NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Oxford Screamer


6.00 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Oxford Screamer


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 50%
Neutralne: 0%
Negatywne: 50%



Gość


Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
polecam
07.16.2015 16:16:33

blokada solidna, duża, ciężka, mocna, trzpień gruby, alarm głośny z bardzo czułym czujnikiem wstrząsu, zamek chodzi płynni nawet po zalaniu niechcący woda (kilka razy :P ), pokrowiec w zestawie.
Nie jest to bicz na złodzieja ale rozwalić ją jest trudno, i znacznie uprzykrza życie amatorom cudzej własności.
No i jak moto gdzies stoi pod sklepem to łebków odstrasza jak zawyję, jak dotykają gadziny nieswojego.
Na baterii mi wytrzymuje pół roku.
Dobre zabezpieczenie na chwilowy postój, lub nocne garażowanie, ale jako dodatkowe, ja dodatkowo polecam jeszcze gruby łańcuch i solidną kotwę.
Ogólnie blokada bomba, i polecam


Profil użytkownika


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
10.25.2015 17:51:22

Blokada wydaje się solidna. W zestawie dodatkowe baterie, imbus do wykręcania zaślepki od baterii, a także futerał. Syrena daje radę, każdy zwróci uwagę, na prawdę czuła blokada :)
Jedyny minus to: Próbowałem kiedyś otworzyć blokadę i miałem z tym problem, kluczyk źle się ustawił w zamku( 2 razy mi się zdarzyło). Po za tym blokada jak najbardziej na plus za taką cenę.


Gość


Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Srednio...
10.29.2015 22:18:54

Przez 3 miesiace bylem bardzo zadowolony, ale gdy nadeszly mrozy to alarm zaczal wariowac. Podlaczajac alarm zaczal caly czas piszczec. Dzialo sie tak gdy przez dluzszy czas alarm byl wystawiony na niskie temperatury.

Gość
Od wilgoci mam dokładnie to samo. Kupa G...

St 1300
Dostałem blokadę w prezencie cieszyłem się jak dziecko że ma opcje alarmu. Ale zakładałem ja z opcją alarmu zaczęła zwariować. Dla sprawdzenia założyłam ja w garażu gdzie dalej się sama zalanczala 4pikniecia. Dziwne bo w garażu miała ciszę i spokój bez wibracji i dźwięków A mimo to się zalanczala. Niestety ale zostanie oddana na gwarancje.

Virago 700
Niestety potwierdzam. Pierwszy raz zamontowałem i przy lekkiej letniej mżawce zaciął się i jeszcze nie ruszył. Powinien być wodoszczelny, ale jak się przekonałem nie jest. Odradzam i czuję, że 100 poszła na marne, niestety.


Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
good shit ;)
04.23.2016 12:29:53

Polecam
Solidna, trwała, mocna, ładna, pokrowiec w zestawie.
Duża czułość wzbudzenia i głośność, dobre zabezpieczenie zamka przed deszczem (ale już zabezpieczenie głośniczka przed woda średnie dlatego jedna gwiazdka na minus)
Ogólnie - BARDZO dobra ochrona, jednak pamiętajmy że to tylko blokada tarczy. Nie uchroni prze np wniesieniem moto do busa itp. ale ładnie odstrasza ciekawskich jak zostawimy moto np przed sklepem ;) Baterie wytrzymały mi cały sezon i zimę, teraz dop. włożyłem nowe.
Przed profesjonalistami nie uchroni ale amatorom da rade.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
2
Niestety zbyt słaba jakość
07.29.2017 12:21:46

Zamek w blokadzie po prostu się rozsypał. A alarmu nigdy nie używałem bo włączał się co chwilę jak opętany :/ Ponadto kumpel ruszył z tą blokadą na kole i rozsypała się w drobny mak . Stanowczo nie polecam tego szajsu.




Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
04.02.2019 21:58:39

Blokadę używam od 1,5 roku i dopiero zmieniłem baterię ( była w zestawie).
Jest głośna, solidna, w mrozy nie używałem tak jak i motocykla. Przyzwyczajenia wymaga rozkodowywanie , na początku troche się najadłem wstydu jak zdarzalo się że mi wyła, bo źle wkładałem klucz, powinna byc sekunda wiecej na rozkodowanie, było by idealnie. Ogólnie bardzo polecam, zapłaciłem 85 zł w promocji, a produkt wysokiej jakości. :)


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
blokada oxford Screamer
01.22.2020 21:33:09

Polecam.
Głośno wyje, łatwo się montuje na motocyklu, stosuję jako dodatkowe zabezpieczenie.
Polecam w tej cenie produkt ok!


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
po 2 latach do kosza
05.11.2020 15:52:23


Miałem już 2 egzemplarze. Przez 1-2 sezony działa poprawnie. Później zaczyna piszczeć nawet bez wstrząsów co sprawia, że z alarmu nie można korzystać. Dzieje się to pomimo wymiany baterii na nowych. Podsumowując: Jeżeli nie przeszkadza ci, że musisz wymieniać blokadę co 2 lata to ten produkt jest dla ciebie. Ja sprawdzę tym razem produkt innej firmy.


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Gość
07.10.2020 11:42:03

Koncepcja i budowa bardzo fajna, gorzej z jakością i niezawodnością.
Alarm działa tak jak powinien, czułość w sam raz.

A teraz wady:
1. Jest problem z zakładaniem na rozgrzaną tarczę hamulcową (czyli 90% przypadków). Pod wpływem różnicy temperatur, czujnik głupieje i alarm zaczyna wyć zaraz po odejściu od motocykla.
2. Powód, dlaczego blokada poleciała do kosza w 3 sezonie użytkowania: zamek zaczyna się zacinać. Skutecznie unieruchomił mi motocykl przed wyjazdem do pracy. Nie pomogły proste zabiegi w stylu WD40. Bębenek wyrabia się w środku i nic mu nie zrobisz.

Cena atrakcyjna, ale taki element, jak zamek, musi być niezawodny.

Acha - baterie starczają na jakieś pół sezonu (przy ciągłym, uzbrojonym postoju). Wymiana nie jest kłopotliwa, ale trzeba poświęcić jakieś 15min,


Profil użytkownika


Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
09.19.2020 16:51:21

Posiadam blokadę od 2 miesięcy. Alarm działa i jest wystarczająco głośny żeby zwrócić uwagę i odstraszyć potencjalnego złodzieja. Łatwo się ją montuje, wydaję się być solidna i całkiem trwała. Spokojnie zmieści się w schowku pod tylnym siedzenie. Polecam


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Badziewie
06.01.2021 19:40:44

W wilgotne dni żyje własnym życiem.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
1
Nie jestem zadowolony.
06.09.2021 18:07:40

Dwa razy wymieniałem baterię. Nic to nie dało. Alarm żyje własnym życiem. Wiesza się. Zamiast głośno alarmować wydobywał z siebie ciche modulowane piski. Ostatecznie wyjąłem baterię i używam jako zwykłej blokady.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Nie polecam
05.23.2022 10:30:02

Blokada nie sprawia wrażenia solidnej trzymając ją w ręce. Alarm wariuje przy wilgoci i/lub niskich temperaturach. Alarm musiałem wymontować by bez wariowania dało się go chociaż blokować. Zamek ma dość duże luzy przez go trzeba kluczem trochę potelepać by załapało.

Ogólne odczucia - chińszczyzna niskich lotów.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Pozytywne odczucia
05.24.2022 12:57:21

Blokadę posiadam trzeci rok . Raz w roku wymieniam 6 szt. baterii , cena w markecie nie przekracza 10 zł. Robi robotę , wyje jak wariat. Osobiście polecam . Posiadam dodatkowo smyczkę-spiralkę , zapinaną na klamce sprzęgła lub hamulca - przypominajka żeby nie odjechać z blokadą na tarczy.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA