NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Continental Conti Road Attack 2


9.30 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Continental Conti Road Attack 2


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Quazi GSR 750
03.04.2012 14:21:14

Jestem zadowolony z tej opony. Trzyma się super i to nawet w niskiej temperaturze. Ciężko złapać jakikolwiek uślizg. Motocykl dosłownie sam wchodzi w zakręty. Dzięki nowej technologi Continentala nie posiada śliskiej warstwy, więc nie trzeba jej docierać po kupnie. Jedna z lepszych opon w swojej klasie. Polecam.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
05.08.2012 9:01:17

Bardzo przyjemna guma. Trzyma się bardzo dobrze, bardzo łatwo składać moto w zakręt, świetnie wybiera nierówności na drodze. Nawet frezy nie robią na niej wrażenia. W deszczu też bardzo dobra. Wcześniej miałem PR2 - myśle, że jest lepsza od PR2. Polecam.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Batman
06.29.2012 8:12:21

Kupiłem tę oponę bo była najtańsza z dostępnych do TDM 900. Okazało się, że jest tak świetna, że już zostaję przy tej marce :) Potwierdzam, że frezy to bułka z masłem, zero nieprzewidywalnych momentów :)


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
CRA2
08.13.2012 23:41:49

Zgadzam się w 100% z opinią że CRA2 jest zdecydowanie lepszą oponą niż PR2. Miałem obie w swojej TDM 850. CRA2 pozwala na bardzo dużo, szybko się nagrzewa. Dobrze się klei do asfaltu przy rożnych warunkach atmosferycznych. Polecam!




Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
ADAM
08.22.2012 12:03:32

Naprawde przyzwoita opona. Jeździłem wcześniej na Pilot Road 1 i widze dużą różnice na korzyść Continentala. Na mokrym też dobrze sobie radzi. Polecam.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Tylko Continental!
04.04.2013 10:55:45

Oponki rewelacyjne - od chwili jak je założyłem do GSR'a czułem że moto o wiele lepiej się prowadzi. Podnóżki szlifowałem już po 60 km! Opona jest dwuskładnikowa, więc starcza na więcej kilometrów od poprzedniczki, a przy tym ma miękkie boki więc rewelacyjnie trzyma się przy dużych złożeniach. Bardzo duży plus za nagrzewanie - po przejechaniu paru km już można się składać :) Na mokrym też nie ma co narzekać :) W testach motocyklowych trzyma się zawsze bardzo wysoko. Polecam!


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
W porządku
07.03.2013 9:59:37

Oponke mam w Kawie Z750.

Plusy:
- Rewelacyjna przyczepność na suchym
- Bardzo szybko się rozgrzewają
- Bieżnik dobrze się prezentuje

Minusy:
- Zużycie 2x szybsze od poprzednich bt-023. Sądze, że więcej niż 11 tys z nich nie wyciągne.
- Po przejechaniu 7 tys mocno pogorszyło się składanie w zakręty i zwiększył moment prostujący opony. Opona ma tendencje do robienia się kwadratowa(bt-023 był pod tym względem lepszy)
- Bardzo słabo wybiera nierówności na drodze jak już jest odrobine bardziej zużyta.

Cynammon
Ciekawe jak w porównaniu do battlax s20evo


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
:D
07.07.2013 9:20:23

Komplet nowych do Thundercata wyrwałem za 730 zł :) Oponki super trzymają w zakrętach i szybko się nagrzewają. przednia opona równo się zużywa co jest dużym plusem natomiast tylna skończyła się po niecałych 6 tys.km (jeżdżę dość agresywnie) ogólnie super oponki


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
POLECAM
10.30.2013 17:26:36

Miałem komplet tych oponek w Bandicie 600 - przejeździłem jakieś 11 tys i spisywały się znakomicie. Na suchym o utrate przyczepności trzeba się bardzo mocno postarać, na mokrym ciut gorzej, choć nie tragicznie. Niestety troche za szybko lecą i dość słabo tłumią dziury na drogach. Poza tym opony godne polecenia.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Dobra opona za dobrą cenę
06.13.2019 8:13:48

Opona używana w z750
Przesiadłem się na nią z pirelli Angel st i różnica była spora na plus Continentala. W tej oponie nie ma warstwy ochronnej więc po założeniu nie trzeba jeździć ostrożniej.

Bardzo fajna guma, nie trzeba jej jakoś specjalnie dogrzewac. U mnie wytrzymała 8 tys (zdj z dnia wymiany, lekko przypalona na koniec) Angel po 7 tys sznury na wierzchu . Jeżdżę w większości agresywnie tylko z pasażerem spokojnie więc 8 tys to dobry wynik w tym dwa wypady na tor i kilka dłuższych tras. Na torze zamknięta bez problemu, az pozdzierane podnóżki.
Opone polecam serdecznie. Kupiona za 370 zł z bieżącego roku, nic lepszego w tych pieniądzach nie znajdziecie.


Dołączone zdjęcia
Continental Conti Road Attack 2


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA