4
OPINIA Shima Inverno
10
OPINIA Gopro Hero 11 Black
7
OPINIA Shima STR-2
10
OPINIA LS2 FF313 Vortex Carbon
10
OPINIA Yamaha XJ600 S Diversion
1
OPINIA Akumulatory Tuborg AGM
9
OPINIA Honda VTR 1000 SP1
9
OPINIA MaxTo M2

NOWOŚĆ Pokrowiec na motocykl SECA Outdoor S / M / L / XL
9
OPINIA Kawasaki ZX-14R / ZZR 1400 2012-
9
OPINIA Honda CBR 900RR Fireblade SC33 1996-1999
Mamy już 21362 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shima SX-2



Zdjęcia przedmiotu

1  

Shima SX-2

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
5.94 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Trampki SX-2 to idealne połączenie klasycznych miejskich butów i maksymalnej protekcji. Stworzone dla osób, które szukają cech prawdziwego buta motocyklowego - wzmocnionej poprzecznie podeszwy, usztywnionej części palców i pięty, czy ochraniacza kostki z materiałem PORON®XRD, absorbującego impakt uderzenia.



Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 47%
Neutralne: 18%
Negatywne: 35%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Rewelacja z małą wpadką
09.16.2015 16:13:17

Nie będę ukrywał, że od początku miałem ochotę na te buty. Oczywiście po premierze dokonałem zakupu i świetnie się je użytkowało, na tyle dobrze, że nie miałem zbytnich pretensji to tego. że musiałem zwrócić buty do producent (wykryli wadę fabryczną). Buty już odzyskałem i cieszę się każdym przejechanym kilometrem. Super podeszwa, wentylacja. Wydają się być też bezpieczne, użyty PORON itd. Mam nadzieję, że nie będę tego musiał tego nigdy sprawdzić! Ogólnie polecam. Po przyszyciu podeszwy wydają się być bardzo solidne!

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Shima słucha motocyklistów
06.22.2016 14:19:11

Z racji tego, że jeżdżę głównie po mieście i poruszam się wśród 'normalnych' ludzi, zależało mi na jak najbardziej cywilnym wyglądzie butów. Rozważałem też TCX X-Street, ale postanowiłem postawić na polską firmę.
Ogólnie buty są dobre. Bez sznurowania lub luzując górną część buta można swobodnie się w nich poruszać bez chodu Frankensteina. Podeszwa jest usztywniona, ale zgina się tam, gdzie powinna. Odrobinę przeszkadza ochraniacz palców, który uwiera wierzch stopy, kiedy ta jest najbardziej wygięta, ale może to się ułoży.
Buty są względnie dobrze wentylowane. Perforowany panel na zewnętrznym boku dostarcza odczuwalną ilość powietrza. Nie rozchodzi się ono po całej objętości, ale daje na tyle komfortu, że lepiej nie używać SX-2 podczas deszczu.
W momencie zasznurowania porządnie także cholewki cała konstrukcja bardzo się usztywnia. Ochraniacze boczne czuć na kostce, choć nie jest to uciążliwe. Sprowadza mnie to jednak do innej kwestii, a konkretnie obsługi dźwigni. W zawiązanym bucie przychodzi to dość trudno. Musiałem zacząć operować bardziej całą nogą, aby sprawnie zmieniać biegi lub hamować. Po raz kolejny jednak powiem - może to być kwestia dopasowania buta do stopy. Nie używam ich jeszcze tak długo.
Rzeczą, której niestety nie da się zmienić jest wysokość czubka. Jest on na tyle wysoki, że po zmianie biegu nogę muszę wysuwać na bok, aby nie wywierać ciągłego nacisku na wajchę, a samo wsunięcie buta na właściwe miejsce nastręczało sporo trudności przez pierwsze dni. Jest to główna wada, jaka przeszkadza mi w swobodnym użytkowaniu tego obuwia.
Poza tym mogę je polecić. Kosztują rozsądne pieniądze, wyglądają porządnie i spełniają swoją funkcję.

Gość
Proponuje zmienic ustawienie dzwigni zmiany biegow i wada zniknie ;)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
05.19.2017 11:46:34

Jestem nich bardzo zadowolony - spełniają moje oczekiwania. Buty idealne do miasta - stosunkowo lekkie i przewiewne. Można w nich całkiem wygodnie chodzić (szczególnie po rozsznurowaniu górnej części). Wydają się też dosyć bezpieczne w przypadku jakiejś wywrotki ze względu na zastosowane usztywnienia ochraniacze, ale mam nadzieję tego nie sprawdzać :) Polecam

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Rozczarowałem się...
09.17.2017 15:57:46

Witam,
Nie podzielam zachwytu nad tymi butami, jak dla mnie to z wygodą nie maja one nic wspólnego. Ale być może mam jakieś nietypowe stopy :)

Jeden z kolegów wcześniej wspominał, że buty uwierają w palce i niestety muszę to spostrzeżenie podkreślić. To nie jest IMO ich jedyna wada.

Po wyjęciu z pudełka buty robią pozytywne wrażenie, są ładne, dobrze wykonane.
Dość ciężko się je zakłada, trzeba je mocno rozsznurowywać (ale to nie wada tylko specyfika buta), po 15-20 minutach duży palec od nogi zaczyna boleć, po spędzonej w nich godzinie jedyne co przychodzi użytkownikowi do głowy to ochota by się z nich jak najszybciej wydobyć.
Pierwsza myśl? - ułożą się. Zakładam je co kilka dni na małą godzinkę i spaceruje po mieszkaniu. Upłyneły 2-3 miesiące i przy każdym założeniu odczucia takie same.
Po pewnym czasie po przygniatała się ta skóra wokół kostki (od chodzenia). Teraz się marszczy, zgina podczas chodzenia i wygląda fatalnie.
Poza tym już założony prawidłowo but ma jakiś dziwny profil. Kostka prawidłowo opięta, noga cofnięta do samego końca a pięta nie dosięga do końca buta, tak jakbym miał po prostu za krótką piętę.
W żadnych innych butach nigdy nic takiego nie miałem.

Dziś żałuję, że ich po prostu nie zwróciłem w sklepie a próbowałem na siłę się do nich przyzwyczaić.

Więc ja ich nie polecam a przynajmniej zachęcam, by dość dokładnie je spasować przed zakupem.
Osobiście w dwóch rozmiarów wybrałem ten który podczas mierzenia był bardziej komfortowy. Strach pomyśleć co by było gdybym wziął te bardziej obcisłe (normalnie noszę 42, jednak wydawały mi się bardzo ciasne i kupiłem 43)

pozdrawiam



Gość
Też brałem najpierw "swój" rozmiar, ale po jednym użyciu okazało się że cisną. Wymieniłem w sklepie na +1 rozmiar. Są za duże dla chodzenia, ale "akceptowalne" dla jazdy.

Gość
Mii, podejrzewam, ze wybrałeś zły rozmiar. To nie są buty sportowe, one się nie dopasują w okolicy palców ale za to powinny się ułożyć w okolicach kostki. Mi tylko przez pierwszy miesiąc zakładanie zajmowało mnóstwo czasu, potem stały się wygodne.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
8
Dobre buty w nieco za wysokiej cenie.
01.04.2018 22:31:41

Cześć wszystkim, mam nadzieje, że moja opinia pomoże wam przy wyborze tych butów.
Posiadałem je 2,5 roku, jeździłem w nich zarówno po mieście jak i w trasy. W deszczu jak i w słońcu w temperaturach od 0 do 40 stopni. Na rożnych typach motocykli. Pokonałem w nich w sumie ok. 15 tys km.
Kupiłem je od razu gdy tylko miały swoją premierę. Potrzebowałem krótkich butów na miasto abym nie musiał jeździć w adidasach, które jak najbardziej przypominały by zwykłe trzewiki tak abym mógł pokazać się w nich wśród ludzi i w tej sytuacji sprawdziły się idealnie. Są na tyle ładne i casualowe, że założyłem je nawet kiedyś na weselu aby nie męczyć się w lakierkach.

Praktycznie nie różnią się od zwykłych butów zarówno pod względem wyglądu jak i komfortu. W tych butach przyjemniej się spaceruje niż w większości zwykłych butów. Trzeba im dać trochę czasu na rozchodzenie, potem dopasowują się idealnie a dzięki wzmocnieniom nawet po długim czasie nie ma mowy o tym aby się "rozeszły".

Podczas jazdy czuć, że stopa jest chroniona. Wiadomo, nie jest to wysoki but sportowy ale podstawowy poziom ochrony jest. Fajnie, że ma ochraniacz na kostkach i wzmocnienia które utrudniają zmiażdżenie jej w sytuacji podbramkowej.
Sztywny szubek palców bardzo korzystnie wpływa na komfort zmiany biegów. Pełen zakres ruchów jest zachowany.

W letnie dni stopa jest bardzo dobrze wentylowana, przy miejskich prędkościach w butach nie hula wiatr ale jest przyjemnie, co ciekawe gdy temperatura spada do 10 stopni nie robi się zimno. W moich skórzanych butach z membraną przy tej temperaturze marzną już palce, w SX 2 jest w miarę komfortowo. Przy niższych temperaturach robi się chłodno ale wystarczy dobra ocieplająca skarpeta i nawet przy 0 stopniach jeździło mi się bardzo dobrze - oczywiście przy miejskich prędkościach. I tym sposobem butów używałem praktycznie cały rok.

Niestety coś za coś - buty poddają się w deszczu. Mały deszczyk znoszą, gdy bardziej zmokną to nasiąkają i potrafią schnąć nawet 2 dni. Jazda w deszczu staje się wręcz niebezpieczna za sprawą płaskiej podeszwy. Nie trudno poślizgnąć się stawiając stopę na mokrym.

Teraz niestety muszę przejść do minusów aby nie było tak kolorowo.
Jakość wykonania jest ok - w końcu made in Italy ale nie jest to najwyższa półka. W moim przypadku wystąpiła wada fabryczna w postaci odklejającej się podeszwy - buty odesłałem i otrzymałem naprawione i wzmocnione nicią - nie ma sprawy. Za to po roku użytkowania podeszwa straciła swój kolor i stała się lekko żółta, wygląda to bardzo nieestetycznie. Niestety żaden środek nie zdołał przywrócić im bieli. Od jazdy w deszczu zardzewiały metalowe pętelki na sznurowadła. Poza tym wytarły się ale gumka do czyszczenia nubuku pomogła im po części przywrócić dawny blask.
Muszę też niestety czepnąć się bezpieczeństwa - stopa jest chroniona, tak jak wspomniałem lecz buty po tym jak już są rozchodzone nie stabilizują kostki tak dobrze jak wcześniej, nawet mocno zawiązane przez najwyższą pętelkę. Więc przed skręceniem kostki nie uchroni.
Największą wadą jest jednak podeszwa. Płaska, prawie bez bieżnika. Stopa lubi się zsunąć z metalowych podnóżków w deszczu a podparcie się na piachu lub plamie oleju może się źle skończyć.

Podsumowując - nie są to buty idealne, patrząc z perspektywy czasu na rynku można znaleźć ciekawsze alternatywy w niższej cenie ale na SX-2 nie powinniście się zawieść. W mieście radzą sobie dobrze przez prawie cały sezon, w trasie fajnie się sprawują latem, nie są odporne na deszcz ale za to upały im nie straszne. Brakuje im odblasków i mogły by zapewniać lepszą ochronę. Cena też jest nieco za wysoka.
Po długim czasie nie wyglądają już jak nowe więc żegnam się z nimi i kupuje Shima Revo. Mam nadzieje, że się nie zawiodę.
Pozdrawiam i życzę szerokości.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
Jakość wykonania
7
Spoczko buty
04.15.2018 19:11:00

Buty kupiłem na przyszłą 125ccm z racji tego ze wole wpierw zakupić ciuchy niż moto.

Kupiłem je ze względu na to iż wyglądają cywilnie i częściej będę się poruszać po mieście niż po dłuższych trasach. Chodzę w nich normalnie do pracy i mam póki co po tych 2 dniach problem z chyba zbyt małym rozmiarem buta. Mianowicie mam rozmiar 42 około i prawy buty na palce pasuje spokojnie, lekko uciska ale nie jest to jakoś przesadne - da sie wytrzymać, za to lewy but no tutaj sprawa wygląda zupełnie inaczej i ten ucisk czuć dość mocno.

Zwilżyłem je wodą w okolicach palców i wypchałem papierem - póki co jest lepiej.

Jednakże pojawia się następny problem, otóż jak nie bolały mnie okolice nad kostkami tak teraz czuje że coś mnie tam obciera. Na lewe lewa strona na prawej prawa strona nad kostką. Mam nadzieje, iż do zakupu moto a mam ochotę kupić w przyszłym miesiącu maksymalnie - buty się ułożą i nie będą robić problemów w jeździe ;)

Takamura
Ewentualnie, czy macie jakiś sposób by lekko zwiększyć rozmiar buta w okolicach palców (tam gdzie jest dodatkowa warstwa skóry na wajchę od skrzyni biegów)?

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Buty dobre, ALE
04.20.2018 23:15:29

Buty dobre, ale mają parę sporych wad. Najważniejsza - są zapinane na sznurki bez opcji zippera lub czegokolwiek. Buty są sztywne (no bo takie muszą być) i wymaga to osłabienia większości sznurków w połowie długośći buta, co zajmuję czas i wkurza.
Drugi raz by takie same nie kupiłem by - tylko z zipperem.
Drugi minus - wentylacja, zwalcza jej brak.
Trzeci minus - po kilku miesiącach krótkich miejskich przebiegów do pracy i z powrotem jasne widoczne ślady użytkowania od dźwigni zmiany biegów.
Więc szóstka.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Fajne buty na miasto
07.02.2018 9:47:29

Moim zdaniem są to bardzo fajne buty do jazdy po mieście.
Zalety:
- cywilny wygląd,
- sztywna podeszwa, ochraniacz palców i kostki,
- dobra wentylacja - mają pełno dziurek po bokach przez które wpada powietrze,
- są wygodne, gdy musisz po zejściu z motocykla trochę pochodzić - o ile dobrze dobierzesz rozmiar,

Wady:
- rozwiązują się w nich sznurowadła podczas jazdy,
- bardzo szybko się niszczą, tylko przez chwilę wyglądają dobrze, nie pomaga impregnacja i częste mycie,
- słaby materiał - ten na wykończeniu noska szkodził się od zmieniania biegów, przy czym mam gumę na dźwigni zmiany. Za to ten zamszowy materiał po bokach po prostu pękł w miejscu zginania kostki,
- podeszwa się nie ślizga, ale po roku strasznie żółknie i wygląda bardzo źle.

Moja para uszkodziła się po 1,5 roku użytkowania, dość szybko bym powiedział, ale producent stanął na wysokości zadania i wymienił na nową parę - wielki +, bo obyło się bez problemów.

Buty nie są w ogóle odporne na deszcz, ale to dość oczywiste, doskonale radzą sobie natomiast w gorące, słoneczne dni.

Buty moim zdaniem trochę za drogie patrząc słabe materiały z których są wykonane.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nic nie warte
06.27.2019 11:54:35

Jeżeli w butach motocyklowych rozpuszcza się podeszwa(dosłownie płynie) po zetknięciu z benzyną PB95 to jaką można dać opinie? Buty miałem na nodze dwa razy wyleciało mi trochę benzyny z gaźnika spód buta dosłownie zaczął się rozpuszczać nie mogłem oprzeć stopy na drodze. W takim obuwiu nie wiem czy mógłbym wjechać na stację benzynową zatankować motocykl, chyba że z pantoflami na zmianę bo bałbym się że wejdę w rozlaną benzynę.


Gość
No to kiszka. Watpie by to byly naprawde buty motocyklowe, cos wiecej niz chinszczyzna... Po tym co tu zobaczylem... zobacze co maja uznane marki

Gość
Chyba coś nie bardzo, bo moje nie raz miały styczność z benzyną i nic takiego się nie stało, oprócz tego ze śmierdzą benzyną :)

Gość
Dobrze że dodałeś zdjęcie bo raczej bym nie uwierzył w coś takiego. Z drugiej strony to rzadki przypadek żeby chodzić butami po benzynie :)


Dołączone zdjęcia
Shima SX-2
Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
02.06.2020 13:49:50

Mam je już z 4/5 lat i w okresie letnim są moim podstawowym butem do latania na moto czyli robią jakieś 4-5 kkm w roku. po tym okresie zero problemów z jakością wykonania, nic się nie wytarło (nawet podeszwa nie specjalnie dotknięta piętnem czasu), nic nie rozkleiło. Rozmiar dobrany mocno na styk i pewnie przez to przez pierwsze kila jazd lekko uciskały małego palca (bardziej szerokość niż długość). Na obecną chwilę uważam za mega wygodne, na tyle, ze jak wracam do domu to nie zmieniam ich jak wychodzę na rodzinny spacer. Po całodniowych wyciekach na moto (włącznie ze zwiedzaniem) żadnego bólu. Reasumując odczucia to sprawa indywidualna i mocno zależy od nogi, mnie akurat przypasowały. Jakość na wysokim poziomie, zero zużycia, żadnego samoistnego rozwiązywania sznurówek itp Wentylacja odczuwalna na tyle że przy porannych przelotach 10 C stopa lekko marznie a jak jest mega gorąco to i tak jest gorąco. Dla mnie na tak. Gdybym miał kupować jeszcze raz nie wahałbym się.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
5
Niestety nie polecam
04.29.2020 12:58:53

Przejechałem z tymi burtami na nogach około 10 tys. kilometrów. Ogólnie mówiąc jakościowo jest bardzo dobrze. Nic się nie pruje, nic się nie odbarwia, nic się nie odkleja. Niestety niemal całkowicie płaska powierzchnia sprawa, że te buty są strasznie śliskie. Miałem na nich wywrotkę na parkingu (jeszcze przy wyłączonym silniku) bo pod butami pojawiła się odrobina piachu. Drugi raz nie kupiłbym tych butów. Z powodu braku protektora na podeszwie nie polecam tego produktu.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Po glebie
07.20.2020 14:03:04

przy prędkości ok. 30 km/h miałem uślizg przedniego koła i moto wylądowało na nodze. Złamana kostka boczna bez przemieszczenia. Nie wiem co byłoby w innych butach lub bez nich. Nie ochroniły całkowicie jak widać. Bardzo ładne i wygodne.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Podwójne rozczarowanie
11.24.2020 19:58:45

Przerobiłem dwie pary tych butów, czarno-szare i brązowe.

Zalety:
+ bardzo wygodne, zarówno na moto, jak i do chodzenia
+ wygląd (kwestia gustu) - jak cywilne buty, naprawdę fajne do jeansów
+ doskonała wentylacja

Wady:
- fatalna jakość...

W brązowych bardzo szybko się wytarło miejsce, którym operuje się dźwignią zmiany biegów (mimo że jest ogumowana). Po 500km wyglądało jakby buty miały dziesięć razy większy przebieg - to miejsce jest wykonane z miękkiego zamszu, nie ma prawa wyglądać inaczej, natomiast dlaczego producent zastosował taki materiał do ciągłego, wielokrotnego kontaktu z dźwignią zmiany biegów...? Do tego na prawym bucie (przód, miejsce zginania) puścił szew i zrobiła się przerwa między częściami materiałowymi.

Producent/importer uznał reklamację - buty wymienione na czarno-szare.

Tym razem na lewym bucie, w pobliżu miejsca, gdzie zgina się podeszwa przy chodzeniu - rozlazł się materiał... Dosłownie rozchodził się w rękach. Producent/importer ponownie uznał reklamację.

Obecnie mam inne trampki i jest ok.

Obie wady,w obu parach ujawniły się po krótkich przebiegach, użytkowanie rzędu 500km. Zazdroszczę tym, którzy trafili na lepsze egzemplarze - buty naprawdę wygodne, praktyczne, w rozsądnej cenie. Chciałbym, żeby były wykonane odpowiednio, bo taka jakość sprawia, że po prostu nie nadają się do użytkowania.
Plus - za podejście do reklamacji i szacunek do klienta.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Absolutna lipa
09.04.2021 14:28:15

Buty po 3 sezonach w których robię około 2000 km, czyli prawie nic, pękły z boku. Materiał wykonania to nie skóra, tylko TEKTURA. Autentycznie dziecko może ugryźć i wygryzie dziurę.... nie polecam


Dołączone zdjęcia
Shima SX-2
Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
05.02.2022 16:19:59

Buty zakupiłem 2 dni temu, jeździłem 2-3 razy. Bardzo pozytywne wrażenia ale, przy zakładaniu rozerwały się na boku :( Także jadę je reklamować.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.06.2022 15:10:25

Uzywam juz drugi sezon ale nie są to moje jedyne i pierwszego wyboru buty; na miasto i na krótkie wypady wokół komina głównie korzystam z SX-2.
Zalety:
+ po założeniu i w trakcie użytkowania są wygodne
+ wygląd pasują do jeansów motocyklowych
+ wentylacja... działa choć nie są to buty mesh-owe
+ ciężko zgadnąć że są to buty na motocykl

Wady:
- ciężko się je zakłada i zdejmuje... kwestia nauczenia się jak się z nimi obchodzić
- na początku lekko uciskały w podbiciu ale po pierwszej jeździe zapomniałem o jakimkolwiek problemie

Buty póki co trzymają się i nigdzie nie widać jakiejkolwiek wady materiałowej (odpukać). Na samym początku miałem wrażenie że są za małe ale z czasem nauczyłem się je zakładać w środku dopasowały się do stopy choć w sumie nigdy mnie jakoś specjalnie nie uciskały (może lekko w podbiciu).
Buty odkupiłem od znajomego za 1/4 ceny praktycznie nieużywane więc nie narzekam ale pomimo to uważam że zakup wart swojej ceny. Gdyby miały inny system wiązania dałbym dyszkę.
Czy się zużywają? Delikatne ślady od wybieraka biegów ale to naprawdę delikatne ślady używania. Dbam o buty dlatego może każda para zawsze wyglądała i wygląda jak nowe. Polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
tylko nie Shima
10.09.2022 21:38:39

nie polecam, bardzo nie polecam, wielkie rozczarowanie, ani praktyczne ani wygodne , obcieraja , są jakieś zdeformowane, zamiast cieszyć sie jazdą , myślisz o jak najszybszym zdjęciu butów,

GośćMarcin
Uwielbiam takie opinie; kupujesz obuwie "od czapy" w necie czy w sklepie stacjonarnym? Moim zdaniem czy rękawice, kurtkę czy kask/buty wypadałoby przymierzyć zanim się cokolwiek kupi i wyrazi później skrajną opinię. Nie pasują --> nie biorę i przymierzam kolejne w sklepie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Michelin Pilot Power

Kupiłem je tylko dlatego, że trafiły się świeże i tanio. Pomyślałem- zrobię krok wstecz i w ten sposób sprawdzę , czy rzeczywiście nowocze...

Shima Inverno

Kupiłem je ze względu na to że sezon kończę jak mnie snieg zaskoczy i glebę zaliczę przez to. Ogólnie poniżej 10 stopni zakładałem zwykle n...

Gopro Hero 11 Black

Cześć, zbytnio się nie rozpisując - Gopro 11 Black to najlepsza kamera sportowa na rynku. Trudno do czegoś się doczepić albo nie jest to w ogó...

Shima STR-2

Rękawice należałoby oceniać w dwóch kategoriach, pod katem częstości występowania wad oraz ich właściwości kiedy uda się trafić na model ...

LS2 FF313 Vortex Carbon

Fajny kask, b. wygodny, wygląda super, Lekki i cichy. To co lubię w nim, to tanie wizjery, szybka kosztuje 75,00 zeta, co sprawia, że jeśli się...

Yamaha XJ600 S Diversion

Mam ją od roku, rocznik 2000 z dwoma tarczami, przebieg 40tyś. km. Właśnie przejechałem nią cały sezon, czyli ok. 4tyś. km. Przed sezonem na p...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania