NOWOŚĆ Spidi D160 Flash H2Out

NOWOŚĆ Rieju Century 125

NOWOŚĆ Fastway Men Touring
1
OPINIA Airoh Movement
5
OPINIA Barton Hyper 125 EURO 4
10
OPINIA MotoSafe ALPINE
5
OPINIA Bell Broozer
9
OPINIA Triumph Tiger 1200 Explorer XC

NOWOŚĆ LS2 Challenger CT2 Carbon
10
OPINIA Honda NC750X DCT
10
OPINIA Autosol Metal Polish 75ml
Mamy już 19006 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Oxford Oximiser 900



Zdjęcia przedmiotu

1  

Oxford Oximiser 900

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
6.24 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 47%
Neutralne: 6%
Negatywne: 47%


Gość


5
exam156
09.24.2012 21:54:18

Fajnie ładowała ale się spaliło po jakiś roku użytkowania, poza tym tylko małe aku obsługuje.

Ryś
To macie jakiegoś pecha. Kupiłem 5 lat temu i działa. Najlepszy zakup do moto - w porównaniu do tanich marketowych ładowarek za 50 PLN wznawia ładowanie po zaniku zasilania i to jest największa jego zaleta.

Gość
u mnie po 2 latach . śmieć

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.17.2012 23:07:02

Świetna ładowarka - użytkuje ją już drugi rok i nie sprawia mi żadnych problemów - moto na wiosne zawsze ma naładowany akumulator i pali od strzała. Do ładowarki w zestawie jest bardzo praktyczny konektor, dzięki któremu można wyciągnąć kabel np. pod siedzenie i podłączać ładowarke bez rozbierania motocykla. Mała rzecz, a cieszy. Oprócz tego dzięki ekranikowi LCD widać napięcie akumulatora. Oximiser ma też różne zabezpieczenia - np. przed zamianą plusa z minusem - miga wtedy pomarańczowa dioda. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.25.2015 12:42:52

Kupiłem, bo stara Hi-tronic wyzionęła ducha-też była ok. Dałem 127zł z wysyłką, więc nie ma dramatu. Wszystko w porządku, czytelny wyświetlacz informujący o aktualnym napięciu i prądzie ładowania. Dodatkowo zamontowałem kabelek,który jest w zestawie umożliwiający ładowanie bez dostawania się do akumulatora, co przy 848 jest zaletą, nie trzeba ściągać owiewek. Podłączyłem i zapomniałem. Jest cały czas na podtrzymaniu, reasumując za te pieniądze warto.

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
06.17.2015 18:50:56

Działała przez 3 m-ce i koniec. Nie wiem czy da się naprawić i gdzie.

Gość
Nie dali gwarancji?

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jest OK
01.06.2016 15:56:30

w sumie nie mam się do czego przyczepić, zalety takie jak pisali poprzednicy, co do wad to trudno jakieś znaleźć dokąd działa bo robi dobrze to co powinien.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Gość
02.13.2016 13:40:14

Ładowarkę mam od 3 sezonów. W tym czasie max 5x doładowywała aku. W tym sezonie padła... Okazuje się, że nie ma w Polsce serwisu Oxforda a naprawami zajmują się serwisy motocyklowe przy punktach sprzedaży akcesoriów.
Sama ładowarka wygląda ok. Ładuje wszystkie akumulatory Pb również żelowe. Fajnym bajerem jest ten wyświetlacz bo widać na nim w jakim stanie ładowania jest aku, prąd ładowania i aktualny poziom naładowania .... oczywiście o ile ładowarka działa. Zobaczymy czy da się ją naprawić - wtedy skoryguję punktację bo na razie to trochę na krótko starcza...

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewelacja
03.16.2017 10:07:49

Ja mam Oximisera 3 lata i działa nadal jak należy. Mam też drugą z Lidla, która okazała się nic nie wartym badziewiem. Na wiosne kompletnie rozładowany akumulator wykrywała mi jako naładowany. Podłączyłem Oximisera i pokazał stan naładowania 70% - podładował do 100% i moto odpaliło bez problemu. Bardzo miłym dodatkiem jest wyświetlacz, który pokazuje kondycje akumulatora(aktualne napięcie oraz pasek taki jak w telefonie z procentowym rozładowaniem akumulatora). Ładowarka nie ma żadnych przycisków które mogą się zepsuć. Do tego przydatny konektor do ładowania akumulatora bez wyciągania z moto. Dla mnie 10/10. Jedyny minus że nie poradzi sobie z większymi akumulatorami - czasem fajnie byłoby podładować akumulator w samochodzie nie używając drugiej ładowarki.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Urządzenie .... super
03.27.2017 15:16:11

Urzadzenie super, spełnia swoją rolę tylko szkoda, ze po dwóch latach użytkowania spaliło się, za 250zł mógłbym co roku kupić nowy akumulator i nie bawić się z ładowarką ;-)

Gość
Starszy model nie miał zabezpieczenia - nowy (ten z żółtą obudową) ma wpięty bezpiecznik, więc nawet jak palisz motocykl z podpiętym prostownikiem to się nie spali.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewelka
03.15.2018 8:52:30

Fenomenalny prostownik - totalnie bezobsługowy, pokazuje stan naładowania baterii i aktualne napięcie na akumulatorze. Uratował totalnie padnięty akumulator, na którym nie włączały się nawet kontrolki i który stał w takim stanie ponad miesiąc. Po naładowaniu motocykl odpalił bez najmniejszego problemu. Wcześniej miałem Lidlowską i nawet się nie umywa. Przy tamtej nie raz pokazywał mi stan naładowania i moto nie kręciło po zimie. Dla mnie 10/10.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
oximiser 900
04.30.2018 22:22:38

Moja pracowała poprawnie dwa sezony. W tym roku po prostu padła. Nie kosztuje zbyt wiele, ale na dwa sezony to spory wydatek.




Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Jak na Oxford to kupa szmelcu
07.26.2018 9:59:21

Słaba jakość, zaraz po wyjeciu z pudełka odpadł kabel od zacisków. Ogólnie jakość pozostawia wiele do życzenia, kabel dało sie naprawić ale nie po to kupuje się nowy sprzęt, żeby trzeba było go później lepić po swojemu.
Jak narazie działa 2 rok, ale drugi raz bym tego nie kupił.

Gość
Po to jest reklamacja, żeby w takim wypadku usunąć problem. Mój egzemplarz ma bardzo dobrą jakość połączeń i od 2 lat nie sprawia żadnych problemów.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
08.16.2018 22:56:46

Świetny prostownik - sprawdza się od 4 lat. Na początku wydawał dziwne dźwięki, ale się uspokoił. W porównaniu do marketowych faktycznie działa funkcja zimowania - po zaniku zasilania i wznowieniu przełącza się w stan ładowania lub podtrzymania, a nie stan wyłączony. Nie widzę wad, dlatego 10.

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Nie ma się do czego przyczepić
11.15.2018 4:43:28

Działa wyśmienicie od 2 sezonów. Prosta w obsłudze, cena do zaakceptowania. Największą zaletą jest kabel do mocowania na stałe w moto, co ułatwia podłączanie bez walki z klemami.

Gość
To dlaczego tylko 6 gwiazdek jak wysmienita ???

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Ok dopóki działa
11.20.2018 22:05:25

Dopóki działał było ok. Podłączałem tylko na zimę i motor na wiosnę odpalał bez zająknięcia. Mój egzemplarz po dwóch sezonach po prostu padł. Cena niby nie skandaliczna ale jednak spora jak na 2 użycia. Z tego co widzę po innych opiniach to nie wygląda na to żebym miał wyjątkowego pecha że mój padł. Więc ogólnie słabo. Drugiego nie kupię, zwłaszcza że w tej cenie spokojnie mogę kupić nowy akumulator.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Badziew
11.30.2019 15:58:11

Gdybym obejrzał na żywo przed zakupem na 100% bym zrezygnował. Jakość wykonania to dramat: obudowa, przycisk, ekran - tandeta w czystej postaci. Komunikaty na wyświetlaczu zmieniają się chyba losowo, nigdy do końca nie wiesz w jakim stanie jest ładowarka.

Dwie gwiazdki za to że jeszcze ładuje, mimo że coś w środku grzechocze. Używana jedną zimę, kilka razy do podtrzymania aku.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Działa jak należy :)
11.30.2019 20:04:07

Mam go dwa lata i użyłem dwa razy. Na wiosnę.
Wygląda na dość delikatny sprzęt, więc raczej nie trzymałbym go w garażu. Wilgoć, mróz w zimie, wysokie temperatury w lecie itp. To nie kosiarka do trawy, trzeba o niego zadbać i zabrać do domu.

Fajny wyświetlacz, informacja o stanie naładowania akumulatora. Mi się podoba. I mam nadzieję, że odpowiednio traktowany podziała jeszcze kilka (naście?) lat. Polecam.

Gość
No cóż.Czytałem wszystkie opinie na temat ładowarki OXIMISER. Zakupiłem ładowarkę OXFORD OXIMISER 900B w serwisie motocyklowym MOTOBOCHEN w Kostrzynie n/Odrą.Użytkuję ją drugi sezon. Mam motocykl Yamaha XVS Drag Star 1100 Silverado. Akumulator żelowy. Jak do tej pory nie mam problemów.W zeszłym sezonie zakończyłem jazdę 10 grudnia. Podłączyłem ładowarkę i uruchomiłem motocykl 26 marca. Oczywiście ,w tym czasie nadzorowałem co tam się dzieje. Ne było problemów. W tym roku 26 marca moto odpaliło ,,na strzał,,. Jak do tej pory jestem zadowolony,ale gdyby wystąpiły problemy ,o których koledzy piszą, natychmiast się nimi podzielę. Pozdrawiam motocyklistów.LwG.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Odradzam
04.14.2021 11:00:35

Serdecznie odradzam używanie tego użądlenia. Po pierwszej przerwie między sezonami wywaliło wszystkie cele w akumulatorze. W moim przypadku (Yamaha Tracer 700 z 2019r) koszt wymiany akumulatora to 350 zł.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF324 Metro

Владею этим шлемом уже 4 сезона, ездил в нем на yamaha fjr, kawasaki vulkan 1500, honda goldwing 1500, на дан...

Airoh Movement

Witam - nikt nie napisał ze kask tak uwiera na splocie szycie trzech fragmentów materiału na skroni ze po 20 min jazdy trzeba go zdejmować ?? i to...

Barton Hyper 125 EURO 4

Drugi Moto typu 125. Kupiony nówka w salonie. Po 500km wyrobiłem taką opinię: Super ALE brakuje mocy i to dosłownie... Z górki ok ale pod górę...

MotoSafe ALPINE

Szał. Sa naprawde ekstra. Mam wersje Tour, jezdze turytycznie. Zdarza sie i kilkaset km dziennie. Dzieki radzie znajomego kupilam te dzyndzle i jest ...

Bell Broozer

Od czego zacząć .Może plusy kasku, bo jest ich mniej.Kask jest dość lekki , całkiem dobre wykonanie wyściółki , łatwy montaż szczęki i szy...

Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Mam 44 lata motocyklami jeżdżę od dzieciństwa, średnio co 2 lata zmieniam moto. Tigera 1200 z 2013 mam od roku i chyba zostanie na dłużej.


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA