NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



BEL RAY Blue Tac


5.44 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum BEL RAY Blue Tac


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 22%
Neutralne: 22%
Negatywne: 56%



Gość


Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
07.05.2014 15:08:43

Blue Tac w porównaniu do Super Clean jest smarem rzadszym, nie wysycha tak dobrze jak S.C.. Efektem tego jest mniejsza kleistość i większe "rozrzucanie" smaru z łańcucha. Niestety skutkuje to brudną felgą, wahaczem, na moim motocyklu zmywałem już ten smar nawet z tablicy rejestracyjnej i kierunkowskazu tak że to jest jego słaby punkt.
Plusem w stosunku do super clean jest mniejsza podatność na zasychanie. Dzięki temu można łańcuch smarować w większych odstępach czasowych. Przy Super Clean smarowałem łańcuch średnio co 300-400 km, przy Blue Tac 400-600 w zależności od prędkości przelotowych.
Generalnie to bardzo dobry smar jeśli nie przeszkadza komuś po każdej jeździe przetrzeć szmatką najbardziej narażone na zachlapanie miejsca


Gość


Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
11.12.2014 22:38:19

Kupiłem go z ciekawości dobrze się czyma łańcucha nie chlapie i widać ze łańcuch jest nasmarowany


Profil użytkownika


Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Średni
11.24.2014 21:45:42

Po tym jak polecali go ludzie na jednym forum motocyklowym spodziewałem się zdecydowanie czegoś więcej. Jak dla mnie jest zdecydowanie za rzadki, słabo się trzyma. Brudzi niesamowicie felgę, osłonę zębatki zdawczej, osłonę łańcucha. Do tego chwyta cały syf, który trafi się po drodze. Przesiadłem się na ten spray po smarowaniu olejem przekładniowym i jestem rozczarowany.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
słabizna..
06.11.2015 15:20:18

Smar trzyma się całkiem spoko, ale posiada chyba więcej wad niż zalet. Strasznie chlapie!! Marze wszystko w koło prócz łańcucha. felga, zębatka, osłonki a nawet zadupek są umazane. Długo schnie! Gdy się go nakłada strasznie się ciągnie jak włosy z d... Zdecydowanie gorszy od białego odpowiednika.
Kupiłem na próbę i zdecydowanie żałuje - nigdy więcej!




Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
bel ray
06.11.2015 21:19:26

smar bardzo dobrze trzyma się łancucha,doskonale go widać,natomaist samo smarowanie moim zdaniem odchodzi na dalszy plan, nigdy nie przejechałem na nim dluzszego dystansu, poprostu widać ze jest biały łancuch a czy jest nasmarowany hmmm.


Profil użytkownika


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
06.12.2016 16:54:33

Wszyscy polecają, a ja się zawiodłem. Zdecydowanie gorszy niż Motul, a cena podobna. Ładnie się nakłada (dziwnie śmierdzi, ale nie o to chodzi), nie chlapie przy nakładaniu ale... Cieknie po krótkiej jeździe, zdecydowanie za słabo trzyma się łańcucha. Na postoju widać że ocieka, wszystko mam usyfione dokoła. W motulu tego nie było. Podobno Bel-Ray Blue Tac jest rzadszy niż Bel-Ray Super Clean, na drugi raz spróbuje właśnie Super Clear, a jak nie to zostaję przy niezawodnym Motulu.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
dno
07.31.2017 21:03:51

W przeciwieństwie do super clean tej samej firmy, ten schodzi z łańcucha prosto na obręcz, kierunkowskaz, rejestrację i asfalt, a zostawia cienką warstwę brudu, udającą smar. To coś kupuje się RAZ. Za to bel-ray super clean, to produkt z najwyższej półki.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Tragedia
09.07.2018 12:48:25

Na plus że dobrze się klei. Na minus klei się do wszystkiego, nie wazne czy to łańcuch, felga czy brud. Wszystko jest upaprane tym smarem a na dodatek w czasie smarowania i jazdy robi takie "pajęczynki". Dodatkowo jest w czasie aplikowania żadki i pod dużym ciśnieniem więc chlapie. Zdecydowanie nie polecam. W tej samej cenie jest do kupienia biały Motul i jest o niebo lepszy. Nie kupować.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
BelRay BlueTac
05.17.2023 8:32:55

Do tej pory uzywalem BelRay SuperClean ten bialy. Przez przypadek kupilem BlueTaca. Rozchlapuje sie po wszystkim na około. Po trasie 400km mialem go tyle na rancie opony, ze w pierwszej chwili z daleka myslalem, ze mam opone poszarpana. Po podejsciu blizej okazalo sie, ze to smar z lancucha. Ale pomyslalem, ze to moze moja wina, bo za duzo go nałożyłem na łancuch. Wiec dalem mu druga szanse. Naprawde delikatne smarowanie w srode, po jezdzie na goracy lancuch. Moto stalo do wtorku, takze miał prawie tydzien zeby wyschnac. We wtorek zrobilem runde kolo 25km dla sprawdzenia. Predkosc do 170. Po powrocie znow smar na oponie. Z bialym SuperCleanem nigdy nie mialem takiej sytuacji. Moment schnie i nie chlapie. Wada wedlug mnie to bialy kolor ale to juz kwestia gustu. SuperClean juz zamowiony, a BlueTac idzie do kosza.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA