NOWOŚĆ L&J Rypard KSM045

NOWOŚĆ Course Pacer

NOWOŚĆ Spyke Milano Man 2.0

NOWOŚĆ Romet Ogar 202 Fi

NOWOŚĆ Shark EVO GT

NOWOŚĆ Held 9250 Balaclava

NOWOŚĆ Interkom Biketec Spirit

NOWOŚĆ Continental TKC 70 Rocks
9
OPINIA Suzuki GSX 1400
9
OPINIA Pirelli Sport Demon
7
OPINIA Yamaha XT1200Z Super Tenere (2010-2016)
Mamy już 18618 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


RST Ventilator III



Zdjęcia przedmiotu

1   2  

RST Ventilator III

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.50 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 63%
Neutralne: 13%
Negatywne: 25%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Raczej nie warto
10.26.2013 11:53:16

Uparcie szukałem kurtki trójwarstwowej i to okazało się dużym błędem. Przez prawie cały sezon i tak jeżdżę z wypiętymi warstwami, ale kurtka przez to leży za luźno (brak regulacji na tułowiu). Po wpięciu podpinki jest jednak za ciasna, więc te wszystkie warstwy można sobie w buty wsadzić (zresztą ta "membrana" przemaka bardzo szybko). Po sezonie zaczynają się pruć szwy w prawym rękawie na łączeniu warstw, więc mam obawy czy ten materiał wytrzyma nawet jakiś lekki szlif (siatka jest z poliestru, który podobno jest znacznie mniej trwały od reszty kurtki, wolałbym tego nie sprawdzać).

Wentylacja bardzo dobra, ale to kurtka WYŁĄCZNIE na lato, nie ma co się łudzić że posłuży w deszczu, a w chłodne dni nie ma jak wcisnąć podpinki. Drugi raz już bym nie kupił (jak i trójwarstwowej kurtki w ogóle - porażka). Jak coś ma być to wszystkiego, to jest do niczego :(.

Gość
wiec źle dobrany rozmiar. Przed kupnem poczytałem, pooglądałem i dowiedziałem się ze z 3 warstwami na być bardzo ciasno a w jednej ok i tak dobrałem. Komplet nam od 2012 i sprawuje się dobrze. Jeździłem przy ok 5°C i dawał rade. Co do szlifów nie miałem i nie zamierzam. Na pewno do skóry przepaść jesli chodzi o wytrzymałość ale komfort bdb. Pozdrawiam.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Daje radę
05.02.2014 11:11:58

Co prawda użytkuję od miesiąca, ale jak dla mnie kurtka naprawdę jest świetna. Podpinka jest idealna na jazdę w temp. od 5 do 20 stopni. Razem ze spodniami od RST mamy komplet. Wentylacja jest świetna, elegancko wentyluje nawet z podpinką.

Gość
Pytanie jak sprawują się spodnie w temperaturze 5 stopni czy mocno w kolana i krocze wieje? Zastanawiam się nad tą kurtką ale na mmotocykl typu naked i kolana/ krocze bardzo mocno są narażone na wiatr stąd te pytanie

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
świetna!
02.28.2015 10:28:06

Jakoś ja nie mam problemów z jazdą z dwoma wpiętymi warstwami lub bez nich. Chyba kolega jakiś niewymiarowy jest ;)
Świetna kurtka do jazdy w ciepłe i chłodne dni.
Mały minus za brak zamków przy rękawach za to plud za CE na plecach a nie tylko pianka. Poniżej tysiąca nie ma moim zdaniem lepszej kurtki a szukałem i pytałem od paru miesięcy!
Polecam RST!

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Idealna !
04.17.2015 8:30:47

Szukałem kurtki całorocznej (poza zimą - śniegową) i ta wraz ze spodniami (mam do niej spodnie ventilator IV) sprawdza się idealnie.

-Regulacje działają ok - wszystko jest na swoim miejscu zarówno bez podpinek jak i z podpinkami. Podpinki wpina i wypina się dość prosto i nie ma strachu że zaraz coś odpadnie.
-Sporo kieszonek - oczywiście nie tyle ile w modelach adventure ale są i dają radę.
-Membrana chroni przed deszczem jak należy.
-Jazda w termicznych ciuchach z wszystkimi podpinkami przy 5 st. C jest komfortowa.
- Lato poezja - czy to do pracy czy na wypad - nie ma opcji by się zagrzać jak pies. Świetna wentylacja.
- Żonie się podoba/ podobam ;)

Wady:
- zawsze są jakieś wady i jak narazie po roku użytkowania obstawiam słabe rzepy na mankietach, nie ma tragedii ale się wyrabiają.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Idealna kurtka!
04.17.2015 8:39:22

zapomniałem zaznaczyć tych gwiazdek na boku ;)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Nie polecam
03.07.2016 15:40:53

Kurtka wentylacje ma ok, ale ta jakość wykonana do bani
Zeszły sezon kupiona i po 3 miesiacach walki z reklamacja oddana nigdy do tej firmy nie worce

Gość
Również proszę o więcej informacji co się stało i co z reklamacja dzięki

Gość
Opisz może co było przyczyną reklamacji.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Gość
11.29.2017 10:48:15

Mam. Zmieniam. Jakosc: w pierwszym sezonie poleciał zamek główny oraz zamek od kieszeni. Naklejki odeszły po 3 mc. Wentylacja: słaba. Żonie zakupiłem komplet innej firmy i bardzo chwali że przemyślana konstrukcja. Wygoda: tutaj lepiej lecz nie powala - rozciagliwa troszke a w dodatku protektory nie zawsze utrzymują się w tej samej pozycji.

Gość1234
jaki zestaw?

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jak najbardziej polecam
03.13.2019 23:38:53

Nie wiem jak można pisać, że ta kurtka jest do bani, że coś się rozlatuje albo pruje? Może wyglądacie jak King Kong albo nie umiecie się obchodzić z odzieżą???

Użytkuję cały komplet RST Ventilator III (kurtka + spodnie) od 2014 roku + do tego buty i rękawice RST TracTech EVO.
W tym komplecie zjechałem 3/4 Europy, ok. 20 000 km. W warunkach temperaturowych od -10 do +35. Niejednokrotnie pokonując 1000 km dziennie przez kilkanaście godzin jazdy.
I wiecie co? Jeżdżę dalej!
Nic się nie zepsuło, nic się nie odpruło, suwaki działają tak jak na początku.
Naprawdę nie mogę nic złego powiedzieć. Jeżeli zmienię ten komplet to tylko na inny kolor :)
Znajomi również mają ubrania RST i nikomu się nic nie psuje i nie pruje.
Co więcej, w spodniach RST uderzyłem kolanem w barierkę - w motocyklu pękła owiewka, urwał się kawałek gmola i przetarła się sakwa, a na spodniach nie ma ani śladu i kolano mam całe.

Gość
"W tym komplecie zjechałem 3/4 Europy, ok. 20 000 km. W warunkach temperaturowych od -10 do +35. Niejednokrotnie pokonując 1000 km dziennie przez kilkanaście godzin jazdy." Dzięki, to jest właśnie miarodajna opinia;)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Caberg Levo

Szukałem dobrego kasku szczękowego przez 3 tyg.
Przewertowałem internet w opiniach i filmach na yt. Poprzez wszystkie hjc, bell, nolan i in...

Suzuki GSX 1400

Jest to mój trzeci moto powyżej litra i pierwszy czterocylindrowy. Motocykl z niesamowitym silnikiem, wygodny. U mnie spalanie 5,5 - 7 litrów, opon...

Pirelli Sport Demon

Bardzo dobra opona. Po zmianie ze starego kwadratowego Laserteca moto zyskało na zwrotności, dosłownie skręca jak rower. Szybko się grzeje, świe...

Yamaha XT1200Z Super Tenere (2010-2016)

W moim posiadaniu 3 sezony rocznik 2011 -
z plusów:
to przede wszystkim heble !!!
szyba- jak toś wspomniał załatwia doda...

Honda NT 700 V Deauville 2006-2013

Mam NT700VA od czterech sezonów. Używany na co dzień na dojazdy do pracy, trochę wycieczek po Polsce i kilka dłuższych wyjazdów po ok 3000km. ...

Yamaha FZS 1000 Fazer (2000-2005)

MOto miałem z wloch nie wygladało na powypadkowe bylo zadbane w pięknym czarnym kolorze z 2002 roku, przebieg 60 k jezdziłem nim rok. sprzegło za...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania