6
OPINIA Nolan N70-2 X
4
OPINIA HJC TR-1

NOWOŚĆ Adrenaline Cameleon 2.0 PPE
9
OPINIA Gopro Hero 9 Black

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Fat Boy® 114 2021-

NOWOŚĆ Harlet-Davidson Street Bob® 114 2021-
10
OPINIA Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

NOWOŚĆ Held Aerosec GTX

NOWOŚĆ Nawigacja Fodsport

NOWOŚĆ Pokrowiec motocyklowy Kegel-Błażusiak Basic Garage

NOWOŚĆ Bosch C7
Mamy już 18504 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler Roadtec 01



Zdjęcia przedmiotu

1  

Metzeler Roadtec 01

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.30 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 70%
Neutralne: 20%
Negatywne: 10%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
nieeeeeeee
08.25.2016 9:49:51

Kupiłem bo w teorii miała to być ulepszona Z8. Nic z tych rzeczy! Opona może i lepiej sprawuje się na deszczu, za to na suchym... degradacja! Dla osób lubiących spokojną jazde turystyczną prawdopodobnie będą ok, ale jeśli chcecie zmienić świetne Z8 na Roadtec 01 to nie polecam. Motocykl - Suza GSR 750.

Master
Ja mam HWM w bmw K1300r i pozamykana więc się nie zgodzę. Trzeba jednakże zaznaczyć że opona przy 2.5 bar uślizguje dopiero 2.9-3.0 bar można nią działać cuda dużo większe niż z8 interract z której się przesiadl em. W deszczu mało jeżdżę a napewno nie szybko (naked) więc nie pomogę.

Gość
A może założyłeś wersję HWM? To by było podobnie jak z Pirelli Angel ST i GT.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Świetne opony
02.20.2017 21:51:34

Opony godne polecenia. Przyczepność na mokrym jak i na suchym jest niewiarygodna. Opony szybko się nagrzewają nawet w niższych temperaturach. Pare metrów i opona już jest gotowa do pracy. Opony bardzo dobre do turystyki jak i do szybszego pokonywania winkli bo trzyma się drogi jak na kleju.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
1 k km
06.06.2017 0:14:18

Przy moich starych sportmaxach to nie ma co porównywać, bardzo ładnie się klei, szybko nagrzewa, na torze żadnego uślizgu nie było
miałem okazje jechać na zimnej i mokrej nawierzchni bez szaleństwa oczywiście, czułem się w pewnie i to utwierdziło mnie w przekonaniu że dobrze zrobiłem kupują te kapcie. Zobaczymy jak z trwałością po sezonie

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sam miód
10.03.2017 22:06:27

Zrobiłem na roadtecu około 10tys. kilometrów i ledwo się przydarła, motor to CBR XX. Trzyma się super zarówno po suchym jak i mokrym. Poprzednio było latane na Batlaxie i to była jakaś pomyłka. ROADTEC 01 = Super guma :)

florius
Dan opona jest obecnie do wymiany po ponad 20 tysiącach kilometrów. Dla mnie bomba, objechałem latem kawałek europy i złego słowa nie powiem, a warunki były różne.

Dan
Nie wyobrażam sobie tej opony po 10 tys. km u mnie ledwo po 5 tys. boki zeszły prawie do zera.


Dołączone zdjęcia
Metzeler Roadtec 01
Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
12kkm
09.02.2018 20:02:31

Świetna opona. Szybko się nagrzewa. Super klei.
Założyłem tył w kwietniu do SV650A. Obecnie przejechała 12kkm i zbliża się do końca (niecały 1mm do znaczników). W porównaniu do fabrycznie zamontowanej dunlop qualifier, którą zdarłem w niecałe 10kkm, Roadtec nigdy nie odmówił przyczepności. Dunlopowi niestety się to zdarzało zwłaszcza na gładkich zjeżdżonych nawierzchniach. Opona dobrze trzyma. Po założeniu, szokiem było dla mnie jak dużą siłę hamowania opona potrafi uzyskać przy hamowaniu samym tyłem, Qualifiera ABS odcinał przy połowie tej wartości.
Nigdy mi nie śliznęła. Dzięki twardej mieszance w środkowej części nie zrobiła się takZe aż tak kwadratowa jak poprzednia.
Świetnie wyglądają. Rysunki słoników na krawędziach opony zostały starte przy pierwszej wizycie na torze.
Polecam. Następny komplet opon? Roadtec 01 lub Sportec M7 RR. Poczekam jednak na obniżkę cen poza sezonem.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
Może być
09.18.2018 8:18:33

Pierwsza opona turystyczno sportowa w mojej karierze. Przyzwyczajony jestem do opon typowo sportowych pokroju dunlopa D211, D212 czy Metzelera Racetec. Co do przyczepności nie byłem w stanie zaufać tej oponie w 100%, czasami zdarzały się uślizgi w nieprzewidywanych miejscach, przy małych prędkościach (uczycie jakby cały motocykl odjeżdżał) może to kwestia asfaltu i trasy kto wie. Generalnie zjeżdżam już drugi tył i mogę śmiało powiedzieć, że przy dość mocnym traktowaniu tył wytrzymuje 7 tys. km. Po wyjeździe na urlop w dwie osoby i z pełnym obciążeniem po przejechaniu 5 200 km boki w tylnej oponie zdarte do ograniczników. Oczywiście każdy zużywa oponę po swojemu tutaj duży wpływ ma styl jazdy i motocykl. Śmigam na Ducati Multistrada z zdłubanym silnikiem na 164KM i może to jest powód tak dużego zużycia. W każdym bądź razie da się na niej jeździć i gonić po winklach z sportami, ale pewności takiej jak sportowa guma nie daje. Na urlop świetna bo można jechać w miarę ostro i przy okazji objechać trasę beż wymiany kapci.


Dołączone zdjęcia
Metzeler Roadtec 01
Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
METZELER ROADTEC 01 HWM 120/70ZR17 + 180/55ZR17
11.26.2018 20:33:41

super opona przebieg 24000 dwa sezony w tym tor 700 super trzymanie na mokrym i suchym cbr xx siedzi w zakrety to bajka opony pozamykane nowe czekaja na sezon


Gość
24 000 uuuuu u mnie 11 000 nie dała rady

Gucha
Dobry wynik, na z8 zrobiłem 20k i żeby nie były wizualnie wymęczone jeszcze parę tysięcy by naciągnął

Gość
Mam zupełnie inne zdanie 24 tys. - masakra chyba już na kwadratach jeździłeś

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
METZELER ROADTEC 01
11.06.2019 12:28:37

Nie polecam, jeździłem wcześniej na Pilot road 3, później 4, żałuje że zmieniłem na METZELER ROADTEC 01, opony do kitu, nie trzymają na zakrętach po 8 tys kartofle, komfort jazdy kiepski, motocykl to Suzuki GSX 1250 FA, na szczęście już się kończą i zmieniam z powrotem na PILOT ROAD 5.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Dobre opony turystyczne
05.25.2020 14:23:45

Opony użytkowane spokojnie do jazdy turystycznej na VFR800X.
Zastąpiły Bridgestone A40 założone fabrycznie, a które wytrzymały 10000 km.
Różnica zauważalana od momentu wymiany, pewne prowadzenie na suchym, bez problemów na mokrej nawierzchni - zostałem zaskoczony przez burze, moto prowadziło się pewnie przy preedkosci ok 110 km/h na austostradzie.
Jeżeli zrobię 15000 - 20000 km będę bardzo zadowolony.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Metzeler Roadtec 01
11.07.2020 9:20:10

Na tych oponach mam zrobione 11,5 tys.km i do 15 tys. powinny dojechać. Wymieniam jak jest blisko wskaźnika.Bardzo dobre opony na mokre i suche,Często przejeżdżam drogami leśnymi i polnymi ,tez ok. Autostradami 160-189 km/h i nic
niepokojącego. Podobne jak Pirelli Angel GT . Metzeler Z8 po 11 tys były do wymiany i cześciej się ślizgały szczególnie na mokrym.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Sena SRL

Do dupy ten intercom - kupiłem do SHOEI GT-AIR2 i sprzedałem po miesiącu - bardzo słaba jakość dźwięku , strata 1200zł , potem kupiłem chinc...

Nolan N70-2 X

Super pomysł z uniwersalnością tego kasku (wykorzystałem większość jego konfiguracji) , wygodny, nie bardziej hałaśliwy niż konkurencja z do...

HJC TR-1

Nigdy więcej HJC!
Płacisz za logo a nie za wykonanie. Zrobiłem na tym kasku około 30 tys km i podsumowanie:
-wlot powietrza na szcz...

Gopro Hero 9 Black

Moja ocena 9/10 pomimo, że to najlepsza kamera sportowa na rynku. Ten jeden punkt brakuje, bo zawsze można coś ulepszyć i na pewno kamerka będzie...

Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

Bardzo przyjemny motocykl wsrod choperow do 1000 CCM. Bardzo fajnie jezdzacy fajnie przyspieszający i niezawodny. Polecam mam go 3 sezon przelatane o...

Crash pady Azarel PRO

Bardzo polecam, w szczególności na tor, crashy robione z pasją. Każdy element jest wymienny, jeśli się dogadasz i skontaktujesz na e-mail dostan...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach