8
OPINIA HJC RPHA 70

NOWOŚĆ IXON M-NJORD

NOWOŚĆ IXON T-REX
10
OPINIA BMW F800 GT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Shark S600


6.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Shark S600


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 22%
Neutralne: 44%
Negatywne: 33%



Gość








Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
12.19.2012 14:15:55

Nie polecam tego kasku. Strasznie głośny, szybka paruje, wyściółka po pół roku tak się rozjechała że kask był dla mnie o jeden rozmiar za duży.


Gość








Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
12.21.2012 13:20:49

Zgadzam się z przedmówcą. Kask ma zbyt miękką wyściółke - na początku jest komfortowy i idealnie przylega do głowy, a po pół roku jest już za luźny. Do tego kiepska areodynamika(może związana właśnie z tym że robi się za luźny) - przy prędkościach ok. 200 zaczyna się odczuwać trzepanie kaskiem na boki i jazda zaczyna być męcząca dla szyi i karku. Do tego wszystkiego szybka paruje(jak to w każdym kasku bez pinlocka). Według mnie lepiej dołożyć troche więcej kasy niż kupować kask i za rok go zmieniać, bo będzie za duży.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Gość
02.26.2013 9:57:30

Nie polecam. Więcej wad niż zalet.

* Głośny
* Rysujący się wizjer
* Wnętrze szybko się ubija
* Paruje


Gość








Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
03.30.2013 0:41:26

Przejechałem w nim jakieś 15-20 tys km. Kask całkiem wygodny, dobrze się trzyma na głowie. Jednak do ścigacza raczej się nie nadaje. Wentylacja przeciętna, latem prawie jej nie czuć. Antifog działał jeden sezon, potem szybka paruje. Przy wyższych prędkościach jest dość głośno, ale to raczej norma w kaskach z tej półki cenowej. Jakość wykonania przyzwoita.




Gość








Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Shark S600
09.11.2013 12:29:42

Zalety
-Cena
-Marka
-Komfort
-Wykonanie
-4 **** SHARPA

Wady
-Parująca szybka
-Srednio odporny na otarcia
-Głośny


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
za 300zl jest OK
09.13.2013 15:58:32

Kupiłem go za 300zł wiec uważam ze b.atrakcyjnie
Jeżdze na nakedzie z Vmax -120, hałas jest do wytrzymania.
Po trasach rzędu 300km troche boli kark, wiec aerodynamika to tu jest kiepska. Ale tez faktem jest ze nie mam zadnej szybki ani owiewki.
Kask raczej z 'ciepłych', wentylacja kiepska nawet jak otworzysz nawiewy.
Paruje juz przy 10st C jak jest wilgotno ale można zamocować pinlocka.
Co do wygody - nie wiem jak przedmówcy go użytkują ale u mnie po 2 sezonach nadal jak nowy i nadal pasuje świetnie na głowie. Bałem się ze bedzie jak wiadro ale nic z tych rzeczy.
Wykonany z termoplastiku ale w tescie Sharpa ma 4 gwiazdki. Tutaj juz każdy sam musi zdecydowac na jaki poziom bezpieczeństwa go stac i czy ma kase na jakis kompozyt lub inne fajne kosmiczne rozwiązania.
Generalnie za 600zł (cena podstawowa) poszukałbym czegoś lepszego. Ale w promocji za 300zł uważam go za świetny zakup.


Gość








Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Super
09.24.2015 0:35:02

Czytając inne komentarze mam wrażenie, że mój kask jest zepsuty. Prawie 30 tys km i wszystko jest idealnie. Szyba zdejmowana i myta kilkadziesiat razy i brak rys. Może to dlatego, że dobrze się z nią obchodzę. Mechanizm szyby działa perfekcyjnie, bardzo łatwo zdejmować szybę do mycia. Szyba otwierana niezliczoną ilość razy w mieście i na trasie. Szyba sama się nie zamyka. Po zamknięciu szczelna. Na trasy zawsze zakładam stopery więc hałas mi nie przeszkadza. Nie można się spodziewać wentylacji po kasku, który ma tylko jeden mały otworek. Mi wcale zbyt gorąco w nim nie jest. Środek prany kilkukrotnie. Kask dalej ładnie trzyma. Jakość znacznie wyższa niż w HJC mojego plecaka. Polecam. Do tego bardzo dobre wyniki w testach zderzeniowych.

Gość
Używany jest od roku Nie paruję bo mam pin-loka w standardzie !! Głośny jak każdy kask,założyłem podbródek by nie wiało Jak na razie wszystko jest w porządku złego słowa nie powiem


Gość








Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
S600 griffon
06.09.2016 16:10:52

Kask bardzo dobry w tej cenie. Wygodny, nie jest za głośno. Gorzej z wentylacją ponieważ to co jest w kasku to chyba tylko dla wyglądu(atrapa).


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Słabizna
08.26.2016 11:11:04

Kask kupiłem na początku sezonu 2015. Dałem za niego 550zł i bardzo się zawiodłem. Poprzedni kask firmy Naxa już nie pamiętam jaki model ale kosztował 199zł bije tego Sharka...
Shark S600 jest bardzo głośny cały czas słychać jakieś gwizdy i dudnienia, szyba paruje wentylacja nie działa a środek po przejechaniu 7000 kilometrów wygląda okropnie, wyrobił się.
Jedyny plus to fajny mechanizm zdejmowania szybki i ładny wygląd mam model Chuka Chuka.
Ale ogólnie nie polecam skoro kask kosztował 550zł a jest w moim odczuciu gorszy od kasku za 199zł którego kupiłem w 2010 roku to coś jest nie halo. Płaci się chyba tylko za markę...



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA