NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Caberg Stunt


7.94 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Caberg Stunt to nowość na sezon 2015

- Skorupa wykonana z polikarbonatu
- wyściółka w całości wypinana do prania, hipoalergiczna, wykonana z przewiewnego materiału.
- wizjer DVT (Double Visor Tech), bezbarwny wizjer, odporny na zrysowania, przygotowany do montażu PINLOCK'a
- Blenda przeciwsłoneczna odporna na zarysowania.
- Mikrometryczne zapięcie.
- Waga: 1450+/-50gr

Forum Caberg Stunt


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 63%
Neutralne: 38%
Negatywne: 0%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Prawie fajny
08.21.2015 0:21:19

Cenowo kask rewelka. 500pln. Bardzo dobra widoczność. Dobra wentylacja.
Minusem może być słabo zaprojektowana blenda, która przy próbie na 'sucho' samoczynnie opadła, jednak w trakcie jazdy nawet po dziurawym asfalcie nigdy się to nie zdarzyło. Polecam, szczególnie na początek jak człek jeszcze nie wie co by chciał.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dobry
09.04.2015 9:28:17

Plusy:
- lekki - 1450g to super waga i czuć że jest lekki
- aerodynamika - bardzo małe opory powietrza podczas jazdy
- duże pole widzenia
- odpowiednio ciemna blenda (bywają za jasne)
- wentylacja z nawiewem na szybkę
- wygląd (rzecz subiektywna) sprawia wrażenie mniejszego od innych kasków. Wygląd zadziornego endurasa, dynamiczny kształt, nie jakaś bańka. Niektórym kojarzy się z głową stormtroopera.

Minusy:
- kask jest głośny - otoczenie jest dość dobrze wytłumione ale świst powietrza podczas jazdy, bez względu na to czy otwierasz czy zamykasz wloty jest upierdliwy i głośny
- szybka dość szybko zaczyna się rysować
- mechanizm blendy jest średni - przy zakładaniu blenda prawie zawsze sama opada, podczas jazdy działa jak należy.
- jakość wykonania - niektóre plastiki w środku, wyściółka bardzo skromna i jeszcze raz blenda - schowana pozostaje widoczna u góry zaraz pod krawędzią otworu.

Generalnie kask za tą kasę dla tych co lubią lekki, wygodny kask a hałas im nie przeszkadza.
Polecam


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
jest ok
01.27.2016 18:07:33

Kask wart swojej ceny - jakość wykonania dobra, choć shoei to nie jest. Za to wygoda na duży plus - wyściółka miękka i wygodna, można też wsunąć okulary. Wentylacja odczuwalna - nie pocimy się. Wady? Nie ma co się oszukiwać - jest głośny, więc na długie trasy stopery do uszu to wyposażenie MUST HAVE!


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Dobry, ale nie bardzo dobry.
04.25.2016 15:56:32

Jedyny minus to bardzo głośny, szum wiatru zagłusza wszystko. W odróżnieniu od poprzedniego kasku dolna część szczękowa dość mocno rozbudowana (mniej widać przez szybę w dół), trzeba mocniej pochylić głowę, żeby zobaczyć ile jest na budziku :-)


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Caberg Stunt
05.09.2016 11:50:25

Ogólnie można o nim powiedzieć - solidny i uczciwy.
Jak sama nazwa wskazuje "Stunt" docelowo nie jest przeznaczony do poruszania sie z duzymi predkosciami. To mocno czuć po bardzo głośnej - choć nie mniej jednak bardzo wydajnej - wentylacji.
W motocyklu bez owiewki (sam jezdze pojazdem typu chopper) chałas zaczyna dokuczac powyzej 80km/h, a powyzej 120km/h staje sie naprawde uciazliwy na dluższa mete.
Kask jak na moje oko bardzo estetyczny, mocno zabudowana szczeka to bylo cos czego szukalem. Blenda dziala jak nalezy, nie bije po nosie, nie opada nie proszona.
Główne negatywne wrazenie - w kasku z przedzialu 500-600pln brak antyfoga na szybie? Troche slabo, juz nawet na półce ~300pln jest nakladany.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Caberg Stunt
06.15.2016 15:38:12

Dla mnie osobiście za tą cenę nie polecam no chyba że na 125cm. Kask bardzo głośny,wieje w nim przy dużych prędkościach nawet przy zamkniętych wlotach . Na plus tylko wygląd nic po za tym .




Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Ogółem w porządku
07.13.2016 11:17:03

Kask fajny dla początkujących. Na plus: wygląd, aerodynamika (przy ok 140km/h nie ściąga go z głowy chociaż trochę wibruje, szybciej nie leciałem), wygoda (w środku jak w piance - idealnie się układa na głowie, nic nie ciśnie, nie przeszkadza, okulary spokojnie wchodzą).
Na minus: głośny (przy 140 km/h musiałem zamknąć wloty powietrza, trochę pomogło), słaba widoczność w dół ale to taka konstrukcja, mechanizm wlotu powietrza na szczęce to lekka pomyłka, przy większych turbulencjach sam się zamyka, wyściółka ma na czole ostry, wystający szef który wrzyna się w czoło (może tylko w moim egzemplarzu, muszę sprawdzić).
Ogólnie polecam na początek jako wygodny i ciekawy kask.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Świetna wentylacja
08.02.2016 21:52:50

... idealny kask na miasto. Poza nim powyżej 70km/h robi się głośno. Jednak nawet w upalny dzień głowa się nie poci mimo że jeżdżę w kominiarce. Dobry nawiew na jednak przy deszczu na mieście trzeba uchylić na postoju zatem bez pinlocka się nie obejdzie. Cóż fizyki inaczej nie pokonasz. Dla laserów fajny design. Podsumowując dobry kask na 125.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dla mnie rewelacja
03.14.2017 13:16:49

Jeźdzę w tym kasku od zeszłego sezonu na er6n, jest to mój drugi kask po Shiro i różnica jest po prostu diametralna. Przed kupnem jego oczywiście byłem na tej stronie i czytałem opinie o nim, jednakże z mojej praktyki wynika, iż cześć z nich jest chyba mocno przesadzona. Nie rozumiem np. wątku z blendą, nigdy sama nie opadła (a kaskiem bawi się czasami moja 2-letnia córka), pracuje jak należy. Co do głośności to ciężko powiedzieć, zawsze jeżdżę w kominiarce i szum wiatru mi nie przeszkadza. W ogóle w nakedzie wiartu jest wszędzie pod dostatkiem więc jestem do tego przyzwyczajony. Wyściółka jest bardzo miękka i miła w dotyku a sam desing kasku wg mojej opinii jest kosmiczny i doskonale się prezentuje na głowie. Ja kask czyszczę po każdej jeździe i dziś mimo roku czasu wciąż wygląda jak nowy. Ja polecam ten kask z pełną odpowiedzialnością.


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
ZA tą kase Ok
04.13.2017 16:06:49

Kupiłem czerwony za 580 zł, wygląda obłędnie.
Potwierdzam że kask jest głośny, Naxa za 250 zł....jest bardziej wytłumiona od tego....ale w Naxie niema wentylacji.
Do miasta idealny bo bardzo przewiewny. Wieje z każdej strony. Pizga złem przy 140 , słychać tylko furkot wiatru i uuuuuuuuwwwwiiiiwiwiiiiwiuuwiwiiww

Do turystyki średnio się nadaję, jest głośny i jest w nim zimno :P

Blenda ok, trochę jasne ale słońce wytłumia. Nie opada.
Duża szczęka ogranicza widoczność w dół (ktoś wcześniej pisał ze zasłanie zegary....miał racje).
Okulary mieszczą siE bez problemu i nie uciskaj.
Kask jest za ta kaskę Ok...


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gdyby nie ten hałas..
04.17.2017 0:50:11

Wygoda:
- Jest dość wąski. Wewnątrz wyściółki boczne mocowane są na zatrzaski. Mnie akurat jeden zatrzask zaczął uwierać w ucholo (walczę i wygniatam, ale..)
+ Wyściółka całkowicie wypinana, wygodna, przyjemna.

Blenda:
Dziwny mechanizm (suwakiem). Trzeba dobrze zatrzasnąć w górnej pozycji i nic samo nie spada.
- Po opuszczeniu blenda nie opada zbyt nisko (ale też nie drażni nochala).
+ Nic nie przeszkadza jak masz okulary.

Wentylacja:
Generalnie przeciąg. W terenie super. Na asfalcie za zimno.
Latem może będzie ok, ale na jesień/wiosnę zalepiłem szarą taśmą otwory na szczęce.
Mechanizm wentylacji na przednim "ryju" nieprzemyślany - bardzo trudno zamknąć/otworzyć w rękawicach (ślizga się).

Wyciszenie:
- Słabo... Bardzo głośno na asfalcie. Powyżej 80km/h - huczy i szumi..
Do turystyki (przeloty asfaltami) odradzam - nieprzyjemnie.
Po zaklejeniu wentylacji ciszej o 30%.
Wrednie hałasuje (szumi) z okolic suwaka od blendy - trudno to będzie wyciszyć.

Ale i tak w nim jeżdżę:
+ Bo mi się podoba ;)
+ Piszą w testach, że skorupa jest wytrzymała.

+ Daszek bardzo dobrze chroni przed słońcem (mam wersję Xtrace).
+ Szybka ma kilka stabilnych pozycji, całkowicie otwarta chowa się pod daszkiem.
+ Łatwo zdemontować szybkę pod gogle.

6/7 na 10 pkt.

Profil użytkownika
Bimbasek
Witam! Potwierdzam to co jest napisane w powyższej opinii. Od siebie dodam tyle, że kask jest lekki, fajnie wygląda i jest w stosunkowo dobrej cenie. Ja posiadam wersję zwykłą w malowaniu czarny mat, którą udało mi sie wyrwać za 470zł. Kask uważam że jest godny polecenia, ale głównie osobą które użytkują motocykle o mniejszych pojemnościach (125/250) oraz jeżdżą głównie po mieście, ponieważ wiąże się to z nie tak częstym przekraczaniem prędkości 80km/h powyżej której kask staje się głośny - słychać tylko głównie świst powietrza. Pozdrawiam


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Raczej słaby...
06.25.2017 10:39:15

Kask jest lekki, dobrze i solidnie wykonany, ma fajną, agresywną stylistykę. Niestety jest strasznie głośny- huczy, szumi i dodatkowo nieprzyjemnie wibruje powyżej 100-wki. Oprócz tego kiepsko wypadł w testach Sharpa- tylko 2 gwiazdki.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Caberg Stunt
07.01.2017 8:17:36

Opinia po przejechaniu 3500 tyś. z Cabergiem Stunt.
Plusy:
- fajny, nowoczesny wygląd kasku,
- szeroki wizjer, przez który dobrze widać otoczenie,
- dobra, wystarcząco ciemna blenda,
- możliwość zamontowania pinlocka,
- szybka po tym przebiegu nie nosząca sladów rys,
- łatwy demontaż i montaż wyściólki kasku w celu jej czyszczenia,
- dobra wentylacja, szczególnie poprzez górne otwory,
- cena w stosunku do jakości.
Minusy:
- głośny powyżej większych prędkości, szczególnie przy wiejącym mocno wietrze,
- tylko 2 gwiazdki w teście Sharpa, ale trochę do tych testów podchodzę z przymrużeniem oka.
Polecam kask szczególnie do miasta oraz do 125 cm.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Caberg Stunt
07.01.2017 8:18:52

Opinia po przejechaniu 3500 tyś. z Cabergiem Stunt.
Plusy:
- fajny, nowoczesny wygląd kasku,
- szeroki wizjer, przez który dobrze widać otoczenie,
- dobra, wystarcząco ciemna blenda,
- możliwość zamontowania pinlocka,
- szybka po tym przebiegu nie nosząca sladów rys,
- łatwy demontaż i montaż wyściólki kasku w celu jej czyszczenia,
- dobra wentylacja, szczególnie poprzez górne otwory,
- cena w stosunku do jakości.
Minusy:
- głośny powyżej większych prędkości, szczególnie przy wiejącym mocno wietrze,
- tylko 2 gwiazdki w teście Sharpa, ale trochę do tych testów podchodzę z przymrużeniem oka.
Polecam kask szczególnie do miasta oraz do 125 cm.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
6
Ładny, ale głośny
06.20.2018 17:37:08

Kask wygląda designersko. Duża szyba, ale kształt szczęki tego kasku zasłaniać może zegary. Trzeba opuszczać głowę, żeby zerknąć i zobaczyć prędkość itp. (oczywiście zależy od rodzaju motocykla). Kask głośny i blenda, która samoczynnie opada. Wentylacja i aerodynamika mega dobra, przy prędkościach niemiecko-autostradowych nic nie telepie głową. Możliwość montażu dowolnego zestawu intercom bez ingerencji w skorupę.Cena adekwatna. Ja mu daję 4. na 5 pkt.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Jakość wykonania

Aerodynamika

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Warty uwagi
01.17.2019 0:13:17

Przelatałem w tym kasku 4 sezony. Kask wygodny, nieciężki, ładny. Z minusów to jest głośny - przy 100km/h nie słyszę tłumika- ale w tej klasie cenowej to norma. I jak dla mnie to blenda mogłaby być ciemniejsza. Generalnie polecam



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA