NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
8
OPINIA LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone
9
OPINIA Honda NC750X DCT

NOWOŚĆ Ducati Supersport

NOWOŚĆ FIREFOX Track Two Evolution
Mamy już 18169 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Cardo Scala Rider Packtalk



Zdjęcia przedmiotu

1  

Cardo Scala Rider Packtalk

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
5.55 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 45%
Neutralne: 0%
Negatywne: 55%


Gość


10
Gość
01.05.2016 16:20:43

Polecam wszystkim. Początki nie były łatwe, lecz po chwili wszystko staje się intuicyjne. Kosztuje troszeczkę za dużo ale lepszego sprzętu nie znajdziecie. Pierwsza rzecz, którą kupujcie do kasku to intercom.

Cardo Polska
Instrukcja w jezyku polsmim jesy dostepna wyłącznie w formie drukowanej wraz z zakupionymi interkomami Cardo. Polecić mozemy natomiast samouczki prezentujące przegląd funkcji: http://www.scalarider.pl/ ->> samouczki

Gość
Witam szukam jakiejś instrukcji w jezyku polskim lub filmu instruktażowego

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
genialny!
01.06.2016 14:15:25

Nie ma lepszego interkomu na motocykl - jedyna wada to wysoka cena, ale zapewniam że WARTO! Jako jedyny interkom ma zasięg 5 km, bateria bez problemu wytrzymuje cały dzień - głośność wystarczająca do komunikacji przy prędkościach 140km/h - powyżej może być ciężko. Bardzo fajna funkcja spontanicznego połączenia z innymi interkomami Scala - mogę pogadać z motocyklistą, który właśnie stoi naprzeciwko na światłach - zupełnie jak w cb radio :) Podsumowując: Gdy byłem na etapie kupna mocno zastanawiałem się czy warto wydawać na niego tyle pieniędzy, ale teraz zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem. Ocena 11/10 :)


Gość
Zasięg to zasięg BT czyli... zasięg wzroku i to tak, że się da odczytać tablicę rejestracyjną :). Nie ma wielkich różnic w zasięgach interkomów - zawsze jest to maks 200m

Gość
Prosze bez przeklenstw Dzieki

Gość
Dobrze że nie do 50 km 😂

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dobry wybór
03.02.2016 23:15:01

Doczytałem się teraz, ze model ten został interkomem roku 2015. Po już prawie roku użytkowania stwierdzam, że jest to zasłużony tytuł. Duży zasięg to zaleta którą każdy doceni.


Gość
Prosze bez przeklenstw Dzieki

Gość
Dla wszystkich, którzy narzekają na słaby zasięg podsyłam link do nowości na naszym rynku. Producent podaje, iż najwyższy model https://www.uclear.pl/motion-infinity.html ma nieograniczony zasięg!! Warto sprawdzić. Czekam na jakieś wiarygodne recenzje :)

Gość
Czytajmy ze zrozumieniem specyfikację.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Przereklamowany
04.18.2016 21:45:54

Kupiłem ze względu na deklarowany największy zasięg spośród dostępnych na rynku.P sprawdzeniu zasieg miedzy dwoma słuchawkami packtalk było ogromne z deklarowanych 1,6km zgadza sie jedynie to po przecinku czyli 600m i to w terenie niezabudowanym i utrzymanym kontakcie wzrokowym. Zasieg taki sam niezależnie czy w trybie normalnym czy DMC. Menu i komend trzeba sie uczyć na pamieć.Za taką cenę spodziewałem się bardziej dopracowanego produktu i zgodnego z deklaracjami w opisie. Daję 3 a nie 1 ze zględu na dobrąjakość dźwieku.


Tom
W czasie wspólnego wyjazdu z kumplem utrzymywaliśmy łączność przy odległości około kilometra (gdzieś na rolniczych, pustych terenach w Wygwizdowie Wielkim ;) ). W czasie jazdy przez leśne zakrętasy bez problemu na 200-300m - na większe odległości w lesie nie było okazji.

Gość
Kupiłem mam i zasięg porażka , 300-500 metrów max . za ta kase porażka i ten system VOX to jest dopiero pomyłka

Profil użytkownika
Cardo Polska
PackTalk teoretycznie ma zasięg: Bluetooth do 1,6 km i aż do 8 km w technologii DMC między minimum 5 motocyklistami. DMC działa tutaj jak samoutrzymująca się sieć łańcuchowo łącząca interkomy. Czyli prosto wyjaśniając, w DMC każdy z motocyklistów jest przekaźnikiem dla pozostałych członków grupy, dzięki czemu sieć komunikacyjna jest podtrzymana nawet wtedy, gdy jeden lub więcej członków grupy znajdzie się poza bezpośrednim zasięgiem.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Słaby
06.19.2017 10:08:12

Używam 3 lata. Ponieważ, żeby łączyć jazdę z pracą, jeżdżę sporo ok 30k rocznie mój zestaw musi być sparowany z telefonem. Ogólnie zestaw testowany w trybie jeden telefon jeden q3, bez zarzutów. Problemy zaczynają się przy próbie podłączenia drugiego telefonu. Mission impossible. Po sparowaniu drugiego telefonu, zestaw staje się "cegłą". Samoczynnie się wyłącza natychmiast po włączeniu, mimo nieobecności sygnału z drugiego tel. Czasem musiałem włączać 5cio krotnie lub więcej, żeby uruchomić urządzenie pomimo pełnej baterii. Generalnie wszystko można zrozumieć ale 100% ignorancja i zupełne "olewanie" wręcz problemu przez support i kompletny brak chęci zauważenia i próby rozwiązania kłopotu, czyni ten produkt chyba najgorszym na rynku. Po krótce w skali 1:10:
1. Jakość wykonania 9
2. Jakość dźwięku w słuchawkach 8
3. Jakość rozmów i tłumienia szumów 9
4. Obsługa zestawu podczas jazdy 9
5. Jakość rozmów przez intercom i zasięg vs deklarowany 9
6. Pomoc techniczna i czas obsługi oraz kontakt, zapracowane 0!

Ogólnie do czasu poprawienia zestawu i przede wszystkim kontaktu i wsparcia, nie można polecić tego zetawu. Zaznaczam, że problem do dziś nierozwiązany, bo producent go nie widzi:) , wygląda jakby zestaw zrobiła jedna osoba, która zostawiła projekt i odeszła, bo nie było kontaktu z właścicielem :D
Następny zestaw będzie na pewno inny.

Gość
Potwierdzam Punkt 6 - pomoc i obsługa techniczna jak w komunistycznym Zurcie , o ile jeszcze sprzęt na gwarancji podlega wymianie i naprawom , to po upływie gwarancji serwis nie podejmuje się napraw ani żadnego wsparcia , czyli sprzęt tak naprawdę na 2 lata później to tylko modlić się by się nie zepsuł ,jak chińska jednorazówka tylko za ponad 2 tyś zł , bo tyle wydałem na zestaw , którego nie mogę nigdzie naprawić :(

Gość
Zgadzam sie w 100 %, po wyczyszczeniu telefonu i ponowym zainstalowaniu Cardo SmartSet nie idzie w zaden sposób połaczyć intercomu przez program. Przywracanie do ustawien początkowych tez nie pomaga. Poddaje sie ... zmarnowane 3 dni :((((((

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Zdecydowanie nie polecam
06.23.2017 12:33:50

Posiadam zestaw Packtalk Duo od roku i jestem z niego bardzo niezadowolony. Komunikacja pomiędzy 2 urzadzeniami fatalna - stojąc na światłach jest w miarę ok, później coraz gorzej: nieywaraźny dźwięk, trzaski, szum, niska głośność, nie idzie się zrozumieć nawzajem. Do tego zasięg faktycznie 500-600m na długiej prostej, za zakrętem już gorzej. Korzystanie jako zestawu do telefonu w miare ok, dźwięk niezły, choć powyżej 90kmh już niewiele słychać.
Zdecydowanie nie polecam zakupu tak drogiego zestawu z tak niaską jakością wykonania.
Brak wsparcia, mail sprzed wielu miesięcy bez odzewu, upgrade firmware nie przyniósł poprawy.

Gość
Latam w Schuberth C3, powyżej 90kmh nie ma problemu, jak ktoś ma głośny kask to będzie miał problem z odsłuchem

Gość
W jakim kasku używasz tego zestawu?

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Masakra
08.04.2017 12:26:50

Szkoda czasu na opisywanie wad tego produktu ,nie polecam !!!!!!!!!!! A mialem intercom warty połowe ceny i był o niebo lepszy i nie wiem czemu zdecydowalem sie na to badziewie .


Gość
Nie wiem skąd ocena 1. Jakością miażdży chinole i konkurencje. Wart ceny.

Gość
200kmh i słyszał, chyba że ma wysoką szybę

Mandus
A ja teraz zrobiłem 6 dniowy wypad do Chorwacji z kumplem, który pożyczył ten zestaw od innego kumpla, bo nie byłem przekonany i powiem tak: zestaw super, na tyle, że kupuje swój zestaw i to na 2 kaski. Zasięg faktycznie był na poziomie 0,5km, ale to wystarczy, choć przydałoby się nieco więcej, jak któryś z nas zostanie w tyle bo TIR itp. ale jakoś dźwięku rewelacyjna. Niech to każdy oceni - zarówno ja w kasku integralnym i motocyklu sportowo-turystycznym i kolega na dużym enduro w kasku typu Jet - jadąc 200km/h rozmawiając przez telefon - nasze żony nie wiedziały, że jedziemy na motocyklu! Natomiast w trybie intercom z kolegą powyżej 140km/h ja musiałem nieco podnosić głos i też wsłuchiwać się w kolegę - ale to wynikało, że i słuchawki i microfon u mnie nie był idelalnie ułożony - bo to sprzęt pożyczony i starałem się zamontować go minimalistycznie. Ja polecam.

Głosy: -5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Jest OK
09.20.2017 13:11:14

A ja teraz zrobiłem 6 dniowy wypad do Chorwacji z kumplem, który pożyczył ten zestaw od innego kumpla, bo nie byłem przekonany i powiem tak: zestaw super, na tyle, że kupuje swój zestaw i to na 2 kaski. Zasięg faktycznie był na poziomie 0,5km, ale to wystarczy, choć przydałoby się nieco więcej, jak któryś z nas zostanie w tyle bo TIR itp. ale jakoś dźwięku rewelacyjna. Niech to każdy oceni - zarówno ja w kasku integralnym i motocyklu sportowo-turystycznym i kolega na dużym enduro w kasku typu Jet - jadąc 200km/h rozmawiając przez telefon - nasze żony nie wiedziały, że jedziemy na motocyklu! Natomiast w trybie intercom z kolegą powyżej 140km/h ja musiałem nieco podnosić głos i też wsłuchiwać się w kolegę - ale to wynikało, że i słuchawki i microfon u mnie nie był idelalnie ułożony - bo to sprzęt pożyczony i starałem się zamontować go minimalistycznie. Ja polecam.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Totalna porażka
04.15.2018 21:08:15

Właśnie wydałem dużo kasy na to badziewie, spodziewałem się czegoś super za taka kasę, zawiodłem si strasznie.
Nie da się przez to rozmawiać! Jak stoi się obok drugiego motocyklisty to jest ok, ale 100m i urywa strasznie, bateria wytrzymała mi 6 godzin!!! powyżej 300m już koniec rozmowy( to żadna odległość) Rozmowa telefoniczna to kolejna porażka, jak cały czas mówi się to jest normalni, dziwny system w tym urządzeniu sprawia, że jak przestaje się mówić to wycisza się i druga osoba nie wie czy się ktoś rozłączył czy coś się stało!!! jedyna ciekawa rzecz to możliwość rozmowy* i słuchania nawigacji lub drugiego motocyklisty w tym samym czasie( ale tylko jak ten motocyklista jest do 100 m od nas!!!! Mam nadzieję że będę mógł to oddać do sklepu, wracam do chińskiego V6

Gość
Na tym to polega. Twój głos wzbudza mikrofon. Dzięki temu nie słyszysz otoczenia rozmówcy i przyśpieszania jak w tych chińskich produktach. Nie mam problemów o których piszesz.

Gość
Witam , poszukuję pilnie polskiej instrukcji obsługi, gdzie mogę ją zdobyć ? Czy możesz mi pomóc ? mój adres sylwester@viplubartow.pl

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Nie tego oczekiwałem za tą Cenę
07.27.2018 20:35:34

Sprzęt jest spoko tylko to cena Bawiłem się tańszymi zabawkami i do jakiego wniosku doszedłem To samo tylko W droższym Wydaniu. Lepiej Kupić coś tańszego a kase zainwestować w inny gadzet

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dobry sprzęt
09.07.2020 13:11:34

Używam interkomu od 3 lat. Jeśli chodzi o funkcję to było ciężko na początku, czasami się gubiłem, potrzeba trochę czasu, żeby się przyzwyczaić. Co do działania, jakości i późniejszej obsługi (po nauczeniu się), możemy mówić o naprawdę dobrym sprzęcie. Jeżdżę z wieloma osobami turystycznie, posiadającymi różne interkomy i nie było problemu ich dołączyć do sieci DMC jeśli mieli bluetooth. Na zasięg ani na jakość dźwięku nigdy nie narzekałem. Widzę, że firma cały czas usprawnia funkcjonowanie aplikacji sterującej, aplikacji do aktualizacji oprogramowania interkomu, oraz samych funkcji urządzenia. Części zamienne i sam interkom nie należą do tanich. Jeśli chodzi o gwarancję i serwis, nie miałem, żadnych problemów, w jednym interkomie po roku rozleciał się port USB do ładowania, firma przysłała nowe urządzenie bez żadnych komplikacji. Natomiast u znajomych takie sytuacje nie miały miejsca (wadliwy egzemplarz?). Generalnie polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC RPHA 90

Witam grupę,
w zeszłym roku czyli w połowie czerwca 2019 r. zakupiłem swój wymarzony kask HJC RPHA 90 piękny czarno zielony. Problem si...

LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone

Rozpakowałem, wszystko ładne, solidne podzespoły głośniczki ciężkie, porządne.
Podłączyłem całość do kasku w jakieś 10min banaln...

Honda NC750X DCT

Kupiłem nowy (2020) na początku sezonu.
Jeździ mi się nim tak cudownie że zrobiłem od maja do września 8700 km.
Wspaniała, cudow...

Suzuki DR 650 (1996-2012)

Nie do zajechania, szybko się rozpędza jak na swoją pojemność oraz moc, siodełko jest bardzo miękkie, zawieszenie się sprawdza w każdych waru...

Shima Apex RS

Kombiak w sklepie leżał najlepiej, nawet lepiej niż alpna czy dainese. Wygodny, nie krępuje ruchów, wygląda porządnie. Do tej pory 2 wyjazdy na...

MotoSafe ALPINE

Daje 10 - najlepsza rzecz jaką MUSICIE KUPIĆ NA MOTO. Nie wiem czy akurat Alpine to najlepsze zatyczki na rynku i czy tańsze spisują się równie ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA