4
OPINIA Shima Inverno
10
OPINIA Gopro Hero 11 Black
7
OPINIA Shima STR-2
10
OPINIA LS2 FF313 Vortex Carbon
10
OPINIA Yamaha XJ600 S Diversion
1
OPINIA Akumulatory Tuborg AGM
9
OPINIA Honda VTR 1000 SP1
9
OPINIA MaxTo M2

NOWOŚĆ Pokrowiec na motocykl SECA Outdoor S / M / L / XL
9
OPINIA Kawasaki ZX-14R / ZZR 1400 2012-
9
OPINIA Honda CBR 900RR Fireblade SC33 1996-1999
Mamy już 21362 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


RST Ventilator III



Zdjęcia przedmiotu

1   2  

RST Ventilator III

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.50 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 63%
Neutralne: 13%
Negatywne: 25%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Raczej nie warto
10.26.2013 11:53:16

Uparcie szukałem kurtki trójwarstwowej i to okazało się dużym błędem. Przez prawie cały sezon i tak jeżdżę z wypiętymi warstwami, ale kurtka przez to leży za luźno (brak regulacji na tułowiu). Po wpięciu podpinki jest jednak za ciasna, więc te wszystkie warstwy można sobie w buty wsadzić (zresztą ta "membrana" przemaka bardzo szybko). Po sezonie zaczynają się pruć szwy w prawym rękawie na łączeniu warstw, więc mam obawy czy ten materiał wytrzyma nawet jakiś lekki szlif (siatka jest z poliestru, który podobno jest znacznie mniej trwały od reszty kurtki, wolałbym tego nie sprawdzać).

Wentylacja bardzo dobra, ale to kurtka WYŁĄCZNIE na lato, nie ma co się łudzić że posłuży w deszczu, a w chłodne dni nie ma jak wcisnąć podpinki. Drugi raz już bym nie kupił (jak i trójwarstwowej kurtki w ogóle - porażka). Jak coś ma być to wszystkiego, to jest do niczego :(.

Gość
wiec źle dobrany rozmiar. Przed kupnem poczytałem, pooglądałem i dowiedziałem się ze z 3 warstwami na być bardzo ciasno a w jednej ok i tak dobrałem. Komplet nam od 2012 i sprawuje się dobrze. Jeździłem przy ok 5°C i dawał rade. Co do szlifów nie miałem i nie zamierzam. Na pewno do skóry przepaść jesli chodzi o wytrzymałość ale komfort bdb. Pozdrawiam.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Daje radę
05.02.2014 11:11:58

Co prawda użytkuję od miesiąca, ale jak dla mnie kurtka naprawdę jest świetna. Podpinka jest idealna na jazdę w temp. od 5 do 20 stopni. Razem ze spodniami od RST mamy komplet. Wentylacja jest świetna, elegancko wentyluje nawet z podpinką.

Gość
Pytanie jak sprawują się spodnie w temperaturze 5 stopni czy mocno w kolana i krocze wieje? Zastanawiam się nad tą kurtką ale na mmotocykl typu naked i kolana/ krocze bardzo mocno są narażone na wiatr stąd te pytanie

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
świetna!
02.28.2015 10:28:06

Jakoś ja nie mam problemów z jazdą z dwoma wpiętymi warstwami lub bez nich. Chyba kolega jakiś niewymiarowy jest ;)
Świetna kurtka do jazdy w ciepłe i chłodne dni.
Mały minus za brak zamków przy rękawach za to plud za CE na plecach a nie tylko pianka. Poniżej tysiąca nie ma moim zdaniem lepszej kurtki a szukałem i pytałem od paru miesięcy!
Polecam RST!

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Idealna !
04.17.2015 8:30:47

Szukałem kurtki całorocznej (poza zimą - śniegową) i ta wraz ze spodniami (mam do niej spodnie ventilator IV) sprawdza się idealnie.

-Regulacje działają ok - wszystko jest na swoim miejscu zarówno bez podpinek jak i z podpinkami. Podpinki wpina i wypina się dość prosto i nie ma strachu że zaraz coś odpadnie.
-Sporo kieszonek - oczywiście nie tyle ile w modelach adventure ale są i dają radę.
-Membrana chroni przed deszczem jak należy.
-Jazda w termicznych ciuchach z wszystkimi podpinkami przy 5 st. C jest komfortowa.
- Lato poezja - czy to do pracy czy na wypad - nie ma opcji by się zagrzać jak pies. Świetna wentylacja.
- Żonie się podoba/ podobam ;)

Wady:
- zawsze są jakieś wady i jak narazie po roku użytkowania obstawiam słabe rzepy na mankietach, nie ma tragedii ale się wyrabiają.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Idealna kurtka!
04.17.2015 8:39:22

zapomniałem zaznaczyć tych gwiazdek na boku ;)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Nie polecam
03.07.2016 15:40:53

Kurtka wentylacje ma ok, ale ta jakość wykonana do bani
Zeszły sezon kupiona i po 3 miesiacach walki z reklamacja oddana nigdy do tej firmy nie worce

Gość
Również proszę o więcej informacji co się stało i co z reklamacja dzięki

Gość
Opisz może co było przyczyną reklamacji.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Gość
11.29.2017 10:48:15

Mam. Zmieniam. Jakosc: w pierwszym sezonie poleciał zamek główny oraz zamek od kieszeni. Naklejki odeszły po 3 mc. Wentylacja: słaba. Żonie zakupiłem komplet innej firmy i bardzo chwali że przemyślana konstrukcja. Wygoda: tutaj lepiej lecz nie powala - rozciagliwa troszke a w dodatku protektory nie zawsze utrzymują się w tej samej pozycji.

Gość1234
jaki zestaw?

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jak najbardziej polecam
03.13.2019 23:38:53

Nie wiem jak można pisać, że ta kurtka jest do bani, że coś się rozlatuje albo pruje? Może wyglądacie jak King Kong albo nie umiecie się obchodzić z odzieżą???

Użytkuję cały komplet RST Ventilator III (kurtka + spodnie) od 2014 roku + do tego buty i rękawice RST TracTech EVO.
W tym komplecie zjechałem 3/4 Europy, ok. 20 000 km. W warunkach temperaturowych od -10 do +35. Niejednokrotnie pokonując 1000 km dziennie przez kilkanaście godzin jazdy.
I wiecie co? Jeżdżę dalej!
Nic się nie zepsuło, nic się nie odpruło, suwaki działają tak jak na początku.
Naprawdę nie mogę nic złego powiedzieć. Jeżeli zmienię ten komplet to tylko na inny kolor :)
Znajomi również mają ubrania RST i nikomu się nic nie psuje i nie pruje.
Co więcej, w spodniach RST uderzyłem kolanem w barierkę - w motocyklu pękła owiewka, urwał się kawałek gmola i przetarła się sakwa, a na spodniach nie ma ani śladu i kolano mam całe.

Gość
"W tym komplecie zjechałem 3/4 Europy, ok. 20 000 km. W warunkach temperaturowych od -10 do +35. Niejednokrotnie pokonując 1000 km dziennie przez kilkanaście godzin jazdy." Dzięki, to jest właśnie miarodajna opinia;)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Harley-Davidson Softail Fat Bob 114 2018

Opinia po jezdzie testowej Fat Bobem 114" Softail z 2020 r.

Zalety:
-hamulce chyba najlepsze sposrod cruiserow HD
-silnik...

Harley-Davidson Road King Classic (2014-)

Opinia na podstawie jazd testowych modelem Classic z 2017 z silnikiem M8, 107"

Zalety:
-swietna klasyczna prezencja bez konieczn...

Kawasaki ZXR 400

W polowie lat 90-tych mialem przez 2,5 sezonu model L z '91.

Zalety:
-precyzyjne prowadzenie, szczegolnie na torze i rownych asf...

Honda VFR 1200X Crosstourer

witam jaką najlepiej Honde Crosstourer 1200 wybrać z brzebiegiem czy 80 tys to sporo czy nie zwracać uwagi zbytnio na przebieg w tych motorach?..Je...

Suzuki GSX 1250 FA

jedynie fajny klasyczny wygląd to mi się podoba w starszych bandziorach, szkoda ze nie prowadzą sie juz tak fajnie jak wyglądają, niestety tu nal...

Michelin Pilot Power

Kupiłem je tylko dlatego, że trafiły się świeże i tanio. Pomyślałem- zrobię krok wstecz i w ten sposób sprawdzę , czy rzeczywiście nowocze...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania