NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Klocki hamulcowe Ferodo


7.00 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Wasze opinie na temat klocków hamulcowych Ferodo.

Forum Klocki hamulcowe Ferodo


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 38%
Neutralne: 54%
Negatywne: 8%



Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Ostry
06.05.2012 11:11:01

Polecam Ferodo z serii Platinum. Świetne klocki. Hamowanie bardzo skuteczne, ścierają się dość wolno i nie piszczą. Jedne z najlepszych klocków razem z Nissinem.


Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Maciek CBR F3
06.19.2012 8:30:17

Kupiłem dwa tygodnie temu złote Ferodo. Na początku byłem troche rozczarowany, ale po dotarciu zaczęły hamować super. Porównując do EBC HH, z których byłem zadowolony wypadają bardzo podobnie. Motocykl to CBR F3.

Gość125
Bo Ferrodo oraz Textar są de best nie jakieś tam pseudo markowe. Gdzie jest ładne pudełko kojarzone z marką. Jeżeli weźmiesz długopis i podpiszesz się na klocku oznacza to że klocek jest na tyle miękki by przytulić tarczę hamulcową


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
07.16.2012 12:37:14

Testowane w SC57. Klocki dość średnie. Dużo lepsze są sinterowe Vesrah.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
07.18.2012 18:22:06

Miałem założone Ferodo w złotej okładzinie w mojej CBRc 600RR. Klocki dobre, ale dupy nie urywają. :) Założyłem Nissiny ST i moto hamuje wyraźnie lepiej.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Gość
07.23.2012 11:16:43

Bez fajerwerków. Na wiosne założyłem Ferodo ze "złotą" okładziną do Bandita i nie jestem zadowolony. Myślałem, że muszą się dotrzeć, a po dwóch miesiącach nadal słabo hamują. Klamka działa jakby w systemie ABS - nie da się za bardzo przyblokować koła i to nawet przy 60km/h. Następnym razem wracam do Nissina - były sporo lepsze.




Gość


Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Paweł
08.16.2012 15:44:09

Założyłem do Hornetki i w porównaniu do seryjnych klocków jest zauważalnie gorzej. Na plus można zaliczyć trwałość i to że, nie robią dziury w tarczy. Moja ocena to 6/10 - klocki poprawne, ale szału nie ma.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Damian R1
10.04.2012 12:56:06

Kupiłem Ferodo Sinter Grip do Yamahy R1 i nie narzekam. Nie są to może najlepsze klocki jakie miałem, ale złe nie są. Siłę hamowania oceniam na 7. Niestety mimo że docierałem je zgodnie z zaleceniami i przez pierwsze 200 km starałem się hamować tak ostrożnie jak tylko moge, to zaczęły piszczeć po ok. 15000 km - głównie przy bardzo małych prędkościach. Nie jest to bardzo dokuczliwe, ale w Nissinach tego nie miałem. Tarczy nie zeżerają, więc jak dla mnie ok. Mogę polecić - cena też nie jest zła.


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
02.19.2013 12:51:02

Kupiłem serie ferodo platinum. Po rozgrzaniu hamują bardzo dobrze i nawet wystarczają na długo. Byłem zadowolony póki nie przejechałem się kolegi motocyklem który ma klocki TRW. TRW to żyleta. Ogólnie szczerze mogę polecić Ferodo platinum


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Puchacz
03.04.2013 12:07:57

Ja w tamtym roku do nabyłem do horneta 900 klocki "Sinter Grip Road FDB533ST". Koszt ok. 120 PLN na jedną tarcze. Ogólnie musze powiedzieć, że dają rade choć są minimalnie gorsze od oryginałów. Co do piszczenia - na razie nie piszczą, a zrobiłem już ponad 9 tys.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Ferodo Platinium
07.29.2013 16:31:50

Póki co faktycznie początek jest bez szału w Bandicie zobaczymy co bedzie dalej. Ale mysle ze kupowanie twardszych klocków no mozna powiedziec poprawia hamowanie etc ale szybciej zjada tarcze. Poki co oryginał tokico był duzy lepszy wg mnie :)


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
polecam
12.14.2013 16:22:59

Ja mogę polecić klocki Ferodo Sintergrip, dokładniej model FDB2079ST - założone do bladego 900 spokojnie dają rade, nie piszczą ani troche.


Gość


Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
fz6... tak sobie...
05.07.2014 13:59:05

Sinterowe ferodo - klocki nie piszczą, siła hamowania 70% w stosunku do oryginalnych klocków w fazerze. Nie podoba mi się też ich charakterystyka - wymagają solidnego dogrzania, zaraz po wyjechaniu na moto nie mam hamulca i muszę cisnąć klamke jak głupi żeby zareagowały. Na trasie jak jade szybko i wykonam kilka porządnych hamowań siła hamowania mocno wzrasta i można być wtedy zadowolonym. Dodam że hamulce mam odpowietrzone i w pełni sprawne, więc jest to ewidentnie związane z charakterystyką tych klocków. Daje 7 - nie są tak dobre jakbym chciał, ale nie są na tyle złe żebym miał potrzebe ich wymiany.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
0
Nie polecam
03.16.2024 9:18:49

Nie polecam klocków ferodo może nie używałem w motocyklu lecz w samochodzie ale patrząc co się odwaliło w samochodzie to aż ciary mam na plecach co by było jakby była ta usterka w motocyklu.ogólnie tak nowe klocki,tarcze,tłoczki,zestaw naprawczy zacisków,nowy płyn przewody. Po ok 3 tyś km tarcie przy dochamowywaniu po rozebraniu zacisków we dwóch wewnętrznych klockach dziury na środku powierzchni ciernej klocka oraz rysy na obwodzie tarcz,myślę sobie coś wpadło ale dupa dziura wewnątrz klocka i rysa w strone obrotu koła więc cos było w klocku i pociągło na zewnatrz.Reklamacja odrzucona dwu krotnie odpisując mi że coś wpadło do klocka ymmm już to widze odstęp pomiędzy klockiem a tarczą w mikronach można mierzyć a wpadła kulka syf śrenicy ok 2mm.Dodam że klocki zakupiłem w hurtowni inter cars..............



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie