1
OPINIA Romet ZXT 125

NOWOŚĆ Shima STX 2.0

NOWOŚĆ Voge SR1 125
9
OPINIA Barton GT 125
10
OPINIA Airoh GP 550 S
10
OPINIA Airoh GP 550 S

NOWOŚĆ HUSAR Noru
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



AGV K3 SV


8.00 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum AGV K3 SV


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 78%
Neutralne: 11%
Negatywne: 11%



Gość


Głosy: 69   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Niezły kask, ale nie bez wad
10.07.2014 12:14:12

+wygląd
+cena (u mnie 600zł)
+blenda przeciwsłoneczna
+nie paruje i nie rysuje się jakoś bardziej niż inne

-mechanizm blendy jest "taki o"
-po połowie sezonu na blendzie wyraźne ślady użytkowania (rysy od otw/zam)


Gość


Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
03.27.2015 19:55:13

Szybka nie posiada pinloka a nie paruje bo posiada antiflog . Po zamknięciu szybki w kasku jest wyraźnie ciszej ( tak jakbyśmy zamknęli okno ) Jest bardzo szczelny . Było by 10/10 ale mechanizm blendy nie powala (Dosyć ciężko chodzi)
Ale bardzo polecam . Mi udało się go kupić za 639zł a dzień później importer agv w Polsce podniósł cenę na 800zł


Gość








Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
agv k3 sv
04.27.2015 20:22:31

Mam K3 SV w malowaniu gothic rossi replica - jest to mój trzecik kask, więc mam już pewne porównanie. Aerodynamika bardzo dobra, nie rzuca głową na boki nawet po wychyleniu jej ponad owiewke. Wentylacja działa świetnie - niczym w kasku z wyższej półki. Mechanizm obsługi blendy umieszczony z boku kasku - wydaje mi się że bardziej intuicyjnie byłoby umieścić go na górze skorupy jak w kaskach HJC, ale da się do tego przyzwyczaić. Sama blenda działa bez zarzutu i jest wystarczająco ciemna, nie powoduje zakrzywiania obrazu. Wygoda na bardzo dobrym poziomie - nic mnie nie uciska nawet po kilku godzinach jazdy. Jeden jedyny minus to hałas od 120 km/h - reszta ok. Polecam ten kask.

Gość
Zapomniałem dodać - 4 gwiazdki w testach bezpieczeństwa SHARP :)


Gość








Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
super garnek
09.06.2015 9:57:17

Mam go od początku sezonu - zrobione ok 9 tys. Kask świetnie dopasowany do głowy, nie rzuca nim przy 200+, wnętrze wygodne, wentylacja na najwyższym poziomie - przy upałach 35 już przy 50km/h chłodzi jak trzeba. Wyciszenie? To kask sportowy, więc z definicji jest głośny. Drugi minus to wypadający czasem podbródek przy ściąganiu kasku. Ogólnie wart swojej ceny. Daje 9.




Gość








Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Ściema
05.30.2016 13:39:29

Kask bardzo fajny i ładny. Wcześniej miałem LS2 za 160zł także nie mam porównania. Niestety coś mnie uwiera w czoło. Dlaczego ściema? Szybka podobno anti-scretch i anti-fog. Rysuje się od byle gówna, a jak jest choć trochę chłodniej to co chwile na światłach muszę otwierać żeby odparowała. Nie mam porównania jeżeli chodzi o hałas bo nie jeździłem w innych kaskach ale przy 80km/h już hałasuje. Stopery w uszy i za ojczyznę :v


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dobry Kask
07.30.2016 22:34:06

Jest to mój pierwszy "poważny" kask więc nie mam duzego rozeznania (wcześniej jeździłem jakimś ls2 z ABS więc różnica bez porównania).
Kask bardzo wygodny, ładny design, trochę w stronę enduro ten dziub :) mi sie podoba.

Jeżdżę Varadero 125 więc kosmicznych prędkości nie osiągam ,ale przy 100 nie ma tragedi, przy ruchach głową na boki też ok :)
Widoczność dobra, choć trochę zabiera. Antyfog nigdy mi jeszcze nie zaparował choc dmuchałemi chuchałem :) nie tetowałem jeszcze w bardzo zimne dni , więc zobaczymy.

Blenda ok, troche rzeczywiście topornie to na początku działa (kiepska dźwignia jes zrobiona, ale juz sie przyzwyczaiłem.

Dobra wentylacja głowy.
Wydaje mi się, że dobry wybór. Zastanawiałem sie jeszcze nad Scorpionem Evo, ale ten mi bardziej pasował do głowy no i design lepszy jak dla mnie.


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Takie sobie
03.04.2017 22:48:17

Za taką kasę można spodziewać się czegoś dobrego 1200 PLN Rossi MISANO. Szyba antyfog to taka sobie lipa blenda ciężko chodzi. Za to materiały użyte są dobrej jakości. Miałem kilka kasków i szczerze nawet o połowę tańszych więc jakieś mizerne porównanie mam. Ten kask dupy nie urywa. Jestem zawiedziony

ToJestGość
no... kask jest na głowę, nie chciałbym żeby urywał dupy, do wyrywania zawsze spoko :D


Profil użytkownika








Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Bardzo dobry kask z blendą
05.06.2018 13:11:09

Miałem kupić HJC IS-17, ale M była za mała, zaś L za duża - z pomocą przyszedł AGV z rozmiarem ML. Żaden kask w sklepie nie pasował mi lepiej. Bardzo dobra jakość wykonania, świetny mechanizm blendy (która choć wydaje się zbyt jasna, to w praktyce spełnia swoje zadanie w 100%), pinlock w zestawie (bez niego wizjer bardzo paruje w chłodne dni, obowiązkowy element!). Bardzo dobrze umieszczone nawiewy - zwłaszcza główny na górze głowy. Pochylając głowę delikatnie w dół otrzymujemy świetne, chwilowe orzeźwienie, sprawdzające się w trasie jak złoto. Nawiew szczękowy też rewelacyjny - bardzo duży, wygodnie przełączany, choć robi się to od wewnętrznej strony. Aerodynamika bardzo dobra, zdecydowanie wart swojej ceny i polecam - ale koniecznie przymierzyć przed zakupem!

cbr600
bardzo przydatna opinia! z rozmiarem mialem podobnie i dzieki temu moglem kupic przez internet, po rozbiciu będzie leżał idealnie, dzięki!


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dobry kask
07.25.2021 20:34:07

Kask roboczy dojazdy do roboty nie oszczędzam go, duża ilość zamienników i fajne malowanie przyciąga wzrok, super wyściółka delikatnie przylega do głowy, jeżdżę w stoperach więc hałasu nie ocenię.

Gość
ja noszę okulary i tak

Gośćca
Czy kask jest "przystosowany" dla okularników?



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie