6
OPINIA Nolan N70-2 X
4
OPINIA HJC TR-1

NOWOŚĆ Adrenaline Cameleon 2.0 PPE
9
OPINIA Gopro Hero 9 Black

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Fat Boy® 114 2021-

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Street Bob® 114 2021-
10
OPINIA Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

NOWOŚĆ Held Aerosec GTX

NOWOŚĆ Nawigacja Fodsport

NOWOŚĆ Pokrowiec motocyklowy Kegel-Błażusiak Basic Garage

NOWOŚĆ Bosch C7
Mamy już 18504 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CB125F



Zdjęcia przedmiotu

1  

Honda CB125F

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.83 / 10

(Na podstawie 6 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 83%
Neutralne: 0%
Negatywne: 17%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Honda CB125F wstępnie
10.30.2016 23:45:28

Motocykl idealny do miasta. Świetnie się prowadzi. Wygodna pozycja za kierownicą. Jak na motocykl tej klasy porównujac z Chińczykami jest on solidnie wykonany. Silnik pracuje równo i jak na 125 brzmienie ma dość przyjemne.Spala ok 2,5 l/100km w trybie mieszanym. Mimo iż nie wyglada jak rasowi bracia większej pojemnosci to potrafi zwrócić na siebie uwagę. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach. Świetnie sprawdza się wyświetlacz biegów. Klamka hamulca oraz sprzęgła chodzą lekko i przyjemnie. Dobra propozycja jako wstęp do przygody z prawdziwymi motocyklami. Wybacza błędy niedoświadczonych motocyklistów. Dość miękkie zawieszenie bardzo przyjemnie wybiera nierówność np. niewielkie dziury , tory tramwajowe. Nie jest demonem prędkości ale nie o to chodzi w tej klasie motocykli.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
OK
12.09.2017 18:26:12

Bardzo dobry motocykl do miasta i na wycieczki. Zwinny , lekki, spalanie tyle co nic (2 l/100 km). Dynamika do 80 OK. Vmax ok. 105-110. Optymalna prędkość w trasie to 80 km/h. Robiłem nim 300-350 km dziennie bez bólu "pleców". Szutry i kiepskie drogi bez problemów. Polecam, nie tylko jako pierwszy motocykl.

Krzysztof Muszka
Kupiłem na początku ubiegłego roku.Wybrałem sie w lipcu na wycieczke z Gdyni w Suwalskie.Przelot z 4 przerwami w jeden dzień i powrot w 3 dni zwiedzając.Wyjechałem wcześnie rano i wieczorem po prawie 420 km byłem na miejscu.Dla tych ktorzy narzekają na bolący tyłek polecam wcześniej pojeżdzić na rowerze.Trzeba sie też przyzwyczaić( od 2007r.) że hamulcem nożnym hamujemy 2 koła.Miałem zamontowany bagażnik centralny 50 litrowy.Na tylnym siedzeniu dwie 40 litrowe torby i mały namiot.Przedkaść przelotowa 80-85 km.Dojedziecie wszedzie tak zresztą jak tiry.Taka szybkość to możliwość podziwiania otoczenia.Spalił około 2.4 litra. Wtym roku planuje przejazd non stop do Świnoujścia( z krotkim wypadem do Niemiec.Potem 2-3 dniowy powrot wzdłuż wybrzeża ze zwiedzaniem nadmorskich miejscowości.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Super moto 125
05.07.2018 15:43:20

Po latach wracam do motocykli. Dawniej CEZETKA JAWA itp. Przejechałem 5000 km Hondą CB 125F z 2017 roku. Wygodna na miasto i lekki teren, mały promień skrętu. Nic się nie zepsuło, pali od 2 do 2,8 litra. Na trasę za wolna, jak wszystkie 125 bo przelotowa to 90 km. Można bujnąć do 115 ale na krótko, więc wszyscy mnie wyprzedzają. Lekka, zwinna, mijam korki, wszędzie się wcisnę. Spod świateł zawsze pierwszy ale muszę kręcić i szybko zmieniać biegi. Dźwięk, taki sobie ani cieszy ani drażni. Wskaźnik zapiętego biegu bardzo przydatny i dobrze wskazuje bieg. Drażni mnie nieco tandetny korek wlewu. Hamulce: przód dobrze tył za słaby. Nie miałem problemów z hamowaniem. Niebawem przesiądę się na coś większego żeby w trasie można szybciej pojechać. Moim zdaniem dużo lepiej wykonana niż junaki itp. Ustępuje w swej klasie tylko 125 Yamasze MT, 125 KTM Duke oraz Honda Varadero 125 ale te kosztują dwa razy więcej więc bez sensu. Prosty, tani w eksploatacji fajny sprzęt.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
3
cb
01.13.2020 20:38:19

wady :
-kiepskie fabryczne opony, śliskie na mokrym, u mnie przednia biła w nowym moto, serwis nic z tym nie zrobił
- odkręciła się samoczynnie śruba podnóżka i ją zgubiłem
- moto szarpie przy mocnym przyspieszaniu od czasu do czasu tak z 1
do 3 sek.
- zanika wskazanie 5 biegu, czasami gaśnie na jakiś czas
- brak zegarka w zestawie wskaźników
- dziwny rozmiar opon czyli mały wybór na rynku
- ASO w mojej okolicy zupełnie nieprofesjonalne i w niczym nie
pomoże np. wg nich na 1 przeglądzie nie reguluje się zaworów
gdzie w instrukcji jest to czynność do wykonania itp.

zalety :
- ładnie pracuje skrzynia biegów
- daje radę w 2 osoby

Kupiona jako nowa w 2018, przebieg 3000 km.

Ogólnie to ją sprzedam i zapomnę jak najszybciej o nieudanej przygodzie z Hondą.



GośćJan
Jak nie umiesz wbijać biegów to zawsze będziesz miał problemy z wskaźnikiem biegów i nie ważne jaki motocykl. A co do opon jak nie wiesz to ci powiem 90/90-18 to jest 3.0-18 a 100/90-18 to jest 2.75-18. Tak to jest jak ktoś nawet nie był w sklepie z oponami a narzeka bo jest za mało inteligentny aby w dowolny kalkulator opon wejść i zobaczyć co znaczą oznaczenia opon.

Gość
Regulacja zaworów to czynność po stronie użytkownika. I A trzeba ja zrobić po 13-15tys bo tyle wytrzymuję a zwykle jest to kontrola bo bez problemu robią po 25tyś i nic się nie dzieje. Nie wiem gdzie kupujesz opony ale wybór przeogromny.

Rozważający zakup
Kurcze, zawsze cieszę się z tych bardziej negatywnych opinii, bo prócz handlowych sloganów o pozytywnym brzmieniu, można dowiedzieć się czegoś co dotyka użytkownika końcowego na co dzień. Opinia przydatna, jednak brzmi to wszystko tak, jakby było gorzej niż w niejednym Chińczyku... Hm... sądziłem, że gdy wydam 11 000zł na Hondę to ominę wszelkie problemy serwisowe itp.. Dzięki za opinię. Przemyślę.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Pozytyw
05.20.2020 0:04:05

To mój pierwszy motocykl, taki aby przekonać się czy mnie to wciągnie i zrobię prawo jazdy na kat. A. Bardzo pomocną rzeczą jest wskaźnik aktualnie zapiętego biegu, który od czasu do czasu się zawiesi, jeśli bieg się nie wbije. Fajnie się zbiera do około 60 km/h, później jest ciężej i trzeba wysoko kręcić żeby jako tako jechało. W moim przypadku spalanie kształtuje się na poziomie 2,3 - 2,6 l/100km co jest dobrym wynikiem. Opony faktycznie nie są jakieś super jakościowo, śliskie na mokrym (znalazłem informację, że to są opony o twardszej mieszance, na chiński asfalt). Opona z tyłu jest stanowczo za wąska i wygląda to tragicznie. Dźwięk wydechu jest zbliżony do skuterów - niestety. Prędkość przelotowa w trasie wynosi 85 - 90 km/h. Wyjechanie na drogę ekspresową lub dwupas wiąże się z faktem, że każdy samochód będzie nas wyprzedzał, co nie jest przyjemne. Motocykl da się wykorzystywać do małej turystyki, przetestowałem na kilku przejażdżkach 2 - 3h. Ogólnie motocykl mogę polecić jako pierwszy. Daje wiele przyjemności z jazdy i jest całkiem wygodny. Do jazdy po mieście i dojazdów do pracy sprawdza się znakomicie. Weźcie jednak pod uwagę, że nie mam porównania z innymi motocyklami.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Cb125f 2018
05.23.2020 20:18:38

Motocykl użytkuje od roku. Kupiony z importu (Francja), pierwszy właściciel położył go raz na boku. Mechanicznie w pełni sprawny.
Zalety: spalanie 2,2-2,5 l/100 km w jeździe mieszanej, zwinny w mieście, w trasę tez ale góra na drogi wojewódzkie (na krajowych oraz S i A prędkości innych większe niż 100 km/h prawie nierealne wiec trochę mało bezpiecznie można się czuć jak wszyscy wyprzedzaj), kanapa wygodna nawet ma trasę ok 150 km (2h jazdy), wyglada lepiej niż wynika z opisu, dobrze się siedzi, sylwetka w miarę prosta, nogi się nie męczą, dobre przednie hamulce, bardzo dobrze zbiera się do 80 km/h, potem jakby ciągną za sobą kotwice (V max 105 km/h we dwie osoby, ale było Józef pow. 9k obr.-na czerwonym), kokpit i osprzęt na kierownicy bardzo precyzyjny i porządnie wykonany, liczniki analogowe ale precyzyjne i trochę oldskulowe ale ok ;).
Wady: nurkuje przy hamowaniu przednim hamulcem (brak ABS), tylny bębnowy tylko dla lepszego samopoczucia, trzeba się nauczyć hamować dwoma (ale awaryjne hamowanie we dwie osoby na prostej było nad wyraz dobre), wskaźnik biegu mało precyzyjny (czasem gaśnie cyferka), słaba lampa przednia.
Generalnie przejechane 2800 km w rok, przegląd przed sezonem polegał na wymianie świec i oleju. Wg mnie motocykl bardzo budżetowy, o ile ktoś dba i nie kupił zajechanego.
Wróciłem do jeżdżenia po 23 latach, jestem bardzo zadowolony, kupiłem do jazdy po mieście i bym nie sprzedawał, ale jazda się spodobała i chce coś większego, do tras po Polsce. To świadczy o tym, ze motocykl warty żeby się na niego pokusić.


Kazik
Ponad 20 lat jeżdżę motocyklami i żadne nie mia ABS czy CBS. Jak nie umiesz hamować awaryjnie to żadne cuda elektroniki Ci nie pomogą. Dobry motor aby nauczyć pokory hamowania.

Rom
Kupujesz najtańszy NAJTAŃSZY motor naprawdę budżetowy i dziwisz się ze jest słaby i mało doposażony. Z poza chininy jak Junaki, Batony i Romety to jest najtańsza markowa propozycja. Kup Hodna CB125R, Yamaha czy Suzuki i tam płacisz 18-22tyś czyli minimum 8-10tyś aby mieć 4Km więcej i hamulec tarczowy.

Gość
Jakim cudem zajechałeś świece? Mi po 20tyś wytrzymuję .


Dołączone zdjęcia
Honda CB125F
Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Nolan N70-2 X

Super pomysł z uniwersalnością tego kasku (wykorzystałem większość jego konfiguracji) , wygodny, nie bardziej hałaśliwy niż konkurencja z do...

HJC TR-1

Nigdy więcej HJC!
Płacisz za logo a nie za wykonanie. Zrobiłem na tym kasku około 30 tys km i podsumowanie:
-wlot powietrza na szcz...

Gopro Hero 9 Black

Moja ocena 9/10 pomimo, że to najlepsza kamera sportowa na rynku. Ten jeden punkt brakuje, bo zawsze można coś ulepszyć i na pewno kamerka będzie...

Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

Bardzo przyjemny motocykl wsrod choperow do 1000 CCM. Bardzo fajnie jezdzacy fajnie przyspieszający i niezawodny. Polecam mam go 3 sezon przelatane o...

Crash pady Azarel PRO

Bardzo polecam, w szczególności na tor, crashy robione z pasją. Każdy element jest wymienny, jeśli się dogadasz i skontaktujesz na e-mail dostan...

Oxford Aquatex

jest to mój drugi pokrowiec pierwszy ponad rok, drugi niecały rok i wygląda jak na zdjęciu :( kiepski materiał, przemaka, plandeka jednorazowa :...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce