1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Adrenaline PRO Touring


7.75 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Adrenaline PRO Touring


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 63%
Neutralne: 13%
Negatywne: 25%



Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Polecam
09.08.2016 12:26:00

Świetna kurtka, kupiłem cały komplet Adrenaline Pro Touring. Za taką cenę ciężko szukać lepszych ciuchów turystycznych. Niestety spodnie bez długich butów turystycznych nie mają racji bytu, na motocyklu idą mocno do góry odkrywając sporo miejsca ponad kostką. Kurtka z tego kompletu natomiast to 10/10. Wysoki odpinany kołnierz, 3 warstwy i sporo wentylacji. Jedyna wada to membrany doczepiane na napy przy rękawie.


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam za tą cenę.
11.24.2016 21:23:25

Bardzo dobra kurtka za swoją cenę.
Jeździłem przy t. od +4 do +25 stopni dzięki dwóm podpinkam. Wentylacja spoko.
Nie przemokła nawet bez deszczowej podpinky kiedy jechałem z 40 minut przy dość porządnej ulewie.

Plusy:
-Cena!
-Widoczność na drodze
-Jakość wykonania
-Wysoki kołnierz na chłodniejsze dni

Minusy:
-Troszeczkę zadziera się z przodu
-Brudzi się, ale liepiej

Wynik:
Chcę kupić spodnie tej samej firmy tego samego modelu.


Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
07.18.2017 16:10:48

Jak za taką cenę jest całkiem nieźle.
+ bardzo wygodna
+ przyzwoita wentylacja (bardzo przydaje się składana tylna klapa w upalne dni)
+ przyjemny i ciepły kołnierzyk
+ podpinki spełniają swoją rolę

- bez podpinek jest luźna (typowe w sumie dla tego typu kurtek)
- bardzo łatwo się brudzi
- raczej nie dla chudszych osób - regulacja w tym zakresie jest słaba na torsie i rękawach
- mi już po pierwszym sezonie rzepy puściły (a na jednej kieszeni cały zaczął się odpruwać)




Profil użytkownika



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Świetna
10.24.2017 19:00:43

Kupiłem dwie kurtki. Dla siebie i dla żony. Po przejechaniu w nich ok 3500 km w upałach ok 32 stopnie oraz w temperaturach jesiennych ok 6 stopni wydaje mi się, że z pełna świadomością mogę się obiektywnie wypowiedzieć. Kurtki obie są bardzo solidnie wykonane. Co prawda w kurtce żony gumowe zabezpieczenia rękawów odlepiły się od rzepów, co troszkę mnie zirytowało obniżyły jej ocenę o punkcik. Powyższa usterkę naprawiłem samemu sklejając obie powierzchnie klejem do tekstylji Patex.
Moim zdaniem kurtka jest świetna gwarantuje , że nie spocimy się za bardzo w upału oraz nie zmarzniemy gdy robi się poniżej 10 stopni. Wszystko dzięki membranie, oraz podpince. membrana dodatkowo chroni bardzo skutecznie przed wodą. jechałem jakieś 45 minut w soczystej ulewie i choć miałem uczucie, że jestem mokry, po ściągnięciu kurtki okazało się że wszystko pod spodem mam suche!
Trochę przyczepiłbym się do rękawów, których szerokość jest taka nie określona i nie pasuje na i pod rękawice. Trzeba troszkę kombinować.
Tak czy owak jestem niezmiernie zadowolony z kurtek Adrenaline.
To fajna kurtka naprawdę za niewielką cenę, Atutem jest też kolor, choć niektórzy twierdzą, że to wada brudzić się może.
Dla przy zakupie było to jednym z najważniejszych punktów, aby kurtka nie była czarna.
Bardzo polecam


Profil użytkownika


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
Nie polecam
02.01.2018 21:30:14

Zakupiłem komplet kurtkę i spodnie niestety po wyprawie Rumunia Mołdawia czyli aż jednym miesiącu użytkowania rozpruła się szlufka w spodniach przy regulacji obwodu a w kurtce rozdwoiły się mankiety zwężające na nadgarstkach. Poza tym w sumie bez zastrzeżeń ale wrażenie pozostało ,,skąpy płaci 2 razy'' Nie kupiłbym tego produktu po raz 2 plusem jest jednak otrzymany zwrot kasy za te ciuchy :D


Dołączone zdjęcia
Adrenaline PRO Touring

Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Dobry wybór za tą cenę
04.20.2018 23:23:40

Za tę pieniędzy jestem b.zadowolony. Dobry wybór na początek, kolejny raz jednak kupiłem bym coś droższego.

Plusy:
- membrana odpinana;
- wygodny kołnierz na zimniejsze dni;
- jaśniejszy kolor lepiej widać na drodze;

Z minusów kurtki:
- rzepy na rękawach słabe i z czasem się psują;
- zippery nie mają "uchwytów" i nie da się w rękawicach otworzyć/zamknąc;
- jasny kolor szybko się brudzi;
- słaby poziom regulacji w pasie i na rękawach (nie dla szczupłych)


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
do rozważenia ale zalecam ostrożność przy zakupie
09.08.2019 12:28:24

Kupiłem w wyprzedaży za 250pln. Regularna cena chyba 500pln.
Zalety:
-cena 250, komplet 3 w 1, wypinane ocieplenie i podpinka przeciwdeszczowa
-w miarę dużo wentylacji
-odpinany kołnierz
-widoczność na drodze
-dość długie rękawy i tył kurtki
-spora regulacja w pasie rzepami

Wady:
-3 w 1 tylko na papierze ("membrana" to zwykła wpinka przeciwdeszczowa, po 20 minutach pocisz się jak mysz :-( dodatkowo źle wykonane podklejenie w kilku miejscach (widoczne dziurki po przeszyciu niestety leci nimi woda do środka, a to już skandal!)
-"ocieplinka " rozczarowuje grubością , krojem jak dla stracha na wróble i przykrótkimi rękawami)
-źle wszyty kołnierz, mało miejsca wokół szyi to spory minus
-wentylacja działa tylko na ramionach i plecach, o ile masz wyjętą piankę ochronną, ta na piersiach moim zdaniem nie radzi sobie wcale
-regulacja na rękawach taka sobie, te napy na przedramionach są ok, natomiast ten rzep na bicepsie można od razu przerabiać bo jest źle zrobiony i przy wypiętych podpinkach nie istnieje żadna możliwość regulacji obwodu
-kurtka ciut za długa z przodu i niestety podwija się do góry jak siedzimy na moto

Generalnie za 250 pln kurtka ok, za 500 pln nie warta zachodu są lepsze rozwiązania.


Gość



Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Polecam
09.11.2019 14:13:58

Robi robotę w każdych warunkach. Latem chłodno, a w zimne dni przyjemnie ciepło. duży plus za komin. Polecam kolor czarny, ale to kwestia gustu.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA