NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Alpinestars SMX-2 Air Carbon


6.56 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Rękawice są przeznaczone do jazdy w cieplejsze dni, ze względu na ich wysoką wentylację. Strona dłoni została wykonana ze skóry, natomiast część wierzchnia z przewiewnego materiały mesh. Ochronę zapewnia protektor kostek wykonany z włókna węglowego.

Forum Alpinestars SMX-2 Air Carbon


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 33%
Neutralne: 33%
Negatywne: 33%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
super rękawice
10.02.2013 12:57:32

Polecam. Używam je w lato powyżej 25. st - super wentylacja, dobrze wykonane, wygodne. Nie ma do czego się doczepić.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
03.19.2014 0:11:39

Rękawice bardzo wygodne, świetna wentylacja tyle że strasznie się zaciąga ten materiał, 3 reklamacje i wymieniłem na sp2 :)


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 47   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Bardzo wygodne, ale jakość to żenada
02.18.2015 15:02:21

Rękawiczki świetnie leżą na dłoniach i dają doskonałe wyczucie manetek. Wentylacja jest doskonała i latem zapewnia prawdziwy komfort. Dodatkowo świetnie wyglądają. Tyle dobrego.
Teraz minusy. A właściwie jeden. Czy to są rękawiczki na jeden sezon? Bo tak są wykonane. Tak jak pisał przedmówca, wszędzie wyłażą jakieś niteczki. Obcinałem już 3 razy. Pierwszy szew puścił po przejechaniu kilkudziesięciu (sic!) kilometrów. Reszta trzyma, ale po tym jak ciągle obcinam wyłażące kłaki nie ma złudzeń co do tego, że długo jeszcze wytrzymają.
Do tego dochodzi kwestia prania. To rękawice na upały. Dłonie się pocą. Trzeba to jakoś wyprać. A na metce są same zakazy. Ostatecznie wyprałem ręcznie w letniej wodzie z wykorzystaniem mydła dla dzieci.
Polała się czarna breja z MORZEM mniejszych i większych kłaków. Ciekawe czy rękawiczki przeżyją drugie pranie. Za taką kasę to żart.
Rękawiczki kupione w dużym sklepie motocyklowy, nie na Allegro za pół ceny.


Gość


Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Bardzo dobre
02.19.2015 17:36:11

Idealna rękawiczka na lato. Ja w nich latam gdy temperatura na zewnątrz zbliża się do 20C. Zapewnia super wygodę i przewiewność, jak dobra rękawiczka motocrossowa, przy jednocześnie dużo większej ochronie. Materiał mesh na palcach zaciąga się niestety od rzepów i należy unikać z nimi kontaktu. Ja w miejscach zaciągnięć wpuściłem kropelkę kleju typu butapren i problem zaciągania zniknął. Śladów praktycznie nie ma, a na pewno przedłuża rękawiczkom życie. Prałem kilka razy ręcznie używając detergentów podebranych żonie do delikatnego prania. Po wyschnięciu skórzane elementy należy nawilżyć np. kremem do rąk. Potrzeba matką pomysłów ;) Mam je już dwa sezony, ok 10tyś km przebiegu i wygląda, że najbliższe lato spokojnie przetrzymają.




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
OK, ale...
07.02.2015 13:57:54

Jeśli chodzi o wentylacje i komfort jazdy to super!
Jednakże tak jak pisali koledzy powyżej, jakość wykonania zostawia dużo do życzenia. Siateczka jest postrzępiona przez rzep. Przy rzepie zrobiła mi się dziura po 2 tyg jazdy...


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Nie takie złe
08.31.2016 13:02:26

Używałem je 4 sezony.

Przewiewne, bardzo wygodne, świetne czucie manety. Na przeloty w ciepłe dni są jak złoto. Uczucie jakbym nic nie miał na rękach. Mechacenie meshu na wierzchu dłoni polecam olać - po jakimś czasie moje same się ułożyły.

Poszły do śmieci, bo wytarła się dziura na lewej na kciuku. Przelatały jakieś 10 000 km. Ogólnie byłem z nich zadowolony.

Mam za to pewne wątpliwości co do tego, jak dobrze by się zachowały przy szlifie, ale na szczęście nie musiałem tego sprawdzać.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
porażka
07.15.2017 0:30:33

strasznie farbują, próbowałem już wszystkiego. Fakt, są wygodne ale co to za przyjemnosc gdzie po kazdej jeździe mam dłonie jakbym wyszedł z kopalni


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
pomyłka
10.13.2017 12:57:45

Poza wentylacją, która w tym modelu wydaje się oczywista na plus zaliczam wygodę, która nie od razu była taka oczywista (ułożyły się po pierwszym solidnym przemoczeniu). Plus następny - gwiazda - logo ;) i wyczucie manetki.
Jakość ŻENADA - najgorszy produkt tej marki jaki posiadam - o nitkach nie wspomnę to pierdoła, to że farbują też ale że rzepy nie trzymają to skandal. Zapinam i po kilku kilometrach rękawice odpięte obie,jedna i po zapięciu to samo za chwilę. Mankiet kurtki dotknie rękawicę i odpięta. Ruszysz się i odpięta. Ręce opadają...... Nie chce mi się ich zakładać, leżą w szafie. Za te same pieniądze kupiłem wentylowane długie IXONY - są o niebo lepsze. W sumie nie widzę już zalet krótkich rękawic.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Gość
06.21.2018 22:24:31

Wygodne,przewiewne i... niezwykle tandetne! Zaczyna się od mechacenia materiału już po pierwszym użyciu. Po dwóch letnich sezonach rękawice do wyrzucenia.
Za te pieniądze trzeba szukać u innych producentów.

Gość
Wszyscy producenci ostatnio obniżyli loty. Oglądałem rękawice Helda - kiedyś znakomita marka, dzisiaj... szkoda komentować :(



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA