NOWOŚĆ BMW Rider

NOWOŚĆ IXS Arctic Gore-Tex

NOWOŚĆ Spidi NK5 H2Out

NOWOŚĆ Revit Aquila H2O

NOWOŚĆ Icon Alcan WP3

NOWOŚĆ Icon Raiden

NOWOŚĆ Scott AC Premium GTX

NOWOŚĆ Derbi Cross City 125

NOWOŚĆ L&J Rypard KTM050 Zender
2
OPINIA Shima SX-2
9
OPINIA Shima Inverno
Mamy już 18286 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Crivit Sports (kask z Lidla)



Zdjęcia przedmiotu

1  

Crivit Sports (kask z Lidla)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.00 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 58%
Neutralne: 17%
Negatywne: 25%


Gość


2
nie polecam
10.04.2013 14:45:31

Nie polecam. Strasznie plastikowy, słabe materiały użyte do produkcji, po założeniu bardzo twardy i niewygodny. Jedyne na co ma się ochote to zdjąć go szybko z głowy.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
10.06.2013 13:43:30

Ja w lidlu kupiłem ten kask i ładowarke. Ładowarka służy mi do dziś i jest super, a kask to porażka - głośny jak diabli nawet przy niskich prędkościach, jakość wykonania poniżej przeciętnej, wentylacji praktycznie nie ma, szybka paruje na każdym kroku. Bardzo szybko go zmieniłem na HJC CS-12, który jest o niebo lepszy od tego.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
Gość
09.09.2014 22:47:10

+niska cena
+w miare wygodny, nigdy nie miałam żadnych odcisków
+wypinany środek
+druga szybka w zestawie
+dużo akcesoriów w zestawie (druga szybka, drugi kołnierz, wyciszenia itp.)

-bardzo, bardzo głośny, nawet przy niskich prędkościach,
-do środka cały czas dostaje się powietrze, przez co cały czas słychać świsty, gwizdy i inne nieprzyjemne dźwięki
-dosyć ciężki
-w moim egzemplarzu po roku użytkowania zepsuł się mechanizm podnoszenia szczęki i udało mi się go zwrócić

Głosy: 59   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
kask motocyklowy crivit LIDL
06.13.2015 22:16:10

To jest kask dla motocyklistów z turystycznym zacięciem, jeżdżących ze średnimi prędkościami, na przejażdżki z żoną czyli bez szaleństw. Teraz konkrety: komfort jazdy będzie rewelacyjny jak sam dopasujesz sobie kask do swojej głowy. Czyli zakładamy go w domu i zamykamy, zapinamy i tak chodzimy aż zaboli. Ściągamy kask. Wyciągamy wyściółkę i ugniatamy wnętrze i znowu zakładamy. Powtarzamy czynności, aż będzie dopasowany ( ja dopasowywałem w 2 godziny - warto było). Wentylacja super. Szyba zamknięta nie parowała nawet w grad i deszcz - ale wentylatorki otwarte. Wyciszenie średnie przy prędkościach do 140km/h - bez tragedii. Aero super do V max 140km - nie rzuca głową. Jakość wyk. za tę cenę super.

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Wmiare kask
09.22.2015 10:53:40

Kask kupiłem za 150 zł , cena taka ze względu na brak pudełka , ale cała reszta była . Kask użytkowałem przez 2 lata jeżdżąc na mini ścigaczach Rieju 80 i yamaha 125 . Przez te 2 lata nie bardzo miałem na co narzekać , żadnych świstów itp nie miałem może dlatego że nie przekraczałem 130km/h ? Kask wykonany średnio , ale ma wymienne wkłady , szybkę antifog i blęde . Kask lekko poobijałem i porysowałem , ale trzyma się kupy . Motocykl sprzedałem a kask pożyczyłem znajomemu , i on też nie narzeka . Sam nie wiem czemu opinie są aż tak złe , cena mówi sama za siebie i nie ma sensu oczekiwać od kasku z lidla jakości agv czy schubertha .

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Kask z Lidla
05.26.2016 18:18:47

+ Niska cena
+ Podnoszona szczeka
+ Blenda
+ Wyjmowane wnętrze
+ Sporo dodatkowych akcesoriów w zestawie (druga szyba, zapasowe wnętrze itd.)
+ Dość wygodny

- głośny (nawet bardzo)
- wysoka waga
- słaba wentylacja
- słaba aerodynamika

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
kask lidla
05.27.2016 17:33:34

głośny
paruje
i po długiej jeździe boli czubek głowy
ale za 200 zł. nie dostaniemy 2000 zł.
ostatnio miałem okazję przetestować go na asfalcie
jak mi wymusił jeden taki. Moto do kasacji, a głowa cała nawet
nic nie bolało i kask jest cały spełnił funkcję nie ma co marudzić
jak komuś źle niech kupi kask shoei

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Pozytywny
01.24.2017 16:20:35

Kask z lidla mam już 3 lata. Używam go do jazdy turystycznej. Odpowiednio dopasowany jest wygodny.Do tej pory lekko przetarły mi się dopinki do kasku. Cena względem opcji jakie posiada jest znakomita. Przyciemniana szyba, dodatkowa blenda, bardzo dobre zapięcie, szczęki.
Przy dużych prędkościach jest głośno ale wynika to chyba z tego, że nie jest bardzo ciasny i nie zatyka uszów.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
kask szczękowy Cirvit
07.09.2017 8:54:00

Kasku tego używałem przez 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Szybka nie paruje (tylko trzeba ja odpowiednio czyścic żeby nie wytrzeć warstwy ochronnej), przy 150/h miałem ślizga i kask spełnił swoją funkcję. Teraz kupiłem z Niemiec nowszy model (2017) i jestem w dalszym ciągu bardzo zadowolony, jak za ta cenę. W/g mnie jak na kask szczękowy jest dość lekki , tylko 1650g. Mógłby być tylko ciut cichszy.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dał radę przy wypadku.
11.19.2017 12:39:33

Kask pomimo swoich wad tj, głośność i średnie wykonanie, uchronił mnie przy bardzo nieprzyjemnej glebie. Ręka złamana i noga też, ale głową całą pomimo przywalenia prosto w asfalt. Jedynie co się z nim stało to zarysowanie w dwóch miejscach lakieru i niestety szyba wypadła, bo nie wytrzymał mechanizm. Najważniejsze, że głowa cała.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Szybka
08.02.2018 12:53:36

Czy ktoś wie gdzie i jak dokupić szybke do tego kasku ? Może pasuje szybka od kasku innego producenta ?

Gość
LOL. Serio chcesz kupić szybke do kasku z marketu? To są jednorazówki. Kup sobie jakiegoś taniego LS2 - przynajmniej są do tego akcesoria.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Kask
05.28.2020 13:01:58

Niewątpliwym plusem jest dołączenie przez producenta "Pinlocka" o wartości około 100 pln, co przy cenie 249 pln czyni go atrakcyjnym pod względem ekonomicznym. Spełnia też europejską normę ECE-R 22.05 czyli można zaryzykować stwierdzenie, że osiąga 4/5 gwiazdek. Co więcej ten kask naprawdę był testowany, a nie jak większość z alifriend tylko teoretycznie, pomimo zapewnień sprzedawcy i nazw na metkach. Kolejnym plusem jest rozmiar i umiejscowienie blendy, która nie dotyka nosa, a w niektórych "markowych" wręcz opiera się na nim (ocena subiektywna). Mankamentem może być kupienie zapasowych części w postaci szyby czołowej ale na razie jest ok więc się nie martwię. Z czystym sercem polecam jako pierwszy kask szczękowy.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shima SX-2

Przerobiłem dwie pary tych butów, czarno-szare i brązowe.

Zalety:
+ bardzo wygodne, zarówno na moto, jak i do chodzenia

Shima Inverno

Zaznaczam, że opisuję na razie pierwsze wrażenia. Do tej pory jeździłem w rękawicach sezonowych bez membrany i bez wentylacji. Dłonie mam takie...

Suzuki DR 125 SM (2008-2013)

Jeśli ktoś szuka na początek swoje rozrywki z motoryzacja to jest idealny motocykl. Mało usterek, mało spała i do tego bardzo cichy. Gorąco pol...

Romet K125

Motocykl bardzo kiepsko wykonany.
Plastiki niskiej jakości.
Opony to tragedia na mokrym asfalcie trzeba być ultra ostrożnym
U...

BMW F800GS (2008-2012)

NIE MIAŁEM OKAZJI JEŹDZIĆ TYM MOTOCYKLEM.
Ale kilka lat temu wybrałem się na rajd terenowy startowały 3sztuki 800cm3
W 2 !!!!!!! p...

Suzuki SV650 N/S (1999-2002)

Wersją S zrobiłem około 1 tys km.
A więc mogę się wypowiedzieć na temat motocykla. Ten motocykl niczym mnie już nie zaskoczy.
Je...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania