NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Suzuki VZ 800 Marauder


8.08 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Opinie motocyklistów
Pozytywne: 77%
Neutralne: 8%
Negatywne: 15%






Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bardzo fajny motocykl
05.03.2016 17:14:44


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Bardzo fajny motocykl
05.03.2016 17:09:26
Posiadam motocykl od trzech lat. Jak do tej pory mnie nie zawiodl. Prowadzenie-trzeba sie przyzwyczaic bo w zakretach za gleboko sie nie zlozy. Osiagi jak na 800 ok. Powyzej 120 km/h przydalo by sie wiecej kucykow ale to jest motocykl do spokojnej jazdy i radochy z niej. Jedyny minus podczas tej frajdy z jazdy to twarda kanapa ktora po 50 km zmisza do malej pauzy.

Artur
Zgadza się, że dupa boli po piedziesieciu km. Po za tym motocykl nie dla każdego. Jeżeli lubisz i nie masz za dużo kasy, to chopper dla ciebie. ;)


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Gość
12.04.2017 17:38:41

Chyba najgorszy motocykl jakim mogłem wżyciu jeździć. Mizerne wykonanie, i tragicznie wężykuje po drodze. Jakaś masakra.

Gość
Kolego, może złap się za jakąś 125, to Ci wezykowac nie będzie. Chyba Cię waga przerasta :)

watro
sry ale ty piszesz chyba o swoim wyglądzie

Gość


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bardzo dobry motocykl
07.29.2018 16:59:38

Bardzo dobry motocykl. Jeżdżę nim drugi sezon i jak dotąd bezproblemowo. Co prawda potrzeba fachowca do ustawienia gaźników bo nie każdy sobie z tym poradzi ale ogólnie kapitalny sprzęcik. Dobrze przyspiesza, pali niewiele, a do tego wygląda zacnie. Zgodzę się, że na dłuższych wyprawach tyłek trochę boli ale zawsze można wypić kawkę dajac odpocząć czterem literom jak i samej marudzie.Mam moto w kolorze czarnym do tego spora ilość elementów chromowanych powoduje, że większość się mu mocno przygląda dodając nie rzadko...piękny motocykl! Myślę, że po tym sezonie będę się z nim rozstawał ale to tylko z powodu przesiadki na coś w okolicach 1.5 litra. Nie wiem czy to nie będzie marauder 1.6.


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
motor
02.03.2019 23:26:59

spoko motor jak sie dba to sie dlugo ma i tyle................................................................


Dołączone zdjęcia
Suzuki VZ 800 Marauder

Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Przyzwoite moto
04.29.2019 13:48:49

Przyjemne jeździdełko dobrze wpisujące się w popularny trend "nowoczesnych klasyków".
Dość dobra dynamika, wygodna pozycja, ale kanapa trochę mniej.
Moto skręca, ale nie jest to sprzęt do ścigania się na serpentynach.
Najsłabszy punkt to hamulce - pojedyńcza tarcza z przodu to nieco mało.

Moto polecam na krótkie wypady, dojazdy do pracy i lansu :D

Gość
jak wentylator chłodnicy sie wlacza co chwile to moze termostat lub uszczelka

Gość
Mam maraudera i nie mogę sobie z nim poradzić bo przy upalnej pogodzie się mocno grzeje inie wiem czy tak ma być czy facet który to sprzedał to oszust




Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Niby ok ale...
06.19.2019 13:26:22

Motor piękny. Taki sportowy Cruiser. Ale po przesiadce z XJ6 i CB600 na 1 zakręcie to prawie wywinąłem orła. Marauder bardzo leci w zakrętach, jak go złożyłem do zakrętu to prawie skończyło się to ślizgiem. Fajnie przyśpiesza do 120 później robi się z niego pradziadek. Nieduży i lekki więc dość zwinny - ale trzeba uważać na zakrętach szczególnie mniejsza prędkością. Jazda z pasażerem pomijając moc - również do łatwych nie należy na tym motocyklu.

Ogólnie fajny sprzęt, ale trzeba się do niego przyzwyczaić bo prowadzi się specyficznie. Ja cały czas się go uczę i idzie mi coraz lepiej :D

Czy bym kupił drugi raz ? Hmmm... Szukając cruisera w tej cenie tylko on mi się podobał więc pewnie tak :D


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Marauder 800
07.28.2019 22:48:04

Poza hamulcami które faktycznie są kiepskie, nie mam większych zastrzeżeń. Prowadzi się stabilnie. Zawieszenie bardzo ładnie wybiera nierówności. Kanapa mogła by być bardziej miękka ale tragedii nie ma. Nie zauważyłem problemów z waleniem w zakrętach. Być może dlatego ze mam szerszą kierownicę. Dużym plusem są niezłe osiągi. Motocykl przyspiesza momentalnie i wkręca się bardzo szybko od samego dołu. Ładny przyciągający uwagę wygląd. Poziom zadowolenia z zakupu bardzo wysoki :)


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
czuć, że tani. przeciętny
06.01.2020 1:15:02

motocykl slabo/przecietnie wykonany. tzn trzyma się po latach ale to takie coś pomiedzy chinskimi motorowerami a japonskimi maszynami. niby bez awaryjny ale jakosc materiałow jest slaba. zle sie prowadzi jest niewygodny.

z plusow ladnie wyglada z daleka i na drodze. nawet jedzie ale bez szalu jest motocyklem wiec juz ma plus. powiedzmy ze zawieszenie daje wzgledną stabilność jest przyzwoite. hamulce w miaaaare ale ten plus taki na wyrost choc na minus 1 tarcza.

z minusow prowadzenie, zle wyglada z bliska, lancuch, niewygodna pozycja. beznadziejnie dramatyczny dzwiek zwyklego wydechu.



Motor w sumie sie nie psuje jest ok pod wzgledem niezawodnosci tylko czuc ze to nie jest bardzo dobry jakosciowo sprzęt. taki przecietniak 4/10. jak ktos szuka toczydla i nie wymaga nic poza wygladem i jezdzi 2000 km rocznie to moze mu przypasc do gustu

Stalowy
Może nie wykonany na najwyższym poziomie bo miał być tańszy od konkurencji i był - ale nie jest wykonany beznadziejnie - to dalej stara dobra Japonia. Marauder jest totalnie bezawaryjny - mój jest z 1998 roku - ma 45 tyś. km - znam prawie całą jego historię bo od 2008 r. jest w Polsce w moim województwie i jeździli nim znajomi - przez tyle lat oprócz wymian oleju, świec i klocków; regulacji zaworów, czyszczeniu i synchronizacji gaźników- co 12 tysięcy - raz był naprawiany rozrusznik i co kilka lat akumulator wymieniany. Mam 176 cm wzrostu i nie zauważyłem żeby był niewygodny. Prowadzenie było złe na starych oponach - na nowych już nie wali się w zakręty. Jak na 220 kg i tylko 805 cc pojemności to całkiem fajnie jedzie - lepiej niż przeciętnie jak na tą moc. Wcale żle nie wygląda z bliska - mój jest jeszcze w oryginalnym malowaniu. Mój ma oryginalne tłumiki i uważam że super brzmi - dźwięk jest basowy ale Policja ani diagności się nie czepiają - nie jest za głośny. Nie jest to też toczydło jak napisał poprzednik - obładowany sakwami i pasażerką daje radę w trasie. Uważam że opinię do której napisałem komentarz napisał laik który nigdy nie jeździł VZ 800. Moja ocena - 8/10.


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
porządny klasyk
06.03.2020 14:13:53

posiadam motocykl od 1999 roku czyli już 21 lat.
Zaznaczam że w między czasie miałem również inne motocykle, zawsze w garażu mam 2-3 sprzęty.
Prowadzenie może i wymaga przyzwyczajenia, ale wg mnie nie odbiega zbytnio od innych maszyn. Ew kiepskie prowadzenie w zakrętach może być przez oryginalne ogumienie. Po wymianie na inne efekt "walenia" w zakręcie ustąpił.

Motocykl jak do tej pory nigdy mnie nie zawiódł. Osiągi nie są najgorsze jak na ten typ motocykla. Prędkość przelotowa w trasie 90-120 aczkolwiek preferuję boczne drogi i prędkości do 90km/h.

Jakość wykonania też nie naganna w odróżnieniu od tego co piszą poprzednicy.
Generalnie sprzęcik da się kochać co widać po ilości lat jakie go posiadam i na pewno nie planuje go oddać :)

Gośćwatro
ja dołozyłem jedna tarcze z przodu teraz hamulce są super w lewym teleskopie jest uchwyt do zamontowania cylinderka w kole wywiercilem otwory zeby tarcze zamontwac i po bólu a cylinderek z suzuki chyba z storm pasuje troche linka szybkosciomierza przeszkadza ale lekko ja przesunołem i jest ok


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
07.13.2021 0:10:08

Cudowny motocykl. Piękny, rasowy dźwięk, szczególnie po operacji na tłumikach. Bardzo żwawy silnik - ciągnie w zasadzie od dołu. Przyspieszenie - coś pięknego.
Prowadzi się idealnie - jakieś osły piszą o wezykowaniu i innych rzeczach - bzdura. Albo mieli składane Moto z pięciu różnych. Mój po ostrym szlifie nadal miód malina, nic się nie zmieniło poza ubytkami w sferze wizualnej. W zasadzie jedyna rzecz do której można się przyczepić to pojemność baku. 13 litrów to trochę mało (brak wskaźnika paliwa!)
Polecam, w tej cenie idealny wybór


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
07.13.2021 0:15:47

Super Moto. Mam już piernasdoe lat i bajka nic się nie psuje świetne osiągi polecam każdemu. Dobra cena tylko trzeba szukać zadbanych egzemplarzy


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Cud
07.10.2022 2:57:21

Świetna maszyna za świetna cenę, polecam wszystkim gorąco
Robiłem sprzęgło po dwóch sezonach sma tak to bezawaryjny


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
pozytywnie
02.19.2023 22:23:30

Mimo masywnego wyglądu - super się jeździ - po przesiadce z Savage 650 (który był dla mnie fajnym chopperem).
Jedyny minus Marudy to hamulce ale wszystkie power cruisery z tamtego okresu miały średnio hamowały.
Polecam 🏍️

Gość
"miały średnie hamulce" miałem napisać = Suzi 800 Marauder



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie