10
OPINIA Honda CB 500 1993-2003
9
OPINIA Honda CB 500 1993-2003

NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
8
OPINIA LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone
Mamy już 18178 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe Makland



Zdjęcia przedmiotu

1  

Klocki hamulcowe Makland

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.17 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 72%
Neutralne: 0%
Negatywne: 28%


Gość


9
b.dobre
04.02.2016 17:33:36

b.dobre klocki do motocykli w przystępnej cenie porównywalne z klockami średniej półki,nie piszczą zobaczymy jakie przebiegi zrobią polecam


ZZR600
ludziska, poczytajcie na forach motocyklowych, grupach FB, wszyscy ostrzegają przed tym syfem, kolega nawiniak (wiadomo, pierwszy sezon, zero wiedzy) kupił ten szajs i się mało nie położył w pierwszej wiosennej nieoczekiwanej burzy. widziałem na własne oczy, stop się palił a moto nie hamowało :X

Michał
Tragednia, dno i 15 centymetrów mułu. Drze tarcze, piszczy jak głupie i prawie nie hamuje przy opadach deszczu, ale widzę że producent się tu ostro udziela, po 9/10 gwiazdek xD xD xD Chyba w hulajnodze ;D

Gość
Wylądowały w hasioku po tygodniu. Lepiej by hamowały kawałki deski sosonowej...

Głosy: -22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Klocki Makland
05.17.2016 21:51:52

Nie znałem wcześniej tych klocków, ale ostatnio miałem zamówić na tył do swojej sv650s i na forum koledzy wspominali o tych klockach. Zakupiłem na moto bazarze na stoisku Maklanda, bardzo uprzejmi sprzedawcy dobrali mi moment klocki na tył za 24 zł :) Są to klocki organiczne. Na razie przejechałem na nich może z tysiąc kilometrów no i wiadomo tyłem się hamuje mniej lub pomocniczo. Ogólnie rzecz biorąc koło blokują jak każde inne, czuć że są miękkie i na pewno nie żrą tak tarczy jak spieki :) Jestem zadowolony, ciekaw jestem jak sprawdziły by się takie na przodzie, jeśli chodzi o przebiegi i awaryjne hamowania.

Na tor na pewno się nie nadają, ale do normalnej jazdy jak za tą cenę polecam :)


Tomasz
DRA MAT...

Gość
Totalne dno, najgorsze klocki w dziejach motoryzacji :/

mayo
Ale tylko jedno "wyżłobienie" ??

Głosy: -14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gwarancja zadowolenia
08.19.2016 9:02:38

Już jeden sezon lata mój fazerek z tymi klockami na przodzie, hamują tak jak trzeba, dodatkowo mają jakieś opilki kevlarowe chyba w sobie. Super cena, dobra jakość miękkich klocków, gwarancja zadowolenia. Ja kupiłem na moto bazarze, kolega zamówił przez telefon do domu. Jesteśmy zadowoleni. Chwila moment i już dostajesz odpowiednie klocki hamulcowego do swojego moto. Zero pośredników, bez zbędnych pięknych pudełek, prosto od producenta i mamy niedrogi super towar do naszych maszyn .

AKWIN
mogą mieć w sobie nawet relikwie świętych, nie zmienia to faktu że to dno i nie hamuje w mokrym, w suchym piszczy jak zarzynany trabant. dajcie sobie spokój z produkcją fakeowych pozytywów. ludzie nie są głupi :)

Głosy: -8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
SUper
10.06.2016 14:17:49

Przejechane kilkanaście tys km. Klocki bardzo dobrze się zachowywały. Wcześniej jeździłem na klockach po kilka stówek za komplet, a teraz zacząłem jeździć na Maklandach za kilkadziesiąt zł. Bardzo polecam

james
Nie wiem, serio, co z nimi robiłeś że się dobrze zachowywały - chyba ustawiałeś domki, jak z kart. Mnóstwo osób to próbowało z takim samym rezultatem - kilka dni i śmietnik.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobry produkt w tym przedziale cenowym
10.14.2016 21:53:36

Klocki spełniają swoje zadanie - motocykl hamuje prawidłowo.

Wcześniej zakładałem klocki Tokico teraz mam Makland (już drugi sezon) i nie widzę różnicy w sile i drodze hamowania a w portfelu zostało kilka stówek :)
Mały minusik za głośniejszą pracę w porównaniu z Tokico - głównie przy mocnym hamowaniu z dużej prędkości.

nie polecam...
te niby klocki to totalne dno... już lepiej jeździjcie z legendarną 'linką' albo zagrajcie w rosyjską ruletkę...

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Tragedia !!!!
03.23.2017 21:02:17

Boże, nie wiem czy czytam opinie tych samych klocków na których ja jeździłem, czy może wcześniejsze opinie to praca marketingowców firmy Makland. Kupiłem te klocki na bazarze, po niskiej cenie nie spodziewałem się wiele, ale to co dostałem to jakieś nieporozumienie. Klocki hamowały może i dobrze, ale piszczały strasznie. Na każdym światłach byłem w centrum uwagi, każdy spodziewał się jakiegoś starego autobusu a to byłem ja. Wstyd straszny, nie mogłem się doczekać zielonego by uciec. Długo na niech nie jeździłem, wylądowały w śmietniku tam gdzie ich miejsce, kupiłem na allegro nowe, nie pamiętam firmy, czerwony kolor i są super. Czasem nie warto oszczędzać. Za taniochę zapłaciłem również głęboką rysą na tarczy. Jeśli lubicie zwracać na siebie uwagę na motocyklu, to polecam. Pozdrawiam marketingowców z Makland. Dobra robota ale prawda zawsze wyjdzie na wierzch !!!


Maniek
najgorsza rzecz jaką kupiłem w życiu. przestały hamować na mokrym, hamowanie silnikiem i nogami, sprzedawca wyśmiał mnie przez telefon twierdząc że przecież robią okładziny DO CZOŁGÓW a to znaczy że byle motorek też zatrzymają :O

jack
niemal nie hamują w deszczu, trzecia przejażdżka i trafiły we właściwe miejsce - do wiadra ze złomem w garażu. unikajcie, serio.

Gość
kup se w serwisie u panaGenka.500 zl zestaw.. a motur dęba staje

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
kupilem do Majesty 250
04.17.2017 11:38:51

Witam kupiłem te klocki do Yamahy Majesty 250 - tarcze są kiepskie ale klocki nomen omen sa bdb - dość grube i nic sie z nimi nie dzieje. Na duży plus jest cena 24zł.
Klocki nic nie piszą i hamują bdb - nie mam zadnych zastrzerzeń.
Ew chce sie zapytać o trwalość - jak z tym jest u was ???

Tak pozatym mam jeszcze f4i - 2 tyg temu zalożyłem jej na przód sbsy sinterowe , a 2 lata wczesniej też sbsy na tył - tyłem mało co hamuje i te sbsy juz zdechły ..... może za miesiąć bede wymianiał to kupie maklanda na próbe- zobaczymy.

Najlepsze klocki jakich uzywalem to nissiny złote - były fabrycznie montowane w mojej cebrze i wytrzymały na przodzie 35tys km !!!! i jeszcze nie były całkiem łyse przy wymianie, super klocki ale mega drogie. Niebieskich nissnów nie polecam - są mega miekkie -i wyrzymuja bardzo mało a kosztują po 150zł za 1 pare - masakra.!!!!

UWAGA
O, nowa próba psychologicznej promocji, przez wychwalanie oczywiście lepszej konkurencji, żeby komentarz wyglądał obiektywnie. Brawo, ciekawe, ale nadal słabe. UWAGA Ludzie, to piszczy w suchym i nie hamuje na mokrym, możecie zginąć, prawie leżałem przez ten wynalazek.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Porażka totalna
12.23.2017 14:53:17

Klocki tanie, to trzeba im przyznać. Kupując je zaoszczędziłem ok 80zł mając do wyboru klocki bardziej markowe, ze średniej półki. Na koniec sezonu kosztowało mnie to 1250zł. Klocki po jednym sezonie zaorały mi tarcze.Nowa tarcza 550zł x 2szt, wymiana 150zł + jeszcze nowe klocki, aczkolwiek te były jeszcze niezużyte ale jednak wylądowały w koszu. Klocki za 25zł, pierwszy i ostatni raz :(

Janek
Ja się o mało nie zabiłem w pierwszym deszczu, hamowałem tyłem podpierając się nogami bo hamulce ZNIKŁY :O Dosłownie.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Git
02.24.2018 7:17:38

Ktm exc 125 2011. Na przedzie siedzą hamują bardzo dobrze. Jak prox idento się zachowują. Zamówiłem na tył bo wcześniej kupiłem njc czy nhc to kupa jak chuj zero hamowania. Ten co pisze ze mu tarcze zjechało to jakiś lewy strzał taty wystarczy regularnie sprawdzić hamulce. Za 20-35 zł nie ma co żałować raz na sezon wymienić

CHYBA TY
@Fb (...) TAAAA i nikt Cię nie widzi i nie kuma po identycznych komentarzach że jesteś tym marketingowcem od tego badziewia. Na szczęście ludzie nie są idiotami i widząc tyle zerojedynkowych komentarzy, dobrze wiedzą kto pisze te pozytywne. Ale spoko, nie martwcie się, jakieś zastosowanie dla tej tandety możecie znaleźć. O! Sprzedawajcie jako przycisk do papieru. Chociaż tam gnoju nie narobią? Narobią, prawda?

Głosy: -6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
klocki dobre, a że polskie to dodatkowy plus
03.08.2018 18:04:35

Mają wszystko co klocki mieć powinny. Dobra skuteczność hamowania, nie piszczą i u mnie tarcza też wygląd ok. Trochę pylą ale chyba nie więcej niż inne. Kupiłem tyl na bazarze, przód potem telefonicznie - w obu przypadkach obsługa ok.
W zeszłym sezonie nakręciłem ponad 10tys i jeszcze troche klocków zostało. Ale na wiosnę zamówię nówki w takiej cenie nie ma co żałować.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Klocki Makland GSF 1200 S 2004
04.16.2018 15:25:14

Kupione, założone, hamują super, nie piszczą - zobaczę po pierwszym deszczu, stosunkowo tanie - kpl na przód za 70 zł. Ile wytrzymają i czy tarcze się nie zniszczą - zobaczymy :)

teD
Jasne... Chyba w chodziku Twojego dziadka. To nie hamuje, uważajcie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
11.13.2018 14:01:27

Słabe klocki wcześniej miałem trw lepiej hamowaly na początku piszcza po dotarciu jest ok ale nadal źle hamują byłem dwa razy na torze i po rozgrzaniu nie hamowaly występował efekt fadingu

Gość
stampi urni - efekt fadingu mają już przy pierwszej mżawce :D :D :D nie trzeba było jechać na tor nawet :V

Gość
przecież producent informuje, że te klocki nie są przeznaczone na tor (jak większość organików).

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Straszne rzeczy
12.31.2018 22:17:52

Witam wszystkich forumowicz. Jestem zmuszony podzielić się moją opinią dla przestrogi wszystkich. Kupiłem pierwszy raz klocki tej firmy i strasznie żałuje. Na starych klockach motocykl hamował dużo lepiej. Jako że bałem się na nich jeździć musiałem je wywalić i kupić coś innego. Nie będę pisał co kupiłem by nie posądzono mnie o reklamę ale różnica była olbrzymia. Ja odradzam te klocki.

Maro
jak wyżej. porażka to mało powiedziane!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.15.2019 20:34:08

Klocki jak za te pieniądze są kozackie, wcześniej kupowałem na tył do mojego KTM'a za 100zł, kolega mnie namówił na maklandy kupiłem szare za 19zł były ok chociaż w błotnistym terenie po jednym wyjezdzie ich nie było i czuć było że są miękkie, zamówiłem drugie droższe :D za 24zł do ktm'a sxf, były nacinane z ciemną okładziną i moge szczerze powiedzieć że nie ma najmniejszej różnicy w zużyciu i sile hamowania w porównaniu z tymi klockami po 100zł

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.16.2019 20:26:28

Klocki w deszczu się nie nadają i są niebezpieczne. Efekt zapowietrzonego hamulca. Miałem wrazenie ze butami wyhamuje szybciej.

Gość
@Arkady z tego samego powodu wyrzuciłem je na śmieci po pierwszej jeździe w deszczu - hamulce znikły. @Gość - nie, jeździ na Twoich ciulatych klockach. Zostańcie lepiej przy okładzinach do czołgów a nie narażajcie życie ludzi.

Gość
Czym ty jeździsz? Rowerem na v-barake'ach? Że w deszczu masz słabszy hamulec

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Nie ma sensu przepłacać
12.04.2019 18:14:25

Klocki założyłem na przód do virago 750, obleciały 2 cały sezony, wiele wypadów jak i cały Balaton, komplet klocków na dwie tarcze z wysyłką to jakieś 50 zł, z minusów to pylą na felgę i w moim przypadku długo się układały, ale może tarcze też już nie pierwszej nowości, zdecydowanie bardziej polecam MAKLANDA niż chińskie

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
NIE POLECAM
05.20.2020 8:55:54

Jedna jazda w deszczu - hamowania zero. Od razu poleciały na śmieci. Może MAKLAND robi dobre hamulce do czołgów, ale na pewno nie do motocykli...

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Klocki Makland
09.13.2020 14:32:04

Kupiłem klocki założyłem i na początku wolna jazda bo nie wiedziałem co to Za towar dzisiaj po 5000 km mogę powiedzieć że jest ok moto hamuje tarcze całe cena przystępna
BMW R1200RT

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha TDM 900

Posiadam już drugą TDM 900. Pierwsza była złota z 2002roku, druga czarna z 2005r z ABS. Jest to idealny motocykl do turystyki szosowej, ze względ...

Honda CB 500 1993-2003

CeBulą przejeździłem dwa sezony, kiedy to wróciłem do motocykli po kilkuletniej przerwie. Jeździłem sam i z żoną. Osiągi na tamtą chwilę m...

Honda CB 500 1993-2003

Kupilem na spole z bratem 2 lata temu i w zasadzie nie mialem po kupnie okazji pojezdzic przez ponad rok bo mieszkam za granica poza tym COVID itd :/<...

HJC RPHA 90

Witam grupę,
w zeszłym roku czyli w połowie czerwca 2019 r. zakupiłem swój wymarzony kask HJC RPHA 90 piękny czarno zielony. Problem si...

LEXIN LX-B4FM 4 Way BT Interphone

Rozpakowałem, wszystko ładne, solidne podzespoły głośniczki ciężkie, porządne.
Podłączyłem całość do kasku w jakieś 10min banaln...

Honda NC750X DCT

Kupiłem nowy (2020) na początku sezonu.
Jeździ mi się nim tak cudownie że zrobiłem od maja do września 8700 km.
Wspaniała, cudow...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA