NOWOŚĆ Blokada tarczy Magnum

NOWOŚĆ Akumulatory Varta

NOWOŚĆ Yamaha MT-09 2021-

NOWOŚĆ FLM Dragon

NOWOŚĆ Cross X-MOTOS XB-27 125 CC
9
OPINIA SHIMA Strada
8
OPINIA KTM EXC 400

NOWOŚĆ Honda GB 500

NOWOŚĆ Alpinestars Ridge V2 Drystar
8
OPINIA RST Pro Series Ventilator X
10
OPINIA Yamaha TDM 900
Mamy już 18200 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Kawasaki ZX-9R Ninja (2001-2002)



Zdjęcia przedmiotu

1  

Kawasaki ZX-9R Ninja (2001-2002)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.78 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 75%
Neutralne: 13%
Negatywne: 13%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
7
Gość
04.20.2013 13:39:10

niezly motocykl do wszystkiego! i w trasy i na tor :-)
czesci relatywnie tanie i jest ich od groma :-)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
04.20.2013 15:43:45

Bardzo niedocenione moto - najmocniejsza, prawdziwa ninja na gaźnikach, co tu dużo mówić.

Mega power, przy skromnym apetycie. Moto przy pałowaniu nie bierze więcej niż 9L a przy spokojnym tempie na trasie do 140 potrafi zadowolić się 5.5L paliwa.

Do tego nie trzeba wahlować biegami, bo z 70km/h można przyśpieszać na 6 biegu.

Co do wygody - nie jest to goldwing, ale i tak jest bardzo wygodnie jak na sporcie.

Zawieszenie wg mnie super - w pełni regulowane, ustawiłem idealnie pod siebie.

Szkoda, że nie wyszła wersja na wtrysku.

Ja tam wszystkim doświadczonym polecam ;-)

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
ekstra
06.21.2014 9:24:16

Maszyna świetna - elastyczny silnik, świetne osiągi. Jedyne słabe punkty to duże spalanie od 8L w góre i rama. Przy kupnie warto sprawdzić czy nie ma żadnych nawet namniejszych mikro pęknięć w okolicach baku. Może to wyglądać tak jak na tej fotce:

http://s5.tinypic.com/28wpgtf.jpg

Warto też zamontować amorek skrętu - motocykl staje się przez to znacznie bardziej stabilny przy szybkich zakrętach. Polecam.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
09.23.2014 10:19:29

Sprzęt BEZAWARYJNY. Najlepsze zawieszenie na polskie drogi (dziury, koleiny). Spalanie jadąc no stop nie mniej niż 200km/h + kilka razy V max na 400 km odc. autostrady śr. spalanie wyszło 6,7 l/100km!Doskonała elastyczność silnika.Nie trzeba amortyzatora skrętu (trzeba tylko odp. ustawić zawieszenie) bo nie występuje shimmie!Stabily przy wysokich prędkościach. Podwójne lampy dają doskonałą widoczność w nocy.Motocykl w odpowiednich rękach potrafi wiele.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
ZX9R
01.13.2016 18:14:05

Miałem dziewiątkę cztery sezony naprawdę bardzo przyjemny jak i do sportu jak i do turystyki (wypady w góry i nad morze z plecakiem)
na plus:
+chyba jeden z najwygodniejszych litrowych sportów
+Osiągi i piękny rasowy dźwięk na przelocie
+Ponad czasowy wygląd
+Hamulce + oplot = brzytwa
na minus
-Paliwożerny przy dzidowaniu nawet 12 l na 100km(silnik trochę stuningowany)
---Bardzo duży minus słabe ramay lubią pękać na podłużnicy i przy główce ramy ( Niestety to nie mit ) szczególnie przy nieumiejętnie jeździe na gumie albo przy dzwonie
-Dość oporny w winklach niestety w tych rocznikach konkurencja troszkę lepiej się prowadzi

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Gość
11.20.2016 12:17:26

ładny motocykl, elastyczny silnik, trasa do 140 km/h 5,5 litra .posiadam moto od 8 lat uczyłem się na nim jazdy na gumie i nie raz twardo opadałem , więc nie wiem skąd te plotki o pękających ramach.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.18.2018 22:43:14

Witam miałem 2 z 98 i 02 naczytałem i nasłuchałem się wielu glupot ale dla mnie to moto nr 1 oprócz tych śmigałem R1 i RR900 a to już nieziszczalny klasyk pomimo tego twierdzę że kawa to kawa jeśli ktoś mi powie że to moto nie do sportowej jazdy co często słyszę to wiem że ktoś nie umie jeździć i powinien kupić rower.SUPER SPRZĘT BEZAWARYJNY OCZYWIŚCIE DOBRZE TRAKTOWANY OSZCZĘDNY I WYGODNY

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
zx9r
09.24.2020 18:59:23

Witam
Zx9r zakupiony pięć lata temu od znajomego z przebiegiem 58 tys . Porównując go z sportami z tego okresy, to wypada średnio. Zalety: niski koszt zakupu, tanie części zamienne które się przydają, niskie spalanie na poziomie 5.8 l, wygodna pozycja, brak elektroniki, prosta budowa, łagodne oddawanie mocy, mocne plastiki i powłoka lakiernicza, pełna regulacja zawieszenia, dobra ochrona przed wiatrem. Wady; rama oczywiście pękła w tym roku, jakość wykonania elementów mechanicznych to porażka, hamulce mimo 6 tłoczkowych działają dość słabo, spawy wyglądając jakby ktoś nasmarkał . Przy niepewnym wbijaniu biegów zdarza się miedzy luz. Jest to przypadłość która występowała także w pierwszym Z1000. Przy projektowaniu ramy używano chyba jakiejś kosmicznej technologi i materiału który to ja określam jaki gównolit. Miejscami ma grubość papieru.
Reasumując. Jest to motocykl dobry na pierwszy duży sprzęt. Przestrzegam jednak przed ramą.
Pozdrawiam i szerokości

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha XV 1900 Raider

Prowadzenie, jedzie jak czołg,stabilnie i konkretnie,dalekie trasy 500-700bez problemu ,wygodnie jak starym fotelu
Osiągi Jak dla mnie za d...

Nolan N70-2 X

Bardzo nietypowy kask. Szukałem czegoś na długie wyjazdy nową Africą Twin. Pierwszy wybór to Airoh Commander, ale okazał się za mały. N70-2X ...

Shark Skwal

Mam kask od niedawna i jest ok. Pasuje. Mam jeszcze Nolana n87. Nie narzekam. Tak dla mnie zrobione wygodne łatwo można wyprać wyściółkę. Jak k...

Akumulatory Varta

Dziadostwo . Po 15 miesiącach akumulator padł .Eksploatowany we właściwy sposób po 2 tygodniach postoju motocykla już nie odpala .
Powiem...

SHIMA Strada

Buty motocyklowe shima strada vintage czyli made in Pakistan. Buty z wszytą membraną NextDry. Wodo i wiatroodporne. Tyle reklama. W rzeczywistości ...

KTM EXC 400

Mialem przez wiele lat EXC 400 z rocznika 2002 (pierwsza generacja)
Zalety:
-mimo uplywu czasu to wciaz bardzo kompetentny endurak
...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce