NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Standardowe świece NGK


8.91 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Wasze opinie o świecach NGK.

Forum Standardowe świece NGK


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 91%
Neutralne: 0%
Negatywne: 9%



Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
02.07.2012 13:33:41

Używałem takiej świecy w SC33 - nie było większych problemów z paleniem. Lepsze jednak okazały się irydówki - moto się szybciej zagrzewał i silnik pracował równo. Wskazówka obrotomierza praktycznie stała w miejscu. Ale za irydowe trzeba było wyłożyć 2x tyle. Ogólnie to nawet dobre świece ale bez fajerwerków. Jak ktoś nie chce inwestować w irydowe to będzie zadowolony z tych świeczek.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
02.10.2012 16:31:35

Ja jestem zadowolony z tych świeczek. Moto pali bez problemu przez cały rok, nawet jak mi się zalały to przeczyściłem i działają do tej pory.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Adam
11.26.2012 10:03:51

Najpopularniejsze świece do moto, nawet jak się zaleją to nadal dobrze palą, a słyszałem teorie że po zalaniu świeca nadaje się tylko do kosza. Polecam.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
monster
12.07.2012 10:43:47

Dobre świece po założeniu i odpaleniu trzeba ie dobrze wygrzać.Kupować w dobrych sklepach motocyklowych albo od sprawdzonych gości , polecam maszyna paliła mi od strzała .




Gość


Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
NGK
01.26.2014 18:16:52

Świece bardzo dobre, motocykl odpala bez problemu czy zimny czy ciepły. Jeżeli gaźniki są wyregulowane odpowiednio to starczą na długo długo. Świece są super pod warunkiem że nie są to "oryginalne z allegro za 18zł" bo na takich to jak ktoś miał do czynienia to wie że koło NGK to to nawet nie leżało.


Gość


Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
NGK-Suzuki SV 650 K1
07.10.2014 11:31:47

Trwałe świece, które wytrzymują dużo więcej niż przewiduje się między wymianami w serwisówce.


Gość


Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
sprawdzony wybór
02.08.2015 17:50:06

Wiele lat używam świec NGK do różnych motocykli. Nigdy nie było z nimi problemu. Podstawa przy zakładaniu nowych świec to odpalić i przejechać się kawałek dla dobrego wygrzania. Wtedy posłużą wiele lat i kilometrów.
Ludzie na forach narzekają bo kupują z niepewnych źródeł (zdarzają się podróbki) albo właśnie nie wygrzewają ich odpowiednio.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
NGK DPR8EA-9
03.17.2016 8:23:16

Świece są ok i działają naprawde dobrze ale w porównaniu do irydówek to totalna przepaść. Falują obroty i dziwnie wchodzi na obroty i czasami jest problem z uruchomieniem. Na irydówkach tego problemu nie ma.

Gość
a jaki masz moto ?


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
NGK CR9EH9 zdjęcie po 40 tysiącach
04.04.2019 14:54:12

W załączniku daje zdjęcie świecy NGK CR9EH9 po zrobieniu 40 tysięcy kilometrów. Chyba lepszej rekomendacji nie można zobaczyć na własne oczy - nawet elektroda się nie wypaliła, jest nadal płaska. Teraz zmieniłem na irydówki NGK, ale tylko przy okazji serwisu. Motocykl palił i jeździł idealnie przez cały czas i prawdopdoobnie pojeździłby drugie tyle. Oczywiście oryginalna świeca, bo te z najtańsze ala mirek z allegro padają po 4 tysiącach.

RobHD
Mi właśnie padła jedna po 5tkm,pozostałe trzy chodzą narazie bez zarzutu, wymieniłem tą co padła na starą ngk które miałem poprzednio, nie wiem jaki miały wcześniej przebieg, Poprostu je wymieniłem bo nie znałem ich historii, a były od góry lekko zardzewiałe więc kilka dobrych lat i kilometrów miały za sobą. Ta uszkodzona świeczka jest dwuelektrodowa i ma przebicie, wali iskrą wszędzie, tylko nie tam gdzie powinna


Dołączone zdjęcia
Standardowe Åwiece NGK



Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Wytrzymują więcej, niż przewiduje norma
07.19.2019 1:37:52

Przeciętnemu zjadaczowi chleba i kilometrów ciężko jest ocenić taki element, jak świece zapłonowe. Ja jednak pozwolę sobie wyrazić krótką opinię.

Motocykl: Suzuki GSX 600f.
Przewidywany przez producenta interwał wymiany świec: 12 tysięcy km.
Przejechane: 21881km (182% normy) i działały bez zarzutu. Jedynie regulowałem odstęp między elektrodami. Dla mnie to wystarczy jako wyznacznik dobrej świecy.

Złośliwi powiedzą, że cebularz oszczędzał na wymianie, ale zapewniam, że zrobiłem to celowo ;)

Owszem, są tańsze świece, może wcale nie gorsze, ale tylko tutaj miałem okazję potestować


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Świece może dobre serwis dno
12.29.2022 12:12:55

Do tej pory kupowałem świece ngk i nie było problemów natomiast ostatni zakup okazał się słaby, jedna z 4 świec padła po niecałych 6 miesiącach, ok zdarza się oddałem ją na gwarancji i czekam już ponad 3 miesiąc i dalej nic nie dostałe., sklep w którym ją zareklamowałem (oficjalny) od 3 miesięcy kontaktuje się z producentem i dostaje jedynie info że świeca jest w serwisie producenta i nic poza tym, to jest zwykła kpina (owszem wkręciłem starą świecę i silnik wrócił do żywych ale nie o to chodzi) oni chyba myślą że klient da za wygraną i im podaruje natomiast ja nie zamierzam, żadnego jako takiego PL przedstawiciela oficjalnego nie ma no po prostu cyrk na kółkach, japońska niezawodność - dobre sobie ok może się zdarzyć ale obsługa klienta POZIOM DNA!!!



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA