NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Nolan N84


6.60 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Nolan N84


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 30%
Neutralne: 50%
Negatywne: 20%



Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
03.09.2012 12:45:57

Kask całkiem przyzwoity, ale raczej nie na sporta. Zdecydowanie za głośny - huczy już od 120. Wnętrze jest całkiem fajne i wygodne, do tego szyba nie paruje, ale szybka przeciwsłoneczna powinna być w środku. Przez to czasem piszczy przy dużych prędkościach. Daje mu 7/10.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Adamor
04.13.2012 18:07:12

Dla mnie największym nieporozumieniem jest blenda na zewnątrz i trochę za duży hałas w środku. Poza tymi dwiema wadami kask jest naprawdę dobry.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
08.06.2012 15:50:22

Plusy:
+ Wygodny
+ Wentylacja
+ Szybka nie paruje,
+ Bardzo przyjazne zapięcie(dużo lepsze od DD)
+ Można wyprać całe wnętrze.

Wady:
- Za bardzo huczy powyżej 120 km/h.
- Blenda na zewnątrz szybko się brudzi i ciężko ją wymyć bez wyjmowania.

Przyzwoity kask - daje 8/10.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
fat boy
11.25.2012 14:44:07

Kask oceniam na 5 - nie jest zły, ale drugi raz bym go nie nabył. Wentylacja górna troche za słaba, blenda na zewnątrz to porażka. Opada przy prędkościach w ok. 230km/h utrudniając jazde. Wymontowałem i mam spokój. Kask jest dosyć ciężki i mało stabilny przy dużych prędkościach - do turystyki ok, ale na sporta lepiej poszukać innego modelu.




Gość








Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Sławek
01.27.2013 19:40:12

kask porządnie wykonany. Miłe w dotyku wnętrze , które po kilku sezonach jest w zaskakująco dobrym stanie.
Dużą wadą jest to,że pinlock rysuje szybkę. Kask jest dość głośny a więc wskazane zatyczki. Areodynamika poprawna,do jazdy turystycznej wystarczająca. Przy ok 140 km/h nie wpada w wibracje, nie ma uczucia rzucania głową na boki.
Kask , używany na popularnym portalu aukcyjnym można kupić w granicach 200-250 PLN. O ile nie jest przesadnie zniszczony, to moim zdaniem bardzo dobry wybór.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Malenstfo
02.21.2013 18:07:21

Troche świszcze jeżeli jest podniesiona ale to raczej nie sprawia problemu. jest jednak trochę głośny jak dla mnie. Mam małą szybkę akcesoryjną przy nakedzie i struga trafia w kask. Jest głośno. Jeżeli się ciut podniosę słychać jedynie szum powietrza. Albo zdejmę szybkę albo sprzedam kask. Irytujący jest dla mnie też podbródek który wypada przy zakładaniu - jego mocowanie jest zbyt delikatne. Natomiast wykonanie jest bardzo dobre. Środek wysokiej jakości, wypinany, blenda spełnia swoje zadanie - trochę tylko świszcze gdy jest podniesiona. Wentylacja - hmm nie wiem co napisać bo jeżdżę cały sezon w kominiarce i nie bardzo ją odczułem.

Polecam zdecydowanie albo na motocykle typu naked albo za dużą szybę. Będziecie zadowoleni.


Gość








Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
03.21.2013 12:25:37

Bardzo fajny kask, zwłaszcza wiosną się w nim świetnie jeździ bo jest szczelny i nie przepuszcza zimna do środka. Latem wentylcja przydałaby się lepsza, ale i tak głowa mi się nigdy nie spociła jakoś mocno. N84 jest też bardzo wygodny i ma dobrą areodynamike - przy 180km/h normalnie odwracam głowe żeby spojrzeć czy mogę wjechać na lewy pas :) Główny minus to hałas - dobrze jest zaopatrzyć się w zatyczki. Ogólnie z kaksu jestem zadowolony i daje 8/10 - solidny garnek, który mam już 4 rok :)


Gość








Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
wuen
03.21.2013 22:21:49

Porównanie mam do HJC AC-11 kupionego kilka lat temu za 450zł, Nolana miałem krótko (pożyczonego, jakieś 2 lata po zakupie HJC), cena- wtedy ponad 700zł.
Zalety: przy takim porównaniu jakie mam, znalazłem jedną: pinlock o dobrej skuteczności. Chociaż z drugiej strony- potrafił się poluzować.
Wady:
- bardzo przeciętna aerodynamika, gorsza od HJC który też nie ma jakiejś wybitnej
- strasznie głośny, myślałem że mi głowa pęknie od szumu już powyżej 110-120km/h, przy zamkniętych wlotach
- gorsza jakość wykonania niż w HJC, a do tego zapięcie na zwykły zatrzask (czy jak to nazwać)- w porównaniu do DD w HJC
- pokrętło do regulacji nawiewu nie jest szczególnie wygodne, a sam nawiew- średnio skuteczny (więcej "ciągnęło" dołem kasku niż przez nawiew...)
Nie miałem w nim blendy- została wcześniej zdjęta, nie sprawdzała się za dobrze.

Płacąc takie pieniądze oczekiwałbym czegoś więcej.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
...
03.12.2018 22:24:00

Kask w porządku i tyle. Raczej głośny - dla porównania znacznie bardziej sportowy i świetnie wentylowany Shoei XR-1100 zdecydowanie cichszy. Pinlock działa także raczej przeciętnie, gdyż jest nieuszczelniony - szybka paruje po bokach. Do tego in minus trzeba uznać wentylację, którą czuć dopiero w chłodne i zimne dni.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
05.09.2019 16:30:10

Kask jakościowo jest wykonany bardzo dobrze, jedyne minusy jakie w nim są to jest zbyt głośny i blenda zamyka się przy większych prędkościach I zaczyna troszeczkę gwizdac. Reszta jest dobra wygodny bardzo dobra wentylacja i dość duże pole widzenia.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA