NOWOŚĆ XPD VR6.2

NOWOŚĆ Held Epco II

NOWOŚĆ NAXA S18

NOWOŚĆ IXS Larissa 2.0 Air

NOWOŚĆ IXS Sport Levante Air 2.0

NOWOŚĆ Vanucci RV6 PRO

NOWOŚĆ Richa Phantom
10
OPINIA Motul 7100 10W40 syntetyczny
10
OPINIA Smar FORCH S405
8
OPINIA Derbi Mulhacen Cafe 125

NOWOŚĆ Course Raider 2.0
Mamy już 18488 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


HJC CS-R1



Zdjęcia przedmiotu

1  

HJC CS-R1

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
5.71 / 10

(Na podstawie 21 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 24%
Neutralne: 33%
Negatywne: 43%


Gość


7
Iga
06.04.2012 23:46:49

Kask bardzo fajny - ma dobrą wentylacje, dobrze leży na głowie. Minus to wyciszenie, a dokładniej jego brak. :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
HJC CS-R1
06.14.2012 8:48:23

Świetny kask na początek. Za tą kase jeden z lepszych - szybka nie paruje, ma wyjmowane wnętrze do prania. Jest lekki i bardzo dobrze leży na głowie. Wentylacja działa dobrze. Problem jest tylko z hałasem. Ogólnie spoko kask za małe pieniądze. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
06.20.2012 11:13:43

Jeśli dbacie o swoje bezpieczeńśtwo to unikajcie tego kasku. Zdobył tylko jedną gwiazdke w teście SHARP. W tej cenie można znaleźć o wiele bezpieczniejszy AGV K3 z czterema gwiazdkami.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Freak
07.10.2012 14:19:55

Ciężki, głośny, warstwa anti fog szybko się wyciera i kask zaczyna parować. Tylko jedna gwiazdka w SHARP. Nie polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
mongo
08.11.2012 13:37:06

Tez mi wiarygodne testy. Słabszy modej HJC SC14 który jest połowe tanszy zdobył w tescie 3 gwiazdki. Dla porównania Arai rs7 4gwiazdki a cena kosmos...

Gość
Cena nic niema do gwiazdek, jest masa kasków za 500 a kilkukrotnie bezpieczniejszych niż nie jeden za 2000 i którym 70% ceny to opłata za znaczek

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
10.01.2012 9:40:49

Polecam - wygodny, dobrze leży na głowie i rewelacyjnie wygląda w malowaniu Samurai. Co do gwiazdek SHARP to nigdy mnie nie obchodziły. Dziwnym trafem drogie kaski mają mało gwiazdek mimo skorup wykonanych z kevlaru i carbonu. Wracając do kasku to brakuje mi w nim głównie uchylnej szybki - polatałem w Nolanie brata i myśle że ten patent by się przydał. W R1 trzeba szybke podnosić do połowy i zamykać odrazu jak ruszamy. W Nolanie do 100 km/h można latać z lekko uchyloną i nic wtedy nie paruje - idealne rozwiązanie do miasta.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
10.04.2012 16:18:09

Garnek w użytkowaniu jest przyzwoity, ale ufam testom SHARP i niestety CS-R1 tutaj wypadł bardzo słabo. Na nowy sezon będe szukał czegoś co lepiej ochroni, ale zostanę z HJC - według mnie robią najlepsze kaski jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
10.05.2012 23:23:29

Nie polecam. Poza ceną ciężko znaleźć w nim jakieś zalety. Jedna gwiazdka w SHARP to jedno, ale kask jest okropnie głośny, do tego areodynamika bardzo słaba - przy większych prędkościach rzuca nim na wszystkie strony. Szybka na początku nie parowała, ale antifog się ulotnił i teraz paruje na każdym kroku. Jeszcze jakby było można lekko uchylić wizjer i tak jechać to ok, ale nie można - tylko trzy pozycje uchyłu. Dla mnie porażka.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
HJC CS-R1
10.07.2012 11:54:33

Jaka cena, taki kask. Nie ma co oczekiwać cudów od garnka za 300 PLN. Plusy: wygodny, wentylacja działa :) Minusy: głośny jak diabli, mizerna areodynamika, szybka paruje. Miałem go sezon i zmieniłem na Scorpiona EXO-1000 - nie ma nawet co porównywać, ale cenowo też inna półka.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
10.17.2012 9:38:10

Miałem go i niezbyt polecam. W tej cenie można kupić HJC CS-12N, który zdobył 4 gwiazdki w sharp i ma już uchylną szybke.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
HJC CS R1
10.23.2012 9:01:50

Latałem nim jeden sezon(pierwszy) i jak na kask za 300 PLN zdał egzamin. Nie ma co się oszukiwać - w tej cenie nie da się znaleźć kasku dobrze wyciszonego i z pinlockiem, który będzie stabilny przy dużych prędkościach. Oceniam go na 7 - największy plus za wygode i dosyć trwałą wyściółke. Wady jak już wspomniano: hałas, słaba areodynamika, duża waga i parująca szyba. Jako pierwszy kask może być.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Jako pierwszy kask ok :)
11.23.2012 18:53:34

Dopóki latałem GSem to był spoko - nie miałem większych zastrzeżeń, ale jak zmieniłem maszyne na 954 i prędkości się zwiększyły to miałem wrażenie że wiatr chce mi wyrwać głowe. Zmieniłem na shoeia XR-1000 i nie narzekam, a HJC został dla plecaczka - niech walczy z wiatrem :D

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Gość
12.01.2012 15:26:58

Nie polecam. Kupiłem i już po roku miałem go dość - głośny, niestabilny, a szyba paruje na potęge. Moim zdaniem nie warto kupować żadnego kasku, który kosztuje poniżej 600 PLN. CS-R1 ma chyba tylko jedną zalete - bardzo ładne malowanie samurai :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
HJC CS-R1
12.06.2012 12:43:46

Moja ocena: 7/10. Przelatałem w samuraju dwa sezony i nie był taki zły. Owszem parował jak cholera, ale z tym można sobie poradzić w prosty sposób. Wystarczy popsikać sprayem anti fog do masek do nurkowania. Koszt - 15PLN na allegro i problem z głowy. W tej cenie mogę polecić.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
12.14.2012 20:49:56

HJC to dobra firma, ale tego kasku za cholere nie mogę polecić. Głośny, kiepska wentylacja, słabe wykończenie i najbardziej wkurzająca rzecz na świecie, czyli non stop luzujące się zapięcie pod szyją, które wymagało poprawiania przed każdą jazdą. Porażka nawet jak za tą cene.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
12.22.2012 9:34:52

Głośny, paruje, luzuje się zapięcie, mechanizm zamykania szyby ciężko chodzi... NIE POLECAM!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
03.20.2013 23:16:15

Jak za tą kase daje rade. Wcześniej jeździłem w kasku kupionym w promocji w lidlu i HJC jest od niego milion razy lepszy - znacznie lepiej leży na głowie, solidnie wykonany, ma dobrą wentylacje i o niebo lepsze wyciszenie. Dla mnie kask jak najbardziej ok.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
HJC CS-R1
04.02.2013 10:50:19

Bardzo przyzwoity kask jak na tą kase. Faktycznie jest głośny, ale co z tego, skoro shoei kolegi za 1,5 kafla też jest, więc nie ma co na to patrzyć - oboje i tak latam w zatyczkach. Co do parowania można poradzić sobie domowym sposobem - wystarczy wetrzeć w szybke bardzo cienką warstwe pianki do golenia i problem parowania z głowy na dłuższy czas :) Ja nie narzekam - dobry garnek w śmiesznej cenie. Jedyne co mnie denerwuje to ciągle luzujące się zapięcie - myśle, żeby je przyszyć na stałe. 8/10

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
hjc cs-r1
05.03.2013 12:42:36

Po dwóch latach użytkowania mogę powiedzieć że jest to całkiem dobry harnek. Wykonany z dobrych materiałów, wygodny, wszystkie mechanizmy działają - nic się nie zacina. Jest też przycisk docisku szybki do kasku, więc nie wieje przez szczeliny. Wentylacja też jest w porządku. Myśle, że za tą cene nie można za bardzo narzekać. Główna jego wada to marne wyciszenie - troche pomaga kominiarka, ale i tak przy dłuższych trasach trzeba się zatrzymać i troche odpocząć od hałasu. Daje 7.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
HJC CS-R1
06.14.2014 10:23:18

Mam kask już od wielu sezonów i oprócz lekkich zarysowań lakieru wszystko działa jak na początku.Jako że jestem młody szukałem kasku który będzie w miarę bezpieczny i nie zniszczy człowieka finansowo.Osobiście nie sugeruje się testami sharp gdyż wiele drogich i znanych kasków dostaje tam niskie noty.
Jeśli ktoś planuje zakup to niech nie liczy na świetna wentylacje której w tym garnku nie znajdzie, jakaś tam jest ale nie spełnia wygórowanych oczekiwań,kask jest cichy ale do 60 km/h przy wyższych prędkościach jest głośno ale mi nie przeszkadza to czerpaniu radości z jazdy.Polecam kask jeśli ktoś jest początkującym i chce mieć coś w miarę przyzwoitego na głowie.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Żenująco słaby
05.02.2015 9:31:20

Kask kupiłem na małego Fazera
Szybko zrozumiałem, że jest on co najwyżej na skuter i to taki o najmniejszej pojemnosci..
Zerowy komfort jazdy, kiepska wentylacja, brak wyciszenia!! szumi, gwiżdże i piszczy. Szybka źle dopasowana, rozregulowujace sie zapiecie..

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Valvoline SynPower 10W40 4T

Śmigałem na tym oleju 2 sezony. Lałem go do Hondy VFR 800Fi 1999.
Powiem krótko. Olej, jak to olej. Silnik się nie zatarł, nie spalał o...

Klocki hamulcowe Bonyfish

Założyłem je do gixa K8 z racji że budżet miałem mocno nadwyrężony.
- głosne jak cholera
-tarcze żrą niemiłosiernie
...

Motul 7100 10W40 syntetyczny

Mam go zalanego do kawasaki zx 10 r olej dobry skrzynia dobrze pracuje nanjm polecam 10w 40 700 motul dobry czerwony syntetyk daje rade w ostrej jezdz...

Smar FORCH S405

Smar bardzo dobry nie chlapie po feldze trzyma się dobrze łańcucha cena jest dobra starcza na długo polecam ...

Derbi Mulhacen Cafe 125

Jestem właścicielem tego od lipca 2019 i może komuś pomogę:
- będzie dobry dla niskich kierowców lub dla kobiet,
- mało waży,...

Shima Caliber

Rękawice godne polecenia. Jeżdżę już cztery sezony i myślę, że spokojnie wytrzymają parę kolejnych. Nie miałem żadnych problemów z rzepam...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA