8
OPINIA KTM EXC 400

NOWOŚĆ Honda GB 500

NOWOŚĆ Alpinestars Ridge V2 Drystar
8
OPINIA KTM EXC 400
8
OPINIA RST Pro Series Ventilator X
10
OPINIA Yamaha TDM 900
10
OPINIA Honda CB 500 1993-2003
9
OPINIA Honda CB 500 1993-2003

NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
Mamy już 18178 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda XL 125 V Varadero 2001-2014



Zdjęcia przedmiotu

1  

Honda XL 125 V Varadero 2001-2014

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.30 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 78%
Neutralne: 22%
Negatywne: 0%


Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Początki na turystyku
05.10.2014 21:13:42

Posiadam drugi sezon te moto i jestem bardzo zadowolony . Wygoda to największy atut tej maszyny , prowadzi się lekko i przyjemnie . Sprawdzi się w mieście jak i w terenie , a na dłuższych przejażdżkach sprawuje się świetnie , bo jak pisałem wcześniej jest bardzo wygodna . Do tego silnik V'ka 4-sów i jej wygląd sprawia , że wygląda na większą pojemność , no chyba , że się ją odpali to dźwięk silnika zdradza jej moc :) Spalanie około 3,5 - 4,5 L przy jeździe 100 km/h .Ogólnie polecam Hondę wszystkim posiadaczom kategorii A1 , bo wcale nie odbiega tak bardzo od innych 125ccm w 4T :)

Vecci69
Potwierdzam słowa poprzednika. No i po oponach można się zczaić że to 125ccm :) Ale mimo to, moto wygląda na rasową 600ccm. Wiele razy słyszałem na parkingu "A to 600stka? Litr?" Mówi to sam za siebie :) Jeśli chodzi o minusy: - Dźwięk (Ale inny tłumik i jest w miarę :P) - Osiągi (Są w porządku dla początkujących i tych, którzy powracają do jazdy na moto, ale dla kogoś ktoś śmigał czymś większym, albo jeździ już dość długo na Varaderce to się nudzi i brakuję KM) - Słaby dół mimo, że V-ka. Trzeba ją kręcić wysoko na obr. Reszta bez zarzutów. Mimo to, polecam! :)

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
varadero 125 xl
02.18.2015 10:17:45

Prowadzi się bardzo dobrze, osiągi ma jak to 125cc ale dla początkujących lub dojrzałych bez konieczności "zapie...." jak najbardziej. Wygodny, mało awaryjny (silnik podobno nie do zajeżdżenia). Tak jak wyżej pisali: laik powie, że to 600 lub litr bo gabarytowo to największe 125 na rynku a motocykliści są w szoku, że 125 i takie wyrośnięte bo faktycznie kilka drobiazgów zdradza małą pojemność (opony, hamulec z przodu, mały bak).
Jak masz więcej niż 16 lat i 150cm wzrostu i nie chcesz wyglądać jak miś na cyrkowym rowerku to jedyny motocykl dla Ciebie.
Zdecydowanie polecam i jak już się zdecyduję na prawo jazdy A i kupię jakieś 600cc to wiaderko prawdopodobnie i tak zostanie w garażu :)

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Varadero XL 125
10.08.2015 18:14:25

Moje pierwsze moto po 20 latach przerwy.
Łagodne, super wygodne i niezawodne. Pozycja i ilość miejsca dla dużego chłopa super. Silnik jak na 125 wspaniały - V2 pracuje równo, ciągnie do odcięcia. Dynamiczna jazda wymaga 8k+ obrotów.
W mieście żadnych kompleksów. Za miastem trochę brakuje przy wyprzedzeniu.
Prawdziwy duży motocykl z niewielkim ale bardzo sprawnym silnikiem.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Honda Varadero 125 XL 2003
04.01.2018 17:05:10

Powiem wprost moto jest w 100% nie do zajechania jak będziesz o niego dbać serwisowo lecz do rzeczy jak ktoś lubuje się w turystyce długich dystansach co motor nie zawiedzie podczas drogi i dojedzie z punktu a do b to polecam honde varadero 125 dla początkujących bo co prawda koni mało lecz to tylko 125 na początek wystarczająco 100 idzie jechać z pasażerem aczkolwiek motor się męczy lepiej te 90 jechać co do spalania jest bardzo oszczędny blisko 4l spala na 100 lecz by mógł mniej jak bym jechał 80km jedynie robię w swoim viaderku to wymiana świec oleju i filtrów naprawa serwisowa w prowadzeniu jest bardzo przyjemny wygodne siedzenie i a co do wad to tylko ze te pierwsze przed liftingiem nie maja wskaźnika paliwa ani kontrolki rezerwy druga wada to to ze ma gaźniki lecz mi to nie przeszkadza bo synchronizacja raz na kilkanaście tysięcy robi się tą synchronizacje wiec nie ma się czego bać. Polecam dla poszukiwaczy 125 te moto.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Varadero 125 2001r
06.03.2018 15:28:19

pancerny silnik dwucylindrowy o mocy ok 15km w układzie V o dość ciekawym brzmieniu jak na klasę 125

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
Gość
07.15.2019 19:59:56

Ładny,duży i wygodny motocykl troszkę mułowaty i ciężko rozpędzić się powyzej setki przy mojej lekkiej wadze 70kg.ale czeka mie regulacja zaworów i czyszczenie,synchronizacja gaźników,moze po tym będzie lepiej.

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
6
varadero 125 (2004)
10.09.2019 22:41:59

Ergonomia:
wygodny nawet dla tych co mają powyżej 185 cm wzrostu.

Awaryjność:
- standardowe problemy z gaźnikami, podobnie jak u konkurencji – ja zaczną się problemy lepiej wymienić gaźnik
- skrzynia: problem z biegiem neutralnym (zazwyczaj wchodzi z 2)
- psujące się zegary (wyświetlacz), zawodzi elektryka przy przełączniku kierunków
- napęd i opony wystarczają na długo

Właściwości jezdne i moc:
- trzyma się w zakrętach (co ma się nie trzymać przy takich prędkościach)
- hamulce: dają rade przy tych prędkościach

Przeznaczenie:
- w korku nie trudno przejechać pomiędzy samochodami jednak nie ma co się pchać na światłach do przodu bo w Warszawie to Cię objeżdża clio, punto, fabia a z tico jest walka łeb w łeb, i każdy skuter 125
- praktyczny jak jedziesz z centrum na Pragę trasą toruńska i jest na grubo od zachodniego do Wisły, ale jak już wracasz wieczorkiem kiedy nie ma korka to katujesz go 10-11 tyś obrotów co by cię nie rozjechali
- trasa krajówką mija się z celem, w wietrzna i bezwietrzną pogodę ciężko wyprzedzić coś co jedzie 90km/h (ciężarówka, autobus). 250 km w 4.5 – 5h to wolno (bez względu czy się spieszysz czy nie).
Jesteś zmuszony jechać w grupie z najwolniejszymi, to robi się ryzykowne, bo nie możesz uciec. Ciągle Cię ktoś wyprzedza. Motocykl to wolność o ile nie masz przed są ciężarówki lub autobusu.
- Myślę, że sprawdza się na gminnej drodze (na ryby, grzyby). W dużym mieście w mega korku i wieczorem przed zamknięciem do dyskontu po wino bo tam czasem można niezłe trafić w dobrej cenie. W mniejszych miastach gdzie dynamika jazdy innych pojazdów jest mała też da radę.

Wygląd:
- imo wygląda super (przedlift), polift wygląda jak damski.

Jeśli jeździsz dynamicznie autem, to tego samego będziesz oczekiwał od motocykla, dlatego nie kupuj Varadero 125
Jeśli mieszkasz w Warszawie latasz po toruńskiej lub obwodnica – nie warto w to wchodzić (Yamaha yzf 125 będzie lepszym wyborem)
Jeśli planujesz jazdę poza miastem – 15km to za mało – nie oszukuj się
Jeśli chcesz potrenować jazdę po mieście przez egzaminem na A,A2 i nabrać płynności – kup varadero 125 lub cokolwiek 125, a po zdanym egzaminie sprzedaj

drugie wiadro w rodzinie
kolega chyba kupił trupa, mój pierwszy miał 90 tys km a drugi mniej, to ideał 125, nudny aż do bólu nie psuje się, mega wygodny, ogarnięte Alpy,

Gość
Chyba przesadzasz. U mnie neutralny wchodził bez problemu, elektryka ok. Gaźników nie miałem, więc się nie wypowiem. W korkach jest znośnie, motorek nie jest szeroki, za to jest wysoki i nie ma problemów z lusterkami. Jeśli chodzi o przyspieszenie, to do 80 km/h żadne punto czy inne clio mnie nie przeganiało. Chyba, że jakiś narwaniec chce się ścigać - wtedy rzeczywiście puszki będą szybsze, nie ma się co oszukiwać. 10k obr./min to dla Varadero kaszka z mleczkiem, 100 km/h jedzie się bez stresu. I to we dwójkę. Sprawdzone wielokrotnie. Krajówkami też da radę, aczkolwiek rzeczywiście przyjemniej jedzie się tam, gdzie nie trzeba się ścigać z TIRami. Od siebie polecam każdemu, kto lubi nieśpiesznie, wygodnie i tanio podróżować. I nie radzę kupować z myślą o egzaminie i sprzedaży. Ceny są chore. Do ćwiczeń lepiej kupić coś w przedziale 4000-5000 zł. A szczerze powiem, że ciężko też się rozstać.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Małe wiaderko
02.10.2020 15:16:49

Witam oto moje spostrzeżenia po trzech latach ujeżdżania "małej" Hondy. Mała honda jest duża 😉. Jest taż stosunkowo ciężka i powiem że prowadzi się ja bardzo dobrze. Ale jak wsiadłem na 600ccm i ponad 200kg,to lepiej opanować mi było 600. Varadero jest wysoka, ma wysoko środek ciężkości i to powoduje że przy wolnej jeździe np. parkingowej, jest trochę niestabilna. Z wad dodalbym światła przednie wzięte z chińskiego skuterka, ceny części (często droższe niż do większych pojemności) i ceny samego motorka. 8000-10000 za 125ccm trochę przesada. Ale to cena uwolnienia 125ccm na kat.B.
Reszta to same plusy. Bezawaryjne, wygodne, dynamiczne i w miarę oszczędne. Mój egzemplarz był w słabym stanie. Obawiałem się czy coś w nim nie klęknie zaraz po zakupie, ale był tani. Trochę mojej pracy i pieniędzy i jeździł jak nowy. Sprzedałem, i z tego co wiem, kupiec dalej nawija km.
Tak że polecam.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
08.31.2020 11:10:28

Wróciłem do jazdy motocyklem po 25 latach, motocykl rewelacja, wygodny, dobrze się prowadzi jak ułożony konik jest dosyć ciężki ale to raczej zaleta wygląda też rewelacyjnie jak na 125 dobrze się zbiera na prostej maksymalnie 118 km/h przy turystycznej wysokiej szybie + kufer duży opór powietrza na krótką szybę nie zmieniałem kufra nie zdejmowałem ale myślę że te 125 -128 km/h pójdzie tylko po co to jest turystyk i takie jest jego przeznaczenie ma dawać przyjemność z jazdy nie z prędkości do tego są przeznaczone inne motocykle, nie żałuję że akurat kupiłem taki a nie inny i za tę kasę na pewno byłby dużo młodszy inny motocykl ale jakość wykonania i brak usterek wliczone jest w cenę jest drogi ale jak to mówią varaderka jest jak wino czym starsza tym droższa a smak jazdy coraz lepszy. Jest wytrzymały 2009 produkcja gość wymusił mi pierwszeństwo nie duża prędkość ale trzeba było zaliczyć szlifa plastiki się nie połamały przetarte kilka części do wymiany plastiki do malowania ciuchy i kask do wymiany i śmiga dalej i jest jeszcze ładniejszy tylko już z gmolami, naprawdę polecam tylko szukać dobrych motocykli serwisowanych nie po reanimacji a będzie służył latami LWG

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


KTM EXC 400

Mialem przez wiele lat EXC 400 z rocznika 2002 (pierwsza generacja)
Zalety:
-mimo uplywu czasu to wciaz bardzo kompetentny endurak
...

KTM EXC 400

Mialem przez wiele lat EXC 400 z rocznika 2002 (pierwsza generacja)
Zalety:
-mimo uplywu czasu to wciaz bardzo kompetentny endurak
...

RST Pro Series Ventilator X

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z kurtki. Po 1kkm nie widać śladów zużycia (oczywiście pomijając plamy po owadach ;) ). Jakość wykonania i u...

Yamaha TDM 900

Posiadam już drugą TDM 900. Pierwsza była złota z 2002roku, druga czarna z 2005r z ABS. Jest to idealny motocykl do turystyki szosowej, ze względ...

Honda CB 500 1993-2003

CeBulą przejeździłem dwa sezony, kiedy to wróciłem do motocykli po kilkuletniej przerwie. Jeździłem sam i z żoną. Osiągi na tamtą chwilę m...

Honda CB 500 1993-2003

Kupilem na spole z bratem 2 lata temu i w zasadzie nie mialem po kupnie okazji pojezdzic przez ponad rok bo mieszkam za granica poza tym COVID itd :/<...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce