NOWOŚĆ Cassida Tour 1.1

NOWOŚĆ BMW EnduroGuard

NOWOŚĆ Dainese Air Master

NOWOŚĆ Dainese Air Master

NOWOŚĆ Barton Falcon 125 Euro 4 2019-

OPINIA Akumulatory Unibat

OPINIA Honda Hornet 600 2003-2006

NOWOŚĆ IXS Tour Classic-ST

NOWOŚĆ Mondial HPS 300

NOWOŚĆ Ducati Multistrada 1260 S

NOWOŚĆ Shiro SH-06 Pista
Mamy już 17123 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler Roadtec 01



Ilustracja przedmiotu

1  

Metzeler Roadtec 01

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.11 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 67%
Neutralne: 22%
Negatywne: 11%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
nieeeeeeee
08.25.2016 9:49:51

Kupiłem bo w teorii miała to być ulepszona Z8. Nic z tych rzeczy! Opona może i lepiej sprawuje się na deszczu, za to na suchym... degradacja! Dla osób lubiących spokojną jazde turystyczną prawdopodobnie będą ok, ale jeśli chcecie zmienić świetne Z8 na Roadtec 01 to nie polecam. Motocykl - Suza GSR 750.

Master
Ja mam HWM w bmw K1300r i pozamykana więc się nie zgodzę. Trzeba jednakże zaznaczyć że opona przy 2.5 bar uślizguje dopiero 2.9-3.0 bar można nią działać cuda dużo większe niż z8 interract z której się przesiadl em. W deszczu mało jeżdżę a napewno nie szybko (naked) więc nie pomogę.

Gość
A może założyłeś wersję HWM? To by było podobnie jak z Pirelli Angel ST i GT.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Świetne opony
02.20.2017 21:51:34

Opony godne polecenia. Przyczepność na mokrym jak i na suchym jest niewiarygodna. Opony szybko się nagrzewają nawet w niższych temperaturach. Pare metrów i opona już jest gotowa do pracy. Opony bardzo dobre do turystyki jak i do szybszego pokonywania winkli bo trzyma się drogi jak na kleju.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
1 k km
06.06.2017 0:14:18

Przy moich starych sportmaxach to nie ma co porównywać, bardzo ładnie się klei, szybko nagrzewa, na torze żadnego uślizgu nie było
miałem okazje jechać na zimnej i mokrej nawierzchni bez szaleństwa oczywiście, czułem się w pewnie i to utwierdziło mnie w przekonaniu że dobrze zrobiłem kupują te kapcie. Zobaczymy jak z trwałością po sezonie

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sam miód
10.03.2017 22:06:27

Zrobiłem na roadtecu około 10tys. kilometrów i ledwo się przydarła, motor to CBR XX. Trzyma się super zarówno po suchym jak i mokrym. Poprzednio było latane na Batlaxie i to była jakaś pomyłka. ROADTEC 01 = Super guma :)

florius
Dan opona jest obecnie do wymiany po ponad 20 tysiącach kilometrów. Dla mnie bomba, objechałem latem kawałek europy i złego słowa nie powiem, a warunki były różne.

Dan
Nie wyobrażam sobie tej opony po 10 tys. km u mnie ledwo po 5 tys. boki zeszły prawie do zera.


Dołączone zdjęcia
Metzeler Roadtec 01
Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
12kkm
09.02.2018 20:02:31

Świetna opona. Szybko się nagrzewa. Super klei.
Założyłem tył w kwietniu do SV650A. Obecnie przejechała 12kkm i zbliża się do końca (niecały 1mm do znaczników). W porównaniu do fabrycznie zamontowanej dunlop qualifier, którą zdarłem w niecałe 10kkm, Roadtec nigdy nie odmówił przyczepności. Dunlopowi niestety się to zdarzało zwłaszcza na gładkich zjeżdżonych nawierzchniach. Opona dobrze trzyma. Po założeniu, szokiem było dla mnie jak dużą siłę hamowania opona potrafi uzyskać przy hamowaniu samym tyłem, Qualifiera ABS odcinał przy połowie tej wartości.
Nigdy mi nie śliznęła. Dzięki twardej mieszance w środkowej części nie zrobiła się takZe aż tak kwadratowa jak poprzednia.
Świetnie wyglądają. Rysunki słoników na krawędziach opony zostały starte przy pierwszej wizycie na torze.
Polecam. Następny komplet opon? Roadtec 01 lub Sportec M7 RR. Poczekam jednak na obniżkę cen poza sezonem.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
Może być
09.18.2018 8:18:33

Pierwsza opona turystyczno sportowa w mojej karierze. Przyzwyczajony jestem do opon typowo sportowych pokroju dunlopa D211, D212 czy Metzelera Racetec. Co do przyczepności nie byłem w stanie zaufać tej oponie w 100%, czasami zdarzały się uślizgi w nieprzewidywanych miejscach, przy małych prędkościach (uczycie jakby cały motocykl odjeżdżał) może to kwestia asfaltu i trasy kto wie. Generalnie zjeżdżam już drugi tył i mogę śmiało powiedzieć, że przy dość mocnym traktowaniu tył wytrzymuje 7 tys. km. Po wyjeździe na urlop w dwie osoby i z pełnym obciążeniem po przejechaniu 5 200 km boki w tylnej oponie zdarte do ograniczników. Oczywiście każdy zużywa oponę po swojemu tutaj duży wpływ ma styl jazdy i motocykl. Śmigam na Ducati Multistrada z zdłubanym silnikiem na 164KM i może to jest powód tak dużego zużycia. W każdym bądź razie da się na niej jeździć i gonić po winklach z sportami, ale pewności takiej jak sportowa guma nie daje. Na urlop świetna bo można jechać w miarę ostro i przy okazji objechać trasę beż wymiany kapci.


Dołączone zdjęcia
Metzeler Roadtec 01
Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
METZELER ROADTEC 01 HWM 120/70ZR17 + 180/55ZR17
11.26.2018 20:33:41

super opona przebieg 24000 dwa sezony w tym tor 700 super trzymanie na mokrym i suchym cbr xx siedzi w zakrety to bajka opony pozamykane nowe czekaja na sezon


Gucha
Dobry wynik, na z8 zrobiłem 20k i żeby nie były wizualnie wymęczone jeszcze parę tysięcy by naciągnął

Gość
Mam zupełnie inne zdanie 24 tys. - masakra chyba już na kwadratach jeździłeś

Tytus
Uuuu mistrz - 24.000km. Zgłoś to do nagrody Guinessa.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
METZELER ROADTEC 01
11.06.2019 12:28:37

Nie polecam, jeździłem wcześniej na Pilot road 3, później 4, żałuje że zmieniłem na METZELER ROADTEC 01, opony do kitu, nie trzymają na zakrętach po 8 tys kartofle, komfort jazdy kiepski, motocykl to Suzuki GSX 1250 FA, na szczęście już się kończą i zmieniam z powrotem na PILOT ROAD 5.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Dobre opony turystyczne
05.25.2020 14:23:45

Opony użytkowane spokojnie do jazdy turystycznej na VFR800X.
Zastąpiły Bridgestone A40 założone fabrycznie, a które wytrzymały 10000 km.
Różnica zauważalana od momentu wymiany, pewne prowadzenie na suchym, bez problemów na mokrej nawierzchni - zostałem zaskoczony przez burze, moto prowadziło się pewnie przy preedkosci ok 110 km/h na austostradzie.
Jeżeli zrobię 15000 - 20000 km będę bardzo zadowolony.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Akumulatory Unibat

UNIBAT -- suchy. Już po zakupie i zalaniu, po dwóch dniach słabiej kręcił. Początkowo było podejrzenie niedoładowania, później rozładowania...

Honda Hornet 600 2003-2006

Moje pierwsze moto. Co mnie zdziwiło to łatwość z jaką ten motocykl wchodzi w zakręty. Bajka. Na początku jeździłem z owiewką ale zająłem ...

HJC RPHA 70

Naoglądałem się tych wszystkich reklam i recenzji i kupiłem mój wymarzony kask. Podstawowy problem to taki, że nie da się nim jeździć poniże...

Klocki Brembo LA sinter białe

Daje ocenę 10 - wcześniej jeździłem na brembo czerwonych - mieszanka SA. Gościu w sklepie doradził mi żebym tym razem wziął białe, bo są ni...

Kawasaki ER-6N (Model 2009)

Użytkuję go 5 sezon i pojawiały się chwilowe chęci zmiany, ale zbyt dobrze się sprawuje, żeby to zrobić -
Żadnych (odpukać). Awari...

Łańcuchy Bonyfish

Latam na tych łańcuchach już drugi sezon. Wcześniej miałem DiD NZ. Cena razy dwa a różnicy w jakości ja nie dostrzegam. Wytrzymują tyle samo ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach