NOWOŚĆ Adrenaline Cetus

NOWOŚĆ CFMoto 650 MT

OPINIA Adrenaline Soldier

NOWOŚĆ TCX Street Ace WP

NOWOŚĆ Seca Race Tech II

OPINIA Oxford Screamer

OPINIA Suzuki SV650 S/N (2003-2008)

OPINIA Ducati Monster 796

OPINIA Alpinestars Andes Drystar

OPINIA SUZUKI V-Strom 1000 XT 2017-

OPINIA BMW R1150 GS (1998-2004)
Mamy już 17452 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suzuki VZ800 Marauder



Ilustracja przedmiotu

1  

Suzuki VZ800 Marauder

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 67%
Neutralne: 11%
Negatywne: 22%




Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Bardzo fajny motocykl
05.03.2016 17:14:44


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Bardzo fajny motocykl
05.03.2016 17:09:26
Posiadam motocykl od trzech lat. Jak do tej pory mnie nie zawiodl. Prowadzenie-trzeba sie przyzwyczaic bo w zakretach za gleboko sie nie zlozy. Osiagi jak na 800 ok. Powyzej 120 km/h przydalo by sie wiecej kucykow ale to jest motocykl do spokojnej jazdy i radochy z niej. Jedyny minus podczas tej frajdy z jazdy to twarda kanapa ktora po 50 km zmisza do malej pauzy.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
1
Gość
12.04.2017 17:38:41

Chyba najgorszy motocykl jakim mogłem wżyciu jeździć. Mizerne wykonanie, i tragicznie wężykuje po drodze. Jakaś masakra.


Gość
przekrzywione mysle ze ma oczy i nisko osadzony cos takiego jak mózg :)

Gość
Nie jeździłem maruderem, ale wężykowanie nie świadczy o jakości wykonania motocykla, a o usterce. Chociażby przekrzywiona szyba może powodować wężykowanie.

luzi
tez miałem maraudera i szczerze sa dużo lepsze motocykle...

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Bardzo dobry motocykl
07.29.2018 16:59:38

Bardzo dobry motocykl. Jeżdżę nim drugi sezon i jak dotąd bezproblemowo. Co prawda potrzeba fachowca do ustawienia gaźników bo nie każdy sobie z tym poradzi ale ogólnie kapitalny sprzęcik. Dobrze przyspiesza, pali niewiele, a do tego wygląda zacnie. Zgodzę się, że na dłuższych wyprawach tyłek trochę boli ale zawsze można wypić kawkę dajac odpocząć czterem literom jak i samej marudzie.Mam moto w kolorze czarnym do tego spora ilość elementów chromowanych powoduje, że większość się mu mocno przygląda dodając nie rzadko...piękny motocykl! Myślę, że po tym sezonie będę się z nim rozstawał ale to tylko z powodu przesiadki na coś w okolicach 1.5 litra. Nie wiem czy to nie będzie marauder 1.6.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
motor
02.03.2019 23:26:59

spoko motor jak sie dba to sie dlugo ma i tyle................................................................


Dołączone zdjęcia
Suzuki VZ800 Marauder
Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Przyzwoite moto
04.29.2019 13:48:49

Przyjemne jeździdełko dobrze wpisujące się w popularny trend "nowoczesnych klasyków".
Dość dobra dynamika, wygodna pozycja, ale kanapa trochę mniej.
Moto skręca, ale nie jest to sprzęt do ścigania się na serpentynach.
Najsłabszy punkt to hamulce - pojedyńcza tarcza z przodu to nieco mało.

Moto polecam na krótkie wypady, dojazdy do pracy i lansu :D

Gość
jak wentylator chłodnicy sie wlacza co chwile to moze termostat lub uszczelka

Gość
Mam maraudera i nie mogę sobie z nim poradzić bo przy upalnej pogodzie się mocno grzeje inie wiem czy tak ma być czy facet który to sprzedał to oszust

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Niby ok ale...
06.19.2019 13:26:22

Motor piękny. Taki sportowy Cruiser. Ale po przesiadce z XJ6 i CB600 na 1 zakręcie to prawie wywinąłem orła. Marauder bardzo leci w zakrętach, jak go złożyłem do zakrętu to prawie skończyło się to ślizgiem. Fajnie przyśpiesza do 120 później robi się z niego pradziadek. Nieduży i lekki więc dość zwinny - ale trzeba uważać na zakrętach szczególnie mniejsza prędkością. Jazda z pasażerem pomijając moc - również do łatwych nie należy na tym motocyklu.

Ogólnie fajny sprzęt, ale trzeba się do niego przyzwyczaić bo prowadzi się specyficznie. Ja cały czas się go uczę i idzie mi coraz lepiej :D

Czy bym kupił drugi raz ? Hmmm... Szukając cruisera w tej cenie tylko on mi się podobał więc pewnie tak :D

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Marauder 800
07.28.2019 22:48:04

Poza hamulcami które faktycznie są kiepskie, nie mam większych zastrzeżeń. Prowadzi się stabilnie. Zawieszenie bardzo ładnie wybiera nierówności. Kanapa mogła by być bardziej miękka ale tragedii nie ma. Nie zauważyłem problemów z waleniem w zakrętach. Być może dlatego ze mam szerszą kierownicę. Dużym plusem są niezłe osiągi. Motocykl przyspiesza momentalnie i wkręca się bardzo szybko od samego dołu. Ładny przyciągający uwagę wygląd. Poziom zadowolenia z zakupu bardzo wysoki :)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
4
czuć, że tani. przeciętny
06.01.2020 1:15:02

motocykl slabo/przecietnie wykonany. tzn trzyma się po latach ale to takie coś pomiedzy chinskimi motorowerami a japonskimi maszynami. niby bez awaryjny ale jakosc materiałow jest slaba. zle sie prowadzi jest niewygodny.

z plusow ladnie wyglada z daleka i na drodze. nawet jedzie ale bez szalu jest motocyklem wiec juz ma plus. powiedzmy ze zawieszenie daje wzgledną stabilność jest przyzwoite. hamulce w miaaaare ale ten plus taki na wyrost choc na minus 1 tarcza.

z minusow prowadzenie, zle wyglada z bliska, lancuch, niewygodna pozycja. beznadziejnie dramatyczny dzwiek zwyklego wydechu.



Motor w sumie sie nie psuje jest ok pod wzgledem niezawodnosci tylko czuc ze to nie jest bardzo dobry jakosciowo sprzęt. taki przecietniak 4/10. jak ktos szuka toczydla i nie wymaga nic poza wygladem i jezdzi 2000 km rocznie to moze mu przypasc do gustu

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
porządny klasyk
06.03.2020 14:13:53

posiadam motocykl od 1999 roku czyli już 21 lat.
Zaznaczam że w między czasie miałem również inne motocykle, zawsze w garażu mam 2-3 sprzęty.
Prowadzenie może i wymaga przyzwyczajenia, ale wg mnie nie odbiega zbytnio od innych maszyn. Ew kiepskie prowadzenie w zakrętach może być przez oryginalne ogumienie. Po wymianie na inne efekt "walenia" w zakręcie ustąpił.

Motocykl jak do tej pory nigdy mnie nie zawiódł. Osiągi nie są najgorsze jak na ten typ motocykla. Prędkość przelotowa w trasie 90-120 aczkolwiek preferuję boczne drogi i prędkości do 90km/h.

Jakość wykonania też nie naganna w odróżnieniu od tego co piszą poprzednicy.
Generalnie sprzęcik da się kochać co widać po ilości lat jakie go posiadam i na pewno nie planuje go oddać :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Michelin Pilot Road 4

Przód daje radę, zarówno jeśli chodzi o przyczepność jak i trwałość. Po 5 tys i 3 latach, prawie nie widać zużycia. Tył natomiast, to zupe...

Adrenaline Soldier

Spodnie zapewniają ochranicze na kolana, które sa mega dopasowane czy sie stoi czy sie siedzi. Brak ochraniaczy na biodra, ale sa do nich wkładki. ...

Oxford Screamer

Koncepcja i budowa bardzo fajna, gorzej z jakością i niezawodnością.
Alarm działa tak jak powinien, czułość w sam raz.

...

Suzuki SV650 S/N (2003-2008)

Krótko i na temat.
Zalety:
-Lekki
-Niski
-Zwinny
-W miarę szybki do tych 150km/h
-Popularny wiec części ...

Ducati Monster 796

Posiadam ten motocykl od roku uważam ze moto jest świetne silnik i jego bulgot wspaniały cierpi na jakieś małe awarskie ale to jak z karzemy moto...

Alpinestars Andes Drystar

Moja pierwsza, poważniejsza kurtka motocyklowa. Jak na razie przejechanie pół sezonu i w dalszym ciągu próbuje doszukać się jakichś większych...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce