NOWOŚĆ ACERBIS X-Strong

NOWOŚĆ Rejestrator motocyklowy Mio MiVue M760D

NOWOŚĆ Macna Combat
9
OPINIA Shark Skwal
9
OPINIA MT Blade 2
10
OPINIA LMX RFZ Elite S 150cc Pit Bike

NOWOŚĆ Honda CMX 1100 Rebel

NOWOŚĆ Yamaha R6 Race

NOWOŚĆ Plecak Shima AYRO

NOWOŚĆ Adrenaline Pyramid 2.0 PPE

NOWOŚĆ IXS Orca Evo
Mamy już 18307 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


BMW K1200S



Zdjęcia przedmiotu

1  

BMW K1200S

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.64 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 85%
Neutralne: 8%
Negatywne: 8%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Kwintesencja sportowej turystyki...
04.13.2013 11:19:38

Ostrzegam lojalnie. Jeśli zasiądziecie na tym sprzęcie - już nigdy nie zapragniecie innej marki.
Poprzez moje ręce przewinęło się wiele motocykli stworzonych do sportu i turystyki, ale to właśnie na BMW K1200S doznałem ostatecznego ukojenia.
To motocykl wprost stworzony dla amatorów bezstresowego i komfortowego połykania kilometrów, ale i dla spragnionych mocnych wrażeń na torze, czy na szybkich naprzemiennych winklach.
Dr. Jeckyll i Mr. Hyde. Motocykl do tańca i do różańca.
Wał kardana, dynamiczna i elektroniczna regulacja zawieszenia, ABS, wygodna pozycja za sterami - cóż pragnąć więcej?
Osiągi? Hmmm... 167KM i astronomiczny moment obrotowy - 130Nm dostępny już od 6000 obr/min. i liniowe oddawanie mocy.
Znacie to uczucie machania biegami na winklach i przy wyprzedzaniu? Zapomnijcie o nim na tym sprzęcie...
Skrzynia biegów? A co to takiego? Przyspieszenie na VI biegu z 80 km/h do 120 km/h trwa... Tak, tak - 3 sekundy.
Jakieś pytania?
Niemiecka precyzja, szeroki asortyment akcesorium idealnie przemyślanych, czyni go motocyklem ponadprzeciętnym.
Ma to oczywiście swoją cenę, ale jest warta każdej wydanej złotówki.
Konkurencja? A tak... Chyba było coś takiego...
Hayabusa? FJR1300? ZZR1400? VFR1200? - wybaczcie...
Przy całym szacunku dla tych motocykli, które są w istocie bardzo dobrymi sprzętami, dla mnie zajmują miejsce poza podium jeśli chodzi o całokształt twórczości.
Słowem - polecam w 666%


olo
a ja mam nowego forda i sie nie psuje.w mojej k1200s owszem padlo sprzeglo i kupilem wunderlicha z antichopingiem(4900zł).Wiem drogie ale polecam.Nie cierpi wał,skrzynia a i sprzeglo żywotniejsze.Ten sprzet ( BMWk1200s)to mój ósmy motocykl a czwarte BMW i wiem ze innego nie bedzie.To wlasnie moim zdaniem jedyna wada tej marki: "jesli kupisz BM-ke to juz nigdy nie zamienisz jej na inna markE"BMWk1200s jest SUPER pod kazdym wzgledem

Gość
Całokształt twórczości niemieckiej jest taki, że z K1200 Niemcy zrobili sobie poligon doświadczalny. Główną atrakcją motocykla jest tłuczący kosz sprzęgłowy, który pozostawiony sam sobie będzie siał dalej spustoszenie w maszynie, co spowoduje rozwalenie i tak już niezbyt łagodnie pracującej skrzyni biegów. Dociekliwi znajdą sporo informacji na ten temat w sieci, więc nie ma sensu się rozpisywać. W regeneracje koszy nie ma co wierzyć - pomaga na krótko o ile w ogóle. Zamienników koszy brak a w ASO cena 3500PLN delikatnie odstrasza i najważniejsze nie spowoduje, że o problemie zapomnimy całkowicie. Niestety ta konstrukcja jest mocno niedopracowana i po takiej wymianie możemy usłyszeć w ASO, że ten typ tak ma. Ujeżdzacz K1200

Robert
Motocykle BMW K1200s niestety są mocno awaryjne zwłaszcza jeżeli mówimy o pompie ABS oraz o elektryce (2005-2006) nie wspominając nawet o wale kardana który co 30000 należy wymienić bo jest zniszczony :(, tak swoja drogą czy znacie może firmę która potrafiła by zregenerować wał kardana do K1200s?

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
11 na 10
09.07.2016 18:01:31

10 na 10 za:wykon,emocje,bezpieczenstwo i +1 za ten uśmiech na twarzy gdy sie na ten sprzęt zasiada.
Owszem dali ciała z fabrycznym sprzęgłem , ale są akcesoryjne które są samym dobrem dla wału , skrzyni, przyczepności motocykla.Sprzęt idealny do wrażeń sportowych , do turystyki i na codzień.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
do bani
02.18.2018 11:17:17

psuje sie duzo pali chujowymotocykl. do tego jest przereklamowany i drogi. jak moto tylko yamaha trza kupic lub honde lub suke


Gość
Bo kupiłeś złom

Rafi
moi kumple tez teraz szukaja chca kupic zamiast z750 i v-stroma i cbr a jak kupilem to za ciezki mowili moto ma byc yapan a teraz juz nie mowia tak

Rafi
zrobilem ok 9000 km spalanie 4,8 wegry chorwacja italia austria przesiadlem sie z gsxr 1000 L2 jestem mega zachwycony,w czechach na winklach mało który sprt dawal mi rade

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
k1200r sport
12.13.2018 15:30:07

Witam Pnie i Panów ja jestem szczęśliwym posiadaczem K1200 r sporta z 2007r. Jeżdżę tym sprzętem 3 lata więc mogę się podzielić doświadczeniem. Motocykl wygodny o przyzwoitej mocy 163 koni frajda z jazdy również na długich dystansach da się spokojnie komfortowo podróżować. Co do spalania w moim egzemplarzu około 5,5 do 6,3 w zależności od stylu jazdy, zapewne jak poleci się 200 i więcej to i spalanie wzrośnie. Silnik sprzęgło i napinacz rozrządu mam nowszego typu i po wszystkich akcjach serwisowych w bmw nie słyszę w nim żadnych niepokojących odgłosów przebieg 46.000 km na liczniku. W październiku byłem na akcji serwisowej gdzie wymienili mi pompę paliwa, kołnierz mocowania tylnego koła i osłonę łańcucha rozrządu. Mechanik w bmw powiedział że jak na k1200 to ładnie chodzi. Może teraz o kosztach i naprawach, części niestety tylko oryginalne i dosyć drogie na bmw store można sprawdzić cennik praktycznie każdej części więc nie będę nic dodatkowo wyceniał. W moim egzemplarzu naprawiałem wadliwy abs (zawieszone szczotki) koszt około 600 zł, regulacja luzów zaworowych 800 zł z nowymi uszczelkami, świece zapłonowe i olej w kardanie. Jazda motocyklem niestety prawda, że kiedy wbijamy jedynkę słychać trzask kolejne biegi wchodzą już w miarę normalnie muszę stwierdzić jak miałem suzuki to wchodziły o wiele ciszej jak w bmw ale nic się niepokojącego z tym nie dzieje. Jazda miła i przyjemna mocy nie brakuje na żadnym biegu, można wrzucić 6 bieg i praktycznie od 60 km w górę przyspieszać bez żadnego problemu naprawdę elastyczny silnik. Jak fantazja poniesie to jazda sportowa też możliwa w zależności od umiejętności motocyklisty.
pozdrawiam.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Najlepszy!
08.12.2019 23:36:20

Długo szukałem motocykla klasy szybki turysta. Rozważałem K1200S, CBR 1100 XX, Hayabusa, ZZR 1400 - bez wątpienia BMW dla mnie najlepszy. Użytkuję go czwarty sezon, zrobiłem nieco ponad 25 tys km w tym Holandia, Chorwacja i objazdy całej Polski, głównie w dwie osoby.
Motocykl absolutnie niezawodny, z ogromnym zapasem mocy. Szybka turystyka we dwoje z pełnym okufrowaniem to dla k1200s bułka z masłem - nie ma niedosytu mocy. Co ciekawe spalanie motocykla w takiej konfiguracji jest symboliczne. W standardzie dostajemy grzane manetki, przewody hamulcowe w stalowym oplocie, wyświetlacz biegów oraz abs (moja wersja jest bez ESA). Kolejną rzeczą, która zasługuje na pochwałę to ochrona przed wiatrem. Motocykl świetnie się sprawdza również w codziennych dojazdach do pracy. Silnik doskonale pracuje nawet przy dużym obciążeniu przy bardzo niskich obrotach - nie ma mowy o szarpaniu.

Minusem motocykla jest praca skrzyni biegów - pracuje ona po prostu głośno i nieczysto.

Podsumowując polecam z czystym sumieniem!

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
k1200s
09.09.2019 19:46:33

Super sprzęt, ale ma irytującą wadę podczas jazdy a mianowicie , irytujące wentylatory które ciągle słychać

Gość
hmm to dziwne? Zobacz czy nie masz zabrudzonej bardzo chlodnicy od przedniego kola?

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Bmw k1200s
10.21.2019 22:58:16

Witam! Wiele osob sie zachwyca hmmm. Kupiłem moje k1200s w Peterborough od dealera motocykli bmw ostatni wpis w książkę był 2018 pazdziernik sam go odbierałem. To tak by ktos nie staral sie zarzucić ze ulep. 40tys przejechane i po roku fascynacji mowie nie mój typ kupiłem Kawasaki gtr1400. Do rzeczy pierw plus, silinik moc oddawanie mocy moment obrotowy, wykonanie też ok ergonomia super prócz tego udziwnienia w postacji kierunkowskazów, teraz tak minusy!! Bedzie drogo filtry powietrza, servis olejowy bedzie droższy, wymiana oleju z sucha miska olejowa, wymiana plynu chlodzacego ktory trzeba dosłownie wcisnąć pod ciśnieniem, wymiana oleju w przekladni głównej nie nie mogło by być banalnie ale nie. Niby nie trzeba bo pewnie lepiej jak sie zje.... I kupisz nowy. Do silnika i dźwięków trzeba sie przyzwyczaić, odpalanie to cos jak wrzucenie troche gwoździ pozniej ustaje, kosz sprzęgła ma sprezyny które siadaja i słychać takie szuszczenie co jakiś czas, ESA ktora potrafi siadać, ABSto samo. Mój egzemplarz pewnie ze względu na przebieg i to ze zajmowali sie nim tylko w serwisie nie ma zadnych z tych objawów ale na zlotach chłopaki psioczyli na to cudo.

Marian
Serwis olejowy cenowo i czasowo nie rózni się od innych motocykli. Filtry powietrza fakt kosztują więcej bo są dwa, ale zwróć uwagę, że wymienia się je co 20 tys km wiec nie co sezon. Wymiana oleju w przekładni po zakupie podnośnika motocyklowego nie stanowi żadnego problemu. Wg mnie troche marudzisz - posiadam ten model 5 sezon i jedyne co robiłem to tak jak inni wspominają kosz sprzęgłowy, który hałasował a tak to motocykl NIGDY nie zawiódł. No i do minusów można dołożyć skomplikowaną procedure wymiany świec.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.25.2020 10:00:57

Motocykl Bmw k1200s
1.Super hamulce
2.Przyspieszenie,elastyczność
3.Zawieszenie.pozycja za kierownicą i prowadzenie.
4.Wygląd (subiektywnie)
5.Przegląd olejowy co 10 tyś

Wady
1.Dźwięk fabrycznego tłumika (jak skuter)
2.Proste czynności jak wymiana świec czy płynu chłodniczego to istne piekło
3.Notorycznie problem z czujnikiem paliwa.

Bmw k1200s ma swoje wady ,ale uważam że tych plusów jest tyle że warto go kupić choć nie każdemu będzie się on podobać.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Swietny do szybkiej turystyki
05.15.2020 0:04:26

Swietny motocykl do szybkiej turystyki. Fakt, na neutralu kosz sprzeglowy stuka(jak komus przeszkadza moze delikatnie nacisnac klamke sprzegla), ale to jedyna rzecz ktora bylaby do poprawy. Elastycznosc, moc, wyglad, pozycja, bezobslugowy wal i ogolnie moto szyte idealne pod kierowce. Opisujac BMW K1200S redaktorzy gazety MOTOCYKL skwitowali krótko, moto budzi zaufanie i nie ma strachu przed dalekimi wyprawami. Aktualnie stan licznika 88 tys km, przynajmniej raz w roku jakis dalszy wypad na poludnie Europy i jezeli mialbym w przyszlosci zmieniac to jedynie na K1300S.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bmw k1200s
06.11.2020 9:34:01

Wcześniej jeździłem na susuki gsxr 1000 k7 motocykl bardzo dobry ale nie dla mnie do podróżowania się nie nadaję bardziej na tor, jak się przejechałem bmw k1200s to dobiero doceniłem tą markę bo wcześniej nigdy nie uznawałem jej do podróży po asfaltach chyba jeden z najlepszych nie licząc k1300s pozycja wygodna dodam że jeżdżę z żoną trasy po1400km w ciasnych winklach sam się składa jak byś jechał rowerem ESA, Info, grzane manetki i ten moment obrotowy uważam że nie jednego ścigacza zawstydzi teraz mninusy to skrzynia biegów a dokładniej kosz sprzęgła można założyć od k1300s i będzie dobrze trzeba też zwracać uwagę na wal kardana po za tym tak samo jak w innych motocyklach polecam

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepszy
06.11.2020 9:37:30

Polecam bardzo super motocykl do podróżowana malo pali wygodny przyspieszenie super wykonanie na 10 jakoś 10 polecam naprawdę

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.11.2020 9:45:54

Wcześniej mialem r1150r a jeszcze wcześniej r1100rt a między czasie jeździłem na kawasaki z750s yamaha rn19 iinne tam ale jak się przejechałem k1200s to od razu go kupiłem, porzeracz kilometrów wygoda jakość nie mam równych mówiąc o motocyklach do 2009roku bandit s to inna epoka ten motocykl składa się sam w zakrętach jest tak wywarzony że jazda przypomina jazdę na rowerze spalanie to około 6l na 100km przy 160 jak dlamnie bmw robi najlepsze motocykle do turystyki

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Nie jest źle
06.20.2020 23:28:49

Jazda po winklach sama przyjemność trasy po 1000km nie robią na nim wrażenia z prenkoscimi powyżej 200km/h spalanie 6,4 naprawdę oszczędny na niemieckich autostradach, ESA piękna sprawa ABS, grzane manetki aż w ręce parzą na dwujce, silnik to długo dysyansowiec który bez trudu wyczyma 200 tyś km ale jest jeden duży minus sprzęgło i to jest jedyną wada tego motocykla ale można, założyć od K13s i będzie ok poz

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Millers Oils ZFS 10W40

Prze wiele lat moją Yamahą FZ6 jeździłem na Castrolu Power 1 Racing 10W50. Oczywiście nie mam zastrzeżeń do Castrola, jednak przy wymianie zu...

Shima STX

Bardzo dobre rękawice, kupiłem w maju 2019, dwa pełne sezony sprawdziły się świetnie. Lekko przetarte na kostkach i troszkę widać przebarwieni...

XLmoto Slipstream

Nie polecam...
Kupiłem w tym sklepie tłumik który było napisane że pasuje do mojego motocykla a okazało się że pasuje ale do podobnego ...

Shark Skwal

Nie wiem co z tym kaskiem trzeba robić żeby urwać wizjer. W ciągu 3 lat użytkowania nic się nie dzieje. Dałem za niego około 700zł i myślę ...

MT Blade 2

Przejechalem w nim caly sezon. Poprzednio uzywalem szczekowa naxe i integrala ls2.
Fajny kask za fajna kase. Bije poprzednie na glowe jakoscia...

LMX RFZ Elite S 150cc Pit Bike

Świetny sprzęt, mocny silnik, mocna rama z aluminiowym wahaczem. Świetne zawieszenie firmy volt fajnie wybiera nierówności. Fajny wygląd mój je...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce