NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Rebelhorn Pride


6.12 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Rebelhorn Pride


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 50%
Neutralne: 13%
Negatywne: 38%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
ok
05.28.2014 13:06:38

Jeźdże od początku tego sezonu - buty wygodne, wyposażone we wszystkie niezbęde ochraniacze(piszczel, pięta, kostki), można bez problemu chodzić i co najfajniejsze - perforacja w upały jazda bez gotującej się stopy. Jeden mały minus - pilnujcie śrubki - prawie zgubiłem slider ;) Rozmiarówka butów jest zgodna z cywilnymi butami - nosze rozmiar 44 i mam taki sam rozmiar buta na motocykl. Polecam.


Gość


Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Fajne buty ale mają drobny feler
07.18.2014 14:56:56

Solidnie wykonane, stopa leży w nich pewnie i wyglądają bajerancko (te metalowe slidery przykuwają uwagę).
Jak na ta półkę cenową to całkiem fajne buty, jednak jest drobne "ale".
Buty mają coś na kształt metalowego nitu który ma służyć za zawias w kostce. Po zewnętrznej stronie ten "nit" jest płaski, jednak wewnątrz buta jest wypukły i zakryty wyściółką. Przy przymierzaniu w sklepie tego nie wyczułem, jednak gdy zdarzyło mi się w nich trochę dłużej przespacerować po centrum handlowym, to te metalowe wybrzuszenia zaczynają uwierać w kostki (może mam zbyt wystające?).


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Niestety odradzam :(
08.26.2014 12:17:25

Po kolejnych tygodniach obcowania z tymi bucikami muszę zmienić swoje zdanie na ich temat.
Wyglądają dobrze. Puki co nic się nie zdeformowało. Nic nie pękło. Wentylacja dobra.
Ale nie da się w nich chodzić - przez ten "zawias" w kostce, który cholernie uwiera przy każdym kroku.
Jak siedzę na motocyklu to wszystko jest na swoim miejscu. Nic nie uwiera. Jednak gdy zejdę i wyprostuję nogę, to ten zawias idealnie ociera się o moje kostki.
Mam nawet obawy, czy podczas przygniecenia nogi przez motocykl, to spartaczone mocowanie, nie rozharata mi kostki.
Ogólnie odradzam i w nowym sezonie wynajdę sobie coś pewniejszego.




Gość


Głosy: 49   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
i kolejny babol
09.29.2014 15:31:17

Buty kupiłem w lipcu. We wrześniu, kiedy już koniec sezonu puka do naszych drzwi, zaczęła odpadać podeszwa. Przy pięcie mam dość sporą szparę. Odpadnięcie podeszwy to tylko kwestia czasu.
Idę złożyć reklamację.
Stanowczo odradzam.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 55   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Mają jeden feler
12.21.2014 21:40:46

Oto moje wrażenia z ich dokładnej przymiarki. Buty bardzo ładne i naprawdę wygodne nawet w rozmiarze o jeden mniejszym niż zwykłe, choć polecam kupować w swoim rozmiarze. Raczej dla osób z wysokim podbiciem aby noga nie latała. Zestaw protektorów sprawia wrażenie solidnego, szczególnie piszczela. Buty nie są jakoś przesadnie ciepłe jak na buty wysokie z mnóstwem plastyku ani ciężkie. Można w nich o dziwo wygodnie chodzić, lub raczej można by gdyby nie pewien feler. Zastosowany protektor kostki czuje się już po kilku minutach. Po kolejnych kilku, podczas chodzenia lub pracy nogą jak przy zmianie biegów, zaczyna obcierać kostkę. Nigdy nie dowiem się co stało by się podczas gleby, gdyby ten dobił porządnie w moją kostkę i niech tak zostanie. Szkoda, że producent nie zwiększył w tym miejscu grubości wyściółki jak w HP3, bo poza tym są naprawdę fajne i jak za tę kasę wydają się OK. Jak ktoś ma małe kostki to może mu przypasują. O innych ich walorach niestety się nie wypowiem.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 56   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
12.23.2014 20:34:49

witam czytajac opinie na temat butow zaraz poszedlem sprawdzic czy faktycznie te zawiasy tak wystaja jak moj poprzednik napisal i o dziwo pewnie cos zmienili sa plaskie i nie piluja kostek pomimo ze tez mam wystajace kostki i posiadam wysokie podbicie stopy.wiecej na ten temat nie mam do powiedzenia bo w deszczu jeszcze nie jechalem ale powiem jedno kolega ktory napisal ze zaimpregnowal buty i nie mial lipy na deszczu mial racje bo pomimo tego ze sa nowe i sie blyszcza potrzebuja impregnacji pasta . wiem co mowie bo moj dziadek byl szewcem i to i owo wiem o konserwacji obuwia pozdrawiam i polecam


Gość


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Słabe buty
08.24.2015 17:19:03

Witam

Przyznam na wstępie, że butów nie kupiłem czego wcale nie żałuję. Były moimi faworytami ze względu na cenę, wygląd, ochronę. Mam też słabość do marki Rebelhorn i kierowałem się przy ich wyborze sentymentem i zaufaniem do marki.
Niestety z bliska buty nie wyglądają jak na zdjęciach. Wszechobecne nadlewki gumy, szpary między elementami plastikowymi a gumowymi, slider bardzo słabo dokręcony, sprawiający wrażenie, że za chwilę odpadnie. Największy minus to ochrona kostki!!! Nit, który przy chodzeniu niesamowicie wrzyna się w nogę!! Pójście do kasy na stacji benzynowej to jest prawdziwy koszmar i droga przez mękę. Odradzam zdecydowanie. Wybrałem buty TCX i jestem bardzo zadowolony. Gearne też w tej półce cenowej wypadają nieźle. Rebelhornowi nadal pozostanę wierny i na bieżąco śledzę ofertę tej firmy ale te buty to niewypał.

Gość
Jakie to polskie "nie znam sie wiec sie wypowiem". Kup,przejedz sie, ocen. Komentarz powinien byc usuniety bo nic nie wnosi a spekulacje nie sa ocena.

Gość
Nie żeby cuś ale skoro nie kupiłeś to skąd wiesz jak to ciężko chodzi się w nich do kasy na stacji benzynowej?


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Całkiem przyzwoite obuwie :)
05.05.2016 17:31:36

Cena jest adekwatna do jakości, raczej ciężko znaleźć porządne buty z tej półki cenowej. Wentylacja wersji ze skóry perforowanej jest rewelacyjna, znakomicie sprawdza się w upalne dni, czuć jak powietrze przedziera się do wnętrza buta. Ma to zapewne wpływ na jego odporność na deszcz - podejrzewam, że tą samą drogą woda dostanie się do środka błyskawicznie, ale od deszczu są inne akcesoria dla motocyklisty :)
Jazda jak najbardziej wygodna, jednak chodzenie już niekoniecznie właśnie ze względu na nity przy kostkach, jednak podejrzewam, że ma tutaj znaczenie również kształt stopy jak i kostek kierownika. Przy grubszej skarpecie nie jest to aż tak drażniące.
Wykonanie może nie perfekcyjne, ale widziałem droższe buty, na których elementy były gorzej spasowane, dlatego biorąc pod uwagę cenę to zbytnio się nie czepiam.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie