8
OPINIA HJC RPHA 70

NOWOŚĆ IXON M-NJORD

NOWOŚĆ IXON T-REX
10
OPINIA BMW F800 GT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Klocki hamulcowe Nissin


9.47 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Wasze opinie na temat klocków motocyklowych marki Nissin.

Forum Klocki hamulcowe Nissin


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 94%
Neutralne: 6%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Adamo FZ1
06.06.2012 11:39:23

Nie ma nic lepszego od złotych Nissinów ST. Fabrycznie wiele motocykli wyjeżdża z tymi klockami. Założyłem kiedyś z EBC i liczyłem kilometry kiedy się wreszcie skończą i wróce do Nissinów. Polecam - najlepsze klocki do motocykla.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
06.10.2012 10:05:43

Najlepsze klocki do motocykla to Nissin i SBS. Bardzo dobra skuteczność hamowania, nie gryzą tarczy, nie piszczą. Polecam obie firmy, bo robią najlepsze klocki hamulcowe.

1000rr
Zgadzam się sintery SBS są bardzo mocne! Niebieski nissin wydaje dziwny dźwięk przy chamowaniu ale czucie jest idealne! złote nissiny ST są kozak!


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
07.18.2012 18:08:36

Polecam Nissiny z serii ST i RS - pierwsza liga. Założyłem 301 ST do mojej 600RR i hamują perfekcyjnie. O żadnych piskach nie ma mowy, moto nurkuje przodem nawet po lekkim dotknięciu klamki. Do turystycznej jazdy stykną niebieskie NS.

1000rr
Tak zgazam się niebieski NS jest wyłącznie do turystyki nawet tej szybszej lecz ST i RS! to już nie wspomne troszke za szybko dziabią tarcze. Ale coś za coś... Ktoś mi powiedział że klocki są tańsze od tarcz... warto o tym pmyśleć i dostosować do naszego stylu jazdy.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Joker
07.20.2012 11:07:00

Założyłem niebieskie Nissiny do Horneta(2009) i mogę je śmiało polecić. Docierały się troche długo, ale hamują rewelacyjnie.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Jacek Z750
07.21.2012 18:21:59

Potwierdzam. Niebieskie nissiny hamują świetnie. Na początku trzeba tylko ostrożnie obchodzić się z klamką, bo mogą później piszczeć przy małych prędkościach. Kolega tak miał w Fazerze. Jak się je ładnie dotrze to nie ma żadnych problemów. Polecam.

turing
niech sobie kolega wyczyści tłoczki to przestanie :P i nie zwala na klocuszki z serii dla krezusów :) pzdr


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
07.29.2012 9:37:49

Polecam! Myślałem, ze Thundercat ma słabe hamulce, ale po zmianie klocków na Nissiny(niebieskie) hamulce się mocno wyostrzyły. Niestety nie wiem jakie były poprzednie, bo zakładał je poprzedni właściciel.




Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
DL 650
09.07.2012 13:19:14

Mogę polecić niebieskie nissiny. Świetnie hamują i na długo starczają.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
12.28.2012 12:19:12

Zgadzam się z opiniami. Założyłem niebieskie Nissiny do mojej XJR'y i od razu poczułem lepsze hamulce. Do tego nie piszczą jak poprzednie. Warto kupić Nissiny!


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
najlepsze
06.18.2013 19:47:56

Klocki wymiatacze i tyle w temacie. Raz się pokusiłem na Lucasy, które każdy mi doradzał jako najlepsze klocki i zawiodłem się - od razu poczułem gorsze hamowanie, wróciłem teraz do nissinów i hamulce wróciły :) Moje moto to Yamaha R6 z 2006 roku. Polecam!


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
NISIN do enduro
11.22.2013 8:43:11

Gdy w moim GAS GAS EC 250 skończyły się te z pierwszego montażu dosłownie na chwilę założyłem coś co było pod ręką....natychmiast wróciłem do NISIN GS off road. Znowu jazda na przednim stała się przyjemnością. Polecam


Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
klocki nie do zdarcia :)
02.09.2014 7:43:01

witam. mam założone złote nissiny do cwojej cbr f4 i latam na nich już 1,5 sezonu i zużyły się może w 25%. najlepsze klocki na świecie. polecam każdemu.


Gość


Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
niebieskie
06.30.2014 13:29:47

Ja wcześniej miałam czerwone brembo i były super! niestety sie skończyły i zmieniłam na niebieskie nissiny i jestem zawiedziona... hamowanie dużo gorsze na dodatek nieprzyjemne dźwięki przy hamowaniu.

Gość
Czerwone brembo do niebieskich nissinow? Wydaje mi sie ze odpowiednikiem dla czerwonych brembo jest nissin st zloty.


Gość


Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Nissin ToyoS30JGG
07.22.2014 11:10:03

Zdemontowałem klocki tylne z FZ1, więc się dziele opinią. Na klockach napisane TOYO S30 JGG, złota okładzina jednak zardzewiała kompletnie. Dozowanie hamulca precyzyjne - koło nie blokuje się nagle, a siła hamulca jest bardzo dobra(jednak nieco gorsza od założonych niedawno Nissinów serii ST). Klocki nie piszczały ani nie zdzierały tarczy hamulcowej - nie ma na niej nawet małego rowka pozostawionego przez klocki. Ogólnie były bardzo dobre, a wkrótce powiem co nieco na temat modelu 2P244 ST z którego jak na razie jestem zadowlony(a nawet bardziej od tych opisywanych).




Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Klocki perfekcyjne!!
06.30.2017 15:56:03

Używam klocków złotych Nissinów już dwa sezony. Klocki pomimo dość wysokiej ceny są tego warte. Gdy wciskam nawet lekko hebel w swoim GSXR 600 K7 to motocykl od razu reaguje. Polecam je wszystkim, którym zależy na bezpieczeństwie i komforcie hamowania.

Gość
Czy st wymagaja dogrzania przed skutecznym hamowaniem czy dzialaja juz na zimnych hamulcach?


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
04.12.2018 17:14:31

W swoim moto rok temu założyłem niebieskie nissiny NS,
hamują dobrze ale hamowaniu towarzyszy nieprzyjemny pisk.
Normalnie jak stary tramwaj na szynach :)
Troszkę się zawiodłem, bo akurat Nissin NS to nie jest najtańsze rozwiązanie (biorąc pod uwagę że w moim moto na przód są potrzebne 2 kpl. gdzie jeden kosztuje 150-170 zł zależy gdzie)
Gdyby to były klocki za 50 zł kpl. (brenta, Boss lub jakieś inne tanie) to nie było by o czym gadać, kupiłeś tanie to trzeba sobie dokupić stopery do uszu i już, a tak to mały niesmak pozostaje.

Irek
A masz zainstalowane do tych klocków blaszki które neutralizują wibracje?


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Zapytanie
09.17.2020 20:23:31

Witam. Kupiłem 3 lata temu klocki Nissin w opakowaniu niebieskim. Dzisiaj kupiłem także Nissiny dokładnie ten sam model i opakowanie jest w przeważajacym kolorze białym. Oba opakowania przesyłam jako zdjęcia. Czyżby Nissin zmienił szatę opakowania ? Ktoś coś wie

Tomasz
Opinia pozytywna. Klocki dobrze hamują

Gość
a gdzie OPINIA?


Dołączone zdjęcia
Klocki hamulcowe Nissin
Klocki hamulcowe Nissin

Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Nissin złote St
05.20.2024 23:55:44

Trzeba było wymienić fabryczne klocki z przodu bo się skończyły i o dziwo wytrzymały tyle ile powinny 50tys km. No i zrobił się dylemat Trw no spoko ,ale czy wystarczająco dobre ? O Brembo no droższe i dobre opinie hmm? A sprawdzę co tam na moto opiniach piszą. Nissin złote bo niebieskie odpadają do sporta , opinie dobre ,ale cena no troszkę drogo ,ale co tam mojej niuni nie będę żałował. I co mogę napisać klocki rewelacyjne aż strach mocniej klamkę nacisnąć. Zdecydowanie warte swojej ceny jestem bardzo zadowolony ,bezpieczeństwo przede wszystkim.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA