8
OPINIA FreedConn T-Max S
5
OPINIA Caberg Duke 2
1
OPINIA Shima EXO Vented
5
OPINIA Lazer Rafale
9
OPINIA Romet Soft Chopper 2 125 EFI
10
OPINIA HJC I90
1
OPINIA Oxford Scremer XA7
5
OPINIA Junak M12 Vintage
4
OPINIA Midland BTX2 Pro Twin
Mamy już 19231 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Oxford Screamer



Zdjęcia przedmiotu

1  

Oxford Screamer

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
5.92 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 50%
Neutralne: 0%
Negatywne: 50%


Gość


9
polecam
07.16.2015 16:16:33

blokada solidna, duża, ciężka, mocna, trzpień gruby, alarm głośny z bardzo czułym czujnikiem wstrząsu, zamek chodzi płynni nawet po zalaniu niechcący woda (kilka razy :P ), pokrowiec w zestawie.
Nie jest to bicz na złodzieja ale rozwalić ją jest trudno, i znacznie uprzykrza życie amatorom cudzej własności.
No i jak moto gdzies stoi pod sklepem to łebków odstrasza jak zawyję, jak dotykają gadziny nieswojego.
Na baterii mi wytrzymuje pół roku.
Dobre zabezpieczenie na chwilowy postój, lub nocne garażowanie, ale jako dodatkowe, ja dodatkowo polecam jeszcze gruby łańcuch i solidną kotwę.
Ogólnie blokada bomba, i polecam

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Gość
10.25.2015 17:51:22

Blokada wydaje się solidna. W zestawie dodatkowe baterie, imbus do wykręcania zaślepki od baterii, a także futerał. Syrena daje radę, każdy zwróci uwagę, na prawdę czuła blokada :)
Jedyny minus to: Próbowałem kiedyś otworzyć blokadę i miałem z tym problem, kluczyk źle się ustawił w zamku( 2 razy mi się zdarzyło). Po za tym blokada jak najbardziej na plus za taką cenę.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Srednio...
10.29.2015 22:18:54

Przez 3 miesiace bylem bardzo zadowolony, ale gdy nadeszly mrozy to alarm zaczal wariowac. Podlaczajac alarm zaczal caly czas piszczec. Dzialo sie tak gdy przez dluzszy czas alarm byl wystawiony na niskie temperatury.


Gość
Od wilgoci mam dokładnie to samo. Kupa G...

St 1300
Dostałem blokadę w prezencie cieszyłem się jak dziecko że ma opcje alarmu. Ale zakładałem ja z opcją alarmu zaczęła zwariować. Dla sprawdzenia założyłam ja w garażu gdzie dalej się sama zalanczala 4pikniecia. Dziwne bo w garażu miała ciszę i spokój bez wibracji i dźwięków A mimo to się zalanczala. Niestety ale zostanie oddana na gwarancje.

Virago 700
Niestety potwierdzam. Pierwszy raz zamontowałem i przy lekkiej letniej mżawce zaciął się i jeszcze nie ruszył. Powinien być wodoszczelny, ale jak się przekonałem nie jest. Odradzam i czuję, że 100 poszła na marne, niestety.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
good shit ;)
04.23.2016 12:29:53

Polecam
Solidna, trwała, mocna, ładna, pokrowiec w zestawie.
Duża czułość wzbudzenia i głośność, dobre zabezpieczenie zamka przed deszczem (ale już zabezpieczenie głośniczka przed woda średnie dlatego jedna gwiazdka na minus)
Ogólnie - BARDZO dobra ochrona, jednak pamiętajmy że to tylko blokada tarczy. Nie uchroni prze np wniesieniem moto do busa itp. ale ładnie odstrasza ciekawskich jak zostawimy moto np przed sklepem ;) Baterie wytrzymały mi cały sezon i zimę, teraz dop. włożyłem nowe.
Przed profesjonalistami nie uchroni ale amatorom da rade.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Niestety zbyt słaba jakość
07.29.2017 12:21:46

Zamek w blokadzie po prostu się rozsypał. A alarmu nigdy nie używałem bo włączał się co chwilę jak opętany :/ Ponadto kumpel ruszył z tą blokadą na kole i rozsypała się w drobny mak . Stanowczo nie polecam tego szajsu.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam
04.02.2019 21:58:39

Blokadę używam od 1,5 roku i dopiero zmieniłem baterię ( była w zestawie).
Jest głośna, solidna, w mrozy nie używałem tak jak i motocykla. Przyzwyczajenia wymaga rozkodowywanie , na początku troche się najadłem wstydu jak zdarzalo się że mi wyła, bo źle wkładałem klucz, powinna byc sekunda wiecej na rozkodowanie, było by idealnie. Ogólnie bardzo polecam, zapłaciłem 85 zł w promocji, a produkt wysokiej jakości. :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
blokada oxford Screamer
01.22.2020 21:33:09

Polecam.
Głośno wyje, łatwo się montuje na motocyklu, stosuję jako dodatkowe zabezpieczenie.
Polecam w tej cenie produkt ok!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
po 2 latach do kosza
05.11.2020 15:52:23


Miałem już 2 egzemplarze. Przez 1-2 sezony działa poprawnie. Później zaczyna piszczeć nawet bez wstrząsów co sprawia, że z alarmu nie można korzystać. Dzieje się to pomimo wymiany baterii na nowych. Podsumowując: Jeżeli nie przeszkadza ci, że musisz wymieniać blokadę co 2 lata to ten produkt jest dla ciebie. Ja sprawdzę tym razem produkt innej firmy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
07.10.2020 11:42:03

Koncepcja i budowa bardzo fajna, gorzej z jakością i niezawodnością.
Alarm działa tak jak powinien, czułość w sam raz.

A teraz wady:
1. Jest problem z zakładaniem na rozgrzaną tarczę hamulcową (czyli 90% przypadków). Pod wpływem różnicy temperatur, czujnik głupieje i alarm zaczyna wyć zaraz po odejściu od motocykla.
2. Powód, dlaczego blokada poleciała do kosza w 3 sezonie użytkowania: zamek zaczyna się zacinać. Skutecznie unieruchomił mi motocykl przed wyjazdem do pracy. Nie pomogły proste zabiegi w stylu WD40. Bębenek wyrabia się w środku i nic mu nie zrobisz.

Cena atrakcyjna, ale taki element, jak zamek, musi być niezawodny.

Acha - baterie starczają na jakieś pół sezonu (przy ciągłym, uzbrojonym postoju). Wymiana nie jest kłopotliwa, ale trzeba poświęcić jakieś 15min,

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
09.19.2020 16:51:21

Posiadam blokadę od 2 miesięcy. Alarm działa i jest wystarczająco głośny żeby zwrócić uwagę i odstraszyć potencjalnego złodzieja. Łatwo się ją montuje, wydaję się być solidna i całkiem trwała. Spokojnie zmieści się w schowku pod tylnym siedzenie. Polecam

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Badziewie
06.01.2021 19:40:44

W wilgotne dni żyje własnym życiem.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nie jestem zadowolony.
06.09.2021 18:07:40

Dwa razy wymieniałem baterię. Nic to nie dało. Alarm żyje własnym życiem. Wiesza się. Zamiast głośno alarmować wydobywał z siebie ciche modulowane piski. Ostatecznie wyjąłem baterię i używam jako zwykłej blokady.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


FreedConn T-Max S

Sprawdza się super podczas jazdy, ale niestety nie mogę go sparować z telefonem. Próbowałam na kilku różnych modelach i niestety interkom nie j...

Caberg Duke 2

Kształt fajny, agresywny, wygodny, zgrabny, dobrze wykonany. Podnoszenie i blenda mimo rożnych opinii dla mnie również na dobrym poziomie. Pin...

Shima EXO Vented

Podeszwa wykonana z gównolitu. Mam je niecałe 2 miesiące . Podczas otwierania stopki but wpadł mi w nią tak gleboko ze miałem problem z wyciąg...

Lazer Rafale

Kupiłem minionej zimy, więc model 2020 a jest już 2021 z nowym wizjerem i pinlock'iem. Generalnie skorupa i wyściółki solidnie wykonane. Ma miej...

Romet Soft Chopper 2 125 EFI

Zakupiłem ten motocykl w 2020 r. Kupiony u dealera w Krakowie. Zrobiłem nim 1000 km. Nie miałem w stosunku do niego za dużo wymagań (cena ok 6 ty...

HJC I90

Cichy, Dobrze wykonany. Polecam jestem bardzo zadowolony. Wśród średniaków super. Nie spodziewałem się wygodny. Wizjer w górę mógłby być ci...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA