10
OPINIA Honda CB 500 1993-2003
9
OPINIA Honda CB 500 1993-2003

NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
8
OPINIA LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone
Mamy już 18178 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Michelin Pilot Power



Zdjęcia przedmiotu

1  

Michelin Pilot Power

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.33 / 10

(Na podstawie 24 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Opona do motocykli sportowych klasy 600cc i więcej.



Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 46%
Neutralne: 13%
Negatywne: 42%


Gość


10
Gość
04.01.2012 15:39:10

Bardzo dobre oponki. Trzymają praktycznie tak samo jak PP 2CT, a kosztują 200 PLN mniej za komplet.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pilot Power 1CT
09.04.2012 18:38:38

Nie zawsze nowsze oznacza lepsze. Latałem na Pilot Powekach 1CT i 2CT - zostałem przy tych pierwszych. Nie dość że lepiej trzymają to są tańsze i na dłużej starczają. Polecam te gumy.

Kot
Też miałem Angel ST, Pilot Road 3 i wracam do Pilot Power. Pięknie trzymają, a to najważniejsze. Starczają mi akurat na sezon. Za takie śmieszne pieniądze wymieniać co sezon to żadna strata.

GSR 600
Też mam takie zdanie.Ostatnio miałem też Pirelli Angel ST i wracam jednak do Pilot Power - fakt szybko idzie ale warto :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sv1000
09.20.2012 18:05:00

miałem tylna w sv 1000 i naprwde polecam. w porownaniu do sportmax qualifier w moim odczuciu duzo lepsze...

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
pilot power 1ct
04.03.2013 14:45:05

Witam, u mnie leci już 4 komplet pilot powerów 1ct i powiem że jestem bardzo z nich zadowolony. Przód nigdy mi się na nich nie uślizgnął. Oponki trzymają drogi naprawde rewelacyjnie i nagrzewają się szybko. Tył wystarcza mi na 8-9 tys przy spokojniejszej jeździe, a z paleniem gumy i ostrzejszym lataniu 5-6 tys. :) Moje moto to Honda CBR 929 :) Oponki polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
4
Gość
06.27.2013 21:28:23

Niestety nie mogę podzielić entuzjazmu kolegów powyżej. Jestem średnio zadowolony z laczka. Opona potrafi się uślizgnąć w różnych sytuacjach i nie daję zaufania. Mam porównanie z Pirelli Angel ST i tam nie było mowy o jakimkolwiek uślizgu we wszystkich warunkach. Człowiek miał pełne zaufania do opony, natmiast przy tym laczku brak tego zaufania.
Natomiast złego słowa nie mogę powiedzieć o jej następczyni Power 3.
Jedyny plus tej opony to zachowanie w deszczu, które można powiedzieć, że jest więcej niż poprawne.

Piter 22
Ja też mam te opony w R6 i juz nie raz miałem uslizg w tych oponach nie ma jak batlaxy

Gość
sory nie chce podwazac twojego autorytetu ale mam dwa motocykle w GSR 750 mam angel ST a w GIXie750 mam te michaly i pirelli potrafi mi sie usliznac przy 105 koniach w GSR a Michelin przy 150 koniach idealnie wiec sory ale chyba jakies trefne kapcie dostales ;)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Super
07.19.2013 11:13:23

Polecam - zjechałem już 6 kompletów tych gumek. Na szose naprawde przyzwoite, ale niekoniecznie na tor. Na środku mieszanka taka sama jak w 2CT, różnica jedynie taka że w 2CT jest 10% miękkiej mieszanki na bokach- w normalnym użytkowaniu nawet tego nie zauważymy :) Jak dla mnie świetne gumy, w dodatku bardzo dobrze wypadają cenowo. Tył w 929 starcza mi na 7 tys.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
średniaki
08.18.2013 16:58:23

Chyba nigdy nie zostane zwolennikiem michelinów. Miałem te oponki w R1 2003r. Na mokrym nawet przyzwoita, za to na suchym kiepściutko. Czasem uślizgiwała się przy odkręceniu na 3-cim biegu, co uważam za kompletną porażke. Może to wina dota, bo oponki kupiłem z 2009 roku, ale diablo rosso z podobnym dotem nigdy nie zrobiły mi takiego numeru. 7/10 to wszystko co mogę dać. Wytrzymała 10 tys. km - w miare dobry wynik.


Gość
Zalezy w jakich warunkach opona lezala w magazynie te kilka lat

Gość
Jeżeli jest opona świeża a nie kilkuletnia to trzyma bardzo mocno. Testowałem różne opony i te Michaliny wypadają nawet więcej niż bardzo dobrze. Zx10r trzymały jak kotwica uślizgi były tylko na asfalcie wypolerowanym ale to normalne na takim asfalcie każda guma śliżnie się. Polecam opony więcej niż bardzo dobre. Jeżeli chodzi o pirelli to nie widziałem żadnej różnicy

Gość
te micheliny w porownaniu z pirelli to smietniki a nie zaden dot. porownywalem wieele opon na torze i do pirelli aktualnie nic nie ma podjazdu.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
03.29.2014 8:34:51

a ja jestem zadowolony z tych opon. 3 sezon teraz będę jeździł i nie narzekam. zrobiłem w sumie na nich 9 tys. km a bieżnika zostało jeszcze 1/3. moto to cbr f4

SPOKSIKZIOM

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Polecam w 100%
04.23.2014 1:53:12

Co tu dużo opisywać opona najlepsza jaką można używać do jazdy po zwykłej drodze i podczas weekendowych wypadów na tor. Nie należy do najtańszych ale za jakość się płaci. Zwykły PILOT POWER niczym nie odstaje od PILOT POWER 2CT który jest tylko i wyłącznie droższy a różni się miękkością mieszanki na samych rantach opony. Jeździłem na 2CT i 1CT i nie zauważyłem różnicy. Moim zdaniem nie warto przepłacać za 2CT

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Dla Mnie porażka, nie kupiłbym Drugi raz
11.26.2015 12:58:58

Nie wiem, jak poprzedncy jeżdzą,że im lepiej tzryma niż PP2 CT, ale to bzdura.
Guma nie rozgrzana lata po calej drodze, bardzo nie stabilna. Przy do hamowaniu tyłem to samo, zawsze sie slizga.
Gdy rogrzejemy oponke wcale nie jest lepiej...
Na cieplo na prostej drodze przy do hamowaniu rownież slizga sie, w zakrecie pare razy puscila mimio ze nie domknąłęm jej.

Co do zuzcyia, nalatalem jak anrazie na niej ok 6tys kilometrow i czuć już ze sie robi lekko kwadratoaw, mimo że wygląda jak nowa. w tej cenie są lepsze opony.
Także ja Nie Polecam .

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
2
tragedia
02.11.2016 23:00:36

Mam je w gixie 0,7 k4,jak dla mnie tragedia,gorąco żar leje się z nieba,opona rozgrzana a ślizga się jak dzika,mocniejsza przegazówa i latam jak po mokrym,na winklu bałem się odkręcić bo już mi kilka razy dupa odjechała,plus taki że wytrzymała ok 9tys,ogółem nie polecam nigdy więcej tego nie kupię,SZMATA NIE OPONA!!!!!!!!!

Gość
Jak jeździć ludzie nie umieją to dupa lata nawet w wannie. Naucz się gazem operować.

Gość
Przegrzana opona też traci swoje właściwości

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
pp
07.06.2016 22:54:44

juz nigdy nie kupie,mialem tyl,w deszczu porazka,nie trzyma nic,na suchym srednio,zuzywa sie bardzo szybko.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
06.02.2017 10:36:43

Opona bardzo słaba, długo się nagrzewa. A po rozgrzaniu i tak się nie trzyma tak jak powinna. Nie daje komfortu psychicznego podczas pokonywania zakrętów. Nigdy nie wiadomo kiedy puści. ODRADZAM!!!


Gość
Jak się jeździć nie umie to nawet idąc chodnikiem powie się, że chodnik zawysoki. Naucz się operować gazem i jazdą na motocyklu.

Zet 900 King kong
Potwierdzam to co pisze autor, a koledze wyżej zamknąć jape, bo widocznie jeździsz jak pizda i takie gumki Ci wystarczają.

Gość
Dziwne rzeczy piszesz, co bierzesz ?

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
Michelin Pilot Power
08.16.2017 11:26:12

Opona zamontowana w cbr 600, jest dobra ale bez większych fajerwerków. Nadaje się do jazdy na co dzień i sporadycznych wypadów na tor. W chłodniejsze dni kiedy temperatura oscyluje poniżej 15 stopni dość długo się nagrzewa. Gdy ganiałem z kumplami (tempo około 160-170 km/h) to moje opony były letnie a ich (min. Dunlop Sportsmart II) wręcz gorące. Zdarzyło mi się parę uślizgów tylnego koła przy mocniejszym odwinięciu manetki na ulicy i to nawet w ciepłe dni. Na torze w ciepłe dni opona trzyma bardzo pewnie, raz zdarzył mi się uślizg tylnego koła gdy odwinąłem manetkę do oporu na wyjściu na prostą start/meta i najechałem na biała linię. Dosłownie parę dni temu na ulicy w głębszym złożeniu zaczęło mi odjeżdżać przednie koło ale udało się na szczęście wyjść z opresji. Opona nigdy nie zawiodła podczas mocniejszych hamowań, chodź były to już jej granice przyczepności a raz zaczęła aż piszczeć. Podczas deszczu bez żadnych niespodzianek. Przebieg opony tylnej to jakieś 8 tysięcy km natomiast przód około 15 tyś. Następne będą Bridgestone S20 EVO.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
WUJU
01.07.2018 16:17:53

opona srednia szybko sie zuzywa na mokrej powierzchni strach leciec powyzej 100km/h na suchej jest ok ale mogła byc lepsza własnie kupiłem Pirelli Angel St i z tego co czytałem i słyszałem to bardzo dobra opona wiec bede mał porównanie

Gość
Ja na tych oponach w deszczu ciśnie ponad 200km w pełni w je przetestowałem na torze w porze deszczowej niezle się trzymają

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Słabiutko
08.22.2018 16:56:10

Nie polecam tej opony. Kupiłem motocykl na którym były one zamontowane i tył mi bardzo często ucieka. Niebezpieczna opona. Zakładam Metzler sportec teraz.

Gość
U mnie się dzieje dokładnie to samo

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
1
Gość
08.28.2018 17:34:18

Kartofel nie guma, ciężko ją zagrzać a nawet jeśli rozgrzana to nie klei jak powinna, tył często puszcza. Plus za to że nie dzieje się to bez ostrzeżenia.


Gość
Taaa opona wysyła smsa na komórkę, że zaraz puści. Brednie jakich mało. Opona nie puszcza jak się umie jeździć. Jestem ciekaw jak rozgrzewałeś tą opone...że twierdzisz że puszcza po rozgrzaniu. Coś mi się wydaje że mało latasz...i na moto i do sklepu po ziemniaki...

Andrzej
"Ale jaja, ja po kilometrze jazdy już je zamykałem." Marc #93 czy to Ty?? XD Szacun, że zamykasz zimne, plastikowe gumy - lubię takie wartościowe opinie ;) Tak z czystej ciekawości jakie gumy testowałeś że wracasz do Pilotów?

Gość
Ale jaja, ja po kilometrze jazdy już je zamykałem. Ważne jest, żeby była świeża. Może miałem jakieś podróby :) Po testach kilku innych modeli, w przyszłym sezonie wracam do Pilot Power.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
mega zadowolony za naprawdę dobrą cenę ;)
02.12.2019 16:59:53

polecam oponę, założyłem nową wczoraj na przód i dzisiaj w niefarcie bo na zakręcie zmuszony byłem dać po hamulcu podczas skręcania, mega się skleiła i zrobiła tak jak pomyślałem, zero uślizgu a maszyna to HONDA cbr f4 ;)

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Zdzieram następny komplet
07.18.2019 19:41:01

Nigdy nie miałem uślizgu, trzymają pewnie, zakręty to czysta przyjemność. U mnie, co rok leci nowy komplet. Niedrogie i dobre.
Mam Suzi GSR 600.


Dołączone zdjęcia
Michelin Pilot Power
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
09.13.2019 15:28:39

Oponę nabyłem dot19, założyłem na tył w gsxr 1000. Na gorszej oponie nie jeździłem już, w zakrętach siedziałem jak na szpilkach na moto, w winklach puszczała kiedy jej się uwidziało. Przelatałem 2 tygodnie na tej oponie i ją spaliłem dla bezpieczeństwa, wrzuciłem bridgestrone s21 i jest bajka, 0 uślizgów na rozgrzanej oponie. Pilot syf nie opona, ale to tylni moje zdanie.

Gość
... i ocena 9 ...

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Nie polecam
01.06.2020 8:37:24

Nie polecam tych opon.
Założyłem nowe gumy Fo Yamahy fz6 a jak sami wiecie dół w tym moto jest bardzo słaby, nie kontrolowane uslizgi, opona nawet jak złapała dobra temp przy winklowaniu potrafiła puszczać.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Bardzo dobra
02.23.2020 13:44:14

Posiadam owe oponki w k7 1000 i nie narzekam daja radę bez wiekszego problemu takze polecam :D:D:D:D

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
1
Nick
04.16.2020 23:56:11

Syf nie opona, miałem pare opon Michelina i powiem ze jedna od drugiej nie lepsza. Opony tej firmy może i są dobre ale do słabszych motocykli np do poj500.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Średnia opona
07.01.2020 21:52:36

Witam , posiadałem kiedyś Power 2ct w fazer 600 i średnio wspominam te opony , lubiły łapać uślizg bez powodu nawet rozgrzane (kiedyś przód mi odjechał), obecnie założyłem do CBR 1000 pilot power na tył i powiem że jest podobnie co z 2ct łapie uślizg nie wiadomo dlaczego , czasami trzyma dobrze A czasem łapie uslozgi bez ostrzeżenia i to przy średnio agresywnej jeździe (testowane tylko na suchej nawierzchni) Ciężko zaufać tej oponie tak w 100%, i realny przebieg który zrobiłem na tej oponie w CBR 1000 (tył) przy dość agresywnej jeździe bez palenia gumy to 4.500km i ogranicznik już na równo z resztą gumy(koniec opony) i to prawdziwy przebieg jaki zrobiłem bez koloryzowania! Osobiście już nie założę do sporta i na agresywną jazdę tej opony . Pozdro

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha TDM 900

Posiadam już drugą TDM 900. Pierwsza była złota z 2002roku, druga czarna z 2005r z ABS. Jest to idealny motocykl do turystyki szosowej, ze względ...

Honda CB 500 1993-2003

CeBulą przejeździłem dwa sezony, kiedy to wróciłem do motocykli po kilkuletniej przerwie. Jeździłem sam i z żoną. Osiągi na tamtą chwilę m...

Honda CB 500 1993-2003

Kupilem na spole z bratem 2 lata temu i w zasadzie nie mialem po kupnie okazji pojezdzic przez ponad rok bo mieszkam za granica poza tym COVID itd :/<...

HJC RPHA 90

Witam grupę,
w zeszłym roku czyli w połowie czerwca 2019 r. zakupiłem swój wymarzony kask HJC RPHA 90 piękny czarno zielony. Problem si...

LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone

Rozpakowałem, wszystko ładne, solidne podzespoły głośniczki ciężkie, porządne.
Podłączyłem całość do kasku w jakieś 10min banaln...

Honda NC750X DCT

Kupiłem nowy (2020) na początku sezonu.
Jeździ mi się nim tak cudownie że zrobiłem od maja do września 8700 km.
Wspaniała, cudow...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach