NOWOŚĆ REVIT Pulse H2O

NOWOŚĆ REVIT Pulse H2O

NOWOŚĆ SHIMA Solid 2.0
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Klocki hamulcowe TRW-Lucas


6.67 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Klocki do motocykli TRW Lucas.

Forum Klocki hamulcowe TRW-Lucas


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 50%
Neutralne: 17%
Negatywne: 33%



Gość


Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
piszczą :/
06.17.2014 19:29:40

Nie polecam klocków Lucas TRW MCB 611 - założone do Thundercata bardzo piszczą - praktycznie nie ma hamowania bez jakiś pisków. Siła hamulców też nie jest idealna - czasem trzba mocno wdusić klamke żeby wyhamować. Przyznam że więcej się spodziewałem po Niemieckiej firmie i na tych klockach skończy się moja przygoda z TRW Lucas.

Gość
jak nie polecasz to po co dałeś 9 gwiazdek?


Profil użytkownika


Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Klocki Lucas TRW MCB SRQ
08.09.2014 9:52:17

Generalnie Polecam
Wmontowane do modelu YZF Yamaha R6 RJ11. rok 2007
Popiskuje tylko przy bardzo delikatnym hamowaniu w niezbyt upalne dni - ale to minimalnie bez denerwowania.
Mocno hamują
SRQ uwielbia mocniejsze pałowanko
ścieranie troszke ponad norme ale cena wybacza
za caly przod = 180zl

Prawda taka ze te klocki nie sa kozackie jak Nissin ale za nissina na jedna tarcze trzeba bylo by wywalic 250 w moim przypadku. więc 180 a 500zl to roznica - a hamowanie git.
pzdro.


Gość


Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
TRW Lucas MCB681
10.30.2014 8:28:49

Założyłem do SV650 i hamują przyzwoicie, niestety potwierdzam opinie że piszczą - co ciekawe przy mocnym hamowaniu jest cicho, a przy delikatnym użyciu klamki słychać denerwujący pisk.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
04.23.2015 13:12:23

Mam ie założone w cbr f3 hamują dobrze nie piszczą polecam


Gość


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
07.22.2015 1:14:45

Hamują przyzwoicie, lecz piszczą z tego też faktu nie polecałbym bo jest to irytujące. Zamontowane na tyle.




Profil użytkownika


Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
trw
11.18.2015 17:02:47

Tak jak w aucie wywaliłem je po ok 3 miesiacach tak samo i w moto nie spełniaja mich oczekiwań. W fzs 600 piszczały strasznie ( seria hh) tak w thunderacie po kilku hamowaniach moto czuc wyrażnie ze hamulec słabnie. Nigdy wiecej trw.

Gość
Seria HH występuje w klockach marki EBC a nie TRW. Zatem coś się nie zgadza ... ?!


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
lucas
05.22.2016 22:50:39

zjechaly sie na maxa po niecalym 1000km 0_0 jak to mozliwe. moto cbr f2, wymienialem na poczatku sezonu, mamy maj i musze znowu inwestowac w kpl przod. nie polecam, jakosciowo nie za bogato, piszcza strasznie przy dohamowaniach mimo uzycia pasty miedzianej


Profil użytkownika


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Nie narzekam
05.24.2017 16:42:24

Zużyte już 3 komplety owych klocków i nie mam powodów do narzekania. Po dotarciu hamują normalnie. Do codziennej/turystycznej jazdy mogę śmiało polecić. Kwestie słabej siły hamowania piszczenia podejrzewam że leżą w montażu i dotarciu. Z tyłu optymalną siłę hamowania udało się uzyskać po około 200-300 km ze względu na to, że klocek musi się ułożyć do tarczy.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
OK
09.07.2017 9:17:02

Klocki TRW-Lucas organiczne założyłem do Horneta 600 PC41 - moim zdaniem hamują rewelacyjnie. Przyznam że nie spodziewałem się tak dobrego hamulca, zwłaszcza że to najtańsze klocki z TRW. Natomiast na temat sinterowych widze opinie są bardzo podzielone, ale sam nie miałem więc się nie wypowiem. Na razie zadowolony jestem bardzo - hamują od razu, nie muszą się rozgrzewać.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
klocki
04.01.2019 18:35:53

piszczace gowno po przejechaniu zaledwie 100 kilometrow zaczely piszczec jest to bardzo denerwujace nigdy wiecej od teraz tylko nissin


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Klocki TRW-Lucas
07.30.2019 1:01:52

Po dotarciu tak mniej więcej 300 km dalej lekko piszczały. Po 500 km tylko coraz gorzej. I w porównaniu do poprzednich grzały się. Wróciłem do nissina i wszystko jest ok. Gdybym się nie znał na tym to pomyślałbym że może jakaś wina po stronie moto. Ale to nie pierwszy przypadek z tą firmą tak ogólnie. a


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Opinia o klockach
11.10.2020 9:54:59

Opiszę je krótko 🤨 Nigdy Więcej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA