10
OPINIA Yamaha TDM 900
10
OPINIA Honda CB 500 1993-2003
9
OPINIA Honda CB 500 1993-2003

NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
Mamy już 18178 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shoei NXR



Zdjęcia przedmiotu

1   2  

Shoei NXR

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.15 / 10

(Na podstawie 22 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 73%
Neutralne: 18%
Negatywne: 9%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
10/10
06.21.2014 14:02:18

Mam od tygodnia i muszę przyznać że lepszego kasku ze świecą można szukać ;) Wygodny, wnętrze mięciutkie, gąbeczki dobrze przylegają, nawet nie jest taki głośny. Ale i tak wszystko bije na łeb wentylacja - jak wyszedłem ze sklepu na jazde testową to zawiał wiatr, a ja czułem że wieje mi po głowie :D Nawet nie wsiadłem na moto żeby poczuć wentylacje. W zimniejsze dni trzeba pozamykać wloty bo jest za zimno.

AdiST
Hehe, to jest dobra cena? Dobra cena to jest tu: http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/9392.html?q=NXR

moto-akcesoria.pl
Dobry kask ! Teraz już w niższej cenie : https://www.moto-akcesoria.pl/kaski/144-kask-integralny-shoei-nxr.html?search_query=shoei+nxr&results=18

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
rewelacja
09.24.2014 15:47:45

Polecam ten kask na 200%. Jedynie wyciszenie jest średnie, a tak to najwyższa półka - dobra wentylacja, wnętrze aksamitne i wygodne, świetna aerodynamika - jechałem zarówno na sporcie CBR1000RR jak i na FZ1 w wersji naked - na obu kask zachowywał się doskonale. Wloty powietrza dostosowane bardziej do sportowej pozycji - wtedy działają najefektywnie, ale nawet na wyprostowanej głowie wieje i to bardzo dobrze. W opini niektórych pseudo testów wadą NXR jest doklejany tylny spojler, ale są to testy pisane przez ludzi bez wiedzy i pojęcia. Taki zabieg ma zwiększyć bezpieczeństwo kasku - im więcej krawędzi ma kask tym jest słabszy i gorzej pochłania energie uderzenia. Arai tak samo dokleja wszystkie elementy do skorupy i nawet promuje to rozwiązanie pod nazwą R75 Shape

Zobaczcie sobie ten filmik to zobaczycie o czym mówie - https://www.youtube.com/watch?v=zyf-l2IZhRs

Ogólnie kask bardzo dobry, ale ze względu na średnie wyciszenie(które i tak nie jest złe) oraz cene nie otrzymuje dziesiątki. POLECAM!

Gość
wow dla poprzednika za lingwistykę :-/

Gość
Elementy nie muszą być doklejane, żeby odczepiły się podczas uderzenia. Moim zdaniem lepiej jak są na zatrzaskach, bo można je zdjąć i wyczyścić np., zwłaszcza jak jest to choćby wlot powietrza. W moim c3 pro od schubertha wlot powietrza odleciał przy wypadku, kask pękł a dla głowy nic się nie stało. łatwo go było wyczyścić i wgl. A weź teraz wyczyść wlot powietrza, który jest przyklejony, a nie na zatrzaskach (np. w rpha 11). Ciężka sprawa... wiem, wiem, pisałeś o spojlerze. no ale taka analogia ;)

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Raz założysz i już nie będziesz chciał zdjąć
03.30.2015 15:38:30

Przesiadłem się na niego z za dużego AGV S-4 SV. Nie miałem wcześniej na głowie kasku tej klasy, a więc różnica po zmianie jest kolosalna.

Z zamkniętymi wlotami powietrza i założoną osłonką brody jest cichutki. Nie sprawdzałem jeszcze przy otwartej z prędkościami ~200km/h.

Mega lekki, odwracanie głowy w mieście stało się łatwiejsze. Wystarczy go wziąć do ręki aby zauważyć jaki jest lekki.

10km przejazd po Warszawie (około 25 minut) w lekkim deszczu i nie trzeba było w ogóle uchylać szybki i otwierać wentylacji. Pinlock bez śladów zaparowania, ciężko było się przyzwyczaić aby na światłach nie podnosić szybki w celu odparowania, nie było to konieczne.

Pole widzenia pod sportową pozycję, dla mnie to zaleta.

Generalnie jest to dla mnie przesiadka jak z "malucha do mercedesa" :)

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
git gitara
08.18.2015 18:23:00

ponad 30 tys km. w każdych warunkach
wiosna - jesień
dzień - noc
zimno - ciepło
słońce - deszcz

super kask. super wykonanie. dobre wyciszenie. jakoś materiałów bardzo wysoka. ......brakuje mi tylko blendy ....



LuckyLuk
Posiadam zarówno kask jak i tą szybkę od ponad roku i z czystym sumieniem mogę polecić - REWELACYJNIE się to sprawdza.

Mat
Do tego kasku mozna dokupic szybe Fotochrom ktora sprawdza sie idelanie w czasie mocnego slonca jak i nocy

oocho
Mega rzecz ten wizjer :D

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
NXR
11.16.2015 15:54:57

W kasku jeżdżę od kilku tygodni i jak dla mnie ten kask gaci nie urywa. Używam go jeżdżąc naked-em i dużą wadą tego kasku jest dokuczliwszy hałas jadąc powyżej 140 km/h ( jeśli aniołowie marki będą chcieli zarzucić mi źle dobrany rozmiar będzie to zwyczajnie nie prawda kask został dobrany właściwie włącznie z wymianą policzków dla optymalnego dopasowania, a argument typu to garnek sportowy więc musi być głośny już w ogóle można wrzucić w jakiś farmazon ) co do jakości hmmm jak dla mnie też nie jest to żaden high level wiele kasków na rynku oferuje podobną jakość wykonania. Wentylacja faktycznie sprawdza się bardzo dobrze. Parowanie szybki podczas dni o dużej wilgotności oczywiście się zdarza podczas jazdy z małą prędkością ale lekkie jej uchylenie rozwiązuje problem. Komfort – jeśli mówimy o tym jak go czuć na głowie podczas jazdy to tu faktycznie większych zastrzeżeń nie można mieć.
Aerodynamika – fizyki nie oszukasz... jest dość poprawna.

Podsumowując nie podzielam piania zachwytu nad tym kaskiem nie jest to kask zły ale też nie jest to żaden lider w swoim przedziale cenowym.


Gość
Jeśli wizjer paruje tzn ze pinlock jest źle założony, sprawdź go próbując wepchnąć karteczke taką z małych notatników jesli gdzieś wejdzie to trzeba poprawić pinlock

Gość
dokladnie,przejedz sie w rpha to zobaczysz co to halas w kasku,nxr jest super cichy,mam od paru tyg.i dla mnie wspanialy pod kazym wzgledem.

LuckyLuk
Oczywiście, że nie ma kasków sportowych + dobrze wyciszonych ponieważ chodzi o masę kasku. Albo cięższy cichy , albo lekki głośny.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Polecam kask z najwyższej półki
01.24.2016 18:05:45

Polecam kask wszystkim wymagającym. Miękki w środku, idealna wentylacja, świetna aerodynamika, mega lekki. Latam w nim sezon i sprawuje się super!
Wyciszenie nie powala w końcu to kask typowo sportowy ;)
Warto wydać 2 tysiące POLECAM NXR Mystify

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Drogi kask, z najwyższej półki.
03.29.2016 18:28:04

Od niedawna jestem w posiadaniu białego NXR'a. Poprzednio używałem Airoha Movementa i różnica jest ogromna.
Kask jest leciutki
Wyciszenie, w stosunku do Airoha bardzo na plus.
Prawie w ogóle nie czuje drgań przy wyższych prędkościach 100+, jeżdżę na nakedzie.
Super wizjer, dołożyłem około 400 zł na szybkę fotochromatyczną, która dostosowuje się do promieni słonecznych. Jak zakładałem w sklepie była przezroczysta, podczas jazdy w słońcu momentalnie się przyciemniła. Dla mnie bomba, świetna alternatywa dla blendy.
Samo wykonanie i wygląd według mnie też super, widać aerodynamikę i sportowy charakter.
Jedyna wada to cena, łączny koszt to 2400 bez malowań, no ale cóż takie firmy jak Shoei czy Arai to już marka, a za markę się płaci.

Gość
Ja kupilem w UK nowy za 1250zł wczoraj... pzrd

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Kask z najwyższej półki
04.05.2016 13:01:41

Jest to już mój drugi kask z logiem Shoei.
Wykonanie jak zwykle na najwyższym poziomie.
Jest to przede wszystkim lekki, sportowy kast. Nie uświadczymy tutaj żadnej blendy czy dłuższej skorupy chroniącej szyję.

Shoei postawił, jak zwykle w tego typu kaskach, na bardzo wydajną wentylację, więc nie ma się czemu dziwić że wygłuszenie nie jest tutaj perfekcyjne. Niemniej wkładki przy uszach spełniają swoje zadanie i nie widzę tutaj większego pola do narzekań.

Skorupa lekka a aerodynamika naprawdę daje wrażenie odciążania karku przy większych prędkościach.

Jedynym małym minusem jest dla mnie system domknięcia i uchylania szybki. W poprzednim modelu, który posiadam XR-1100 domkniecie chodziło płynniej i nawet po kilku latach użytkowania nic się nie działo z mechanizmem. W NXR widać prostsze rozwiązanie i musiałem się przyzwyczaić do używania siły w celu domknięcia szybki.

Kask naprawdę godny polecenia, a w połączeniu z szybą fotochromatyczną to rewelacyjne rozwiązania do miasta i na dłuższe trasy.


Dołączone zdjęcia
Shoei NXR
Shoei NXR
Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
Gość
05.30.2016 14:27:10

Nie polecam tego kasku! Bardzo głośny i ma słaba aerodynamikę. Po przejechaniu 400 km z prędkością 100-170 km/h w uszach szumi jak po dyskotece I boli kark.


Gość
zgadzam się. za głośny. arai chaser jest o niebo lepszy a niewiele droższy.

Gość
nie jezdziliście w innych kaskach Panowie. Opinie nieprzydatne

Gość
Popieram kolegę,od roku mam NXR-a zdecydowalem się na niego po pozytywnych opiniach w necie ale po przejechaniu jednorazowo około 300 kilometrów boli szyja,zawirowania powietrza powodują że bardzo przewiewa kark a duże świsty powietrza daje się we znaki aż dosłownie bolą bębenki-jeżdżę w stoperach ale to jest trochę nie wygodne.Za wygodę i bezpieczeństwo daję ocenę celującą.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
nxr
02.18.2017 10:49:55

kask bardzo dobry,male gabaryty,wykonanie super,kazdy szczegol dopracowany,fajny podbrodek i nosek,nie odpada jak w hjc rpha,mega wygodny,jedyny minus wiadomo cena,ale i tak warto.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
4
NXR
06.17.2017 13:17:04

Jeżdzę w tym kasku od 4 miesięcy i dupy nie urywa. Kask mega głośny na dłuższą jazdę polecam stopery, cały czas wieje podbródkiem, pomaga tylko zakrycie brody ręką, akcesoryjny podbródek nie daje rady. Ogólnie za te pieniądze spodziewałem się dużo więcej, nie polecam.

Gość
Proponuję kupić szalik bo zakrywanie brody ręką odpada A tak apropo chciałbym to zobaczyć jak jedziesz 150km i zakrywasz brodę no no cyrkowiec

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
nxr super
07.04.2017 16:16:00

Latam w nim od roku
Nie będę pisał bzdur typu
Głośny po to są Stopery w uszy a kaski sportowe takie są
Ja latam na wydechach bez kilerów i jakoś wytrzymuję
Kask wygodny kark nie boli tak jak niektórzy pisali
Zrobione trasy po 300 350 km i jakoś wytrzymuję i głowa na miejscu.Jak podwiewa w brodę to trzeba sobie kupić kołnerz
i bedzie ciepło

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Gość
08.31.2017 21:47:44

Witam posiadam ten kask juz pol sezonu i goraco polecam.
Wykonanie najwyzsza polka, kask lezy doskonale na glowie i jest bardzo lekki jedynie na co mozna narzekac to ze jest w nim glosno.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
10.01.2017 15:38:12

Witam latam w kasku juz ponad rok(zrobilem okolo 15000 km) dodam ze latam gixerem z roznym przekrojem predkosci jesli chodzi o aerodynamike ok jednorazowo 1800 km i bez specjalnych boli karku czy plecow wentylacja dobra po zalozeniu pinlocka zero problemu z parowaniem bez roznie zalezy od temperatury glosnosc swisty sa ale spowodowane przesowaniem sie uchwytow szyby i przez to kask staje sie nieszczelny czesta regulacja to jest minus tak jak dostawanie sie owadow przez wloty wentylacyjne ogolnie po shoeiu spodziewalem sie wiecej i mysle ze bede dalej szukal mojego perfekcyjnego kasku ogolna opinia 7+ moze 8-
Pozdrawiam

Gość
Witam Maly upgrade zakupilem xspirytIII i kask o niebo lepszy niby sport a fajny na tor i turystycznie aero bomba komfort tez glosnosc podobna jak nxr wentylacja fajna ale pinlock pomaga LWG Moim skromnym zdaniem jak wykladasz 2k zanxr dolozyc i kupic xspiryta

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
10.04.2017 16:05:43

Witam latam w kasku juz ponad rok(zrobilem okolo 15000 km) dodam ze latam gixerem z roznym przekrojem predkosci jesli chodzi o aerodynamike ok jednorazowo 1800 km i bez specjalnych boli karku czy plecow wentylacja dobra po zalozeniu pinlocka zero problemu z parowaniem bez roznie zalezy od temperatury glosnosc swisty sa ale spowodowane przesowaniem sie uchwytow szyby i przez to kask staje sie nieszczelny czesta regulacja to jest minus tak jak dostawanie sie owadow przez wloty wentylacyjne ogolnie po shoeiu spodziewalem sie wiecej i mysle ze bede dalej szukal mojego perfekcyjnego kasku ogolna opinia 7+ moze 8-
Pozdrawiam

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
NXR
02.26.2018 7:12:46

Na wstępie dziwi mnie tak niska ocena kasku ponieważ kask jest rewelacyjny. Użytkowany przezemnie 2 sezony. Poprzednio miałem 2 kaski HJC i fakt faktem nawet do pięt nie dorastają NXR zarówno jakością wykonania jak i dopasowaniem do głowy itp. Naprawdę lepiej dołożyć i kupić dobry kask bo różnica jest kolosalna.
Zalety:
-wentylacja! Naprawdę tutaj jest na wysokim poziomie
-bardzo cichy i tutaj ma dużego plusa (kask jest w rankingu najcichszych kasków)
-dopasowanie do głowy (bardzo wygodny i nigdzie sie nie luzuje)
-lekkość i aerodynamika przy dużych prędkościach sprawdza sie znakomicie

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
NXR
10.08.2018 12:07:19

Rewelacyjny kask, przesiadłem się z HJC RPHA ST i dopiero teraz zacząłem rozumieć co znaczy aerodynamika. Fenomenalne zachowanie kasku przy dużych prędkościach, jakby powietrze nie miało oporu. Do tego bardzo mała waga co daje się zauważyć podczas jazdy. Wentylacja jest bardzo dobra, choć po tym co się nasłuchałem od innych spodziewałem się większego huraganu. Niestety ma jedną wadę, jest to kask bardzo głośny dlatego planuję zainwestować w motocyklowe stopery

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Lepiej niż sie spodziewałem
06.03.2019 0:55:28

Przed kupnem nowego garnka dużo czasu poświęciłem na czytanie opinii i testów w końcu padło na NXR i nie żałuję. Kask jest cichy, wizjer dolega idealnie do uszczelki nie świszczy, po ułożeniu ok 2,5 h leży idealnie na głowie, o parowaniu nie ma mowy pinlock zapobiega w 100%. Do kasku kupiłem od razu wizjer fotochromatyczny i spisuje się bardzo dobrze, słońce nie oślepia ale nie ma wrażenia jak w czarnym wizjerze że jest ciemno. Wentylacja mistrzostwo szczękowa potrafi zrobić niezły przeciąg. Zadowolenie w 100%


Dołączone zdjęcia
Shoei NXR
Shoei NXR
Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Serwis
10.23.2019 13:41:07

Z kasku jestem mega zadowolona. Jeśli jednak chodzi o usługę Door2Door, kompletna porażka. Zgłoszenie wysłałam za pomocą strony 07.10. Otrzymałam odpowiedź, że w ciągu trzech dni skontaktuje się ze mną. Ponieważ nie było kontaktu ze strony Shoei, napisałam wiadomość. Otrzymałam informację, że kask będzie odebrany w dniu 18.10. Zwolniłam się z pracy, kurier jednak się nie pojawił. Zadzwoniłam do DPD i otrzymałam informację, że nie było takiego zlecenia. W tym samym dniu napisłam do SHOEI dwie informacje, w tym jedną z prośbą o numer zlecenia i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. 22.10 ponownie napisałam do SHOEIi otrzymałam informację, że kurier był zlecony i nr zlecenia (troszkę chyba zbyt późno). Napisali, żebym wyznaczyła nowy termin odbioru paczki, więc poprosiłam na dzisiaj. Oczywiście nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Wysłałam kolejne maile. Jeśli kupując kask liczycie na szybki i profesjonalny serwis, to możecie być bardzo zawiedzeni.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Shoei NXR
02.10.2020 10:43:04

Mam już 2!( biały uszkodzony ).
Nie jest cichy, ale jest to kask raczej sportowy, brak blendy. Czasami przy większym złożeniu na trasie, potrafię dotknąć nosem do "noska", lekko przesuwam i jest OK ( moja wina, mam duży nos ).
Wentylacja bardzo dobra, w chłodniejsze dni trzeba przymknąć. Fajne dopasowanie, fajne grafiki.
Minusem, jak dla mnie to dodatkowe szyby, niby lustro a nie do końca, tak samo ma się sytuacja z szybą dark, za 250 pln, to kiepsko, porównując z szybami Shark!
O dziwo, ale słuchawki z interkomu lepiej pasują niż w Spartanie, ale to na plus.


Dołączone zdjęcia
Shoei NXR
Shoei NXR
Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Shoei NXR
04.16.2020 17:12:10

Kask bardzo ale to bardzo głośny !!!, mimo próby regulacji w serwisie nic nie udało się z tym zrobić.

Chomik
I jeszcze mimo braku treści... ocena 9. WTF??

Gość
Twój pierwszy kask na moto? To cię zaskocze, nie ma cichych kasków. Regulacja nie pomoże, jedynie zatyczki Alpine lub innej firmy coś dadzą albo presiadka do samochodu. Nie można mieć wszystkiego.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
szału nie ma za tą kasę
04.24.2020 17:07:31

Do moto typu naked w trasę zupełnie się nie nadaje, ponieważ:
- bardzo głośny - strasznie szumi;
- za ciężarówką lub większym pojazdem głową miota w lewo i prawo;
- do miasta tylko ok ponieważ ma dobrą wentylację i nie jeżdzi się długo szybko w mieście więc hałas nie gra roli;
Podsumowanie zamieniłem starego Araia Chaser na nowego NXR i żałuję. Ceny podobne a komfort i wygoda w Araiu o niebo lepsze. Jesli chcesz wydać ok 2 tyś PLN na kask do nakeda to nie kupuj Shoei NXR tylko Arai Chaser (któryś model).
Pewnie zaraz spotkam się z krytyką wyznawców Shoei... trudno prawda jest taka jak opisałem. Jeśli przesiadasz się z kasku za 450 PLN na NXR to oczywiście jest szał, ale jeśli operujesz w kaskach klasy premium to nie będziesz zadowolony z tego modelu.
Pozdrawiam

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha TDM 900

Posiadam już drugą TDM 900. Pierwsza była złota z 2002roku, druga czarna z 2005r z ABS. Jest to idealny motocykl do turystyki szosowej, ze względ...

Honda CB 500 1993-2003

CeBulą przejeździłem dwa sezony, kiedy to wróciłem do motocykli po kilkuletniej przerwie. Jeździłem sam i z żoną. Osiągi na tamtą chwilę m...

Honda CB 500 1993-2003

Kupilem na spole z bratem 2 lata temu i w zasadzie nie mialem po kupnie okazji pojezdzic przez ponad rok bo mieszkam za granica poza tym COVID itd :/<...

HJC RPHA 90

Witam grupę,
w zeszłym roku czyli w połowie czerwca 2019 r. zakupiłem swój wymarzony kask HJC RPHA 90 piękny czarno zielony. Problem si...

LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone

Rozpakowałem, wszystko ładne, solidne podzespoły głośniczki ciężkie, porządne.
Podłączyłem całość do kasku w jakieś 10min banaln...

Honda NC750X DCT

Kupiłem nowy (2020) na początku sezonu.
Jeździ mi się nim tak cudownie że zrobiłem od maja do września 8700 km.
Wspaniała, cudow...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania