NOWOŚĆ Ixon Speeder WP

NOWOŚĆ Peugeot Tweet 125

NOWOŚĆ IXS 99 1.0

NOWOŚĆ Astone DJ8

NOWOŚĆ K2 Chain Cleaner zmywacz do łańcucha

NOWOŚĆ Fodsport FX6

NOWOŚĆ Revit Emerald

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Klocki hamulcowe Brenta

OPINIA Smar MANNOL White Grease 450 ml
Mamy już 17631 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nolan N84



Ilustracja przedmiotu

1  

Nolan N84

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.60 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 30%
Neutralne: 50%
Negatywne: 20%


Gość


7
Gość
03.09.2012 12:45:57

Kask całkiem przyzwoity, ale raczej nie na sporta. Zdecydowanie za głośny - huczy już od 120. Wnętrze jest całkiem fajne i wygodne, do tego szyba nie paruje, ale szybka przeciwsłoneczna powinna być w środku. Przez to czasem piszczy przy dużych prędkościach. Daje mu 7/10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Adamor
04.13.2012 18:07:12

Dla mnie największym nieporozumieniem jest blenda na zewnątrz i trochę za duży hałas w środku. Poza tymi dwiema wadami kask jest naprawdę dobry.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
08.06.2012 15:50:22

Plusy:
+ Wygodny
+ Wentylacja
+ Szybka nie paruje,
+ Bardzo przyjazne zapięcie(dużo lepsze od DD)
+ Można wyprać całe wnętrze.

Wady:
- Za bardzo huczy powyżej 120 km/h.
- Blenda na zewnątrz szybko się brudzi i ciężko ją wymyć bez wyjmowania.

Przyzwoity kask - daje 8/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
fat boy
11.25.2012 14:44:07

Kask oceniam na 5 - nie jest zły, ale drugi raz bym go nie nabył. Wentylacja górna troche za słaba, blenda na zewnątrz to porażka. Opada przy prędkościach w ok. 230km/h utrudniając jazde. Wymontowałem i mam spokój. Kask jest dosyć ciężki i mało stabilny przy dużych prędkościach - do turystyki ok, ale na sporta lepiej poszukać innego modelu.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Sławek
01.27.2013 19:40:12

kask porządnie wykonany. Miłe w dotyku wnętrze , które po kilku sezonach jest w zaskakująco dobrym stanie.
Dużą wadą jest to,że pinlock rysuje szybkę. Kask jest dość głośny a więc wskazane zatyczki. Areodynamika poprawna,do jazdy turystycznej wystarczająca. Przy ok 140 km/h nie wpada w wibracje, nie ma uczucia rzucania głową na boki.
Kask , używany na popularnym portalu aukcyjnym można kupić w granicach 200-250 PLN. O ile nie jest przesadnie zniszczony, to moim zdaniem bardzo dobry wybór.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Malenstfo
02.21.2013 18:07:21

Troche świszcze jeżeli jest podniesiona ale to raczej nie sprawia problemu. jest jednak trochę głośny jak dla mnie. Mam małą szybkę akcesoryjną przy nakedzie i struga trafia w kask. Jest głośno. Jeżeli się ciut podniosę słychać jedynie szum powietrza. Albo zdejmę szybkę albo sprzedam kask. Irytujący jest dla mnie też podbródek który wypada przy zakładaniu - jego mocowanie jest zbyt delikatne. Natomiast wykonanie jest bardzo dobre. Środek wysokiej jakości, wypinany, blenda spełnia swoje zadanie - trochę tylko świszcze gdy jest podniesiona. Wentylacja - hmm nie wiem co napisać bo jeżdżę cały sezon w kominiarce i nie bardzo ją odczułem.

Polecam zdecydowanie albo na motocykle typu naked albo za dużą szybę. Będziecie zadowoleni.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
03.21.2013 12:25:37

Bardzo fajny kask, zwłaszcza wiosną się w nim świetnie jeździ bo jest szczelny i nie przepuszcza zimna do środka. Latem wentylcja przydałaby się lepsza, ale i tak głowa mi się nigdy nie spociła jakoś mocno. N84 jest też bardzo wygodny i ma dobrą areodynamike - przy 180km/h normalnie odwracam głowe żeby spojrzeć czy mogę wjechać na lewy pas :) Główny minus to hałas - dobrze jest zaopatrzyć się w zatyczki. Ogólnie z kaksu jestem zadowolony i daje 8/10 - solidny garnek, który mam już 4 rok :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
wuen
03.21.2013 22:21:49

Porównanie mam do HJC AC-11 kupionego kilka lat temu za 450zł, Nolana miałem krótko (pożyczonego, jakieś 2 lata po zakupie HJC), cena- wtedy ponad 700zł.
Zalety: przy takim porównaniu jakie mam, znalazłem jedną: pinlock o dobrej skuteczności. Chociaż z drugiej strony- potrafił się poluzować.
Wady:
- bardzo przeciętna aerodynamika, gorsza od HJC który też nie ma jakiejś wybitnej
- strasznie głośny, myślałem że mi głowa pęknie od szumu już powyżej 110-120km/h, przy zamkniętych wlotach
- gorsza jakość wykonania niż w HJC, a do tego zapięcie na zwykły zatrzask (czy jak to nazwać)- w porównaniu do DD w HJC
- pokrętło do regulacji nawiewu nie jest szczególnie wygodne, a sam nawiew- średnio skuteczny (więcej "ciągnęło" dołem kasku niż przez nawiew...)
Nie miałem w nim blendy- została wcześniej zdjęta, nie sprawdzała się za dobrze.

Płacąc takie pieniądze oczekiwałbym czegoś więcej.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
...
03.12.2018 22:24:00

Kask w porządku i tyle. Raczej głośny - dla porównania znacznie bardziej sportowy i świetnie wentylowany Shoei XR-1100 zdecydowanie cichszy. Pinlock działa także raczej przeciętnie, gdyż jest nieuszczelniony - szybka paruje po bokach. Do tego in minus trzeba uznać wentylację, którą czuć dopiero w chłodne i zimne dni.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
05.09.2019 16:30:10

Kask jakościowo jest wykonany bardzo dobrze, jedyne minusy jakie w nim są to jest zbyt głośny i blenda zamyka się przy większych prędkościach I zaczyna troszeczkę gwizdac. Reszta jest dobra wygodny bardzo dobra wentylacja i dość duże pole widzenia.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha XV 1600 Road Star / Wild Star

Moto na pewno dla ludzi ,którzy maja doświadczenie z innymi moto. Nie polecam brać na 1 strzał 350 kg ....nawet głupie zaparkowanie pod markiete...

MotoSafe ALPINE

Serdecznie polecam.
Mam najnowszą wersję RACE i sprawdzają się wyśmienicie.
Elegancko tłumią moje wydechy w Drag Starze - aż mi...

Rebelhorn Hail

Jak w tytule buty na jeden sezon. Po roku użytkowania cała lista defektów, od odklejonej podeszwy po przeciekajace odblaski czy zerwane rzepy na su...

Rebelhorn Hail

Buty wygodnie i za przyzwoite pieniądze.
Słaba wentylacja noga się poci.
Po 6h jazdy rozwarstwiły się wkładki (niby nic bo to kil...

Klocki hamulcowe Brenta

Klocki wizualnie w wykonaniu bardzo ok.
Może mój błąd, że wybrałem złote(spieki albo metalizowane jak kto woli) na tył.
Ale pis...

Klocki hamulcowe Brenta

Klocki zamontowane w Honda VT750, do 3000 km wszystko było ok, po tym dystansie już piszczały przy hamowaniu, obecnie ok 4tyś i klocki do wymiany ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA