ok.
Trochę głośny jest ale da się przyzwyczaić.
Środek dobrze zrobiony po sezonie wygląda...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce