4
OPINIA Shima Inverno
10
OPINIA Gopro Hero 11 Black
7
OPINIA Shima STR-2
10
OPINIA LS2 FF313 Vortex Carbon
10
OPINIA Yamaha XJ600 S Diversion
1
OPINIA Akumulatory Tuborg AGM
9
OPINIA Honda VTR 1000 SP1
9
OPINIA MaxTo M2

NOWOŚĆ Pokrowiec na motocykl SECA Outdoor S / M / L / XL
9
OPINIA Kawasaki ZX-14R / ZZR 1400 2012-
9
OPINIA Honda CBR 900RR Fireblade SC33 1996-1999
Mamy już 21362 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Alpinestars SMX Plus New



Zdjęcia przedmiotu

1  

Alpinestars SMX Plus New

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
9.20 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
polecam w 100%
09.03.2013 0:50:20

Daje tym kapciom 10/10 i tyle. Od początku wakacji prawie ich nie zdejmowałem i jedyne co im dolega to to, że zaczęły trochę capić :) ale to tylko moja wina bo prawie ich nie zdejmowałem, a wycieczki po centrach handlowych to dla nich norma i żadna przeszkoda. Stopa mi nawet na chwilę nie dała znać, że coś jest nie tak więc przy takim hetaniu to znaczy, że są warte swojej ceny, Polecam :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Polecam
10.26.2013 22:53:22

Przejechałem w nich obecny sezon (2013). Nawet w największe upały moje stopy nie zdołały się w nich spocić :)

Jedyna wada to niestety skrzypienie, które może irytować, ale powiedzmy sobie szczerze, to nie są buty na spacery. Chociaż należy przyznać, że chodzi się w nich równie przyjemnie jak jeździ.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
fajne butki
04.16.2015 11:56:14

Na poczatku wydawaly sie byc troche za ciasne ale po 1000km wogole ich nie czuc na nogach. Buty wygodne do jazdy i do dojscia do garazu. Mankanet lewy but zaczol skrzypiec, ale mi to nie przeszkadza. Zauwazylem tez ze plastikowe elementy wycieraja sie albo blizej brudza od aluminiowych oslon podnuzkow. Mozna je wychaczyc w fajnej promocyjnej cenie.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Złoty środek
08.01.2015 8:37:37

Buty użytkuję od dwóch lat, po przejechaniu ponad 20tyś. km stwierdzam, że był to dobry zakup. Zarówno przy jeździe w temperaturze +3 jak i przy +30st.C nie odczówałem dyskomfortu jednak zaznaczam, że skarpety termoaktywne dobrane były do warunków atmosferycznych. Duże uznanie za wewnętrzny but z dodatkowym sznurowaniem cienką linką jak w butach do snowbordu- idealne dla ludzi ze smukłymi stopami (we wszystkich innych mierzonych butach miałem problem z dopasowaniem). Bardzo przydatne okazało się rozwiązanie z paskiem zaciskowym w górnej części przez co zamek jest całkowicie odciążony co przedłuża żywotność butów, dodatkowo w upalne dni, umożliwia nie zapinanie zamka do końca. Nigdy nie przemokły i są wygodne podczas chodzenia. Zdecydowanie kupił bym jeszcze raz.

Gość
Napisałeś że nigdy nie przemokly?! Jeżdżę co dzienne do pracy ( mieszkam w Londynie) dość często tu pada czy poradzą sobie powiecmy przez godzinę jazdy w ulewę nieprzemakajac ?

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Alpinestars SMX PLUS
04.08.2016 11:55:45

Butki bardzo wygodne. Miałem na nogach kilka modeli różnych producentów.
Jak na buty z zacięciem sportowym są tak wygodne że na giewont w nich bym się wybrał - i to całkiem poważnie.
Z tą wodoszczelnością to bym nie przesadzał,są ze skóry eko więc na pewno będą przemakać. Jeżeli chodzi o wentylację to nie przesadzałbym że nie da się w nich spocić.
+ Waga
+ Wygoda
+ Cena - dobrze trafisz to poniżej 1K
- hmm możliwe że w upalne dni będzie w nich cieplutko :)

Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Buty Alpinestars SMX PLUS (2016) Gore-Tex
07.19.2016 15:14:55

Wersję Gore-Tex ciężko jest dostać w Polsce.
Buty Alpinestars SMX PLUS Gore-Tex - najlepsza wersja tych butów ever! Jeździłem w nich w deszczu, a nawet zdarzyło się w ulewie. Całkowicie wodoodporne. Noga w ogóle się nie poci, nie ma przykrych zapachów. Patent tzw. "drugim butem" mega - buty są niesamowicie wygodne - w ogóle ich nie czuć na nodze. Bardzo wysoka jakość wykonania i dbałość o szczegóły. Przy odpowiedniej konserwacji woskiem pszczelim buty posłużą na długie lata. Jednym słowem - w kwestii wykonania, wentylacji, komfortu i bezpieczeństwa jazdy ten but wymiata.

Wad nie stwierdzono - Polecam!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Po 2 latach
04.04.2017 22:05:06

Kupiłem je w styczniu 2 late temu po dość okazyjnej cenie 850 zł ,gdzie normalnie kosztowały ok. 1150 zł. Buty super , pełno ochraniaczy , wygodne , wyglądają chyba najlepiej ze wszystkich butów moto jakie widziałem. Po paru miesiącach zaczęły niestety skrzypieć ,ale psiknięcie je czymś załatwia sprawę , wewnętrzny but jest po prostu mega , dopasowanie jak w normalnym bucie. Niestety zdecydowałem się na wersję bez wentylacji ,a na początku miałem taką wybrać jednak nie nie byłem do końca przekonany do białego koloru i teraz żałuję ,bo w upalne dni czy nawet w temp. 24°c jest w nich po prostu ciepło - jednak idzie wytrzymać i jak wyjmiemy stopę w sumie nie jest jakaś szczególnie wilgotna. Po tym czasie podeszwy są nie starte ,a trochę w nich przechodziłem. Plastik(te matowe) od strony styku z moto niestety się bardzo szybko rysuje i nic nie idzie z tym zrobić , również logo alpiny na przodzie niestety pożółkło i nie idzie tego doczyścić. Ogólnie jestem mega z nich zadowolony.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
06.03.2017 18:49:46

Mam je od 2 miesięcy i jestem zadowolony. Dość wygodne jak na sportowe buty. To że skrzypią to normalne plastiki robią swoje ale dla mnie ważniejsza bezpieczeństwo.Wady słaba wentylacja przydałoby się tu rozwiązanie z sidi. Jak juz koledzy pisali wewnętrzna strona elementów plastikowych bardzo szybko się rysuje.Ogólnie polecam :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Jakość -Cena = POLECAM
05.15.2018 15:48:08

Szukałem moich pierwszych butów miałem kupić jakieś do 600zł ale niestety jakoś ich jakość nie do końca mnie przekonywała a wydać 600zł i za 2 lata szukać nowych....słaby dil.
Więc mierzyłem mierzyłem i mierzyłem skoro nie za 600 to kupie coś do 900zł no to RST tractech 2 już byłem zdecydowany ale jednak czułem że potrzebuje jeszcze coś porządniejszego( coś z zabezpieczeniem na kostkę) i postanowiłem mierzyć dalej Alpiny,Sidi i Dainese.

Sidi jak stałem uciskały w palce mimo dobrego rozmiaru że trochę są za sztywne, ogólnie bardzo fajny but.
Dainese jakoś nasłuchałem się dużo opini że problemy są z zamkiem.Po za tym but wygodny i wydaje się bezpieczny :)

No i SMX PLUS tu powiem tak poczułem się najbezpieczniej jak ryba w wodzie , najwygodniej tylko fakt cena okazało się że muszę jeszcze dołożyć....ale myślę że warto buty to jednak też bardzo ważny element stroju i raczej nie wymieniamy go co sezon, więc myślę że ten model butów zadowoli i innych nie zdecydowanych. Dla mnie ten model idealnie wpisuje się w to czego oczekiwałem.


Ogólnie SMX plus są super do jeansów jak i do całego kombi skórzanego. Do tego bardzo wygodne podczas jazdy jak i chodzenia, a co najważniejsze to jest but sportowy więc stawia bardzo na bezpieczeństwo :) Chodź jak nie mamy w głowie dobrze poukładane to żaden but nam nie pomoże.


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
05.29.2021 17:19:51

Ogolnie buty na plus. Jako minus jedynie dodalbym slabe dopasowanie w miejscu łydki, a mocne zacisniecie s celu lepszego dopasowania powoduje ograniczenie zakresu ruchu srodstopia. Kolejnym minusem jest slabe wyczucie dzwigni zmiany biegow w gore

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Harley-Davidson Softail Fat Bob 114 2018

Opinia po jezdzie testowej Fat Bobem 114" Softail z 2020 r.

Zalety:
-hamulce chyba najlepsze sposrod cruiserow HD
-silnik...

Harley-Davidson Road King Classic (2014-)

Opinia na podstawie jazd testowych modelem Classic z 2017 z silnikiem M8, 107"

Zalety:
-swietna klasyczna prezencja bez konieczn...

Kawasaki ZXR 400

W polowie lat 90-tych mialem przez 2,5 sezonu model L z '91.

Zalety:
-precyzyjne prowadzenie, szczegolnie na torze i rownych asf...

Honda VFR 1200X Crosstourer

witam jaką najlepiej Honde Crosstourer 1200 wybrać z brzebiegiem czy 80 tys to sporo czy nie zwracać uwagi zbytnio na przebieg w tych motorach?..Je...

Suzuki GSX 1250 FA

jedynie fajny klasyczny wygląd to mi się podoba w starszych bandziorach, szkoda ze nie prowadzą sie juz tak fajnie jak wyglądają, niestety tu nal...

Michelin Pilot Power

Kupiłem je tylko dlatego, że trafiły się świeże i tanio. Pomyślałem- zrobię krok wstecz i w ten sposób sprawdzę , czy rzeczywiście nowocze...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania