NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Zębatki Sunstar


9.15 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Zębatki Sunstar


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 92%
Neutralne: 0%
Negatywne: 8%



Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Olek
06.07.2012 13:03:56

Super zębatki. Lepsze są tylko Supersprox.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
OLO
06.08.2012 10:22:04

Potwierdzam - świetne zębatki. Przy wymianie napędu patrzyłem na zęby i nie były jakoś ostro wyjechane.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
06.14.2012 15:56:36

Jak zmieniałem zestaw napędowy to wachałem się między JT i Sunstar, ale mechanik doradził mi Sunstar. Podobno jest trwalszy niż JT. Gość od lat się tym zajmuje, więc myśle że wie co mówi. Kupiłem Sunstara i jestem zadowolony. Różnicy w jeździe pewnie żadnej nie ma między JT, ale słaba zębatka może szybciej dobić łańcuch.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
06.23.2012 12:03:39

Mi też gostek w sklepie mówił, że lepiej brać Sunstar. Jak zapytałem czym się różnią to zaczął się mieszać i nie był w stanie odpowiedzieć. Słowa kogoś, kto chce Ci sprzedać droższy towar trzeba traktować z przymróżeniem oka. U mnie Sunstar skończył się równo z napędem, więc polecam. Teraz będe próbował JT i dopiero na własnej skórze będe mógł powiedzieć, która firma jest lepsza.

Gość
Może być że zjechana zębatka dokończyła łańcuch


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Mateo
07.10.2012 22:48:41

Świetne zębatki. DID dodaje je do swoich zestawów napędowych, więc muszą być wytrzymałe.




Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
09.13.2012 23:16:51

Polecam. Przerabiałem w gixxie k5 zębaki JT i Sunstar - te drugie wytrzymuje więcej. Przy kończącym się napędzie zębatki Sunstara były w dużo lepszym stanie niż JT.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
10.16.2012 14:23:17

Zębatki Sunstar są spoko. Łańcuch się skończył równo z napędem, nie miałem efektu przeskakiwania po zębach przy odwijaniu gazu. Polecam.


Profil użytkownika


Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Sunstar jest ok.
04.11.2014 21:54:31

Nigdy nie miałem zębatek JT choć mój kumpel je ma i sobie chwali, od zawsze używam Sunstara bo po prostu nigdy się na nich nie zawiodłem. Po znacznym przebiegu "skończył" mi się łańcuch a zębatki wyglądają na tyle dobrze że przez chwilę złapałem się i pomyślałem czy może wymienić tylko sam łańcuch :). Reasumując, chcesz mieć pewność czy zębatki dadzą radę, sunstar moim zdaniem Cię nie zawiedzie.


Profil użytkownika


Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
SunStar-Suzuki SV 650 K1
07.10.2014 10:23:53

Co tu dużo pisać...Świetne zębatki o dużej trwałości!


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
zębatki sun star
06.03.2015 22:08:59

Łańcuch DID do kosza, a zębatek Sun zawsze jest mi szkoda wyrzucać bo wyglądają naprawdę dobrze. Używałem również JT i mam o nich dobre zdanie.


Profil użytkownika


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
06.06.2016 19:27:43

W swojej Kawie Z750 mam je założone już od około 18000 kilometrów. Jak na razie nie widać zużycia!!!

Profil użytkownika
macjus6
Zębatki wymieniałem przy 26 000km, ale nie ze względu, że się zęby już powoli krzywiły...tylko dlatego, że łańcuch nierównomiernie się rozciągnął. Także polecam. Do nowego łańcucha również założyłem sunstary.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Polecam
04.01.2018 13:20:02

Zazwyczaj zestawy napędowe sprzedawane są z zębatkami JT albo Sunstar. Po 15 latach na moto stwierdzam że to bez różnicy - obie firmy produkują podobne jakościowo zębatki, więc kierujcie się ceną. Kiedyś JT były uznawane za gorsze, ale tak naprawde to ten sam poziom i zarówno zębatki JT jak i Sunstar bez problemu przeyżyją najmocniejszy napęd DID czy RK.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
takie same jak jt
04.27.2019 21:55:03

Identyczna jakość jak zębatki producenta JT Sprockets
Polecam te i te
Pamiętajcie, że trzeba dbać o łańcuch!



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA