OPINIA Romet Z-One R 125

NOWOŚĆ KTM 440 MXC

NOWOŚĆ Oxford Buddy 2.0

NOWOŚĆ BUSE Open Road Touring

NOWOŚĆ Origine Tonale

NOWOŚĆ Revit Blake Air

NOWOŚĆ Ozone Agness 2 Lady

NOWOŚĆ Berik Monza

NOWOŚĆ BMW C650 GT

OPINIA Modeka Mesh 2

OPINIA Kawasaki Z900
Mamy już 17631 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Oxford Screamer



Ilustracja przedmiotu

1  

Oxford Screamer

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.67 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 56%
Neutralne: 0%
Negatywne: 44%


Gość


9
polecam
07.16.2015 16:16:33

blokada solidna, duża, ciężka, mocna, trzpień gruby, alarm głośny z bardzo czułym czujnikiem wstrząsu, zamek chodzi płynni nawet po zalaniu niechcący woda (kilka razy :P ), pokrowiec w zestawie.
Nie jest to bicz na złodzieja ale rozwalić ją jest trudno, i znacznie uprzykrza życie amatorom cudzej własności.
No i jak moto gdzies stoi pod sklepem to łebków odstrasza jak zawyję, jak dotykają gadziny nieswojego.
Na baterii mi wytrzymuje pół roku.
Dobre zabezpieczenie na chwilowy postój, lub nocne garażowanie, ale jako dodatkowe, ja dodatkowo polecam jeszcze gruby łańcuch i solidną kotwę.
Ogólnie blokada bomba, i polecam

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Gość
10.25.2015 17:51:22

Blokada wydaje się solidna. W zestawie dodatkowe baterie, imbus do wykręcania zaślepki od baterii, a także futerał. Syrena daje radę, każdy zwróci uwagę, na prawdę czuła blokada :)
Jedyny minus to: Próbowałem kiedyś otworzyć blokadę i miałem z tym problem, kluczyk źle się ustawił w zamku( 2 razy mi się zdarzyło). Po za tym blokada jak najbardziej na plus za taką cenę.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Srednio...
10.29.2015 22:18:54

Przez 3 miesiace bylem bardzo zadowolony, ale gdy nadeszly mrozy to alarm zaczal wariowac. Podlaczajac alarm zaczal caly czas piszczec. Dzialo sie tak gdy przez dluzszy czas alarm byl wystawiony na niskie temperatury.


St 1300
Dostałem blokadę w prezencie cieszyłem się jak dziecko że ma opcje alarmu. Ale zakładałem ja z opcją alarmu zaczęła zwariować. Dla sprawdzenia założyłam ja w garażu gdzie dalej się sama zalanczala 4pikniecia. Dziwne bo w garażu miała ciszę i spokój bez wibracji i dźwięków A mimo to się zalanczala. Niestety ale zostanie oddana na gwarancje.

Virago 700
Niestety potwierdzam. Pierwszy raz zamontowałem i przy lekkiej letniej mżawce zaciął się i jeszcze nie ruszył. Powinien być wodoszczelny, ale jak się przekonałem nie jest. Odradzam i czuję, że 100 poszła na marne, niestety.

Gość
jak każda elektronika i ta blokada źle znosi niskie temp. zwłaszcza mrozy.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
good shit ;)
04.23.2016 12:29:53

Polecam
Solidna, trwała, mocna, ładna, pokrowiec w zestawie.
Duża czułość wzbudzenia i głośność, dobre zabezpieczenie zamka przed deszczem (ale już zabezpieczenie głośniczka przed woda średnie dlatego jedna gwiazdka na minus)
Ogólnie - BARDZO dobra ochrona, jednak pamiętajmy że to tylko blokada tarczy. Nie uchroni prze np wniesieniem moto do busa itp. ale ładnie odstrasza ciekawskich jak zostawimy moto np przed sklepem ;) Baterie wytrzymały mi cały sezon i zimę, teraz dop. włożyłem nowe.
Przed profesjonalistami nie uchroni ale amatorom da rade.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Niestety zbyt słaba jakość
07.29.2017 12:21:46

Zamek w blokadzie po prostu się rozsypał. A alarmu nigdy nie używałem bo włączał się co chwilę jak opętany :/ Ponadto kumpel ruszył z tą blokadą na kole i rozsypała się w drobny mak . Stanowczo nie polecam tego szajsu.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Polecam
04.02.2019 21:58:39

Blokadę używam od 1,5 roku i dopiero zmieniłem baterię ( była w zestawie).
Jest głośna, solidna, w mrozy nie używałem tak jak i motocykla. Przyzwyczajenia wymaga rozkodowywanie , na początku troche się najadłem wstydu jak zdarzalo się że mi wyła, bo źle wkładałem klucz, powinna byc sekunda wiecej na rozkodowanie, było by idealnie. Ogólnie bardzo polecam, zapłaciłem 85 zł w promocji, a produkt wysokiej jakości. :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
blokada oxford Screamer
01.22.2020 21:33:09

Polecam.
Głośno wyje, łatwo się montuje na motocyklu, stosuję jako dodatkowe zabezpieczenie.
Polecam w tej cenie produkt ok!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
po 2 latach do kosza
05.11.2020 15:52:23


Miałem już 2 egzemplarze. Przez 1-2 sezony działa poprawnie. Później zaczyna piszczeć nawet bez wstrząsów co sprawia, że z alarmu nie można korzystać. Dzieje się to pomimo wymiany baterii na nowych. Podsumowując: Jeżeli nie przeszkadza ci, że musisz wymieniać blokadę co 2 lata to ten produkt jest dla ciebie. Ja sprawdzę tym razem produkt innej firmy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
07.10.2020 11:42:03

Koncepcja i budowa bardzo fajna, gorzej z jakością i niezawodnością.
Alarm działa tak jak powinien, czułość w sam raz.

A teraz wady:
1. Jest problem z zakładaniem na rozgrzaną tarczę hamulcową (czyli 90% przypadków). Pod wpływem różnicy temperatur, czujnik głupieje i alarm zaczyna wyć zaraz po odejściu od motocykla.
2. Powód, dlaczego blokada poleciała do kosza w 3 sezonie użytkowania: zamek zaczyna się zacinać. Skutecznie unieruchomił mi motocykl przed wyjazdem do pracy. Nie pomogły proste zabiegi w stylu WD40. Bębenek wyrabia się w środku i nic mu nie zrobisz.

Cena atrakcyjna, ale taki element, jak zamek, musi być niezawodny.

Acha - baterie starczają na jakieś pół sezonu (przy ciągłym, uzbrojonym postoju). Wymiana nie jest kłopotliwa, ale trzeba poświęcić jakieś 15min,

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Sidi Adventure 2 Gore-Tex

Zalety jak w opinii powyżej.

Wady
But nie oddycha albo inaczej oddycha jak kalosz.

W temp powyżej 20 stopni po...

Łańcuchy Bonyfish

Tak, to tandeta. Kupiłem do Varadero 125, mała moc więc myślałem że wystarczy. Do 1000 km dawał radę , ale później zaczęły wypadać oringi...

Benelli BN 125

Kupiony w tym roku (2020) nowy z salonu. Na 4 miesiące posiadania 3 miesiące z różnymi awariami stoi w "pseudo serwisie" u dilera/sprzedawcy. Odra...

Arai Chaser-X

Zacznę od tego, że nie nastawiałem sie na Arai'a, ale okazało się, że nic innego nie leży mi tak dobrze na głowie. Oczywiście jest to kwestia...

X-Lite X-1003

Kask użytkuje od roku. Przejechane kilka tys km.

Plusy:
- nic nie paruje, pinlock dolega idealnie
- super wentylacja

Romet Z-One R 125

Aktualny przebieg, to 3200 km. Na razie nic się nie zepsuło i nic mu nie dolega. Jakościowo, jak na chińczyka jest dość dobrze wykonany. Mam 115...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA